Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Despre frecventele Radio Pirat

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
46 replies to this topic

#1
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006

View Posthasmotefm, on 01 februarie 2015 - 07:43, said:

Ideea discutiei nu este decat una simpla, Bulgaria e Bulgaria, Romania este aici, deci 93,1 este libera ca si 95,6 sau 107,8 ,
Nu am inteles faza cu toti 3 aud aceelasi semnal cu blank , fi mai concret... !?
Uite ca nu este chiar atat de simpla pe cat pare. 93.1 este libera, dar ea este a statului printr-un decret dat in caz de dezastre la fel ca si 104.4mhz. Bun deci nu este un dezastru, aceasta este libera ca sa se auda piratii langa tanga pe ea. Acum nu mai merge sa te dai pe ea din SUD, sud nu inseamna resita de bucuresti si nici berceni, ci SUDUL tarii, adica Giurgiu, sau Prundu, Falastoca , Gostinari, Mironesti, Hotarele , Budesti ca inteferezi legalul manelist.
Din comunele acestea de unde frecventeaza piratii, cu o simpla putere, nu ma refer la 100w ci la un 40w, cu o antena inaltata de 12m ai ajuns la Bulgari. Cum CRC bulgar calareste la cateva saptamani sau chiar zile nordul tarii sa faca masuratori, asta nu este scoasa de mine ci de Miroslav de la Ruse, aia imediat repereaza maneaua de pe 93.1 sau MIX-ul cu piratii versus radio veselina si cu o minima exactitate sau na, un barem al directiei din care apare semnalul ce perturba din SUD-ul romaniei catre nordul bulgariei. intocmesc datele pentru reclamatia ce va fi trimisa catre regionalele judetelor GR si CL.
95.6 este la fel in sud, nu poti sa te dai pe ea ca te rupe bulgaru in 4 nu in 2, nu te auzi nici macar 4km in vizibilitate cu antena de paraiturile lui 95.7 de pe ruse care emite de deasupra comunelor din sud. Cat despre 107.8 este acelasi lucru simplist si care nu da bataie de cap acolo nu te auzi nici macar 2.5km bine ca semnalul lui darik 107.9 este tare si emiti contra vantului.
Ca tot te racaie treaba cu cei trei pirati din sud, acestia au semnal cu blank la 93.1 veselina deci lor nu le vine slab ci normal cum vine de regula razgradul in sudul tarii. Si nu te gandi ca au scule de receptie acordate si slefuite, ci simple radiouri si propriile antene de emisie din catage.

Si uitai, in bulgaria nu merge ca la noi sa te dai pirat cu zecile de wati. cred ca intelege fiecare ca am scris clar zeci de wati, acolo s-au dat piratii cu 8-12w si in maxim 2 saptamani erau ridicati, asta cu emisie intermitenta. Deci, acu iti da de inteles ce inseamna un semnal pirat roman pentru bulgari, unde mai pui ca e transmis aproape de ei? Simplu, un mare val de reclamatii intre judetele la directiile regionale respective. adica vor nu vor trebuie sa-l exmatriculeze pe cel cu fapta.

Edited by Zvartoshu, 01 February 2015 - 08:21.


#2
hasmotefm

hasmotefm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 09.10.2014
Pai ce sa mai zic de Budesti unde uneori mai da smyle fm spre Oltenita cu 250w .  In fine , pentru Bucuresti nu intereseaza nimeni de Bulgar, nu vad cine ar fi reclamat pentru 93,1 local aici , de la bulgari...
Faza cu urgentele e stiuta de mult, iar cu emisu momentan nu este deranjant , deoarce numai emite nimeni cu jucarele facute pe jenunchi , sau maturizat si Piratii ;) . iar daca erau problem de emis se stia si evident se folosea alta frecventa.
Oricum Bulgarii sunt nesmtiti pentru ca dau cu jucarii la granite cu putere prea Mare, si noi incercam sa I evitam dand cu limitare spre ei, dar la ei nu se pune :)
Momentan Pirateria sa rarit asa ca mi se pare pierdere de timp , nu cred ca are nimeni mai mult de 500w pe aer sa deranjeze , bine ca mai sunt si aia micuti de isi testeaza jucarii facute seara si isi dau nr pe radio , vorbesc ca niste distrusi si apoi lasa blank si scot jucaria ;)

#3
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Din Budesti daca s-ar emite cu un blx14 la 12m inaltimea antenei , bulgarilor de la tutrakan le-ar da semnal tare. Uite aici:
Attached File  Untitled.jpg   121.22K   51 downloads
Mai acum cativa ani a fost o reclamatie catre giurgiu ca noaptea apar aceste frecvente pirat, asta este zisa de cei de la ancom, Deci, cum piratii fm urca puterea de pe bloacele noastre spre 200w si antena este pusa dean curulea, asa se sesizeaza si aia. Acu, orice ai face din Bucuresti nu reusesti sa mixezi aria de acoperire a legalului decat foarte putin intre scobitura de la Slivo Pole si Kosarna.
Emisul pe 93.1 nu este deranjant pentru pirati dar este o obsesie pentru cei de la ancom. Fm-ul manelist in mai multe locuri este compus din 93,1, sincer, rar am mai vazut pirati pe 89,9 sau 90.5 sau 93.8 sau 94.6 sau 95.0 sau 95.5 sau 98.9,  Vorba unuia din ancom, "vrei manele, ii cauti pe pirati pe 93.1 ori pe 107.7",
Legalele bulgaresti nu dau cu putere mare, Tu vrei sa zici ca N-joy cu 200w face cinestie ce acoperire prin eter? Uite ca nu, toata chestia este ca au inaltime mare antenele iar puterea este de o schioapa pentru 88.9/ 93.6/ 97.4/ 99.0/ 101.6/ 105.8. Daca te uiti in pozele cu antenele de pe releele bulgarilor , sistemele radiante nu sunt puse spre nord adica romania, ce am vazut in pozele lui Miroslav, releul de la ruse are sisteme radiante verticale care incep de la est si se opresc spre vest., Releul de la tutrakan are doar 2 dipoale verticale puse spre sud vest. Normal ca si noi cat si ei avem limitari ca am cazut de acord mai acum cativa ani pe tema frecventelor comune sau adiacente.
Zici tu zici ca nu mai sunt pirati, insa de vreo 2 luni ma tot conversez cu x si cu y pe tema reducerii puterii. Inca mai este flama cea veche ca cei de la tara sa se auda in Bucuresti sau minim 4 comune. Mai sunt unii care au si oful ca de ce ii suna lumea si ii pune sa caute muzica sa o difuzeze.
Piratii de putere mica sunt rari si doar unii fac ceva concret.

Edited by Zvartoshu, 01 February 2015 - 19:34.


#4
hasmotefm

hasmotefm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 09.10.2014
Pai uite e unu acum deja onyx sau cum vrea sa isi zica :) .... Oricine ar da pe 93,1 FM nu este ocupata , iar daca vine cutremuru sigur nu va emite nimeni :)
Oricum este o frecventa buna sa recunoastem, cei de la ancom isi fac griji doar daa e cazul , momentan stiu ca nu a fost.
celalalte frecvente nu sunt populate asa pentru ca lumea numai e asa impartita , iar 95,6 a fost folosita uneori ca rezerva, si 89.9 alaturi si pe langa Bucuresti.
Doar ca Pirateria este pe duca, clar daca continua dusmania , sau discutiile astea aiurea, cu siguranta vom avea un fm gol de pirati,si asa vom auzi pe propagari bulgarii fara prob sau turcii etc.... ;)

#5
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Ma intreb asa, oare pe 93.2 de ce nu se da niciunul ca e frecventa goala si aceea, sau na 93.0?
Vad ca obsesia e mare ca majoritatea sa foloseasca acest 93.1.
O fi buna, inca nu am gustat din ea Posted Image. Cei de la ancom isi fac griji atat rimp cat pe 372mhz si pe 465mhz apare muzica in zona unde sunt statii mobile care emit digital. Tot ei isi mai fac griji cand de pe la 97.2mhz incep emisiile pana spre 98.8mhz unde sunt toate transmisiile digitale nationale:
Attached File  dig.jpg   170.29K   47 downloads
Cum este sa te trezesti sa vezi sa unu din canalele de comunicatie cedeaza ca analogiul ii face macroblocuri?
Dusmania si grandomania sau autolauda si-au zis deja cuvantul in mai toate regiunile partile din tara asta pe acest plan. Nu numai raca pirat-pirat este cea care indeparteaza aceasta pasiune ilegala pe care am facut-o mai cu totii ci si omul de rand este cel pe care il roade, "Uite, e iar piratul x pe banda, sa vezi ca ii zic vreo doua sa il fac sa inceteze, mi-e scarba cand il vad pe radio" Si uite asa am ajuns in 2015 si bulgarul s-a gandit sa faca reteta magica pentru piratii din sudul tarii sa le dea manele gratis Posted Image

Rezerve, sa nu uit ideea, sunt in fiecare parte, insa cna-ul nu vrea sa le puna la concurs. Si chiar daca le pune la concurs nu prea o sa se mai arunce radiourile cum era odata. Radioul nu vezi ca e in picaj, In case abia daca mai auzi pe x sau y ca il asculta, doar cei din masini se dau pe radiouri bine de tot si taximetristii.
Eu cand m-am retras din piraterie am zis o vorba, si uite ca se adevereste in timp, "Odata cu plecarea mea o sa se rareasca din emisiile pirat si calitatea proragmelor o sa fie din ce in ce mai slaba",
Acum ne uitam real in piraterie, analizam ce vine din sud, unu emite si se sictireste ca il suna lumea  altu emite si se hlizeste ca de ce ii cere lumea manele sa le difuzeze. altu emite si face matrimoniale, altu emite si face caterinca, altu emite si isi bate sula de ascultatori la modul propriu, altu emite si se autolauda, altu emite si face caterinca.
Ce imaginatie pot avea acestia! Ce de atractie gasesti in programele radio facute de ei! Hoho!

Edited by Zvartoshu, 01 February 2015 - 22:14.


#6
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Uite ce zice Miroslav:
"Bună, deci... După cum stii si la noi pe urma anilor au emis o mulţime de posturi piraţi cu puteri mici. Am o informaţie, că cea mai mare putere cu care au fost realizat un program radio pirat este de 20W. Emiţatorul meu este cu putre de 10W si pot să zic că este unul dintre cele mai putrenice emiţatoare de pirateria existanta. Pe scurt in resume pot sa zic, ca piraterie la noi nicodata n-au fost ceva dezvoltat. Pentru a doua parte de întrebarea ta pot să zic că depinde cat de repede depisteaza CRC. Defapt depinde de faptul, ca e facuta o reţea mare de supraveghere din partea CRC. Dacă în oraşul tău exista o staţie de ANC, asta înseamnă că din punct de vedere tehnic, semnalul pirat poate fi alocat pentru 5-10 minute, DAR ştii tu cum stau lucrurile cu lucrarea biurocratică a instituţiile de stat... aşa ca probabil pentru 2-3 zile se poate emita fara întrerupere la voi şi nimeni nu o să faca nimic, daca nu apare plăngere oficiala în ANC ... şi aşa mai departe , şi mai departe... În al doilea paragraf al intrebarii iti spun ca la noi exista post de supraveghere a CRC se poate emite şi o zi, păna momentul în care nu vine în oraşul tău un microbuz de CRC, sau dupa căt cineva nu dă din nou o plăngere oficiala. Cu siguranta institutia aceasta este foarte activa. În anul 2009 eu am fost în Sofia în casa unui pirat cu emitatorul meu de 3W şi am facut emisie în capitala noastă de cateva ore pe zi... şi mai mult... am cautat în internet un telefon sau e-mail la care să pot da o informaţie oficiala, că exista în nu ştiu ce cartier post de radio şi aşa mai departe , şi mai departe... şi ştii, am gasit un telefon, am sunat şi am spus, că cineva emite. Am primit un raspuns, că din păcate acum este vinerea seara, şi dacă semnanlul continua să emita în luni sunt invitat pe strada nu ştiu care, unde să pot fac plăngere mea oficiala şi in perioda de 2 zile o să primesc un raspuns oficial, aşa stau lucrurile la noi."
Scuze, acesta atat poate sa vorbeasca romaneste. Oricum se intelege clar ce putere are comunicatia lor fata de a noastra! Bravo lor, faci o reclamatie si in 2 zile ai raspunsul si piratul ridicat.

Edited by Zvartoshu, 01 February 2015 - 22:31.


#7
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Da Radule, sunt cu diferente muzicale si plus de asta animatie si jingle. Veronika am ascultat-o de cateva ori, am prins chiar Dragana, Serdar Ortak etc muzica de pe FAN TV sau Balcanika. Veselina am ascultat-o de 2 ori mari si late de cand fac dx, o singura data cand s-a facut revizie la 105.8 si semnalul intra idem cu 101,6 si in al doilea rand cand au pornit 93,1 si am dus antena spre ei, atunci am prins un gen corcit de manea dance, la fel cu lalaituri specifice dar in bulgara si junglele lor zis de mai multe ori pe muzica.
Cat despre 93.1 asta zic si eu, fiind ale statului, de rezerva normal ca celor de la ancom le vine sa sara in sus de bucurie cand au manele si pirati pe ea.
Referitor la reclamatii din partea mea 1 singura data am reclamat o mizerie de emitator industrial ce ma perturba fix in nasul meu la 130m distanta. Desi piratul a fost ridicat, emitator luat de cei de la ancom, acesta si-a achiztionat din nou acelasi emitator si emite rar si tot cu aceleasi probleme deviatie cu galeata, splattere pe 5 frecvente. Deci cat as lasa de la mine, ca fost pirat, nu se mai putea asemenea abuz sa emiti cu o gioarsa si sa termini mai intai radio 21 vibe si magic, sa emiti cu deviatie langa pe 100mhz si 100.4 dupa care sa incepi experiemente de genul 89.2 dupa care 90.9 sau 92.2 sau 98.5 sau 102.6 sau 103.4 sau 106.0 si sa stai langa pe fiecare cu orele. Nu ma voi da dupa deget nici cand inchid ochii, dar cand au venit cei de la ancom in vecinatatea piratului, vecinii au sarit imediat pe geamuri si intrebau daca sunt cei care ridica pirati, Cu totii au vorbit cu seful regionalei 2 vecini care au raportat exact magic fm lipsa si manele la greu, vibe fm astupat de manele, radio 21 astupat de manele si pro fm interferat de manele. Piratul acesta poate sa zica orice ar zice dar emitatorul i-a fost confiscat si am vazut cum arata.

Edited by Zvartoshu, 02 February 2015 - 00:31.


#8
Energy

Energy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,335
  • Înscris: 23.11.2003

View Posthasmotefm, on 01 februarie 2015 - 15:44, said:

Pai ce sa mai zic de Budesti unde uneori mai da smyle fm spre Oltenita cu 250w .  In fine , pentru Bucuresti nu intereseaza nimeni de Bulgar, nu vad cine ar fi reclamat pentru 93,1 local aici , de la bulgari...
Faza cu urgentele e stiuta de mult, iar cu emisu momentan nu este deranjant , deoarce numai emite nimeni cu jucarele facute pe jenunchi , sau maturizat si Piratii Posted Image . iar daca erau problem de emis se stia si evident se folosea alta frecventa.
Oricum Bulgarii sunt nesmtiti pentru ca dau cu jucarii la granite cu putere prea Mare, si noi incercam sa I evitam dand cu limitare spre ei, dar la ei nu se pune Posted Image
Momentan Pirateria sa rarit asa ca mi se pare pierdere de timp , nu cred ca are nimeni mai mult de 500w pe aer sa deranjeze , bine ca mai sunt si aia micuti de isi testeaza jucarii facute seara si isi dau nr pe radio , vorbesc ca niste distrusi si apoi lasa blank si scot jucaria Posted Image
Bulgarii NU sunt nesimtiti. Daca dadeau cu puterile din licenta fara limitare spre noi ii auzeai pe orice jaf de radio in baie. Au relee bune. Ei chiar vor sa se auda la ei in zona de interes cum trebuie. Pe vremea cand nu erau limitari spre nord, 107.9 din Ruse se auzea in Bucuresti, in masina, la Piata Moghioros (Drumul Taberei).
Cat il priveste pe cel din Budesti, trebuie sa fii inconstient, ca sa nu spun idiot, sa dai cu 250W de acolo. O sa facem o simulare sa vada tot poporul cat acopera o asemenea inconstienta.

View Posthasmotefm, on 01 februarie 2015 - 21:06, said:

Doar ca Pirateria este pe duca, clar daca continua dusmania , sau discutiile astea aiurea, cu siguranta vom avea un fm gol de pirati,si asa vom auzi pe propagari bulgarii fara prob sau turcii etc.... Posted Image
Eu am facut piraterie pe vremea cand actualii pirati se jucau in nisip cu un anumit obiect. Adica acum vreo 20 de ani. Era altceva atunci, erau putini si se merita. De cand cu manelizarea pirateriei eu imi doresc sa se duca de rapa fenomenul asta de promovare a inculturii. Nu mai gasesti in aer pirati care sa faca emisiuni bune, care sa se auda bine, care sa merite ascultati. Degeaba dai ca nebunul cu 250 sau 500W daca te auzxi VARZA (stereo tool s-a inventat?) si daca bagi manele. Consumi curent degeaba. Si cand mai auzi pe cate unul caruia i se aude microfonul de parca ar vorbi din baie. Si mai are si o voce (ne)radiofonica...

#9
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006

View PostEnergy, on 02 februarie 2015 - 00:29, said:

Cat il priveste pe cel din Budesti, trebuie sa fii inconstient, ca sa nu spun idiot, sa dai cu 250W de acolo. O sa facem o simulare sa vada tot poporul cat acopera o asemenea inconstienta.
Iata acoperirea pentru 250w cu o singura antena pe o inatime de 12m a antenei, castig de 1.2dbi si pierdere pe fir 2.4db pierdea.
Attached File  sim250w.jpg   130.84K   57 downloads
Deci in concluzie,se aude la Comana, se aude in com Berceni , in Frunzanesti, Sarulesti - Gurbanesti, Ulmeni, Oltenita Chirnogi Cascioarele Prundu.
de la Bulgari
Tutrakan - Staro Selo - Nova Cherna - Kubrat - Kosharna - Hotantza - Nikolovo - Valkan - Pravda - Sitovo - Silistra - Chenolik
Attached File  1.jpg   157.74K   44 downloads
Attached File  2.jpg   143.06K   22 downloads
Attached File  3.jpg   166.23K   19 downloads
Attached File  4.jpg   166.03K   22 downloads

SI pe munte are aceasta acoperire
Attached File  cfr.jpg   175.87K   31 downloads

Edited by Zvartoshu, 02 February 2015 - 01:12.


#10
hasmotefm

hasmotefm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 09.10.2014
Tare sa va punem in fruntea ancom , poate I curatati voi pe astia cu manele , nu dati voi niste telefoane mai bine? stiu eu, ca tot va agitati asa cu bulgarii astia, fara suparare zic.
Eu ascult orice, manelele intradevar sunt iritante,dar romanul are nevoie de asa ceva uneori, fie el si academician.
Poate ca fiecare a incercat sa faca altfel de Piraterie fara manele,dar publicul numai apreciaza, acum ai dance si muzica gold la greu in fm, e greu sa concurezi cu ei la acest capitol,ca acum 20 ani,asa ca manelele sunt unicate in banda.
Iar la capitol program,viata,timpul,stresul, lipsa de bani, si toate schimbariile astea numai ne fac asa dornici sa gandim ceva deosebit in media, piraterie etc.
Poate viitorul va adduce disparitia totala a pirateriei spre multumirea voastra , sa nu exagerez , toti am plecat de acolo, asa ca ar trebui sa ne apreciem ca unii mai incercam sa facem asta in ciuda discutiilor absurde .
Oricum in ancom nu sa mai discutat despre radiouri pirat la concret , si nu exista sesizari momentan (daca da sunt la secret pana la descindere cu mandate), doar daca cineva nu se duce cu bulletin pe persoana fizica si sifoneaza ca poate nu aude bulgarii sau pasarelele noaptea, la cat emite un pirat, cand te trezesti deja e fass pe frecventa.
Nu dau 2 bani pe ce fac Bulgarii , si nici ei sunt sigur , ar face ceva romanii sa aduca radiourile intr-un loc bun ca turcii si chinezariile de 3G si 4 G sa numai arunce asa cuie si bazuri in banda de 88-108 in oras.

Edited by hasmotefm, 02 February 2015 - 07:08.


#11
bullex

bullex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 13.05.2013
@Zvartoshu- simularea pe care ai facut-o tu cu privire la emisia pirat din Budesti nu ia in calcul si tipul de antena. Mie imi pare ca aceea simulare este pentru o antena ominidirectionala un GP ceva iar majoritatea priratilor nu folosesc asa ceva. Cel mai probabil foloseste un dipol inchis care este directional si il are indreptat spre Bucuresti. Nu cred ca acel grafic are legatura cu realitatea. Piratul de pe 93.1 din Bucuresti, radio Onix, chiar daca are putere mare nu afecteaza cu nimic postul bulgaresc, nu are cum sa ajunga pana-n Bulgaria din cartierul Titan. Plus ca antena o are pusa pe estul bucurestiului dupa cate siu eu; se receptioneaza ok pana la iesirea din comuna Berceni.

Cat despre emisiile pirat de pe frecventele ce pot interfera cu posturile bulgaresti in capitala (93.1, 95.6, 107.8), nu au piratii de ce sa-si faca nici o grija. Imi amintesc prin 2005-2006 pe 107.8 emitea din Titan cred radio Still fm cu putere destul de mare. L-am receptionat in masina atunci pana in Adunatii-Copaceni , dupa aceasta localitatea incepea sa paraie si nu era afectat de Darik.

Pirateria din Bucuresti s-a redus drastic dupa 4 Noiembrie 2005 cand au fost inhise cele mai cunoscute posturi pirat din Capitala. Piratii de la noi au avut de mult timp emitatoare puternice in comparatie cu cei din Bulgaria. Si sa nu uitam de posturile care foloseau eimitatoare profesionale - Radio Vip fm 103.8 (700w in 2003 august cand a fost inchis prima data), emitator adus din Turcia, radio Boss 103.6 la fel emitator profi cu codor stereo DSP, radio Best 93.1 (Inchis prin 2010 parca) folosea vechiul emitator student fm , radio Maxim 92.3 (2001-2002), emitator adus din Rusia, 95.30 Mega Plus.

#12
innesat

innesat

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 8,038
  • Înscris: 26.09.2010
Aha, deci din Titan vin 93.1, ma miram de ce intra asa de bine.

Cat despre clasa oldies de pirati ai manelelor, de la inceputul anilor 2000, cel mai bine la mine in zona se receptionau  Radio Vip parca era pe 106.1, 104.4 Radio Gangsta care intra si stereo, apoi Radio Party, Radio Milenium parca pe 95.5 si inca unul pe 99.0fm care emitea din Lunguletu. Apoi mai tarziu au aparut niste baieti din Titu pe 95.3,Radio Pans daca retin bine, pana cand a aparut Trinitas Fm, dupa care s-au mutat si in scurt timp au disparut.
Au fost destui pirati si pe la mine prin zona, pe 94.0, 93.1, 97.0, 88.5 asta pana cand au inceput sa dea controalele in ele, cele care au mai ramas s-au limitat sa emita doar in week-end dar pana la urma au fost inchise si s-a cam terminat pirateria. Acum, cine vrea manele in fm, isi face frumos o antena si se da cu ea dupa Infinit sau Accent.

#13
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,801
  • Înscris: 14.10.2008
In Slatina nu au existat pirati FM niciodata, numai in Bucuresti am pomenit asa ceva iar fratele care a facut facultatea acolo intre 1998 si 2002 imi spunea de ei si avea cateva frecvente pirat memorate pe Panasonicul cu tunner digital si CD.

#14
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006

View Postbullex, on 02 februarie 2015 - 09:43, said:

@Zvartoshu- simularea pe care ai facut-o tu cu privire la emisia pirat din Budesti nu ia in calcul si tipul de antena. Mie imi pare ca aceea simulare este pentru o antena ominidirectionala un GP ceva iar majoritatea priratilor nu folosesc asa ceva. Cel mai probabil foloseste un dipol inchis care este directional si il are indreptat spre Bucuresti.
Simularea a fost facuta nu in regim radioamator ci in regim de statie de radio. Antena folosita a fost un simplu dipol deschis de 1.2dbi castig adica standard. Inca nu am gasit in simulatoare un dipol inchis sau antena directiva. Am gasit maxim 8 antena pe un sistem radiant sau o antena cu castig mare.
Daca piratul foloseste un dipol inchis, daca il orientezi spre bucuresti puterea sa se va duce spre silistra deci tot in bulgaria o sa ajunga vrei nu vrei to le canti manele bulgarilor ca are putere de inconstient, gandeste logic ca nu are panel pe spate sa faca umbra pe directia bulgariei.
Separat despre emisiile pe frec 95.6 si 107.8 in bucuresti nu au treaba cu bulgarii decat spre sud, despre emisiile pe aceste frecvente din sudul tarii am explicat anterior.
Uite si un exemplu 95.6 versus 95.7
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/2WBUcSKSHmM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Zvartoshu, 02 February 2015 - 20:34.


#15
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,801
  • Înscris: 14.10.2008

View Posthasmotefm, on 01 februarie 2015 - 21:06, said:

Oricine ar da pe 93,1 FM nu este ocupata , iar daca vine cutremuru sigur nu va emite nimeni Posted Image
Pai se ia curentul, deci cum sa mai emita? Posted Image

#16
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Attached File  omni.jpg   142.71K   28 downloads
Asa arata o antena de castig pe 200w simulare in regim statie de radio - receptor standard
se observa spre nord ca are o acoperire slaba, deci se simte din plin relieful zonei.

Attached File  2 ant.jpg   181.85K   24 downloads
asa arara cu 2 antene pe acelasi 200w, receptor standard, se observa ca ajunge spre bucuresti, castig total antena 2.5dbi - putere aparent radiata 25.5103dBw - 355.656W
si asa mai departe

Edited by Zvartoshu, 02 February 2015 - 21:39.


#17
bullex

bullex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 13.05.2013
@flobuc - radio vip nu a emis niciodata pe 106.1. A emis foarte mult timp pe 103.8 cu putere mare (sunau foarte multi ascultatori din Urziceni, cred ca se auzea binisor acolo de sunau asa multi). Prin 2004 cnad a pornit emisia Cultural 104.1 Costila, s-a mutat pe 103.7, ulterior pe 103.2 cand a pornit 103.7 istrita si dupa s-a mutat pe 104.8 unde s-a mucit bine cu Still fm, apoi pe 105.8 ca nu erau pirati de putere mare acolo. Iar in 2005 s-a mutat pe 104.4 fm peste celebrul  radio Pro-B (cu vechiul emitator Gangsta) care abia se simtea sub radio Vip , ii dadea un pic de fasiala pe stereofonie.

@Zvartoshu - sunt perfect de acord ca la o putere de 250w din Budesti ai sanse foarte mari sa ajungi la bulgari chiar si cu dipol inchis. Referitor la fimuletul postat am ascultat acel pirat exact in ziua cand ai filmat tu si l-ai postat. L-am ascultat din Bercei pana la iesire din Voluntari spre Urziceni. La big Berceni il paraiau posturile de pe radiocom si pe linia de centura la podul Cernica intra un pic in valuri, in rest tot drumul l-am prin impecabil, para pic de fas.(Berceni->linia de centura->Voluntari)
Eu nu cred ca-l afecta mai deloc bulgaru, chiar daca receptionai tu bine 95.7.Asa prin si eu in masina 95.7 si 107.9 destul de ok, intelegi ce melodie se difuzeaza. Dar daca dau pe 95.6 sau 107.8 nu se mai aude nimic, intra mult prea slab in Bucuresti ca sa se simta plaja de emisie. Eu fac referire la radiouri normale nu cu modificari sau cine stie ce antene. Am vazut multe filmulete facute de tine si m-ai lasat mut la unele cum puteai receptiona posturi de la distanta de zici ca erau locale si eu nu le-am prins niciodata. La fel si cu Realitatea si bulgaru de pe 90.3 nu mi s-a intaplat sa aud realitatea bruiata de bulgar in sudul Bucurestiului.

#18
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006

View Postbullex, on 02 februarie 2015 - 21:44, said:

@Zvartoshu - sunt perfect de acord ca la o putere de 250w din Budesti ai sanse foarte mari sa ajungi la bulgari chiar si cu dipol inchis. Referitor la fimuletul postat am ascultat acel pirat exact in ziua cand ai filmat tu si l-ai postat. L-am ascultat din Bercei pana la iesire din Voluntari spre Urziceni. La big Berceni il paraiau posturile de pe radiocom si pe linia de centura la podul Cernica intra un pic in valuri, in rest tot drumul l-am prin impecabil, para pic de fas.(Berceni->linia de centura->Voluntari)
Eu nu cred ca-l afecta mai deloc bulgaru, chiar daca receptionai tu bine 95.7.Asa prin si eu in masina 95.7 si 107.9 destul de ok, intelegi ce melodie se difuzeaza. Dar daca dau pe 95.6 sau 107.8 nu se mai aude nimic, intra mult prea slab in Bucuresti ca sa se simta plaja de emisie. Eu fac referire la radiouri normale nu cu modificari sau cine stie ce antene. Am vazut multe filmulete facute de tine si m-ai lasat mut la unele cum puteai receptiona posturi de la distanta de zici ca erau locale si eu nu le-am prins niciodata. La fel si cu Realitatea si bulgaru de pe 90.3 nu mi s-a intaplat sa aud realitatea bruiata de bulgar in sudul Bucurestiului.
Oricat ai trage de un dipol inchis, nu poti sa ii faci directivitate mare sau umbre la o asemenea putere.
In mijocul bucurestiului cand emitea 95.6 se auzeau ambii atat 95.7 cat si 95.6 care supramodula.
Daca piratii emit pe 107.8 si 95.6 e si normal ca sa nu mai auzi nimic daca esti in zona lor de maxim, in zona lobului. Cum te departezi 1km mai incolo de antenele lor apar din nou bulgarii.
Ca sa se poata face o receptie standar pas una suta khz, radioul trebuie "slefuit" si "tras" pe aparat cu niste filtre care au separatie de 110khz si 80khz. Plaja de emisie apare doar daca: 1 ai supramodulat 19khz, 2/ ai probleme cu armonicile pilotului de 19khz / 3 deviatia este mare din cauza loudness-ului si 4/ din cauza limitarii din codoarele stereo a frecventelor mai mari de 76khz
Filmuletele mele sunt facute normal, cu radio care are un tuner fm digicever in 2 trepte de selectivitate, una wide si una narrow de tip iSS si un demodulator cu prag de sensibilitate de 18µV facut de siemens ce este in alt receiver.
Cat despre realitatea fm versus 90.3 bulgarii de la silistra, e veche povestea. De exemplu in 2008 in zona timpuri noi spre capat masina 133, pe acea zona se prindea constant slab. La mine in cartier desi am vaizibilitate fixa spre zona aceea ca vad unu din blocurile turn, acest 90.3 imi intra doar pe proopagare. Bun am ajuns in 2010 cand am trecut la pasul de 80khz pe narrow la receptie si 90.3 tot pe propagare intra. Dupa 1 an de zile de cand licenta lor a trecut la 3kw a aparut postul de radio in bucuresti cu tot cu realitatea fm pornita. In zona centurii, mai precis in zona catelu au fost momente cand 90.2 era parait de 90.3. In centtru nu avea cum sa-l paraie ca era emitatorul lor fix in nasul meu.In zona timpuri noi se simtea semnalul cu blank in fiecare noapte. De cand bulgarii au pus polarizarea verticala pe 90.3 semnalul lor este constant tare la mine la 42-44db ziua si 46-48db noaptea. Daca realitatea scade ca putere imediat il aud ca pe un local.
Tot de la bulgari imi intra constant 95.4 botevul de la kodjakuz adica targovistea bulgarilor, imi intra mai slab 94.0 shumenul din acelasi releu.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/YfDrYpSxqj4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate