Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cum se curata scoicile ?
Last Updated: Mar 06 2015 23:14, Started by
Mihai48ro
, Mar 06 2015 14:38
·
0
#1
Posted 06 March 2015 - 14:38
Buna ziua ,
Am si eu o intrebare importanta daca puteti sa ma ajutati . Am cumparat azi scoici congelate de la un supermarket , le-am lasat la decongelat cam 15-20 min ( erau putine si s-au decongelat rapid ) si le-am gatit la tigaie in ulei de masline si vin alb , ele au iesit gustoase dar am o singura nedumerire , dupa ce le-am decongelat am vazut ca au un bulb verzui asa , si cand am taiat acel bulb cu cutitul se vedea clar ca erau alge ( si nisip cel mai probabi ) , insa era imposibil sa curat bulbul ala pt ca nu erau foarte mari si le rupeam practic nu mai ramanea nimic din ele ( nu ma refer la aceea mustata care se rupe cand le cumperi cu tot cu carapace ) o sa atasez niste poze gasite pe net sa vedeti desrpe ce vb , eu cand am mancat la restaurant nu aveau deloc alge , am citit ca ele cand sunt vii sunt lasate intre 3-5 zile in apa curata cu sare ca sa isi curete intestinul , dar totusi scoicile congelate se presupune ca sunt moarte , nu ? Si nu ai cum sa le lasi 5 zile in apa , trebuie sa le gatesti imediat dupa decongelare , iar pe ambalaj nu scria nimic de genu . Voi ce sfat imi dati ? Poate faceti si o postare in scopul asta si puneti pe site ca sa afle mai multa lume , atasez si 2 poze . Attached Files |
#2
Posted 06 March 2015 - 14:47
In mod normal scoicile congelate sunt consumabile cum le-ai dezghetat si le-ai spalat si le-ai gatit.
|
#3
Posted 06 March 2015 - 16:15
stai linistit, ca si acele alge contribuie la "aroma" finala
lasand gluma, teoretic daca sunt ambalate si vandute in magazin, se pot consuma ca atare. te admir totusi ca ai avut rabdare sa se decongeleze, pentru ca eu le arunc in tigaie congelate, si ... hai la masa!!! |
#4
Posted 06 March 2015 - 17:18
Sfatul meu este ca data viitoare cand ai chef de midii, sa le cumperi proaspete, nu congelate.
|
#5
Posted 06 March 2015 - 17:42
Eu nu cumpar scoici.
Vara, prin luna iulie ma duc la rau. Apa limpede, le vezi cu usurinta. Le iau pe cele de 5-6-7 cm marime. Acasa le pun in apa fierbinte, se desfac singure dupa un timp. Le scot din apa, scot carnea din scoicile desfacute si gata. Sotia le gateste sub diferite forme, cum ar fi chiftelutele. E mult de munca, carnea e putina, dar merita pana la urma. |
#6
Posted 06 March 2015 - 18:33
NU AM MAINI SA SCRIU MODURI DE PREPARARE. Daca-s congelate cand le pui in tigaie abur alea de nu se desfac,crapa le arunci[sorry].dupa-ti mai zic.A cat costa o punga de midii in ro?
DE UN KG |
#7
Posted 06 March 2015 - 18:57
#10
Posted 06 March 2015 - 23:14
Luni,9.03,va zic aperitivu, si pastele de le-am facut pt 8.03
|
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users