Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa TV

PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u
 Recomandare rulouri exterioare us...

Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...
 Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 

Sunet incorect boxe Dali Zensor 1

- - - - -
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#1
Daniel_Craciun

Daniel_Craciun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 10.01.2008
Salut. Am o pereche de boxe de raft Dali Zensor 1 (6 ohmi) si nu sunt multumit de sunetul redat, in sensul ca lipsesc intr-o oarecare masura in special mediile (de exemplu vocile), fiind predominant mai mult bassul si inaltele crisp. Chiar tin din placa de sunet setarile de medii mai ridicate sa fiu cat de cat multumit. Ma asteptam ca dupa trecerea de la o boxa de combina Sony combinata cu un subwoofer hand made sa se schimbe auditia, sa fiu izbit de inalte si medii, macar asa cum am mai auzit la unele minisisteme de bani mai putini. Tind sa cred in mare masura ca ceva nu este corect pana sa ajungem la boxe, vreau sa cred ca boxele pot altceva. Sursa de sunet este un laptop DELL Inspiron N5110, placa de sunet este Creative Sound Blaster X-FI Surround 5.1 USB dar am incercat si iesirea de casti a laptopului, amplificarea e facuta ca si pentru vechile boxe, de catre o coloana (radio, amplif, egalizator) "Fisher Studio Standard CA-P7" vintage, destul de puternica, cu multe setari. Sunt frustrat pentru ca am dat bani bunicei si nu am reusit. Sunt mai multimit parca de mediile scoase de boxele de birou Logitech de 100 de lei.   Precizez ca am mai folosit si un amplif stereo Technics dar nu era mare diferenta.   In spatele statiei am doua iesiri: "Speakers (6 ohmi)" si "Surround speakers (10-16 ohmi)". Eu le-am conectat la 6 ohmi. Cablurile audio le-am cumparat de la Media Galaxy, par destul de ok, insa fata de vechile cabluri (mai prapadite) nu au adus nici o schimbare.    Tare mult mi-as dori sa pot face ceva, altfel sunt nevoit sa le vand si sa-mi iau ceva facut "de-a gata".
    Daca aveti un sfat, este binevenit, multumesc.

#2
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005
N-ai vreun prieten cu un amplificator / receiver serios? Asa vei vedea ce pot boxele. Dupa parerea mea, sursa de muzica e problema, nu boxele.

#3
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,175
  • Înscris: 16.10.2008
Exact . Mai mult ca sigur boxele nu sunt problema. Ai incercat sa folosesti de la Fisher-ul ala doar amplificatorul ,fara egalizator? Cu Technics-ul nu ma mir ,pe alea cam toate boxele suna prost.
Incearca si alta sursa de sunet ,un CD player dedicat sau chiar tunerul ala din linia Fisher.
Mergi si intr-un showrom ceva si vezi cum se aud acolo boxe similare ,sau chiar alt sistem pt. a-ti forma un termen de comparatie.
E deasemeni posibil ca vechiul set-up sa fi dat un sunet atat de incorect ,cu care te-ai obisnuit ,incat un sunet mai "normal" sa ti se para ciudat.

#4
DJPocaitul

DJPocaitul

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 17.09.2014
Parerea mea e ca de la un laptop sa nu astepti sa ai sunet de calitate !...

#5
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,774
  • Înscris: 04.10.2014
Am si eu Dali Zensor 1. In masura in care nu a trantit careva in mod violent pachetul, nu cu ele ai probleme. E drept ca nu le-am pus in fata, ci, din cauza caracteristicilor de dispersie si abilitatii de a functiona in apropierea unui perete, le folosesc ca boxe surround. In mod cert insa, nu vor furniza mai multi basi decat medii.
Pentru a te edifica, iti recomand sa folosesti o alta sursa de semnal pentru verificare, player (media, CD, blu-ray), chiar si radio. Inlocuieste succesiv diverse componente din lantul actual de semnal, pana cand descoperi care dintre ele cauzeaza efectele pe care le descrii.
La limita, se poate proceda la o masurare a boxelor (curba de frecventa, caracteristica de directivitate), unde s-ar putea observa efectele unei "traume" electrice sau mecanice.

#6
Daniel_Craciun

Daniel_Craciun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 10.01.2008
O sa incerc sa va urmez sfaturile, evident in limita posibilitatilor pe care le am. Cand o sa ajung la o concluzie pozitiva, pun si solutia. Posted Image
Va multumesc la toti.
Ps: As mai aveo totusi o intrebare: Cam cum ar trebui sa sune corect aceste boxe, singure, in modul stereo, daca s-ar putea descrie in cuvinte?   Inalte-medii patrunzatoare si puternice care se remarca mai mult decat bass-ul?

Edited by Daniel_Craciun, 20 December 2014 - 13:36.


#7
crursu

crursu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,253
  • Înscris: 05.12.2010
Problema este sursa, se plang unii de joase la aceste boxe nu de medii sau înalte, sunt niste boxe ok, la mine cu un receiver Denon parca lipsea joasele, dar acum cu un receiver Marantz suna f bine.
Ca sa simți diferență intre ce ai acum, poate mai ai nevoie de un amplificator sau un receiver bun,etc, pentru o audiție muzicala sau vizionarea unui film 5.1 in conditii optime avem nevoie si de un buget pe măsură pentru un sistem ok.( Un sistem care se poate realiza in timp)

#8
Daniel_Craciun

Daniel_Craciun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 10.01.2008
Sunt sigur ca ai dreptate @crursu.

      Am incercat sursa radio a statiei si pot spune ca sunetul este altul: bassul este mai plin si scurt, simtit in piept, iar inaltele si mediile intrand suficient, chiar mi-a smuls un zambet necontrolat de placere. Problema este ca se aude putin de zgomot de fond, iar receptia este foarte rea, prinzand bine doar postul local.  Am sa incerc si alte surse.
      E o setare de "Loudness - ON/OFF" care, daca o activez imi ridica mult bassul si inaltele, fiind nevoit sa tin bass-ul sub jumatate, iar inaltele la 3/4. Cu cat ridic mai mult volumul, cu atat trebuie sa cobor nivelul bass-ului, iar din 10 unitati ale potentiometrului volumului, deja pe la 3-4 se aude foarte tare (si placut), iar peste, imi fac griji pentru boxe.  Totusi, prefer sa tin functia activa pentru ca mi se pare ca intra mai multe sunete astfel. Voi ce ziceti de utilitatea functiei?
      Mai e o chestie legata de pozitionarea boxelor: eu le tin pe jos in lipsa unor standuri (ma gandeam ca arunc bani aiurea in incercarea de resuscitare fara folos a situatiei).

#9
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,175
  • Înscris: 16.10.2008
Loudness-ul se foloseste de obicei la auditia la volume mici. Pentru aia e si proiectata functia aia. De fapt se introduce o curba in forma de "U" in raspunsul in frecventa, e introdus strict pt. a corecta/compensa perceptia urechii umane la volume mici ,unde basul si fercventele inalte le auzim atenuat. Nu abuza prea tare la volume mari de loudness.
Boxele trebuie puse cam la nivelul urechii cand stai jos pe scaun ,deci cam la 1-1,2m inaltime. Nu se pun jos ,nu degeaba se numesc boxe "de raft".

Edited by edigee, 21 December 2014 - 16:24.


#10
Daniel_Craciun

Daniel_Craciun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 10.01.2008
Bine de stiut, multumesc @edigee.

#11
danb1974

danb1974

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 28.04.2006
Incearca sa la gasesti alta pozitie, bass-ul e extrem de dependent de cit de aproape stau de perete

#12
bibiaudiofil

bibiaudiofil

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 2,644
  • Înscris: 06.02.2011

 Daniel_Craciun, on 21 decembrie 2014 - 16:09, said:

Mai e o chestie legata de pozitionarea boxelor: eu le tin pe jos in lipsa unor standuri

wtf ???

Pune-le măcar pe niște tabureți, la 50 cm de peretele din spatele lor și într-o poziție de triunghi isoscel ascuțitunghic sau echilateral față de locul din care asculți muzica. Vezi dacă mai sună atât de prost. Poți să-ți faci niște standuri primitive extrem de ușor și de ieftin. Tweeterul trebuie să fie cam la înălțimea urechii atunci când stai așezat în poziția de audiție, altfel răspunsul pe medii și înalte este total aiurea. Corecția de loudness aduce un plus pe bass dar este gândită să o folosești doar la un nivel foarte mic de audiție pentru a compensa în aceste condiții neliniaritatea auzului uman.

DIY (ieftin) : două plăci din lemn/pal + o țeavă PVC de scurgere de 75 mm diam + o tijă filetată și două piulițe = love Posted Image   (țeava se umple cu nisip)  nu cred că ieși mai scump de 50 de lei pentru o pereche + maxim 1 oră de muncă (ceva de genul http://www.tnt-audio...a/stubby_e.html )

Edited by bibiaudiofil, 21 December 2014 - 16:55.


#13
Motanu13

Motanu13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,865
  • Înscris: 10.02.2011
La niste boxe de raft asa de scumpe e chiar blasfemie sa folosesti ca sursa de semnal iesirea de casti de la laptop. Ca sa le folosesti la adevarata lor valoare, tie ti-ar trebui un amplificator / receiver de calitate si un CD player( SH ). Un egalizator nu strica daca stii cum sa-l folosesti, ca iti mai poti face niste corectii de sunet in plus. Daca statia e suficient de buna, nu mai ai nevoie de egalizator. Conteaza foarte mult si ce fel de cd-uri vei asculta, daca vei folosi doar MP-3 -uri copiate atunci cd-playerul nu rezolva mare lucru. In afara de faptul ca va suna mult mai tare basul si dinamica + medii-inalte mult mai prezente, cu o sursa proasta de muzica doar te vei zgaria la urechi si atunci chiar ai nevoie de un egalizator. Exista surse bune de semnal si la PC, da daca nu stii cum si ce pui la intrarea la un amplificator, boxele vor suna aiurea. Cel mai bine e sa incerci sa testezi boxele intr-un cd-player folosind macar de curios 2-3 cd-uri stantate( originale ) si pe mai multe tipuri de amplificatoare, daca ai la cine si unde. Diferentele de sunet pot fi destul de mari si intre amplificatoare si sigur o sa ramai surprins. Poate pe viitor te vei gandi sa-ti schimbi si statia, sa-ti mai iei si un tuner hi-fi etc, ca boxele respective au destul potential.

#14
Motanu13

Motanu13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,865
  • Înscris: 10.02.2011
Si boxele de raft nu se tin pe podea, ci trebuie sa stai in fata lor in varful unui triunghi echilateral in asa fel incat inaltele sa fie aproximativ la nivelul urechii, sau putin deasupra, ca sa poti prinde cam din toate frecventele, joase, medii, inalte. Asta la modul ideal, da nu e obligatoriu ca tweeterele sa fie la acelasi nivel cu urechile, depinde in general de volumul la care asculti muzica si de marimea camerei. In schimb pozitionarea boxelor e vitala ( pentru un bas fluent ) si nu e bine sa ai in camera obiecte sau mobilier care ar da trepidatii sau ar invalui sunetul.

#15
missionnad

missionnad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,494
  • Înscris: 13.11.2011
Sa imi dau si eu cu parerea:
1.au nevoie de rodaj
2.posteaza pe facebook daca cineva din orasul tau are un system hi-fi cat de cat decent la care sa faci o proba,in acest fel elimini din calcul o eventuala problema tehnica.
3.ce sa zic....trecand de la boxe de combina la asa ceva,sunetul scos de acestea exprimat in cuvinte[fara termini audiofili...scena,focus,soundstage] ar trebui sa fie wawwwww,mediile si inaltele ar trebui sa se auda super clar indiferent de cum pozitionezi boxele.Ideal sa fie pozitionate cum te-au sfatuit colegii de forum.
4.sa nu te astepti la cine stie ce basi de subwoofer,nu au cum sa redea asa ceva.
Pe langa boxele de podea,mai am o pereche de raft Magnat Quantum 553 care sunt cam in aceiasi clasa cu ale tale,poate putin sub....La pozitionare libera basii sunt slabi,dar cu cat apropii boxele de pereti,basii isi revin putin.
Acum 5 ani aveam un minisistem Technics din acela cu 4 mini-component separate[cunoscatorii stiu],am zis sa renunt la el si sa imi iau si eu o pereche de boxe englezesti si un amplif[sh,nu prea erau bani],asadar Wharfedale Diamond 9.1.[care sunt mult sub Zensor 1].
Vreau sa zic:cand am scos boxele din cutie[nerodate,legate cu cablu de 2 bani...ce am gasit prin casa],le-am legat la ampliful sh si am dat drumu la muzica pot spune ca am avut o revelatie.A venit pana si mama din bucatarie sa auda superba voce a lui Julio Iglesias.
Sa numai zic...Technics-ul imi venea sa il arunc pe geam,dupa vreo 3 saptamani l-am maritat.
PS:scuze de "decorul"de pe sifonier.

Attached Files


Edited by missionnad, 21 December 2014 - 21:22.


#16
bibiaudiofil

bibiaudiofil

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 2,644
  • Înscris: 06.02.2011

 missionnad, on 21 decembrie 2014 - 21:18, said:

Sa imi dau si eu cu parerea:
1.au nevoie de rodaj
Colegul căruia îi răspunzi le ține pe jos (ai citit bine, pe pardoseală). Și i se pare că sună cam înfundat Posted Image Eu cred că niște standuri sau amplasarea lor pe o masă ar ajuta în mai mare măsură decât rodajul ...

Edited by bibiaudiofil, 21 December 2014 - 21:42.


#17
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,774
  • Înscris: 04.10.2014

 bibiaudiofil, on 21 decembrie 2014 - 21:39, said:

Colegul căruia îi răspunzi le ține pe jos (ai citit bine, pe pardoseală). Și i se pare că sună cam înfundat Posted Image Eu cred că niște standuri sau amplasarea lor pe o masă ar ajuta în mai mare măsură decât rodajul ...
Sau ar putea asculta intins pe covor. :)

#18
Motanu13

Motanu13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,865
  • Înscris: 10.02.2011

 bibiaudiofil, on 21 decembrie 2014 - 21:39, said:

Colegul căruia îi răspunzi le ține pe jos (ai citit bine, pe pardoseală). Și i se pare că sună cam înfundat Posted Image Eu cred că niște standuri sau amplasarea lor pe o masă ar ajuta în mai mare măsură decât rodajul ...
Cel mai bine ar ajuta schimbarea sursei. Iesirea de la laptop, aia nu-i sursa. Bine, la unele calculatoare care au placi de baza serioase, daca le pui o placa de sunet cat de cat bunicica scot destul de tare ca sa le poti pune iesirea auxiliara si la o statie ca sa duca niste boxe chiar si de podea, da laptopurile n-au placi de baza ci jucarii.
Ar mai putea lua un DAC simplu cu intrare optica + coaxiala si o iesire Aux ca sa o bage in statie, oricum nu stiu daca are iesire optica la laptop sau PC. Nu vorbesc de DAC-uri cu amplificatoare de casti. Restul cu pozitionarea boxelor si rodajul, ma rog, asta-i partea a doua.

Edited by Motanu13, 21 December 2014 - 23:11.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate