Bun venit! ( Autentificare - Înregistrare )
|
| Test: Lenovo Thinkpad X1 | ||||||||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
|
|||||||||||||||||||
Detalii test Lenovo Thinkpad X1 | Testul realizat de utilizator pentru acest produs. | |
|---|---|
|
Am testat Lenovo Thinkpad X1 – cel mai subţire portabil din gama Thinkpad. Măsoară doar 17 mm în cel mai gros punct şi vine echipat cu o configuraţie bună pentru segmentul său. Are la bază procesor Intel Sandy Bridge Core i5, 4GB memorie RAM şi SSD Intel de 160GB.
Lenovo Thinkpad X1 este un laptop de business făcut să reziste. Modelul a fost anunţat în mai 2011 şi s-a dovedit a fi cel mai subţire şi mai performant din clasa Thinkpad. Lenovo ThinkPad X1 combină tehnologia de business cu cea multimedia. Modelul testat de noi a venit echipat cu procesor Intel Core i5, 4GB memorie RAM, stocare pe SSD Intel de 160GB şi placă video integrată Intel HD 3000. Laptop-ul s-a descurcat bine în timpul testelor, dar placa video îl trage puţin în jos când sunt rulate materiale multimedia la calitate superioară, la codări audio / video etc.
ThinkPad X1 îndeplineşte opt specificaţii militare (umiditate, șoc termic, șoc mecanic, temperatură joasă, temperatură înaltă, praf, presiune, vibrații), astfel încât profesioniştii în mişcare să poată lucra oriunde cu încredere. Partea interesantă la acest laptop ţine de echiparea cu porturi. Cu toate că este aşa subţire, Lenovo nu s-a oprit până nu a înzestrat Thinkpad X1 cu porturile: 1 x RJ-45, 1 x DisplayPort, 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x HDMI, 1 x E-SATA, 1 x Firewire şi portul de alimentare. Vedeţi mai jos distribuirea porturilor! Lenovo a modernizat cu atenţie aspectul tastaturii, păstrând în acelaşi timp aceeaşi experienţă la atingere şi funcţionalitate a tastaturii clasice ThinkPad. Design-ul simplificat elimină câteva aspecte cheie moştenite, precum SysRq, păstrând în acelaşi timp o funcţionalitate bogată, inclusiv controale multimedia şi voice-calling dedicate. În condiţii de lumină redusă, utilizatorii pot aprinde lumina din spatele tastaturii, prezentă pentru prima dată pe un laptop ThinkPad din clasa de business. În plus, păstrând tradiţia ThinkPad, tastatura este rezistentă la scurgeri accidentale de lichide. Zgomot şi temperaturi De fapt, singurul moment în care X1 a început să şuiere datorită sistemului de răcire forţat la maxim, a fost acela când am rulat testele sintetice care au pus foarte serios la treabă procesorul (şi implicit placa video). Acelaşi lucru se poate spune şi despre temperaturile de funcţionare, acestea variind, cel puţin în cazul procesorului, între 46 de grade (utilizare normală) şi 92 de grade (după efectuarea testelor sintetice). Foarte important de menţionat, însă, este faptul că zona palmrest-ului şi a touchpad-ului au fost foarte puţin afectate de creşterea de temperatură, putând fi folosite în continuare în condiţii foarte bune de confort termic. Autonomie În mod evident, aplicaţiile multimedia sau programele ce se folosesc în mod activ de reţeaua Wi-Fi vor avea un efect negativ direct asupra autonomiei, aceasta având diverse valori în funcţie de fiecare scenariu în parte. Pe de altă parte, Lenovo a luat în considerare ritmul alert de lucru al segmentului targetat de modelul ThinkPad X1, motiv pentru care au implementat în acesta tehnologia RapidCharge, ce permite o reîncărcare extrem de rapidă a bateriei (peste 75 la sută în mai puţin de jumătate de oră).
|
Pro| Ce mi-a plăcut la acest produs. |
|---|
|
+ Design subţire;
+ SSD Intel pentru stocare, ce oferă o viteză foarte bună întregului sistem; + Autonomie bună; + Timpul foarte scurt de reîncărcare a bateriei; + Materiale de calitate. |
Contra| Ce nu mi-a plăcut la acest produs. |
|---|
|
- Ecran glossy;
- Bateria încorporată. |
Nota produsului| Note acordate de utilizatori acestui produs | ||||||||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Votează produsul:
|
||||||||||||||||||||
Nota testului| Note acordate de utilizatori acestui test | ||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Votează testul:
|
||||||||||
Comentarii
| Comentarii adăugate de utilizatori | Deschide toate răspunsurile |
|---|
Trebuie să fii autentificat pentru a adăuga un comentariu.
Click aici pentru a te autentifica - Click aici pentru a te înregistra daca nu ai cont.
Link pagină
| Postează aceast test pe un site sau forum | |
|---|---|
|
| © 2001 - 2012 Softpedia. All rights reserved. Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of SoftNews NET SRL. |
![]() |
| Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia | |
Este model cu ecran IPS? Cum sunt unghiurile de vizibilitate, aberatiile cromatice? Cum se comporta in sunlight?
nu cred ca se comporta f bine in luma soarelui dat fiind faptul ca e glossy. cele anti glare sunt ok la soare.
personal nu cred ca e un laptop f smecher. baterie incorporata? ecran glossy? nu vad logica imbinarii multimedia cu un thinpad clasic. nu exista piata pentru un computer cu duritate sporita dar la care sa nu i poti schimba bateria. sau care sa nu aiba nimic cand pica jos insa sa nu poti lucra cu el afara ca bate soarele. ori asa , ori asa.
mai bine lasa tp sa fie tp. full business sau workstation sau ultra portable. video hd 3000?
eu cred ca ar trebuii sa fie o lege. cine face laptop sau desktop cu placa incorporata sa fie dus la puscarie. nu cred ca sunt persoane asa de multe care folosesc un computer doar pentru navigarea pe net. mai toti ne uitam la un film hd sau un film de calitate buna. no no
ps: mie mi se pare , sau balamalele nu mai sunt din inox?
Balamalele sunt din titan! Legat de placa video HD 3000, este chiar ok pentru ce a fost proiectat X1 sa faca. Acum te poti si juca pe astfel de placi video incorporate...Ori tehnologia a luat-o inainte, ori aplicatiile au ramas in urma:)