Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id
 DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...
 

Merita upgrade la windows 8 ?

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#37
mihalexmihalex

mihalexmihalex

    Classified

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 29.12.2007
Dezactiveaza smart screen si windows update.

View PostVladutzU2013, on 01 februarie 2015 - 01:16, said:

Ma deranjeaza ca uneori coolerul de pe procesor se tureaza la maxim deaorece in task cpu este peste 50% uneori.
Asta cum as putea rezolva ce sa mai dezactivez din task?

Daca nu ma gandesc sa revin la W7 ca daca se tureaza asa tare procesorul il chinui.....

Ia uite la mine cit sta procesorul (E6300) 4 Giga Ram, 3 HDD

...

...

Stie sa tureze cind trebuie motoarele la procesor. Al meu are 1.87 pe nucleu. Daca are nevoie doar de 0.7 atit ii da, daca are nevoie de mai mult ii da mai mult. Win 7 e copilas mic pe linga .1.
Rulez pe alt hard (HDD 1) Win 10 care e un SO in lucru, cred ca va fi mai bun ca 8.1. Cind vreau sa trec de la 8.1 la 10 doar dau restart si schimb ordinea de boot a HDD-urilor.

#38
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostMooF2010, on 01 februarie 2015 - 00:27, said:

Detaliaza "(Windows 8.1 este ca un Service Pack obligatoriu la Windows 8)."

Windows 8.1 nu este considerat o versiune noua de Windows, ci o actualizare mai importanta sau service pack peste Windows 8. Vezi acest tabel:

Attached File  Windows_life_cycle.PNG   32.42K   12 downloads

Mai multe detalii aici: http://windows.micro...ndows/lifecycle

Cine nu actualizeaza Windows 8 la Windows 8.1 nu va mai beneficia de suport din partea Microsoft.

#39
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009

View Posttom_1133, on 31 ianuarie 2015 - 21:33, said:

Pe scurt, tu intrebi care sunt avantajele w7 respectiv w8/8.1, corect ?

Pai, din cate stiu eu, un amic de-al meu gamer inrait a probat w8.1 doua saptamani si a spus ca w8.1:
are un consum de resurse mult mai mic fata de w7,
grafica in timpul jocurilor este net superioara in 8.1.


Cum adica " grafica in timpul jocurilor este net superioara in 8.1 " ??

#40
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
[continuare]
Incepand cu Windows 8 Microsoft a renuntat la conceptul de actualizari masive realizate dintr-o data cum s-a petrecut in cazul urmatoarelor versiuni de Windows oferite ca exemple:
- Windows 98 > Windows 98 SE (second edition)
- Windows XP > Windows XP SP1 > ... SP2 > ... SP3
- Windows 7 > Windows 7 SP1
- Windows 8 > WIndows 8.1 > Windows 8.1 Update 1 aka April 2014 Update (un fel de update "roll up") >  Windows 8.1 Update 2 aka August Update > Windows 8.1 November Update Rollup (aka Update 3)

In locul Service Pack-urilor, odata cu Windows 8 s-a trecut la sistemul 'rolling release': http://en.wikipedia....Rolling_release
In Windows 10 actualizarea se va face conform noului concept creat de Microsoft adica "Windows as a service".

Edited by _-_, 01 February 2015 - 09:53.


#41
shelder

shelder

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,415
  • Înscris: 28.10.2012

View Posteiffel, on 31 ianuarie 2015 - 21:29, said:

Va merge poate mai bne - nu are brzbriz-urile din 7 - mai ales Ultimate care e plin de blotware.
daca win 7 are brizbizuri atunci win 8 are de 5 ori mai multe. e suficient sa apesi butonul start si deja te pierzi prin meniu. in plus 8 nu numai ca arata ca un OS facut pentru device-urile cu touch dar iti face pc-ul/laptop-ul sa arate ca o tableta.
nu incepeti acum cu explicatii gen ''poti instala Shell si ai meniul ca in 7''. la ce sa mai trec la 8.1 daca apoi o sa ma chinui sa il fac sa arate ca 7?

#42
VladutzU2013

VladutzU2013

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,557
  • Înscris: 21.01.2013
Nu am activat in Control Panel Windows Update.
Si Smart Screen cum se poate dezactiva.

Acum vad ca in dimineata asta fata de aseara merge bine RAMI stau la 31% maxim si procesorul cand sunt pe yotube sta la 40/45% in rest merge decent.

#43
petre1st

petre1st

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 529
  • Înscris: 29.05.2012
foloseste google ,o sa vezi ce trebuie sa faci la 8.1 si in final o sa te alegi cu un windows o idee mai rapid ca 7 -le !!!

#44
MooF2010

MooF2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,324
  • Înscris: 24.05.2010

View Postshelder, on 01 februarie 2015 - 10:09, said:

daca win 7 are brizbizuri atunci win 8 are de 5 ori mai multe. e suficient sa apesi butonul start si deja te pierzi prin meniu. in plus 8 nu numai ca arata ca un OS facut pentru device-urile cu touch dar iti face pc-ul/laptop-ul sa arate ca o tableta.
nu incepeti acum cu explicatii gen ''poti instala Shell si ai meniul ca in 7''. la ce sa mai trec la 8.1 daca apoi o sa ma chinui sa il fac sa arate ca 7?

Cum sa te pierzi in start? Din desktop apesi tasta windows si apoi scrii primele litere din aplicatia care vrei sa o deschizi.... poti sa iti aduci aplicatiile dorite in prima pagina...

[ https://i.imgur.com/Y2CGpxe.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Restul nu ma intereseaza ca nu le folosesc... evident pot fi scoase din metro fara sa le dezinstalezi dar nu stau eu acum sa scot peste 100 de iconite... mi-am tras in fata doar ce folosesc mai mult si nu vreau sa apara in taskbar

#45
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostMooF2010, on 01 februarie 2015 - 00:45, said:

8.0 e tot ce iti trebuie.... 8.1 suspenda activitatile in ram... si sa stai sa cauti activitatile suspendate prin 100+ procese active te cam scarpini la oute... si porcaria cu interfata modificata fara de 8 iar nu imi place.... si din pacate au continuat si la 10 sa faca acelasi lucru.....

Desi cam depaseste tema topicului de fata, voi face un pic de 'haz de necaz' pe aceasta tema (avertizez ca gluma nu va fi gustata de toata lumea):

Modificarea interfetei in sensul transformarii ei intr-o asa-zisa interfata "mouse friendly" a fost un compromis nefericit facut pentru utilizatorii "inraiti" de Windows 7, adica dependenti de meniuri de tip lista si de click-uri pe butoane. Li se parea aberant sa traga "orbeste" din partea de sus a formei normale a unei aplicatii moderne pana la baza ecranului si au cerut 'boton' de close. Sustineau ca distanta parcursa cu mouse-ul pe inaltimea (latimea) ecranului din orice punct de deasupra pana la baza ecranului pentru inchiderea aplicatiei este "mai lunga" decat distanta parcursa pe toata lungimea ecranului de la pozitia cursorului (din stanga) spre dreapta si apoi in sus pana la butonasul de close din coltul din dreapta-sus al ecranului.
Sustineau ca este obligatoriu ca butonul sa fie vizibil, deoarece nu toata lumea are de unde sa stie ca trebuie sa apuce de oriunde de sus ca sa inchida aplicatia.
Legat de disparitia anumitor elemente de interfata din Windows 8 exista si alte explicatii. De exemplu utilizatorii care au trecut de la Windows 7 sau inferior direct la Windows 8.1 dupa update-ul din vara lui 2014 (care a introdus bara de titlu in aplicatiile moderne) minimizeaza aplicatiile in taskbar din butonul de minimizare si aceasta nu pentru ca le-ar fi greu sa apuce de sus 'fereastra' aplicatiei moderne si sa o mute la stanga in App Switch Bar, ci pentru ca nu cunosc acest gest. De asemenea, datorita introducerii TaskBarului in interfata moderna acesti utilizatori cauta aplicatia moderna printre inconitele aplicatiilor clasice in TaskBar, deci nu se uita in bara din stanga dedicata aplicatiilor moderne. Aceasta a condus la eliminarea acestei bare ca si a barei de Charms din Windows 10. Neexistand butoane vizibile pe ecran pentru deschiderea lor, Microsoft a preferat sa le elimine complet, revenind la conceptul de interfata butono-centrica.
Dupa zeci de ani in care oamenii s-au obisnuit cu telecomenzi dotate cu butoane si cu meniuri de tip "lista de bucate", cu un buton Start de forma rotunda atat de indragit, Microsoft s-a hotarat brusc sa renunte la forma rotunda si sa utilizeze intreaga suprafata a dreptunghiului in care se inscrie imaginea rotunda, sa elimine vizual butoanele si barele inutile, inlocuindu-le prin conceptul de swipe care nu mai este dependent de o anumita pozitie a cursorului de mouse, oferind mai multa libertate.
Utilizatorul obisnuit, nestiind ce sa faca cu aceasta libertate, a strigat ca libertatea este gresita si ca numai constrangerea impusa de butonul aflat intr-o pozitie fixa este perfecta. De asemenea au mai declarat ca nu vor informatii dinamice in tile-uri dreptunghiulare, ca este mai valoroasa forma rotunda ale carei puncte exterioare din patratul circumscris sa se confunde cu fundalul sau si mai bine sa dispara complet tile-ul in favoarea unei liste de bucate (preferabil ordonata doar alfabetic, deoarece ordonarea dupa categorie, dupa timp etc. ar reprezenta complicatii inutile, doar alfabetul fiind 'sfant').

Ca sa raspund si la a doua intrebare:
Aplicatiile pot fi inchise mai usor in Windows 8.1. Vezi ce am scris in primul comentariu de la acest topic: http://forum.softped.../#entry15141652

View PostMooF2010, on 01 februarie 2015 - 10:37, said:

Cum sa te pierzi in start? Din desktop apesi tasta windows si apoi scrii primele litere din aplicatia care vrei sa o deschizi.... poti sa iti aduci aplicatiile dorite in prima pagina...

Pentru acces rapid la un grup de aplicatii se poate utiliza forma redusa a ecranului Start (utilizatorii de mouse au un buton cu "-"). Doar faci click pe grupul care te intereseaza...

Edited by _-_, 01 February 2015 - 10:56.


#46
VladutzU2013

VladutzU2013

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,557
  • Înscris: 21.01.2013
Acum sincer sa fiu sunt multumit.
Probabil aseara erau foarte multe servicii + actualizari in curs de rulare.
Acum am cpu usage 19% si Memory 45 % cu google chrome +skype+torent+1 joc deschis

#47
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ma bucur. Deci intrebarea de la topic si-a gasit raspunsul. In cazul in care te razgandesti vei putea posta la topicul: De ce ati renuntat la Windows 8?
Dar sa speram ca nu va fi nevoie...

Scuze pentru lungimea comentariului de mai sus. Mai am uneori prostul obicei sa ma intind cu mesajele, iar apoi le "scurtez" lungind frazele in exprimari si complicate si lacunare in acelasi timp. Am recitit comentariul si marturisesc ca nici eu nu mai inteleg peste tot exact ce am vrut sa spun. Nu mai am rabdare sa-l editez.
De la cafea mi se trage: ori de la prea multa, ori de la prea putina; nici eu nu stiu :D

#48
VladutzU2013

VladutzU2013

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,557
  • Înscris: 21.01.2013
Are idee cineva cum se poate scoate La Log In dupa pornire parola de la widnows 8.1 adica iti cere contul microsoft.
Si inca ceva ca produsul sa fie activat trebuie sa am la proprietati Windows is Activated si sa scrie ID -ul ? Ca am bagat cheia ce am cumparat-o mi-a luato. Dar nu stiu daca sa activat full.

#49
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Vezi subiectul Cum dezactivam Lock Screen si Login Screen in Windows 8?

Daca in PC Settings nu-ti apare 'Activate Windows', atunci este activat.
Poti da click dreapta pe This PC in File Explorer si verifici daca scrie ca 'Windows is activated'.
Mai exista si alte metode pentru a afla aceasta in caz ca nu reusesti...

#50
VladutzU2013

VladutzU2013

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,557
  • Înscris: 21.01.2013
Imi apare windows is activated si scrie ceva de drepturile de licenta
iar apoi scrie product id....

Am reusit am verificat ca este activat.
Deoarece ma alsa sa personalizez interfata metro.

#51
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Pentru alte nelamuriri poti consulta oricand atat lista de subiecte pinned printre care se afla si subiectul Lista de subiecte importante (Windows 8).
In aceasta lista era si link catre subiectul referitor la eliminarea solicitarii parolei la logare. Ai rezolvat?

Nu stiam ca daca Windows nu este activat, atunci nu poti personaliza ecranul Start.

#52
mihalexmihalex

mihalexmihalex

    Classified

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 29.12.2007

View PostVladutzU2013, on 01 februarie 2015 - 14:17, said:

Are idee cineva cum se poate scoate La Log In dupa pornire parola de la widnows 8.1 adica iti cere contul microsoft.
Si inca ceva ca produsul sa fie activat trebuie sa am la proprietati Windows is Activated si sa scrie ID -ul ? Ca am bagat cheia ce am cumparat-o mi-a luato. Dar nu stiu daca sa activat full.

Cum faci Windows 8/8.1 sa intre automat in contul tau fara sa mai ceara parola:
1.Intri in Search si scrii acolo netplwiz si dai Enter
2.Debifezi Users must enter an username and password
3.Dai Click pe contul tau si dai OK
4.Scrii in cele 2 casute parola ta.
5.Dai ok

Edited by mihalexmihalex, 01 February 2015 - 17:35.


#53
VladutzU2013

VladutzU2013

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,557
  • Înscris: 21.01.2013
Am reusit multumesc tuturor de ajutor.
Am scos solicitarea parolei din windows.

Acum sunt foarte multumit de w8.1 merge perfect.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate