Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 

Mitsubishi Colt 1.1 (sa vezi si sa nu crezi :)))

- - - - -
  • Please log in to reply
386 replies to this topic

#1
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,142
  • Înscris: 08.12.2008
Dupa cum unii dintre voi stiu, acum vreo 4-5 luni am deschis un topic legat de o masina care sa coste 3000-3500 de euro, pentru o cunostinta. Ce cauta era o masina mica, pe care o va folosi mai mult in oras si la o prima "strigare" balanta inclina spre Ford Fiesta. Era in principiu o alegere ok si dpmdv (si al majoritatii de pe-aici), doar ca am gasit doar masini de la samsari, cu km dati inapoi, trecut dubios si care nici nu mergeau ca lumea si evident "ti se pare tie, pustiu' !".
Pana intr-o zi cand tot cineva de pe forum (aandrei_24 daca imi amintesc bine), mi-a dat niste link-uri cu un Mitsubishi Colt de 1.1 75 CP, din 2008, 20400 de km, primul proprietar, cumparata de noua de el, carte service la zi... tot tacamul.
Am mers cu domn'soara sa vada masina. Era un simplu Colt care arata f intretinut, masina mergea perfect... nu aveam ce sa-i reprosez. Pretul cerut era de 3900 de euro negociabil. Dupa experientele anterioare cu Ford Fiesta a zis ca este cel mai bun echilibru intre starea masinii si ca e proprietar cel care o are si faptul ca este o masina la care se cunoaste si se poate verifica faptul ca a avut grija de ea. Cel care o vindea a spus ca el are o Toyota LandCruiser si Coltul este al sotiei. Dar doamnei i se pusese pata pe ultimul Renault Clio. Iar Coltul vroia sa fie banii de avans pentru unul.

Bun, se hotaraste sa o cumpere, dar omul a spus ca mai jos de 3800 de euro nu lasa pretul. Eu sa spun sincer sa masteptam ca de la 3900 sa il lase la 3700 de euro, asa ca am pornit negocierea de la 3600. Nici in ruptul capului nu a vrut. Ok, a cumparat-o pana la urma, totul a decurs bine, masina merge ca in ziua cand a cumparat-o, am mers si eu destul de mult cu ea, chiar weekendul trecut am facut un drum de 700 de km... toate bune si frumoase. Pana saptamana trecut cand domn'soarei i s-a propus un job in afara. Ea lucreaza la o multinationala si trebuie sa plece pentru cel putin un an in Spania pe niste conditii evident mai bune ca in Romania. A fost de acord si se punea problema si ce face cu masina, ca nici sa se mute cu catrafusele pana in Spania nu putea cu un Colt. Si s-a gandit sa vanda masina si cu banii de pe ea, mai pune 1000,2000 de euro acolo si isi cumpara ceva din Madrid. Dar mai era o problema, cine iti cumpara tie un Colt in Romania, rosu si in 3 usi?! Eu cunoscand masina, stiind ca e buna si ca va lua putini bani pe ea, am zis... ca o iau eu. Dar mai mult de 3000 de euro nu pot sa dau. Pana la urma a ramas 2700 ca nu a schimbat uleiul, filtrele, cureaua de accesorii... A fost de acord si uite cum m-am facut cu un Colt, rosu si in 3 usi. Ma rog, astea sunt detalii care nu imi pasa. Posted Image
Singura chestie care mai trebuie facuta este sa schimbe bara spate pentru ca a lovit-o unu' care nu a pastrat distanta. Se va intampla zilele astea, dosarul e facut, trebuie doar sa dea comanda la dealerul Mitsubishi, acolo unde s-a hotarat sa o repare.
Poze deocamdata nu am, dar am sa revin. D

Ca dotari are chestii de bun simt: aer conditionat, geamuri electrice, computer de bord, ABS, ESP, inchidere centralizata pe cheie si imi place f mult faptul ca bancheta spate pe langa faptul poate culisa, se si poate rabata sezutul, ceva in genul Hondei Jazz. Apropo de computerul de bord, nu stiu de ce au avut proiectantii aia ideea "geniala" de a-l lega la sistemul audio al masinii. Pe sistemul audio este un buton special cu functiile lui, dar daca schimbi sistemul audio, adio computer de bord. Cel de la care a cumparat masina a spus ca s-a stricat anul trecut si pentru ca unul original era peste 300 de euro, a zis pas. A cumparat un Kenwood si pe display aratra mereu consumul instant... a fost functia aleasa de sotie dintre toate functiile. Am inteles insa ca poate fi cumva modificat afisajul din niste butoane... inca nu m-am uitat.

Altei minusuri: in primul rand cutia agata (pe forumul Mitsubishi toti au problema asta), vizibilitatea in oglinda din dreapta e proasta si mai mereu ai unghiuri moarte, insonorizarea e cam slaba si barele de pe plafon crapa de la caldura (conform dealerului Mitsubishi... si celor de pe forum). Arata cam inestetic si un set de reprezentanta este 500 de lei (doua bucati de plastic), dar am gasit si la 260 de lei.
Altceva nu stiu ce sa va mai zic despre masina... daca aveti nelamuriri va stau la dispozitie. Si am sa pun si niste poze. :)

Edited by LauCalin, 28 January 2015 - 13:10.


#2
RealThing

RealThing

    paid assassin

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,553
  • Înscris: 06.02.2006
Felicitari si s-o porti multi km fara probleme!

Da, cutia agata, "asa face toate". Interiorul ala e cam ciudatel, insa ca fiabilitate e o masina de referinta.

Sa pui si niste poze :)

#3
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
si uite cum isi luasi masinuta, interesanta chestie:)

#4
Volvo

Volvo

    BANAT

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,855
  • Înscris: 23.01.2008
Felicitari pentru achizitie! Sa o stapanesti sanatos!

Cu broscuta ce ai facut? :)

#5
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Din toata poveste de mai sus am ramas fixat doar pe partea cu Coltul avans pentru noul, cica, rino clino. Evident si moft de femeie.
Chestia asta mai pune un cui in cosciugul posesorilor de rino.

In rest, ce sa zic, volaneala placuta cu scufita.

#6
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,142
  • Înscris: 08.12.2008
Va multumesc tuturor pentru gandurile bune! Despre faza cu Clio... na, ca multe alte masini este o masina care arata f bine si asta uneori conteaza pentru multi.

 Volvo, on 28 ianuarie 2015 - 13:42, said:

Felicitari pentru achizitie! Sa o stapanesti sanatos!

Cu broscuta ce ai facut? Posted Image

Aaa, stai, ca si aici e o treaba. Beetle-ul acum 5 ani l-a cumparat sor'mea, defapt era masina ei. Acum 4 ani insa a primit masina de serviciu, eu am ales sa-i preiau leasingul pe numele meu. Ea a avut acea masina de serviciu pana acum cateva luni, dupa care s-a trezit ca nu mai are masina. De felul meu cum nu sunt innebunit sa am neaparat o masina, i-am dat ei inapoi Beetle-ul... defapt l-a cumparat cu 3000 de euro :D si eu acum am cumparat Coltul :D

#7
Volvo

Volvo

    BANAT

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,855
  • Înscris: 23.01.2008
S-a intors la proprietarul de drept. :lol:

#8
takemeintoyourskin

takemeintoyourskin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 14.05.2010
1.1 e cel mai nasol de pe colt consuma mult si in oras si in afara de fapt daca imi aduc bine aminte de prin 2009 avea exact acelasi consum urban cu cel exterior si anume un 8%, in schimb in interior este foarte spatioasa la cat de mica pare pe afara. Cea condusa de mine avea 30 000km si dezvoltase un zornait la motor variabil cu turatia, cei din service ii "strangeau" nu stiu ce, dar tare mie ca era ceva mai grav din distributie care parca e pe lant, nu stiu insa ce s-a mai intamplat cu masinuta si al ei motor.

#9
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,142
  • Înscris: 08.12.2008
Ca si consum pe vremea asta in Bucuresti ia undeva in jur de 8-8,5. La drum intins, mers constant cu 100 km/h ia undeva pe la 5,5. Mie nu mi se pare rau. Cat despre vibratii... da, are vibratii mai mari, e mai zgomotoasa si am auzit si eu povesti cu chiuloasele pe la 90-100000 de km. Unii au patit-o, altii nu. Nu stiu, vom vedea. Deocamdata are 24000 de km si merge brici. :)

#10
aandrei_24

aandrei_24

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,475
  • Înscris: 02.02.2007
Haha... da eu ti-am trimis niste linkuri cu colt... pana la urma im câteva luni ai luat-o dela d-ra cu 1000 euro mai ieftin. De consumat nu cred sa consume mai mult decat beetle. Invata-te sa o ții mai turata ca e motor de turatie. Și pune niște poze :)

Edited by aandrei_24, 28 January 2015 - 14:46.


#11
takemeintoyourskin

takemeintoyourskin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 14.05.2010

 LauCalin, on 28 ianuarie 2015 - 14:36, said:

Ca si consum pe vremea asta in Bucuresti ia undeva in jur de 8-8,5. La drum intins, mers constant cu 100 km/h ia undeva pe la 5,5. Mie nu mi se pare rau. Cat despre vibratii... da, are vibratii mai mari, e mai zgomotoasa si am auzit si eu povesti cu chiuloasele pe la 90-100000 de km. Unii au patit-o, altii nu. Nu stiu, vom vedea. Deocamdata are 24000 de km si merge brici. Posted Image

Cea condusa de mine era in 4 usi poate este mai grea, dar in afara consuma cam 7-8 in functie daca aveam portiuni de drum cu 110-130 viteza legala.
La peste 100 deja accelereaza greu si se aude motorul foarte urat in habitaclu, dar eu am folosit-o mai mult in oras unde este foarte utila, singuru dezavantaj fiind fusta fata care tot o agatam in borduri ceva mai mari, dar e din cauciuc.
Imi aduc aminte ca aia de la mitsu spuneau ca e motor de turatie si pentru ca merge mult la turatii mari se slabeste nush ce intinzator, oricum dupa ce o strangeau nu mai zornaia, dar dura 2000-3000km sa zornaie iarasi.

Edited by takemeintoyourskin, 28 January 2015 - 14:57.


#12
RealThing

RealThing

    paid assassin

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,553
  • Înscris: 06.02.2006
Da' dracia aia de intinzator de la lantul distributiei nu se poate schimba? Intreb si eu.

#13
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,142
  • Înscris: 08.12.2008
Eu consumul ala l-am scos fiind 2 persoane in masina si bagaje medii.
Saptamana trecuta cand am facut 700 de km eram 3 persoane si masina full de bagaje, plus dezaburirea parbrizului mereu pornita si mers in conditii de iarna cam 300 de km (cu zapada sau multa umezeala pe asfalt). Atunci mi-a iesit un consum cam de 6,5 sau undeva pe-acolo. Si in general cu mai mult de 110-120 km/h nu prea merg. Pe autostrada merg constant cu 110 km/h.

#14
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009
hai bre cu pozele

#15
takemeintoyourskin

takemeintoyourskin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 14.05.2010

 LauCalin, on 28 ianuarie 2015 - 15:01, said:

Eu consumul ala l-am scos fiind 2 persoane in masina si bagaje medii.
Saptamana trecuta cand am facut 700 de km eram 3 persoane si masina full de bagaje, plus dezaburirea parbrizului mereu pornita si mers in conditii de iarna cam 300 de km (cu zapada sau multa umezeala pe asfalt). Atunci mi-a iesit un consum cam de 6,5 sau undeva pe-acolo. Si in general cu mai mult de 110-120 km/h nu prea merg. Pe autostrada merg constant cu 110 km/h.

Vad ca ai plimbat-o nu gluma, deja. Sa ai noroc de ea si fara evenimente, pe vremea aia dadeau astia de la mitsu masina de schimb daca aveai dauna si o reparai la ei, hehe ce vremuri.

#16
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,142
  • Înscris: 08.12.2008
Apropo, per total ai fost multumit de masina? Ai schimbat ceva nasol la ea?

Da, andrei. Tu mi-ai dat linkul. :))

Deseara cand ajung acasa promit ca pun si poze. Ca fapt divers acum o saptmana cand a fost la Mitsubishi de pe Expozitiei au spus ca mai au nevoie de o copie de civ pentru dosar. Astazi am fosr eu sa duc copia si ghici, mi-au spus ca au deja bara spate si daca vreau o pot lasa azi la ei si vineri cel tarziu e gata. Chestia e ca voi avea nevoie de masina in weekend, dar cred ca luni o duc.
Iar km aia i-am facut cu doua drumuri Bucuresti-Severin (cam 1500 de km), un drum Bucuresti - Galati (500km) + ce am mers prin Bucuresti.

#17
takemeintoyourskin

takemeintoyourskin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 14.05.2010
Am facut peste 10 000km cu ea, si nu am avut nici macar o problema cu ea, pentru oras este foarte buna, in exterior insa era mult mai pretabila motorisca de 1.3 care consuma tot pe acolo, ar mai fi si garda la sol cam mica, agatam cu fusta orice bordura mai inalta.

#18
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,142
  • Înscris: 08.12.2008
Adevarul e ca dupa 3500-4000 rpm se plafoneaza cam naspa motorul asta si urca greoi in ture. Total diferit fata de Beetle. Oricum Beetle-ul era mai masina din mai toate punctele de vedere.

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate