Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Curatare apa de put
Last Updated: Mar 01 2015 14:37, Started by
nickyro
, Mar 01 2015 04:20
·
0
#1
Posted 01 March 2015 - 04:20
Am un put care are apa murdara, ce pot sa fac sa o limpezesc si sa o pot bea? Casa nu a mai fost locuita de 7 ani, pana am cumparat-o eu.
|
#2
Posted 01 March 2015 - 05:32
Trebuie cineva care sa ti-o denisipeze. El va veni cu niste pompe si va scoate apa/nisip/namol de acolo mai multe ore.
|
#3
Posted 01 March 2015 - 08:40
Dupa ce il cureti sa duci apa la analize ca sa stii ce bei.
|
#4
Posted 01 March 2015 - 08:42
După denisipare știu că se bagă sare și var nestins în fântână, apoi nu se umblă la ea timp de o lună.
|
#5
Posted 01 March 2015 - 09:11
<<<<<Dezinfectia profilactica a fantinilor si a apei din ele se efectueaza la finalizarea constructiei, reparatiei si periodic o data in an dupa curatirea lor. Pana la dezinfectarea fantanii se determina volumul apei in ea in metri cubi, prin produsul suprafetei sectiunii (m2) si adancimea coloanei de apa.
Dupa determinarea volumului se efectueaza pomparea apei din fantana, cu pompe electrice sau mecanice. Apoi se efectueaza curatirea fantanii prin eliminarea murdariei si namolului. Dezinfectia profilactica a fantanii se efectueaza cu clorura de var sau hipoclorit bazic de calciu. Terminand curatitul si dezinfectarea peretilor fantanii, se asteapta umplerea ei cu apa pana la nivelul obisnuit, dupa ce se efectueaza dezinfectia apei fantanii prin metoda volumetrica. Dezinfectia se efectueaza reiesind din considerentul minim de 100g clor activ (400g clorura de var) la 1m3 de apa. Cantitatea necesara de clorura de var se dizolva la un volum mic de apa si mestecand pana la obtinerea unei suspenzii lichide uniforme. Solutia capatata se toarna in fantana, timp de 15 minute apa se agita, coborand si ridicand galeata. Apoi fantana se inchide pe termen de 6 ore - timp ce nu se admite folosirea apei din ea. Dupa expirarea termenului indicat (6 ore), se determina pe cale organoleptica (dupa miros) prezenta in apa a clorului rezidual. Dupa expirarea termenilor de contact cu preparatele dezinfectante se recolteaza proba de apa pentru analiza bacteriologica, determinarea indicilor organoleptici si concentratiei clorului rezidual liber. La obtinerea rezultatelor analizei apei, calitatea care corespunde normelor igienice, cu continutul clorului rezidual liber nu mai mare de 0,5mg/l, se elibereaza autorizatie pentru folosirea apei din sursa data. Daca nu dispunem de clorura de var, ea poate fi inlocuita prin var nestins. In acest caz, la fiecare m3 de apa se ia 500g de var nestins. Cantitatea de var necesara pentru dezinfectie se stinge, apoi din el se pregateste solutie de lapte de var (la fel ca si din clorura de var), se toarna in fantana si se amesteca. Dezinfectia apei trebuie sa se efectueze sub controlul unui lucrator medical si se finalizeaza cu intocmirea unui act. Aceste informatii au caracter informativ, utilizati apa din fantana numai dupa efectuarea analizei chimice, este sanatatea dvs. in joc.>>>>>>>> Acesta este raspunsul unui consultant sanitar ,care a raspuns la un caz asemanator . |
#6
Posted 01 March 2015 - 10:20
<<<<De asemenea,
pereţii fântânii trebuie curăţaţi, prin frecare cu o perie aspră. Dezinfecţia se face după ce fântâna a fost curăţată, când apa a ajuns din nou la nivelul obişnuit. Dezinfecţia fântânii se face cu substanţe clorigene sau orice altă substanţă dezinfectantă care are aviz sanitar de folosire în acest scop. 1. Substanţele clorigene (clorura de var, hipoclorit de sodiu, dicloroizocianurat de sodiu, cloramina), se folosesc calculând mai întâi care este cantitatea potrivită pentru volumul de apă din respectiva fântână **. Intr-un vas care conţine 8-10 litri apă se dizolvă pudra de clorură de var, câte 20-50 g pentru fiecare mc de apă ce urmează a fi dezinfectată. Se lasă să se limpezească câteva ore şi se introduce în fântână numai partea care s-a limpezit şi care constituie soluţia dezinfectantă. Preparate precum Cloramina sau Clorom se prezintă sub formă de comprimate şi sunt mai uşor de dozat (6-7 cp la 1 mc apă). Dacă soluţia de substanţă dezinfectantă a fost preparată corespunzător, după 30 minute apa din fântână ar trebui să aibă încă miros de clor. Fântâna se păstrează bine închisă timp de 24 ore, apoi se goleşte în întregime până dispare complet mirosul de clor. 2. Varul nestins se utilizează introducând circa 5-6 kg la 1 mc de apă. Se lasă apa in contact cu varul timp de 24 ore în care fântâna nu este utilizată. După acest interval fântâna se goleşte din nou, până ce apa nu mai conţine urme de lapte de var. Se aşteaptă până când apa se ridică la nivelul ei obişnuit, după care fântâna se poate da în folosinţă. Apa din fântână va fi consumată numai după ce au fost efectuate analize fizicochimice şi bacteriologice care confirmă potabilitatea acesteia. Cantitatea de substanţa clorigenă folosită pentru dezinfecţia apei variază in funcţie de cantitatea de clor activ, care trebuie realizat si care depinde de gradul de poluare a fântânii. Pentru efectuarea dezinfecţiei se face calculul cu ajutorul următorilor parametri: a) Volumul apei din fântâna: V = P x r 2 x H, in care: V = volumul apei in m3; P = 3,14; r = 1/2 din diametrul fântânii; H = înălţimea coloanei de apa din fântâna. Cantitatea de clor activ din substanţa (trebuie sa fie specificat pe etichetă): 25%, 20%, 15% etc. c) Concentraţia de clor rezidual liber care trebuie obţinută (0,5 mg Cl rezidual liber / 1 litru apa). Calcul (exemplu): dacă folosim substanţa clorigenă 25% (25 g clor activ la 100 g), pentru a obţine 0,5 g clor rezidual /mc apă avem nevoie de: 0,5 g clor activ x 100 / 25 = 2 g substanţă clorigenă /mc Regulă generală: pentru obţinerea unei concentraţii de clor rezidual liber este nevoie de aproximativ 10 ori mai mult decât cantitatea calculata, deci: 2 g substanţa clorigenă /mc x 10 = 20 g /mc. Pentru a se obţine un clor rezidual liber de 0,5 mg/l apa este nevoie de 20 g substanţă clorigenă 25% activă la 1 mc apă din fântâna. Cantitatea de substanţă clorigenă 25% activă, necesară pentru 1 mc apă, se înmulţeşte cu volumul de apă din fântână.>>> Aceasta postare si cea de mai sus, le-am primit la rindul meu si sper sa ajute . |
#7
Posted 01 March 2015 - 10:46
-Decat sa dai bani multi pe curatare, desinfectate,etc.mai bine forezi alta unde doresti,sau iti cumperi un sistem de filtrare cu osmoza inversa si atunci poti bea linistit apa chiar si din fosa dela buda.-Parerea mea...
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users