Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunţuri imobiliareAnunţuriOferte de serviciiLocuri de muncă şi cursuri de specializarePromoții și concursuriBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări şi răspunsuriChestionareTurism

Adaugă comentariu Adaugă test
> Intel SSD 320 Series 120 GB (SSDSA2CW120G3K5)
Test: Intel SSD 320 Series 120 GB (SSDSA2CW120G3K5)
Intel SSD 320 Series 120 GB SSDSA2CW120G3K5
Producător: ? Intel
Model: ? SSD 320 Series 120 GB
Autor: ? Dante_Sparda
Deține produs: ? DA (1 luna)
Data: ? 23 februarie 2012
Vizualizări: ? 2.915
Galerie: ? 2 imagini
Notă produs: ?

> Detalii test Intel SSD 320 Series 120 GB (SSDSA2CW120G3K5)
Testul realizat de utilizator pentru acest produs.
Micutul SSD de 120 GB din Seria 320 de la Intel este destul de rapid si ofera o performanta foarte buna.
Pe numele sau de cod SSDSA2CW120G3, vine in format 2.5", cu interfata SATA 2, si este construit pe 25 nm, MLC; are viteza secventiala de scriere de ~ 130 MB/s, iar viteza secventiala de citire de ~270 MB/s (pe hartie). 

Sistemul pe care ruleaza:

MacBook 4.1 Black (Early 2008)
C2D @ 2.4 GHz
2 GB DDR2 @ 667 MHz
OS X Lion 10.7.3

De ce am ales Intel? Din cauza fiabilitatii, iar in cazul SSD-urilor e extrem de important sa fie cat mai fiabile. Initial ma gandeam la un OCZ Vertex 2 (viteza mai mare), insa dupa cateva sapaturi am vazut ca sunt foarte problematice reusind performante uimitoare de a pica chiar si dupa cateva zile de la achizitionare. Avand un pret mai ridicat decat majoritatea SSD-urilor din categoria sa, produsul oferit de Intel parca nu prea atrage consumatorul final. Insa rata de picaj ( a se citi failure rate) e foarte mica, pana in 1% la nivel global. La inceputul lui 2011, Intel inregistra 0.59% failure rate la nivel global in ceea ce priveste SSD-urile sale si nu cred ca a crescut cu mult. 

Tinand cont ca interfata pentru mediul de stocare intern a MacBook-ului este SATA 1, nu prea m-am apropiat de vitezele date de producator. Viteza maxima inregistrata cu acel program din poza a fost de 117 MB/s scris, si 135 MB/s citit. Nu este o viteza ametitoare. Inainte sa il iau, mi-am spus ca daca atinge peste 100 MB/s scris (ca la citit eram convins ca trece de 100 MB/s) merita achizitia. 

Timpul de boot, de cand incepe sa incarce OS-ul si pana apare fereastra de login e undeva pana in 10 secunde.
Nu bate, nu troncane, nu caraie. 

Personal, sunt extrem de multumit de achizitie. Recomand!
Taguri:  Intel  SSD  320 Series  120 GB  25 nm  
> Pro
Ce mi-a plăcut la acest produs.
Viteza si fiabilitatea.
> Contra
Ce nu mi-a plăcut la acest produs.
 No comment. 
> Imagini
Fotografii ale acestui produs
> Nota produsului
Note acordate de utilizatori acestui produs
100%
Nota finală: 10.0
0%
Nr. voturi: 2
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
Votează produsul:
  • Rating: 1
  • Rating: 2
  • Rating: 3
  • Rating: 4
  • Rating: 5
  • Rating: 6
  • Rating: 7
  • Rating: 8
  • Rating: 9
  • Rating: 10
> Nota testului
Note acordate de utilizatori acestui test
100%
Nota finală: 5.0
0%
Nr. voturi: 2
0%
0%
0%
Votează testul:
  • Rating: 1
  • Rating: 2
  • Rating: 3
  • Rating: 4
  • Rating: 5
> Comentarii
Comentarii adăugate de utilizatori Deschide toate răspunsurile
bluke424 23 februarie 2012 - 19:04 Comentariu #1
bluke424

mă bucur că ești mulțumit de achiziție, în fond asta contează cel mai mult.

pentru cine își caută un SSD și dispune de hardware mai nou, de preferat cu SATA III, recomand un SSD cu controller SandForce 2281 pentru plusul de performanță pe care îl oferă.

răspunde
aeon 9 aprilie 2012 - 11:38 Comentariu #2
aeon

hmm, interfata SATA 1 nu ar trebui sa puna probleme (suporta 150 MB/s) iar ssd-ul abia e capabil sa atinga viteza anticei PATA 133 (de fapt depaseste cu foarte putin)

răspunde
10nut 14 aprilie 2012 - 15:18 Comentariu #3
10nut

Întradevăr, vitezele nu sunt amețitoare, dar ceva contează foarte mult la un SSD, ceea ce îl face rapid: timpul de răspuns. HDD-urile pot atinge ușor viteze de peste 100 MB/s, dar până se mută capul de citire de pe un sector pe altul, durează câteva milisecunde bune, în cazul ăsta fiind mai lente.
Oricum, o achiziție frumoasă, să ai parte cât mai mult timp de el.

răspunde

Trebuie să fii autentificat pentru a adăuga un comentariu.

Click aici pentru a te autentifica - Click aici pentru a te înregistra daca nu ai cont.

> Link pagină
Postează aceast test pe un site sau forum
  Adaugă comentariu Adaugă test

© 2001 - 2012 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of SoftNews NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia