Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Momentul Aprilie 1964

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...
 Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 

Casa parter in afara Bucurestiului

- - - - -
  • Please log in to reply
123 replies to this topic

#1
lup_batran

lup_batran

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 19.03.2014
Salutare!

Totul a inceput anul trecut cand terenul pe care-l "ochisem" de ceva vreme s-a pus in vanzare. Mai ca ne-am scurtat concediul ca sa ajungem mai repede in Bucuresti si sa tratam cu vanzatorul (desi la cum se miscau tranzactiile cu terenuri nu credeam sa fie vreo licitatie pentru el).

Totul ok si iata-ne fericitii proprietari ai unei bucati de pamant de aprox 1250 mp, e drept , mult in afara Bucurestiului (aprox 30 km din centru).
De ce acest teren? De ce atat de departe? Pai in primul rand sa spunem ca stiam de multa vreme zona, apoi vecinii sunt niste persoane foarte dragi noua, apoi pentru ca ne doream sa avem o gradina mare in care sa ne putem "experimenta" altceva decat asfaltul din fata blocului.
Anyway, "faptul" e consumat. Asta se intampla prin iulie 2014.

Si iata-ne acum facand primii pasi in ridicarea unei case pe care , datorita distantei, ne-o imaginam momentan ca fiind "de vara-toamna", urmand ca iarna sa ne reintoarcem in Bucuresti. Sa nu uit, suntem o familie de 2+2 , cu kinderii in clasele 0-4.

Terenul are o deschidere de 18 m iar ca lungime vreo 70. (vezi imagini) Pe el acum este ridicata o casa batraneasca, din paianta, pe care v-a trebui s-o daram, iar pe locul ei sa ridic noua casa. Utilitati - curent electric tras deja. Exista o fantana veche in fata casei (la drum) dar va trebuie sa sap un put nou (mai adanc).

Attached File  20141107_145005.jpg   258.9K   176 downloads
Attached File  20141018_135842.jpg   349.18K   178 downloads
Attached File  DSCN9199.JPG   402.16K   319 downloads

Buuun. Pornind de la ideea ca bugetul este unul foarte limitat (zic eu), am decis ca vom face doar parter, de aproximativ 105 mp utili. Pentru asta am avea la dispozitie un buget destul de "la limita" (zic eu), in jurul a 40000 eur.
Nu ne dorim o casa mare si din perspectiva in care pe masura ce cresc, copiii vor dori probabil sa ramana in Bucuresti si nu "la tara", iar pentru noi doi adultii cei 100 mp sunt mai mult de cat suficienti.
In rest, ca si structura, clasica zidarie si beton, planseu de grinzi de lemn, un pod folosit exclusiv pentru depozitare. Inclusiv forma casei imi doresc sa fie cat mai putin costisitoare din pdv al costurilor de executie. Ideea e sa ma incadrez in acest buget.

Ca si compartimentare, schita ar fi cea atasata.
Puncte cardinale: N - coltul dreapta jos al imaginii
                            E - coltul stanga jos al imaginii
Casa ma gandeam sa o pozitionez avand o retragere de aprox 5-6 m fata de gard si aprox 4m fata de vecinul din dreapta, astfel incat acolo sa pot intra sa parchez masina. Terasa  e orientata in spatele casei, inspre gradina.
Camera tehnica am supradimensionat-o din perspectiva centralei pe lemne si eventual al unui puffer, plus a unui minim stoc de lemne.

Attached File  A02 BIS-page-001_cut.jpg   163.67K   338 downloads

Si acum vin si va intreb, ca multi incepatori de acest forum...Cum vi se pare?

#2
sebih

sebih

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 11.02.2008
Compartimentata bine in raport cu punctele cardinale. Mi se pare mica zona de lucru din bucatarie si nu sunt foarte incantat de mobilarea camerei de zi. Nu stiu daca ai nevoie de 2 ferestre in dormitor. Felicitari si spor !

Daca ai 70m pe lungime, poate ar fi bine sa impingi casa la cel putin 10 m fata de drum

Edited by sebih, 03 March 2015 - 22:53.


#3
molplro

molplro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 361
  • Înscris: 19.05.2014
salut, bafta, spor la construit, etc! :)

mie imi place ce vrei sa faci, observatii nu am prea multe, dar am:

1. nu ai blat suficient la bucatarie. locul de luat masa e cam inghesuit. poti "trage" de bucatarie a.i. sa ai mai mult spatiu de manevra.
2. autoturismele cur in cur...nu prea-i optim.
3. casa parter e mai scumpa decat P+E. daca te tine, fa-o totusi doar P :)

cam atat....

in rest...salut, bafta, spor la construit, etc...!

#4
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
Bucataria de 2.6 latime. Cam putin pentru masa.

#5
manuko

manuko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,087
  • Înscris: 29.11.2007
Eu n-am ce sa reprosez planului. Se pare ca a fost "dospit" suficient timp.

Totusi, usa de la intrare este predispusa la depuneri masive de zapada (data fiind orientarea fata de N-E !


Mult succes, ca rabdare de otel au cam toti lupii batrani ! :)

#6
nickyro

nickyro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 362
  • Înscris: 18.01.2015
- compartimentarea la camere mi se par mici, tine cont ca numai patul are 2m lungime. Lasi 1.5m spatiu in stanga - dreapta - si 2.5 in fata.

#7
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
E ok.
Eu as elimina usa dinspre bucatarie spre terasa, dar as face un fel de tejghea la ferestra respectiva :). Poate terasa ar sta mai bine total opusa intrarii...
As schimba locatia centralei cu dormitorul de langa bucatarie. Centrala face tot felul de zgomote la porniri (aprinderi, pompe, hidrofor, etc), desi te inteleg ca e mai comod pentru adus lemne sau brichete direct in fata...
De ce la centrala ai prevazut doua usi si doua ferestre?! Taie pe jumatate! In general cred ca la ferestre mai ai de gadit si aranjat... Livingul comunica cu 6 usi. Unde ai prevazut scara pentru pod?

Cu banii te incadrezi la limita... Atentie mare la administrarea lor, da ture prin piata des si negociaza orice cumperi!
Urmatoarea casa pe care mi-o voi face tot numai parter vreau sa fie, tot cam asa impartita, dar cu alte functiuni, pana la urma 2 dormitoare sunt suficiente, iar betivii pot dormi si claie peste gramada :D

#8
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postlup_batran, on 03 martie 2015 - 22:02, said:

Salutare!
Utilitati - curent electric tras deja. Exista o fantana veche in fata casei (la drum) dar va trebuie sa sap un put nou (mai adanc).

.. bugetul este unul foarte limitat (zic eu), am decis ca vom face doar parter, de aproximativ 105 mp utili. Pentru asta am avea la dispozitie un buget destul de "la limita" (zic eu), in jurul a 40000 eur.
...
In rest, ca si structura, clasica zidarie si beton, planseu de grinzi de lemn, un pod folosit exclusiv pentru depozitare. Inclusiv forma casei imi doresc sa fie cat mai putin costisitoare din pdv al costurilor de executie. Ideea e sa ma incadrez in acest buget.

..Camera tehnica am supradimensionat-o din perspectiva centralei pe lemne si eventual al unui puffer, plus a unui minim stoc de lemne..
Sa fie intr-un ceas bun.
Imi place forma si iti recomand sa nu folosesti zidarie mai groasa de 25cm, iar pe pereti sa prevezi 20cm de termoizolant, sub placa 20cm si 40cm pe grinzile de lemn. Asta iti va permite sa aduci o atat o economie anuala la incalzire, cat si o economie la investitia in instalatia termica. Cat priveste camera tehnica, eu as muta-o in centrul planului casei, as prevedea-o in locul dormitorului de 10,5 mp, iar dormitorul acesta l-as muta in acei 13,786 mp al camerei tehnice. Evident usa de acces direct din exterior sa se mute odata cu camera tehnica. Aceasta mutare, ar permite constructia unei sobe cu aspect de semineu din partea camerei de zi. Acest agregat termic ar putea avea doua usi la focar (una mai mare spre camera de zi si alta mai mica de alimentare si deservire din camera tehnica). In clopotul agregatului termic se va monta un schimbator de caldura care va asigura cu agent termic atat caloriferele din casa cat si boilerul pentru prepararea apei calde. Provocarea mare ar fi sa se realizeze sistemul de incalzire independent de energia electrica, adica sa fie totul natural. Pe timp de vara ai putea pune la treaba (cu timpul) ceva panouri solare, ca sa nu faci focul vara in soba, dar prima vreme boilerul poate incalzi vara apa calda - electric.Cosul agregatului va rezulta langa peretele central, care banuiesc eu, este foarte aproape de coama acoperisului.

Daca vei izola casa cum ti-am recomandat si vei opta pentru un astfel de sistem descris, ai putea scoate consumul anual de lemne la 4 tone/sezon. Daca vrei sa te incredintezi, cand vii spre Constanta da-mi de stire si mergem la cineva care are o casa un picut mai mica de a voastra si se incalzeste de cativa ani cu asa ceva...

Cat priveste noul foraj pentru apa, prevede-l cu o pompa submersibila - nu pompa de suprafata, care in afara faptului ca este galagioasa (pe care nu as monta-o in casa, ci in camin) este mult mai vulnerabila.. Vasul de expansiune si tabloul acesteea il poti monta in camera tehnica..

Cam atat.Posted Image

#9
adinosh

adinosh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,636
  • Înscris: 13.06.2007
Andrei la ce pret se ridica o astfel de soba atat cu schimbatorul de caldura cat si fara? Daca consideri ca incalcam ceva legi pe aici PM te rog.

#10
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postadinosh, on 04 martie 2015 - 09:11, said:

Andrei la ce pret se ridica o astfel de soba atat cu schimbatorul de caldura cat si fara? Daca consideri ca incalcam ceva legi pe aici PM te rog.
Pretul unui astfel de agregat este comparabil cu investitia intr-o centrala cu gazeificare, dar depinde si de forma, finisaj, etc.. Un pret de pornire (in mare) ar fi de la 3 kEuro in sus.
Beneficiarul de la Poarta Alba, unde il invit pe @lup sa vada lucrarea, a investit etapizat: in primul an a facut doar soba si s-a incalzit doar de la ea, in al doilea an a introdus schimbatorul in clopot si a realizat instalatia. Marele avantaj este ca nu are nici-un stres cand focul este in toi in focar - daca are tensiune la borne sau nu. Avantajul major al colegilor care abea se gandesc sa construiasca o casa consta in faptul ca totul poate fi prevazut de la bun inceput si totul se va ""inchide"" la un moment dat ca un pazzle..Posted Image

#11
adinosh

adinosh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,636
  • Înscris: 13.06.2007
Exact asa vreau sa fac si eu. De aia am intrebat pret cu si fara schimbator. La mine e destul de prost cu pozitionarea tocai din cauza ca nu a fost prevazuta...

#12
blackiesasha

blackiesasha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,989
  • Înscris: 21.01.2013
super planul tau; ceva asemanator am si eu.
referitor la problema cu zapada in usa de la intrare, se rezolva simplu daca faci o lucarna care sa acopere si treptele de la intrare. accesul in pod iti sugerez sa-l pozitionezi in camera tehnica. si intradevar bucataria e un pic cam ingusta. geamurile de pe fata casei nu sunt identice; asa iti plac sau e o scapare?

#13
lup_batran

lup_batran

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 19.03.2014
Multumesc tuturor pentru impresiile voastre.
Incerc sa le pun cap la cap si sa fac modificarile care se impun, multe din cea ati semnalat aici sunt scapari evidente.
Este si motivul pentru care am apelat la voi cei de pe forum.
Mi-e foarte clar ca bucataria este subdimensionata, mai ales ca la noi in casa se gateste foarte mult. Facand o statistica, cred ca cel mai mult timp intr-o zi normala ni-l petrecem in bucatarie (in special eu, bucatarul Posted Image )
Nu vad insa cum sa o maresc decat extinzandu-ma catre terasa, automat mutand iesirea din living catre terasa cat mai la stanga posibil.
Aveti dreptatea si cu ferestrele, sunt cam multe. Am o dilema ref la ferestrele de la dormitorul din stanga jos si de la camera tehnica. Am doua variante: ori le orientez amandoua catre sosea (adica pe latura de 9.50 m a casei) sau amandoua spre laterale. Initial le gandisem ambele catre laterale, mai ales pentru dormitor pentru ca aveam mai mult lumina pe timpul zilei. In plus nu-mi prea place ideea de fereastra la dormitor care sa bata catre sosea , pe unde trece toata lumea  
Apoi m-am gandit ca pe latura de 9.50 a casei voi avea doar usa de la intrarea in casa si arata ca naiba.
Totodata, as avrea sa renunt si la ferestrele de la bucatarie care dau spre terasa, si sa las  doar usa
Poate ma sfatuiti cum e mai bine.
Ref la usa dinspre bucatarie spre terasa, asta ne-am dorit-o in mod expres mai ales din perspectiva copiilor care din gradina, unde va fi probabil si locul de joaca, sa intre direct in bucatarie si sa nu trebuiasca sa traverseze livingul .
Scara pentru pod  ma gandisem s-o pozitionez, asa cum zicea si blackiesasha, in camera tehnica. Ideea e ca inca n-am ajuns cu planurile la pozitionarea acoperisului (si a podului implicit). Ideea e sa pozitionez scara intr-un loc unde sa pot intra in pod in picioare, fara sa fiu nevoit sa merg de-a busilea. Ori camera tehnica e cam in laterala casei... Ma mai gandesc
@Quantum : Da, intr-adevar, de problema bugetului mi-e cel mai frica. Ideea ca mai mult nu vreau / nu-mi permit sa investesc intr-o casa destul de departe de Bucuresti si care asa, cum am mai spus, va fi vreme buna doar o casa de vara (iunie-octombrie). De aceea incerc pe cat posibil sa o limitez atat ca si dimensiuni cat si ca elemente care nu sunt strict necesare. Si aici as avea iar nevoie de ajutorul vostru, in identificarea a ceea ce pot sacrifica fara a afecta functionalitatea casei. Si,da, initial ne gandisem doar la doua dormitoare, dar avand si fata si baiat, ne-am gandt ca trebuie cumva sa aiba fiecare camera lor.

@andreilesan, suna foarte interesant ce zici. Si cum sotia e chiar din Constanta, s-ar putea sa te vizitez in viitorul apropiat.

Intrebare ref la panourile solare. Ar trebuie sa prevad ceva inca de pe acum, din faza de proiectare? Adica mi-e clar ca vor fi montate pe partea de acoperis S-E, dar mai departe? Trebuie arhitectul/structuristul sa prevada ceva? Dar pe partea de instalatii? E clar pentru mine ca initial nu voi avea fonduri pentru asa ceva, dar ma gandesc ca poate, ulterior....

Inca o data, va multumesc pentru ajutorul vostru
Back to work, now  Posted Image

#14
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postlup_batran, on 04 martie 2015 - 13:59, said:

@andreilesan, suna foarte interesant ce zici. Si cum sotia e chiar din Constanta, s-ar putea sa te vizitez in viitorul apropiat...
Posted Image Cu cea mai mare placere, dar vedeti sa alegeti si sa apucati niste zile mai friguroase, ca daca va aduc ""sa vizitati o soba in plina vara nu are nici-un farmec""..Posted Image

View Postlup_batran, on 04 martie 2015 - 13:59, said:

Intrebare ref la panourile solare. Ar trebuie sa prevad ceva inca de pe acum, din faza de proiectare? Adica mi-e clar ca vor fi montate pe partea de acoperis S-E, dar mai departe? Trebuie arhitectul/structuristul sa prevada ceva? Dar pe partea de instalatii? E clar pentru mine ca initial nu voi avea fonduri pentru asa ceva, dar ma gandesc ca poate, ulterior....
Ce trebuie sa prevezi din faza de proiectare asta e elementul de traversare a tevilor prin invelitoare.. Acum depinde de tipul invelitorii, la tigla arata ca un buzunar intors in senscul curgerii apei..
Personal, inca nu ma orientez cum e pozitionata casa voastra, dar am vazut situatii in care invelitoarea nu a fost strapunsa, ci s-au coborat cu tevile pe langa perete si au intrat in camera tehnica..
Daca vei prezenta acoperisul poate ne vom da mai multi cu parerea..
De asta e bine sa fie totul prevazut din faza de proiect.Posted Image

#15
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014

Quote

Mi-e foarte clar ca bucataria este subdimensionata, mai ales ca la noi in casa se gateste foarte mult. Facand o statistica, cred ca cel mai mult timp intr-o zi normala ni-l petrecem in bucatarie (in special eu, bucatarul Imagine publicată )
Nu vad insa cum sa o maresc decat extinzandu-ma catre terasa, automat mutand iesirea din living catre terasa cat mai la stanga posibil.

Cred ca vreti sa luati painea de la gura arthitectului. Ce-ar fi daca ii dati lui problema asta ca tema? :)

#16
lup_batran

lup_batran

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 19.03.2014

View PostoMariusRO, on 04 martie 2015 - 18:59, said:

Cred ca vreti sa luati painea de la gura arthitectului. Ce-ar fi daca ii dati lui problema asta ca tema? Posted Image
In mod sigur ii va ajunge ca si tema de gandire. Dar la fel de adevarat este ca, citind unele jurnale ce au fost postate, ideile multor useri de pe acest forum mi s-au parut foarte bune. Un sfat in plus de la cei mai "batrani" in domeniu este intotdeauna binevenit.

#17
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014

View Postlup_batran, on 04 martie 2015 - 19:35, said:

In mod sigur ii va ajunge ca si tema de gandire. Dar la fel de adevarat este ca, citind unele jurnale ce au fost postate, ideile multor useri de pe acest forum mi s-au parut foarte bune. Un sfat in plus de la cei mai "batrani" in domeniu este intotdeauna binevenit.

Exact in acest sens v-am scris si eu. Am observat pe mai multe jurnale colegi care "s-au plans" ca atunci cand sau dus cu schite cat mai complete la arhitect, arhitectul a zis "e foarte bine", a mai tras 3 linii si a zis "gata" (ma rog, gata ca si concept nu ca proiect). Eu unu mi-am compus o poveste pentru arhitect, nu un plan. Vreau o casa pt X adulti si Y copii, sa aiba Z dormitoare, unu cu baie, bucatarie inchisa X-Y mp, si tot asa. Asta e tereneul, asta e CU, hai sa vedem ce facem.

#18
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014

View PostoMariusRO, on 04 martie 2015 - 19:49, said:



Exact in acest sens v-am scris si eu. Am observat pe mai multe jurnale colegi care "s-au plans" ca atunci cand sau dus cu schite cat mai complete la arhitect, arhitectul a zis "e foarte bine", a mai tras 3 linii si a zis "gata" (ma rog, gata ca si concept nu ca proiect). Eu unu mi-am compus o poveste pentru arhitect, nu un plan. Vreau o casa pt X adulti si Y copii, sa aiba Z dormitoare, unu cu baie, bucatarie inchisa X-Y mp, si tot asa. Asta e tereneul, asta e CU, hai sa vedem ce facem.
Marius ai un LIKE mare de la mine. Nu vrea sa mai completez ceva, pentru a nu deveni plictisitor.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate