Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Forme pentru produse de cofetarie?
Last Updated: Dec 13 2017 09:19, Started by
RADU_
, Dec 26 2014 00:13
·
0
#1
Posted 26 December 2014 - 00:13
Seara buna forumului.
Am gasit intr-o debara, printre lucrurile mamei, niste forme, cred ca de cofetarie. Va rog luminati-ma si pe mine la ce folosesc, cum se folosesc si daca se mai folosesc. Cu multumiri celor care stiu sau au o parere, postez mai jos cateva fotografii. Attached Files |
#2
Posted 26 December 2014 - 00:19
Sunt forme pentru produse de cofetarie vintage.
Din acele forme ies prajiturele cu forma de stele, ciuperci, scoici, alune....... Eu cel puti asta deduc din pozele postate de tine |
#3
Posted 26 December 2014 - 00:22
Prima cred ca este pentru carcase de ciocolata, caci formeaza si un gol ca sa poti pune o umplutura, apoi sa le lipesti.
Dar restul? |
#4
Posted 26 December 2014 - 00:26
Nu neapărat dulciuri.
Am mâncat aperitive făcute în dispozitivul din photo de la unu la trei. Aluatul era ceva fără drojdie, apoi formele de nuci, scoici etc. se umpleau cu pate ori alte cele. |
#5
Posted 26 December 2014 - 00:27
Forme pentru prajiturele, sau biscuiti ceva de genu' ==>https://www.google.r...u forma de stea
Ce ai tu se numesc decupatoare/stantatoare, ca cele de aici http://www.ustensile...si-stantatoare/ -doar ca ale tale sunt vintage. |
#6
Posted 26 December 2014 - 00:32
Cu tot respectul, nu cred ca sunt pentru decupat. Nu rezulta un "biscuit". Mai de graba pentru creeat modele intr-un aluat. Sau se toarna si cu ele ciocolata?
Cele pentru decupat sunt din tabla sau plastic. Am si decupatoare din tabla si le folosesc pentru biscuiti si turta dulce. Dar astea? parca sunt facute sa le impregnezi cu ceva care sa le demulezi. |
#7
Posted 26 December 2014 - 03:07
Ai aici modul de utilizare pentru formele din pozele 4-10 : http://www.gustos.ro...<br />
<br />
In pozele 1-3 ai o matrita cu care se fac jumatati de prajitura sau aperitiv , pe care le lipesti cate doua cu ajutorul compozitiei pe care o folosesti ca umplutura .
Edited by soren73, 26 December 2014 - 03:14. |
#8
Posted 26 December 2014 - 08:27
Multumesc frums. Asta era utilizarea. Si pare ca este aceeasi forma. Dar pentru matrita stiti cumva cum se face aluatul?
Chiar astazi am sa incerc sa vad daca reusesc sa fac stelutele aperitiv. |
#9
Posted 26 December 2014 - 18:18
cu matrita din pozele 1-3 se faceau celebrele nuci umplute : https://www.google.r...?q=nuci umplute ; gasesti in primele rezultate de pe google si vreo cateva retete
|
#10
Posted 26 December 2014 - 20:21
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Acum nu stiu daca voi avea timp de asa ceva, dar este bine de stiut. Am gasit si retteta pentru nucsoare. Nu stiu daca cineva mai face asa ceva acum, sau dispozitivele respective. Nici nu cred ca se mai gasesc. Candva...voi incerca rettetele.
Inca o data, multumesc de ajutot. |
|
#11
Posted 26 December 2014 - 20:55
Vezi ca ai o avere in maini: http://www.okazii.ro...luat-a135012891
|
#12
Posted 26 December 2014 - 20:56
Putea la fel de bine sa ceara si 1000$ ca asta nu inseamna si ca-i ofera cineva.
|
#13
Posted 28 December 2014 - 19:07
_Smiley_, on 26 decembrie 2014 - 18:18, said:
cu matrita din pozele 1-3 se faceau celebrele nuci umplute : https://www.google.r...?q=nuci umplute ; gasesti in primele rezultate de pe google si vreo cateva retete De când n-am mai mâncat din aşa ceva... |
#14
Posted 01 January 2015 - 20:09
Dispozitivul din pozele 1-3 e vechi si foarte la moda in acelasi timp sunt multe gospodine in cautare de dispozitiv autentic, din fonta. Cel putin inainte de sarbatori era la mare cautare pe un grup de bucatarie de pe facebook. Se fac renumitele nuci umplute cu diferite creme si arome.
|
#15
Posted 01 January 2015 - 21:43
RADU_, on 26 decembrie 2014 - 00:22, said:
Prima cred ca este pentru carcase de ciocolata, caci formeaza si un gol ca sa poti pune o umplutura, apoi sa le lipesti. Dar restul? Pentru restul formelor faci o compozitie de aluat din: 3 oua batute cu 3 linguri de zahar tos si 250 ml lapte, in care incorporezi 200 g faina alba (cernuta, ca sa nu se formeze cocoloase) si peste care torni 2 linguri de unt topit. Amesteci totul pina obtii o compozitie de consistenta fluida, cam ca cea pentru clatite, si o dai pentru juma' de ora la frigider. Incalzesti matrita intr-o cratita cu 1 l ulei incins (poti folosi si untura speciala pentru prajituri), iar apoi o scufunzi pe 2/3 in compozitia de aluat. Acesta se va prinde instant de matrita si o scufunzi imediat in uleiul incins. Rozeta/steluta se va desprinde de matrita si se va praji in baia de ulei incins. Cind e rumenita, o scoti cu ajutorul unei palete si o asezi pe un servetel de hirtie absorbanta sa mai traga din surplusul de grasime. Prajiturele pot fi servite atit ca aperitiv - razi niste cascaval sau le umpli cu o pasta de brinza, fie dulci - le presari cu zahar pudra/spritate cu frisca si garnisite cu dulceata/fructe de padure. Daca le faci de pe o zi pe alta si sint negarnisite, poti sa le incalzesti putin la cuptorul cu microunde. Succes ! |
|
#16
Posted 02 January 2015 - 19:37
roxystate, on 01 ianuarie 2015 - 20:09, said:
Dispozitivul din pozele 1-3 e vechi si foarte la moda in acelasi timp sunt multe gospodine in cautare de dispozitiv autentic, din fonta. Cel putin inainte de sarbatori era la mare cautare pe un grup de bucatarie de pe facebook. Se fac renumitele nuci umplute cu diferite creme si arome. Si mama avea un dispozitiv asemenator de facut "nuci umplute". Se chinuia tare rau sa obtina jumatatile de nuci din aluat copt in cuptor in timp ce eu si tata o pandeam sa puna umplutura in ele si le mancam inainte de a le da prin zahar pudra. De fapt mama nu facea doar nuci cu acele forme ci si "caise" sau "cirese". Colora aluatul copt cu diverse culori si avea si niste codite de cirese pastrate in dulap pe care le baga intre cele doua jumatati umplute. Cand aveam o intrunire de familie (vreo 20-30 de rude) mama era foarte laudata. Nu cred ca doamnele/nevestele/femeile de acum mai au rabdare sa faca un lighean de "nuci". |
#17
Posted 02 January 2015 - 21:17
gabicen, on 02 ianuarie 2015 - 19:37, said: Si mama avea un dispozitiv asemenator de facut "nuci umplute". Se chinuia tare rau sa obtina jumatatile de nuci din aluat copt in cuptor in timp ce eu si tata o pandeam sa puna umplutura in ele si le mancam inainte de a le da prin zahar pudra. De fapt mama nu facea doar nuci cu acele forme ci si "caise" sau "cirese". Colora aluatul copt cu diverse culori si avea si niste codite de cirese pastrate in dulap pe care le baga intre cele doua jumatati umplute. Cand aveam o intrunire de familie (vreo 20-30 de rude) mama era foarte laudata. Nu cred ca doamnele/nevestele/femeile de acum mai au rabdare sa faca un lighean de "nuci". Am fost surprinsa sa constat ca inca sunt doamne/neveste/femei care cauta gustul copilariei si vor sa transmita mai departe traditiile cu care au crescut. La fel am crezut si eu, ca nu se mai complica nimeni cu asa ceva, dar mai sunt si pasionate de bucatarie nu doar de cariera in zilele noastre |
#18
Posted 02 January 2015 - 22:57
Multumesc tuturor de raspunsuri. M-ati facut curios. O icaut sa-mi fac timp, sa incerc cate ceva. Dar problema este cu ...timpul. Am prea multe pasiuni care ma tin ocupat.
Poate ca altcineva ar avea nevoie de aceste piese, care se pare ca sunt destul de rare. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users