Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Cu masina spre Grecia prin Bulgaria

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
13641 replies to this topic

#811
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View PostTyby, on 23 iunie 2015 - 15:43, said:

Au tot fost discutii referitoare la traseul spre Grecia, cu titlul principal: Sofia vs. Makaza. Am mai scris de cateva ori, o mai fac o data: este irelevant, mergeti pe unde va place.[...]
Eu fac parte dintre cei care nu alimenteaza in BG decat in ultima instanta, nu ma intereseaza ca pierd cativa euro la un plin de motorina fata de Grecia, pentru ca traiesc cu impresia (justificata si testata, de altfel) ca in GR calitatea combustibilului este destul de constanta si, mai mult, superioara fata de cea din BG. In plus, in special in sezonul turistic, benzinariile "de granita" din BG sunt pur si simplu asaltate de clienti (marea majoritate fiind turisti romani), si nu vreau sa stau aiurea la cozi etc. Dar asta este alegerea mea.
Eu promit că nu mai cer lămuriri despre traseu, pentru mine treaba e clară, Lucian m-a "luminat".
La urma-urmei, farmecul oricăreia dintre variante constă şi în surprizele întâlnite la faţa locului, fie bune, fie rele. Desigur, sunt de preferat cele bune, dar amintirile aşa se construiesc.

Cât despre benzina din GR, fără îndoială că e mai bună calitativ decât în BG. Însă benzina din BG e mai bună decât cea din RO, de aceea alimentez mereu din Shell-ul de la Ruse şi apoi din cel de la Kulata. Circulându-se la fel, înseamnă că şi anul ăsta voi putea înainta pe drumul închis cele câteva sute de metri până la benzinărie.
Cea mai lungă coadă pe care am prins-o la Shell-ul de la Ruse a numărat 4 maşini la o pompă, dar nu mai ştiu în ce an a fost; oricum, nu începuseră lucrările la autostrada din Bulgaria, nu se circula deviat prin Petrich. La Shell-ul de la Kulata am prins mereu o pompă liberă.

#812
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View PostHazard, on 23 iunie 2015 - 23:35, said:

Cel mai usor este sa mergi cu minim 2x viteza legala si sa dai flashuri. Propun chiar montarea dispozitivelor de tipul "lane 2 locked" si "adaptive cruise control with flash" disponibila la echiparea xenon - masina ar trebui sa dea singura flashuri la apropierea de o alta masina. Ma scuzati, nu m-am putut abtine. Altfel, cele mai greu de realizat ar fi pastrarea echilibrului in trafic dpdv al vitezei coroborat cu stresul catre ceilalti participanti, pastrarea libera a intersectiilor, stransul gunoaielor in pungulite, evitarea depasirilor pe banda inferioara sau chiar prin praful de pe camp, folosirea corecta a luminilor de intalnire (ziua - in lipsa unui day light, pe ceata sau ploaie, noaptea in detrimentul fazei lungi)... ar mai fi...

Altfel, ontopic, cam de unde mai luati vignete la intrarea dinspre Giurgiu fara sa fie nevoie de leva? Era un shell pe langa Ruse parca...
Sper să nu ia unii de bune "sfaturile" Posted Image date de tine în prima frază. "Altfel", cred că am la activ mai multe flash-uri date din spate decât km rulaţi, în România.
În BG şi GR am primit flash-uri numai de la BMW seria X şi Audi seria Q, iar la greci de la BMW-uri decapotabile şi câteva maşini sport. Recunosc, sunt o piedică pentru mulţi şoferi "experimentaţi", deoarece foarte rar prefer s-o calc peste limita admisă în afara localităţilor, indiferent de ţară (RO, BG, GR), iar dacă o calc, nu depăşesc pragul de 10 km/h. Pe autostradă, însă, da, am mai ajuns şi pe la 150-160 km/h, în toate cele trei ţări.
În rest, da, majoritatea grecilor au modele vechi de maşini şi mai ales camionete şi furgonete din anii 70. Tot mă întrebam de unde fac rost de piese pentru ele, până când am văzut o reclamă la un magazin auto retro, care vindea modele de Ford şi de Opel demult apuse, însă care păreau noi. Maşinile erau recondiţionate, astfel că găseai de cumpărat Ford Sierra, de exemplu.

Să revenim la subiect, totuşi.
"Shell-ul de pe lângă Ruse" este cel de pe dreapta, pe sensul de mers spre Sofia, care se află la vreo 500 m de bifurcaţia spre Varna. Pe dreapta este indicator spre Varna (cu coborâre pe sub pod), loc unde ne întâlnim cu o linie de troleibuz. Troleibuzul şi drumul nostru trec apoi pe la Shell. Eu de acolo alimentez, iar într-un an am luat şi vigneta (cu euro).
Totuşi, de Rusalii am putut cumpăra cu RON vigneta pe o săptămână, de la chioşcul de lângă vama Ruse. Acceptau şi euro. Numai că bulgarul acela - care bâiguia puţină română - avea o faţă atât de scârbită, încât de-abia am aşteptat să plec mai repede. Probabil că ora 19 a reprezentat un deranj pentru el; dealtfel, după ce-am plecat cu vigneta întru lipire pe parbriz a trântit uşiţa chioşcului de am crezut că a spart geamul.
Se mai poate lua vigneta şi de la benzinăria OMV, tot de pe centura Ruse, cu euro sau leva.
Celor care sunt din Bucureşti: vă recomand să aveţi nişte leva la voi, ca să nu le mai daţi "voda" la moară bulgarilor şi să vă calculeze ei cursul de schimb după cum vor.
Ar trebui să fie şi în Giurgiu case de schimb valutar care să vândă leva; într-un timp giurgiuvenii făceau cumpărăturile din Ruse.

Edited by PSC, 24 June 2015 - 10:52.


#813
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,363
  • Înscris: 23.04.2007
Uite un link(nu le-am verificat decat pe o parte din ele9de expl OMV Lipnik nu mai exista acum ca OMV),nu bag mana in foc,insa par destul de centralizate)
Statii Lukoil :
http://www.vmnassoci...n-bulgaria.html
Statii OMV :
http://www.vmnassoci...n-bulgaria.html
Statii Shell :
http://www.vmnassoci...n-bulgaria.html

#814
protecties

protecties

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,184
  • Înscris: 06.11.2008
Pentru OMV poti să folosesti site-ul oficial de aici http://www.omv.ro/po...OMV?from=mobile unde selectezi tara care te interesează.

Pentru Shell te poti uita la fel pe site-ul oficial aici - http://www.shell.bg/...on-locator.html

Iar pentru Gazprom aici - http://www.gazprom-p...station-locator

Omv-ul de pe Lipnik e transformat in Gazprom acum!

Edited by protecties, 24 June 2015 - 16:49.


#815
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,253
  • Înscris: 24.01.2008
Deci, mergand pe varianta Makaza, ultima benzinarie "decenta" ar fi in Kardzali... probabil Gazprom, tot vreau eu de mult sa le-ncerc benzina si n-am de unde.  Din motive de talpa grea, rezervor mic si motor cam insetat, nu risc sa trag mai mult fara alimentare.

In Keramoti e vreo benzinarie dintr-un lant international ?

#816
ilucian

ilucian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 07.05.2009
Ref: O singură întrebare mai am: între Sofia şi Vladaya tot aşa nenorocit e asfaltul? Căci bănuiesc că pe Bd. Tsar Boris III nu l-a reparat nimeni.


La intersectia cu Bdul Tsar Boriss III nu am virat la stanga spre Vladaya ci am mers inainte aprox 2-3km dupa care am urcat direct pe autostrada. Acest bulevard este bun dar aglomerat cu multe semafoare dar mai bun drumul si mai rapid.
Oricum cred ca daca plecarea sau intoarcerea din concediu se face in weekend aglomeratia atat in vama/pod Ruse este mai mica. Eu cand m-am intors (Sambata seara) am stat mai mult sa platesc podul decat in coloana de trecere peste pod.
Nu pot sa va urez decat concediu placut si nu va enervati deoarece cand veti ajunge pe malul marii va vor disparea toti nervii acumulati din cauza drumului.

#817
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,385
  • Înscris: 29.11.2001
Barboso, e BP chiar inainte de a ajunge in Keramoti dinspre Makaza. Mergi cu incredere la el (am mai scris pe aici de cateva ori).

#818
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,253
  • Înscris: 24.01.2008
Ala va fi plinul pt plimbare pe-acolo si, eventual, intoarcere la Kardzali.  Este posibil sa-mi iasa, dar prefer sa nu-ncerc s-ajung pana acolo cu un singur plin.   :)

#819
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,385
  • Înscris: 29.11.2001
nu-ti ajunge un rezervor pentru 400 km?! :w00t:

PS: la 18:10 in vama Makaza, dinspre GR, erau vreo 20 de masini. Trecerea a durat undeva la sub 20 minute.

#820
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,253
  • Înscris: 24.01.2008
400 km, Bucuresti - Kardzali, mi-ajunge.  563, Bucuresti - Keramoti... ar ajunge, teoretic, da-i mai sigur sa nu-ncerc.    :)

#821
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
Mersi pt sfaturi, o voi lua pe Makaza in speranta ca sunt mai multi km de facut pe autostrada la greci si implicit mai putini pe BG.
E aglomerat rau in preajma Salonicului pe vreo 30km , mi se pare?! dar in rest, dupa ce ai scapat spre Igumenitza cred ca  sunt mai putine masini. Daca scot o medie de 110km/h pe Grecia-de la intrare pana aproape de destinatie- cred ca e binisor si nu ma apuca seara pe drum. De plaje nici nu se poate vorbi in ziua in care ajungi...
PS   Sa speram ca nu  se intampla vreo pana de motorina la greci sa trebuiasca sa luam canistre la noi. La consumul meu pun rezervor suplimentar, ce mai...cred ca-mi ciupeste cam 11l/100km la drum intins. (oras 14l/100km).
La BP-ul ala am bagat de doua ori. Super ok oamenii.

Edited by sanddy1964, 24 June 2015 - 19:08.


#822
petman

petman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,856
  • Înscris: 28.11.2001
Trecut luni pe la 11 am prin makaza - 10 minute maxim. Pe intrare în Bulgaria nicio masina.
In Bulgaria orice masina de politie a fost semnalizata.

PS. În Grecia, între Salonic si possidi nu am găsit nicio benzinărie deschisa dupa ora 23...am mers cu aburi de motorina.

#823
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,253
  • Înscris: 24.01.2008

View Postsanddy1964, on 24 iunie 2015 - 19:05, said:

pana de motorina la greci
Si de-asta prefer sa intru cu rezervorul cat mai plin.
Bine, io-s "benzinar", da' nu conteaza.  Dac-o pun aia de vreo greva si io-s pe rezerva...

#824
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,385
  • Înscris: 29.11.2001

View PostBarboso, on 24 iunie 2015 - 19:04, said:

400 km, Bucuresti - Kardzali, mi-ajunge.  563, Bucuresti - Keramoti... ar ajunge, teoretic, da-i mai sigur sa nu-ncerc. Posted Image

Barboaso, alimentezi la Giurgiu, inainte de iesire, eu fac asta invariabil (plus ceva aprovizionare de acolo - apa, suc, tigari etc). De acolo pana la BP Komotini ai 400 KM.

In Grecia dupa ora 19:00 incepi sa ai sanse ridicate sa nu gasesti gaz chiar din prima, oamenii se respecta la capitolul program de munca! :)

Sandule: astazi, plecare de la Agioi Theodoroi (Corint) la 09:00, ajuns in vama la Makaza la 18:10. Opriri pe drum cam o ora. Rezultat: 825 km facuti in 9 ore (8 ore de mers efectiv). Circulat cat se poate de legal si civilizat.

#825
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
Pai exact asta ziceam si eu, ma opresc o data la bulgari 15 min si apoi la grec de 2 ori cate 25 de min. De-aia am si zis ca sa scot o medie de 110km/h,..e chiar f bine. Nu cred sa ma tenteze necuratul sa depasesc viteza necesara pt a scadea aceasta medie. Dar cred ca e clar pt oricine ca nu e usor sa scoti asa o medie pe o distanta de 600km. Mai te opresti la o taxa, mai ti se pare ca e radar...mai o cafea, un popas....Posted Image .daca scriam o medie de 140km/h sareau deontologii soferiei pe mine..Posted Image , se stie pe forum ca eu nu depasesc viteza de siguranta a masinii in conditiile de trafic respective...vreau sa ajung si eu la plaje... Am vreo 20 de hartii de 10 euro noi, din alea rosii, special pt drumul prin BG...Nu le schimb sub nici o forma.Posted Image

#826
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 71,991
  • Înscris: 15.06.2007
Ce parere aveti? Noaptea sau ziua pornirea spre grecia? Deobicei plecam duminica dimineata. ( eram fara copil)
Anul trecut am plecat la 2:00 dinineata sa doarma macar copilul si sa ajungem la 12 la cazarea intermediara din paralia sau thessaloniki.

#827
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Noaptea este foarte libera bulgaria (pe la makaza) n-am avut nici o masina in fata, si nu am facut nici o depasire traversand toata bulgaria noaptea. Politie deloc, partea nasoala e ca daca ai nevoie de ceva,, nu se opreste nimeni ca nu exista oameni pe strada (decat foarte foarte putini).

Ziua sunt mai multe masini, dar nu pot sa zic aglomerat, vezi mai bine gropile/drumul/semnele de circulatie, insa e si politie (la intoarcere am venit pe zi si Grecia si Bulgaria, si am numarat aproximativ 4-5 echipaje de politie- astea care le-am vazut ca stau ascunse destul de bine.

#828
onisoru

onisoru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 551
  • Înscris: 28.03.2012
Barboso, stai calm cu grevele! Eu sunt de martea trecuta aici si nu vad ca se agita careva pt. altceva decat sa te faca sa scoti euroii din buzunar! In ceea ce priveste alimentarea cascarabetelor din dotare, mai ales benzinare, am plecat din Buc. cu plinul facut, am alimentat la Gazprom Kardzali, plat cu card, baieti ok., daca te tine , din Makaza pana la Keramoti ai 150 km., masurati pe tahograf. Eu am tot un benzinar harparet, haleste minim 9, maxim11!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate