Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunţuri imobiliareAnunţuriOferte de serviciiLocuri de muncă şi cursuri de specializarePromoții și concursuriBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări şi răspunsuriChestionareTurism

Adaugă comentariu Adaugă test
> ASUS G53SX
Test: ASUS G53SX
ASUS G53SX
Producător: ? ASUS
Model: ? G53SX
Autor: ? roxanalaptopnews
Deține produs: ? NU
Data: ? 16 februarie 2012
Vizualizări: ? 2.191
Galerie: ? 3 imagini
Notă produs: ?

> Detalii test ASUS G53SX
Testul realizat de utilizator pentru acest produs.

Asus G53SX – gaming cu Nvidia GTX 560M

ASUS deţine o serie de produse create special pentru acest segment de piaţă în continuă creştere, piaţa de gaming. Laptop-urile din seria ROG sunt construite pentru a oferi o performanţă de neegalat, calitate şi fiabilitate în acelaşi timp precum şi o experienţă de utilizare foarte plăcută.

Platforma pe care au fost construite aceste laptop-uri a suferit schimbări în ultima vreme. S-a lucrat în primul rând la performanţa mai ridicată precum şi la un nou sistem de răcire foarte apreciat. G53SX deţine toate aceste elemente fiind unul dintre ultimele modele lansate pe piaţă şi unul dintre cele mai puternice. Pentru un laptop de 15 inci, un procesor Quad Core i7 şi un display Full HD precum şi o placă grafică din seria 560 de la NVIDIA sunt elemente puţin ieşite din comun însă foarte de apreciat.

Specificaţii tehnice Asus G53SX
ProcesorIntel Core i7-2630QM la 2.0 GHz / Quad Core / Hyper Threading / 6 MB Cache L3
Sistem de operare: Microsoft Windows 7 Professional
Memorie RAM: 2×4 GB DDR3 1600 MHz / 10-10-10-27
Placa Grafica: Nvidia GeForce GTX 560M / 2048 MB – Intel HD 3000
Display: 15,6 inchi, glossy, 1920×1080
Placa Sunet: Realtek ALC 269 (Codec) High Definition
Hard disk: 640 GB / 7200 rpm
Unitate Optica: HL-DT-ST DVD-RW
LAN: Intel Gigabit LAN
WiFi: Realtek RTL 8188CE 802.11 b/g/n
Porturi: 3 x USB 2.0 + Nec, USB 3.0, VGA, HDMI

Temperaturi si nivel de Zgomot
ASUS G53SX este rapid, performant şi foarte rece. Pe lângă aceasta, singurul moment în care am observat funcţionarea ventilatorului a fost la rularea excesivă a benchmark-urilor şi asta după aproximativ o oră. Chiar şi turaţia maximă a ventilatoarelor de răcire, pentru că dispune de 2 ventilatoare în interiorul carcasei, nu este deranjantă pentru urechea utilizatorului. 

Temperaturile nu au depăşit 55 de grade pentru procesorul sistemului şi 60 de grade pentru placa grafică. Probabil era de vină şi temperatura puţin mai scăzută din cameră la momentul testării.

Autonomie
Autonomia nu este punctul forte a lui ASUS G53SX. Bateria are dimensiuni foarte mici, in comparaţie cu cele ale laptop-ului şi reuşeşte să îl ţină în viaţă aproximativ 2 ore şi 15 minute pentru vizionarea unui film sau pentru navigare pe internet.

Pentru gaming însă sunteţi norocoşi dacă atingeţi 1 oră de funcţionare. Trebuie să menţionăm că pentru partea de gaming am ţinut laptop-ul la încărcare aproape maximă în tot acest timp.

Taguri:  ASUS  G53SX  Nvidia GTX 560M  gaming  Quad Core i7  
> Pro
Ce mi-a plăcut la acest produs.
+ Performanţe ridicate
+ Sistem de răcire eficient şi silenţios
+ Ecran Full HD
+ Raport preţ-performanţă foarte bun
> Contra
Ce nu mi-a plăcut la acest produs.
 - Durata scazută de viaţă a bateriei
- Tastatură flexibilă
> Imagini
Fotografii ale acestui produs
ASUS G53SX
ASUS G53SX
ASUS G53SX
> Nota produsului
Note acordate de utilizatori acestui produs
50%
Nota finală: 9.3
33%
Nr. voturi: 6
17%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
Votează produsul:
  • Rating: 1
  • Rating: 2
  • Rating: 3
  • Rating: 4
  • Rating: 5
  • Rating: 6
  • Rating: 7
  • Rating: 8
  • Rating: 9
  • Rating: 10
> Nota testului
Note acordate de utilizatori acestui test
63%
Nota finală: 4.3
25%
Nr. voturi: 8
0%
0%
13%
Votează testul:
  • Rating: 1
  • Rating: 2
  • Rating: 3
  • Rating: 4
  • Rating: 5
> Comentarii
Comentarii adăugate de utilizatori Deschide toate răspunsurile
aazz 18 februarie 2012 - 15:23 Comentariu #1
aazz

ciobanesc

răspunde
Alex9090 26 martie 2012 - 21:53 Comentariu #2
Alex9090

Dupa parerea mea un laptop este nefolositor pentru gaming . Pentru jocuri ai o consola sau un PC .
Procesorul i7 este foarte puternic , la fel si placa video si specificatiitle laptopului . Bateria tine cam putin si sunt curios cat timp tine la un joc online .
Inca nu inteleg ce utilizatori chiar folosesc capacitatea unui asemenea laptop .
Un review bun .

răspunde
Materium 1 aprilie 2012 - 18:13 Comentariu #3
Materium

Utilizatori de genul meu folosesc acest gen de laptop, un laptop inseamna ca-l poti cara din A in B ceea ce nu e valabil ptr un PC, un laptop nu inseamna doar durata bateriei, ptr mine e foarte important ca acolo unde ajung si mai si stau o lunga perioada de timp sa am un sistem capabi sa ruleze jocuri si aplicatii puternice, alternativele fiind sala de sport sau bautura.
Personal detin un G74S si la cele aproape 5 Kg poate fi un chin caratul lui in cele 4-6 calatorii anuale cu avionul, dar efortul este recompensat pe deplin prin calitatile sale odata ce l-am pus pe birou.
Cum performantele laptopului din review se apropie de cele ale laptopului detinut de mine pot spune ca e un laptop mai mut decat folositor cand ai ce face cu el.

răspunde

Trebuie să fii autentificat pentru a adăuga un comentariu.

Click aici pentru a te autentifica - Click aici pentru a te înregistra daca nu ai cont.

> Link pagină
Postează aceast test pe un site sau forum
  Adaugă comentariu Adaugă test

© 2001 - 2012 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of SoftNews NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia