MadHawk
21st October 2009, 18:47
Șoferi, se dublează amenzile!
După ce au văzut că nu e așa ușor să-l lași pe român fără mașină, chiar dacă a gonit pe șosele, reprezentanții ministerelor care pun la punct o nouă strategie de siguranță rutieră vin acum cu o altă propunere. Una care să-i ardă la buzunare pe șoferi.
Experții din domeniul rutier propun alte măsuri dure care să reducă numărul evenimentelor petrecute în trafic. Și, cum cel mai tare îl doare pe om atunci când îi iei bani din buzunare, reprezentanții ministeriali vorbesc despre dublarea amenzilor pentru abaterile săvârșite la volan.
Nu va mai exista amendă mai mică de 60 de lei, chiar dacă șoferul o va plăti pe loc sau în 48 de ore. În plus, pentru fiecare greșeală, conducătorul auto primește și puncte de penalizare. Atunci când se adună 15 asemenea puncte, conducătorul rămâne fără permisul auto pentru 30 de zile.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Bulgarii au tichetul albastru
Bulgarii au, pe lângă permisul auto, și un tichet albastru. Polițiștii retrag acest carton atunci când șoferul a comis o abatere și are de plătit o amendă. Tichetul e returnat șoferului când acesta o achită. Cel care e prins că circulă fără acest document rămâne pieton pentru 30 de zile.
Sursa: libertatea.ro
imiplaceviata
21st October 2009, 18:56
Bravo. Nesimtitii cu vitezele lor aproape m-au omorat!
Header
21st October 2009, 19:07
Crede-ma si eu m-am mahnit de asta,m-am grabit sa judeca ca este incorect insa prostia unora de a merge cu masina prin cartiere ca la raliu,cand cate unu te inghesuie in parapet la 160 km/ora iti vei da seama ca amenzile inca sunt prea mici.
Sa tripleze,mai ales cele cu parcarea pe trotuar.
cosmin_miu
21st October 2009, 19:19
inca sint mici !
......si oricum degeaba daca nu exista o colectare eficienta !
MadHawk
21st October 2009, 19:21
Dupa cum spunea cineva pe un alt forum: degeaba ai legi bune daca nu se si aplica!
rotnic
21st October 2009, 19:22
Un 0 (zero) la urma in plus ar face minuni.
MadHawk
21st October 2009, 19:24
CITAT (rotnic @ 21st October 2009, 20:22)

Un 0 (zero) la urma in plus ar face minuni.

Procesul de civilizare se face numai cu "bata" asa ca m-as bucura sa se ajunga sa avem amenzile de zece ori mai mari!
mihai!
21st October 2009, 19:55
Eu vreau pedepse mari pentru alcool . Am si eu o problema !
danutHD
21st October 2009, 20:00
Valorile ar fi frumoase daca de la teorie pana la practica nu ar exista pierderi. Macar de ar premia si pietonii care reclama masini parcate ilegal.
myx99
21st October 2009, 20:05
CITAT (MadHawk @ 21st October 2009, 20:24)

Procesul de civilizare se face numai cu "bata" asa ca m-as bucura sa se ajunga sa avem amenzile de zece ori mai mari!

ai grija ce-ti doresti .
danutHD
21st October 2009, 20:06
CITAT (myx99 @ 21st October 2009, 21:05)

ai grija ce-ti doresti .

Ti-e teama ca vei plati prea mult???
MadHawk
21st October 2009, 20:58
CITAT (myx99 @ 21st October 2009, 21:05)

ai grija ce-ti doresti .

Tocmai vroiam sa-ti raspund acelasi lucru!
CITAT (danutHD @ 21st October 2009, 21:06)

Ti-e teama ca vei plati prea mult???
Fara "bata" nu exista civilizare! Cu atat mai mult la romani!
sebulbus
21st October 2009, 22:16
Judecand dupa veniturile vs amenzile din celelalte state UE mi se par disproportionat de mari. De asemenea, tinand cont de gravitatea faptei, unul care trece pe rosu si nu poate plati pe loc ia aproape 10 milioane, cat ia amenda penala unul care a comis un furt.
In fine, soferii si masinile tot o vaca buna de muls. Ce porcarie sinistra.
danutHD
21st October 2009, 23:39
Din punctul meu de vedere corect ar fi ca amenda sa fie proportionala cu veniturile si sa existe o autoritate care sa se ocupe doar de asa ceva. Plus ca as acorda probelor video mai multe credite.
H725
21st October 2009, 23:47
dupa obiceiul romanesc, acum au lansat zvonul ca amenzile se dubleaza pt ca atunci cind o sa le mareasca cu 50% sa nu comentam, sa fim fericiti ca nu s-au marit asa de mult...
fezo
22nd October 2009, 07:40
Si credeti ca-i vor impresiona pe smecherii cu SUV-uri si BMW-uri? Nu prea cred. Cine va suferi va fi omul de rind, pina acum n-am vazut niciun proprietar de masina de lux amendat pentru oprire neregulamentara, blocarea cailor de acces, parcare pe trecerea de pietoni. In schimb am vazut pensionari, proprietari de Dacii 1300, prinsi cu radarul pentru ca circulau cu 65 km/h.
marcellinoventura
22nd October 2009, 08:16
CITAT (sebulbus @ 21st October 2009, 23:16)

.....
In fine, soferii si masinile tot o vaca buna de muls. Ce porcarie sinistra.
Sincer nu cred ca cei care circula regulamentar au de ce sa-si faca probleme. Chiar si amenzile (si pedepsele) care sant acum ar fi suficient daca ar fi aplicate, iar daca ar sta militienii sa pandeasca marile intersectii din orase regulile de circulatie ar fi mult mai respectate. Dar cum nu sant, toti smecherii de la volan se baga pe rosu, se incadreaza pe banda de stanga sau inainte si o iau la dreapta, linia continua e doar un moft respectat de fraieri si asa mai departe. Se plang ca nu au bani la buget, dar nici nu trimit echipajele in teren sau sa instaleze camere in intersectii. Asa ca toata mascarada asta cu marirea amenzilor va fi buna atata timp cat vor iesi in strada sa vegheze la respectarea regulilor.
rexkroki
22nd October 2009, 08:42
De 15 ani de cand am carnet cred ca am platit vreo 6 amenzi de circulatie, pentru diferite motive, de la viteza la neincadrarea in intersectie pe banda corespunzatoare directiei de mers (ce pompos suna) si asta in conditiile cand pe la inceput amenzile erau hilar de mici si iti permiteai si doua pe luna fara sa te afecteze prea mult la buzunar.
Dar in 15 ani de cand conduc am observat o crestere exponentiala a nivelului nesimtirii in trafic, crestere care a depasit cu mult procentul de crestere a veniturilor din aceasta perioada, ca urmare nu trebuie sa corelam cresterea amenzilor cu cresterea veniturilor ci cu cresterea nesimtirii din trafic.
Problema se reduce pana la urma la gradul de educatie al participantilor la trafic, nu o sa plang niciodata de mila unei persoane care a luat amenda daca nu are din ce o plati, e la fel ca in cazul familiilor care fac o gramada de copii si dupa aia se plang pe la televizor ca nu au cu ce ii creste. Nu te pune nimeni sa faci atatia copii cum nu te obliga nimeni sa iei amenda, acestea sunt ca sa zic asa, facultative.
HLG
22nd October 2009, 09:04
QUOTE (fezo @ 22nd October 2009, 08:40)

Si credeti ca-i vor impresiona pe smecherii cu SUV-uri si BMW-uri? Nu prea cred. Cine va suferi va fi omul de rind, pina acum n-am vazut niciun proprietar de masina de lux amendat pentru oprire neregulamentara, blocarea cailor de acces, parcare pe trecerea de pietoni. In schimb am vazut pensionari, proprietari de Dacii 1300, prinsi cu radarul pentru ca circulau cu 65 km/h.
Si eu cred la fel, tot oamenii de rand cu salariu minim si mediu vor suporta aceste legi.
Si referitor la chestia cu o institutie care sa se ocupe de asa ceva, fiind in Romanica, daca nu iese o spaga cuiva nu cred ca se va face.
alexpet
22nd October 2009, 09:11
decat sa dai o lege si sa nu fi in stare sa o aplici mai bine nu o dai deloc. "Fraierii" se vor conforma....smecherii ne vor sfida in continuare. A se vedea depasirea coloanei la stop, eventual pe linia de tramvai...100 de fraieri stau la coada frumos si doi trei smecheri ii fac pe toti si nu-i opreste nimeni. Smecherii isi vad de treba, fraierii mai prind un rosu....
Mtz
22nd October 2009, 09:15
Daca s-ar amenda nesimtirea ar fi bine, aia doare cel mai tare si va fi in veci neamendata. Din pacate vom fi hartuiti din ce in ce mai mult odata cu cresterea amenzilor. Militienii vor sta in locuri unde se asteapta sa se incalce legea si unele locuri chiar sunt prevazute cu capcane pentru a fi amendat.
Din partea mea multa m.u.e la jegosii astia care nu coreleaza nimic cu salariul mediu pe economie.
enjoy,
Mtz
misuspita
22nd October 2009, 09:18
Lasa ma ca vad nesimtiti si cu Porsche Cayenne, dar si nesimtiti sau inconstienti cu beemve din o mie noua sute opt sute sau cu dacie de o tine legata trei suruburi. Pana la urma daca i-ar potoli pe astia de si-au luat masina si acum sunt zmei, pe tinereii de 18 ani care au luat carnetul de 2 zile si a 4 zi sunt pe stirile de la ora 5, pe taximetristi, pe dubitari, pe toata lumea care depaseste coloana pe stanga, fie si dintre saraci si tot ar fi soselele mai sigure.
La cate evenimente vad pe sosele in fiecare zi de Bucuresti, amenzile acolo ar trebui sa fie, sa te sperie, sa nu iti permiti sa faci vitejii, ca te doare-n basca. Sa stai linistit in bancuta ta si sa conduci regulamentar. Iar pe "profesionisti" care din asta traiesc, nu i-as ierta deloc. Esti sofer, respecta legea, ca nu ai tu 3 oo si noi restul suntem niste fraieri....
MadHawk
23rd October 2009, 15:46
CITAT (misuspita @ 22nd October 2009, 10:18)

...
La cate evenimente vad pe sosele in fiecare zi de Bucuresti, amenzile acolo ar trebui sa fie, sa te sperie, sa nu iti permiti sa faci vitejii, ca te doare-n basca. Sa stai linistit in bancuta ta si sa conduci regulamentar. Iar pe "profesionisti" care din asta traiesc, nu i-as ierta deloc. Esti sofer, respecta legea, ca nu ai tu 3 oo si noi restul suntem niste fraieri....
Daca nu avem o Politie cum e cea din U.S. care sa nu-ti permita sa stergi pe jos cu politistii, degeaba amenzi marite!
Si fara contestatii!
sebulbus
23rd October 2009, 17:11
QUOTE (marcellinoventura @ 22nd October 2009, 08:16)

Sincer nu cred ca cei care circula regulamentar au de ce sa-si faca probleme.
Sa fim seriosi, faptul ca nu ti se intampla tie sau mie nu e o scuza sa toleram amenzi exagerat de mari in comparatie cu pericolul ridicat de fapta in sine. E si asta un principiu democratic, proportionalitatea faptei cu pedeapsa.
Probabil daca s-ar pedepsi parcatul neregulamentar cu o mana taiata sau trei zile de inchisoare ai sta linistit ca tu n-o sa parchezi ever, n-are cum sa ti se intample tie, nu? Am lejer 200k km facuti printr-o carca de tari si numar pe degetele de la o mana amenzile pe care le-am luat. Dar fii sigur ca sunt zeci de ocazii in care mi-a mai scapat un telefon, un 20km/h peste limita, o maslina pe care n-a avut cine le constata. Contraventii minore, dar pentru care n-as fi in veci de acord sa platesc cat unu' care a comis o infractiune.
MadHawk
23rd October 2009, 21:54
CITAT (sebulbus @ 23rd October 2009, 17:11)

Sa fim seriosi, faptul ca nu ti se intampla tie sau mie nu e o scuza sa toleram amenzi exagerat de mari in comparatie cu pericolul ridicat de fapta in sine. E si asta un principiu democratic, proportionalitatea faptei cu pedeapsa. ...
...si asta se poate aplica numai in "tarile cu apa calda", din pacate!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.