Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 

Aer conditionat

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Karthus

Karthus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 11.07.2012
Doresc sa achizitionez un aparat de aer conditionar cu functia Inverter.
Imi trebuie ceva la 12.000 BTU.
M-am gandit la http://www.altex.ro/...-000btu-h-a-alb avand in vedere ca are o reducere destul de mare,dar nu am gasit vreun review al acestui aparat.
Ce imi recomandati?
Buget 1700 ron.

#2
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Cat timp pe zi urmeaza sa il folosesti?

#3
flavius18

flavius18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,026
  • Înscris: 03.08.2013
eu mi-am luat de la firma http://www.climatico.ro/ un inverter anul trecut. am prins o reducere zdravana de 300 lei, si in final am dat pe el 2200 lei. am luat fujitsu ecolandia de 1200BTU, insa acu dupa ce l-am luat regret, si asta pentru ca e mare pentru o sufragerie de bloc si puteam sa mai pun cateva milioane si luam 2 aparate de 9000BTU si puneam si in dormitor.
iti recomand firma daca esti in Bucuresti. montajul a fost contra cost insa nu am nimic de comentat.

decat samsungu ala care nu prea e cine stie ce si in plus astea mai au si problema cu placa, in sensul ca se arde iti recomand modelul asta de aer : http://www.climatico...-12000-btu.html

Edited by flavius18, 02 May 2015 - 10:55.


#4
titacodita

titacodita

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 07.01.2009
E OK Samsung.
La pretul asta e super.
Mai bine sa-ti iei un brand cunoscut decat alte ''petarde'' din piata.

#5
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Apartele cu tehnologia inverter sunt destinate utilizarii intense. Exemplu birou. Unde il folosesti 10h continuu. Daca il folosesti 2 sau 3h pe zi acasa tehnologia aceasta nu prea te ajuta sa economisesti.

#6
Topp

Topp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,077
  • Înscris: 26.08.2008
Interesat fiind si eu de subiect, iata ce-am spicuit de pe net :
---------------------
Surpriza apare când iei lista firmelor recomandate şi începi să pui întrebări „neplăcute” despre instalare cu „pompa de vid” şi alte cerinţe teoretic obligatorii la acordarea garanţiei din partea producătorilor, necunoscute cumpărătorului de rând.
Pompa de vacuum care nu există
  Cea mai mare parte a aparatelor de aer condiţionat vândute la noi sunt de tip split, alcătuite dintr-un compresor montat în afara clădirii (de cele mai multe ori pe faţadă, în cea mai inestetică poziţie cu putinţă) şi un difuzor de aer montat la interior, pe perete sau pe tavan. Cele două elemente sunt unite la instalare printr-un circuit frigorific care trebuie umplut cu agentul frigorific utilizat de aparat (un amestec de freoni).  Aici apare şi cea mai mare ţeapă dată de practic toate firmele de instalare. Montarea ar trebui să se facă, după specificaţiile producătorilor, asamblând circuitul de răcire şi golindu-l până la o presiune de -1bar cu pompa de vacuum, pentru ca freonul din rezervorul aparatului să nu se amestece cu aerul rămas pe conducte.
   Cum însă o pompă de vacuum costă de la 500 de euro în sus, iar majoritatea firmelor de profil lucrează, în perioada de vârf, cu zeci de echipe, evident că nimeni nu a investit mii de euro în asemenea echipamente. Aşa că, în locul vidării, mai toţi cumpărătorii români de instalaţii de aer condiţionat au parte de o instalare românească, prin procedeul mioritic al purjării: instalatorii asamblează circuitul de răcire, deschid un ventil, dau drumul freonului din rezervor şi închid ventilul când... simt rece la deget.
Procedeul este similar celui folosit la „aerisirea” circuitului de răcire al motorului unei maşini, numai că, în cazul respectiv, aerul nu se poate amesteca cu antigelul. Evident însă, „purjarea” circuitului de răcire al aparatului de aer condiţionat duce la amestecul freonului cu aerul de pe conducte, diminuând considerabil performanţele aparatului. Efectele sunt cu atât mai dezastruoase cu cât circuitul de răcire este mai lung, iar cantitatea de aer de pe conducte este mai mare.
Prelungirea circuitului, gaură sigură în buzunar
Majoritatea firmelor nu îşi permit să aibă prea multe echipe angajate permanent. Aşa se face că, pe durata verii, chiar şi companiile care în extrasezon realizează instalări decente ajung să aibă pe teren echipe formate aproape numai din tineri fără calificare în domeniu.
Situaţia devine dramatică în momentul în care kitul de instalare furnizat cu aparatele (de cele mai multe ori de 3 sau 4 metri lungime) nu se potriveşte la fix cu situaţia din casa clientului. Dacă kitul trebuie scurtat, instalatorii de ocazie habar n-au să realizeze corect aşa numita „bercuire” a ţevilor retezate, şi, de cele mai multe ori, circuitul de răcire va avea pierderi masive de freon.   Un client norocos va observa acest lucru pe durata garanţiei, va face scandal la firmă, va fi vizitat de o echipă calificată şi va pierde doar timpul necesar refacerii instalării. Dacă nu, va mai plăti o instalare. Angajaţii ceva mai ingenioşi, care nu vor să-şi complice existenţa, recurg la altă soluţie românească: în loc să taie ţevile şi să le bercuiască, le înfăşoară în jurul unităţii exterioare.
   Şansele să apară scurgeri de agent frigorific scad semnificativ, dar la fel face şi eficienţa aparatului, care va avea o bună parte a traseului frigorific expusă la soare.  Dacă kitul trebuie lungit, şansele ca aparatul să aibă o viaţă prea lungă scad direct proporţional cu numărul metrilor de circuit frigorific adăugaţi. Rezervorul incorporat cuprinde doar cantitatea de freon necesară instalării cu kitul furnizat din fabrică, deci instalatorii care lungesc circuitul ar trebui să aibă cu ei o butelie cu un amestec identic de freoni, pentru completare. Cum acest lucru nu se întâmplă niciodată, şi, în plus, nici nu se foloseşte pompa de vacuum, aparatul va funcţiona mai mult cu aer decât cu freon încă din prima zi.
Info plus:
Instalarea corectă a aerului condiţionat tip split
1. Instalatorii şi utilizatorul trebuie să aleagă un traseu care permite realizarea unui circuit de răcire cât mai scurt şi cu o diferenţă de nivel cât mai mică între compresor şi unitatea interioară (ideal doar cât să permită realizarea pantei de scurgere a condensului). Eficienţa aparatului depinde foarte mult de acest lucru.
2. Fittingurile se strâng cu chei dinamometrice, nu cu cât simte mâna lui Dorel. Şansele ca un fitting strâns prea tare sau prea slab să genereze pierderi de freon şi să se umple de „zăpadă” în timpul funcţionării aparatului sunt destul de mari.
3. După asamblare, circuitul de răcire se videază la o presiune de -1 bar, folosind o pompă de vacuum. Operaţiunea durează 15- 20 de minute la un circuit de 3 metri.
4. După vidare se umple circuitul cu freon şi se verifică dacă presiunea rămâne constantă, folosind un manometru performant. Orice scădere de presiune indică pierderi de agent frigorific în circuit.

Firme Premium, aleator enumerate,
-Mitsubishi electric (pret de la 1600 ron in sus)
-Daikin (pret de la 1700 ron in sus;  daca mai exista aparate)
-Toshiba-CARRIER  (pret de la 1800 ron)
   -HITACHI (pret de la 1500 ron in sus; best buy-ul momentului)
   -Sharp (de la 1700 ron in sus)
-Sanyo   (pret de la 1800 ron in sus) preturi cu tva,  fara instalare inclusa
  Clasa medie (de la 1100 ron in sus)
-Samsung
-Haier
-LG
-Samsung
   Clasa de jos -nu mai conteaza ce scrie pe eticheta (fiind multe OEM)
Compresorul sa NU fie corean, ci japonez !
    ===================
Ortografia nu-mi apartine, dar cred ca sfaturile sunt demne de luat in seama.

Edited by Topp, 02 May 2015 - 21:41.


#7
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Stiam ca pompa de vidat se foloseste doar pentru testare circuitului sa nu aiba pierderi. Adica nu umpli instalatia si apoi constati ca pierde presiune. Faci vacum, astepti 30 de minute si daca nu se pierde dai drumul la freon si umpli instalatia. Daca esti meserias si ai mana ok se poate si fara pompa. Insa risti sa pierzi freonul. Da firmele care se respecta nu isi permit asta. Nu se pot reantoarce sa piarda bani pentru a reumple o instalatie.

Edited by mandrku, 02 May 2015 - 21:39.


#8
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,967
  • Înscris: 01.03.2013
Vidarea trebuie facuta pentru a se elimina aerul cu umiditate din conducte.
Verificarea etanseitatii ar trebui facuta cu azot sub presiune (20 - 30 bar).

Verificarea etanseitatii cu ocazia vidarii reprezinta o solutie de compromis...mai bine decat deloc...

#9
mikaell

mikaell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,888
  • Înscris: 24.12.2010
Extrem de utila informatia lui Topp, si eu sunt in cautarea unui AC, din ce m-am mai documentat si eu, reiese ca firmele de instalat aer din Romania sunt sub orice critica ducand astfel la scaderea semnificativa a functionarii aerului.. dar asta e cand nu te pricepi il chemi pe Dorel sa te rezolve.

Oricum e bine de stiut un clasament al firmelor premium, asta ma va ajuta pe viitor ce marca sa aleg.

Foarte surprins am ramas sa vad ca Samsung si LG sunt doar in clasa medie.. weird.

#10
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Imi puteti spune va rog care este temperatura normala pe care un aer setat pe racire, trebuie sa o scoata pe gura de aerisire? Eu am 11grade dupa 30 de minute de functionare. La o temperatura de pornire 26grade aparat setat pe minim 18grade.

Edited by mandrku, 17 May 2015 - 15:10.


#11
MarianBanciu

MarianBanciu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 30.06.2013
Noi avem unul de la Viessmann. Nu stiu modelul, dar sunt multumit de modul turbo pentru racire rapida. Stau la etajul 4, iar cand ajung acasa de la munca e sauna in casa. Ii dau drumul pe turbo si in 5 minute scade temperatura din camera de la 35 de grade la 24. E bun ca are si un filtru lavabil. Il spalam la 2 saptamani pe perioada verii.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate