shmecherul
16th September 2009, 16:25
Asa cum am scris si in titlu, de ceva vreme, am tot vazut politistii comunitari dirijand circulatia pe arterele din Ploiesti.
Uneori i-am vazut impreuna cu politistii de la rutiera si am crezut ca sunt sub indrumarea lor.
Alteori, de exemplu ieri, azi, dar si in alte dati i-am vazut dirijand singuri, exact cum fac rutieristii.
Mentionez inca odata ca sunt comunitarii, aveau veste inscriptionate in acest sens pe ei, i-am si filmat.
Cat de legal este cea ce fac si ce scoala au in acest sens?
SpeedDemon
16th September 2009, 16:32
Aia is politai wannabe si asta o sa ramana.Nu au nici o treaba cu circulatia da'daca chioar e nevoie se pot implica.scoala nu prea fac paremisca numa'liceul daca nu cumva ii accepta cu profesionala.oricum nu-ti trebuie multe sa te plimbi in fiecare zi inainte si inapoi pe acceasi strada sau cand vad de astia mici ma intreb sa zicem ca apare un agresor cat de cat ce dreaqu fac aia nimic isi iau bataie doar!
ca sa ajungi rutierist tre'sa termini academia si aia is mult superiori in studiu si cunoastere astora deci daca nu e urgenta n-au ce cauta pe strazi.Acuma cu grevele si restructurarile din politie nu tre'sa te mai mire nimic.
"to serve & protect"
inside_spy
16th September 2009, 16:34
E legal. Și în București fac asta. Ai grijă că pot da și amenzi dacă oprești pe interzis.
shmecherul
16th September 2009, 16:42
Asta inseamna ca ne apropiem cu pasi repezi de situatia in care o sa ne opreasca in trafic si o sa ne controleze, amendeze, etc, asa cum s-a lansat o propunere acum ceva timp??
Am si eu niste cunostinte politisti comunitari, carnet de sofer nu au, dar de-abia asteapta timpurile in care vor avea voie sa opreasca masini!
cspot
16th September 2009, 16:43
Cand ai dat examen pentru scoala de soferi scria in cartea aia dupa care ai invatat ca exista politisti de mai multe feluri ?
mihai!
16th September 2009, 16:46
Si un copil de 15 ani care face parte din patrula scolara poate dirija circulatia. Bine...in dreptul scolii si in cadru organizat. Si da,este legal.
Faptul ca opreste masinile sa treaca copiii strada ,tot ca dirijeaza circulatia se numeste.
Nu vad cu ce te deranjeaza !
shmecherul
16th September 2009, 16:51
CITAT (cspot @ 16th September 2009, 17:43)

Cand ai dat examen pentru scoala de soferi scria in cartea aia dupa care ai invatat ca exista politisti de mai multe feluri ?
Acum 17 ani, cand am dat eu examen, scria de Politia Rutiera si organele abilitate prin LEGE!
Mihai, nu ma deranjeaza daca este LEGAL, ma deranjeaza ilegalitatea (in cazul ca exista)
accelerator
16th September 2009, 16:52
Cu cat mai multi politisti cu atat mai bine. Si da e legal. S-a anuntat si pe TV lucrul acesta.
cosmin_miu
16th September 2009, 16:54
„Ei nu pot aplica amenzi decât în prezența unui polițist de la rutieră. Uneori se pot produce confuzii, oamenii să spună că au fost amendați de un polițist comunitar, însă alături de el să fie și unul de-al nostru”, spune comisarul Tudorel Dogaru, care a ținut să precizeze că un polițist comunitar nu poate opri mașini în trafic pentru comiterea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.
La capitolul atribuții, ei trebuie să fluidizeze traficul în zonele aglomerate, să dirijeze circulația când semafoarele sunt defecte sau când se execută lucrări pe carosabil, să constate și să aplice amenzi dacă vreun șofer parchează autoturismul pe spațiu verde sau în alte locuri interzise, mai puțin pe drumurile publice.
Însă, potrivit ministrului Dan Nica, în viitorul statut al poliției locale vor fi adăugate atribuții importante în ceea ce privește circulația rutieră. Până atunci însă, polițiștii comunitari au puteri limitate.
inside_spy
16th September 2009, 16:56
Chiar așa @shmecherul: Cu ce te deranjează?
Eu sunt fericită când este câte un polițist în intersecție, tot timpul ajung mai repede decât atunci când nu e niciunul. Dacă ar fi după mine, aș face fiecare intersecție cu polițistul ei.
shmecherul
16th September 2009, 16:59
CITAT (cosmin_miu @ 16th September 2009, 17:54)

„Ei nu pot aplica amenzi decât în prezența unui polițist de la rutieră. Uneori se pot produce confuzii, oamenii să spună că au fost amendați de un polițist comunitar, însă alături de el să fie și unul de-al nostru”, spune comisarul Tudorel Dogaru, care a ținut să precizeze că un polițist comunitar nu poate opri mașini în trafic pentru comiterea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.
La capitolul atribuții, ei trebuie să fluidizeze traficul în zonele aglomerate, să dirijeze circulația când semafoarele sunt defecte sau când se execută lucrări pe carosabil, să constate și să aplice amenzi dacă vreun șofer parchează autoturismul pe spațiu verde sau în alte locuri interzise, mai puțin pe drumurile publice.
Însă, potrivit ministrului Dan Nica, în viitorul statut al poliției locale vor fi adăugate atribuții importante în ceea ce privește circulația rutieră. Până atunci însă, polițiștii comunitari au puteri limitate.
Multumesc, un raspuns pe care il asteptam!!
De unde ati inteles ca ma deranjeaza, eu am intrebat daca este legal acest lucru???!!!
shiva
16th September 2009, 17:01
Mno, atunci sa-mi explicati mie cum se face ca de cate ori apare un politist (de orice natura/origine) sa dirijeze circulatia, reuseste s-o incurce si mai tare?
cosmin_miu
16th September 2009, 17:05
CITAT
[Eu sunt fericită când este câte un polițist în intersecție, tot timpul ajung mai repede decât atunci când nu e niciunul. Dacă ar fi după mine, aș face fiecare intersecție cu polițistul ei.
asta depinde de capacitatea politistului de a dirja o intersectie
. Eu am observat ca 50% dintre ei mai rau incurca circulatia......daca se mai adauga soferi incompetenti care se panicheaza cand vad un politist rezulta haos.
ripper
16th September 2009, 17:12
Sunt niște oligofreni cu acte! Se face un ambuteiaj de nu-i adevărat la Hale când dirijează dobitocii!
rexkroki
16th September 2009, 17:47
depinde din ce parte privesti lucrurile...
eu prefer sa stau cateva minute in plus intr-o intersectie dirijata cand politistul ii mai lasa sa treaca si pe cei ce vin de pe drumul fara prioritate decat sa imi mananc nervii si sa stau mult mai mult la o intersectie la care am prioritate dar care se blocheaza din cauza descurcaretilor care se baga pe linia de tramvai sau pe contrasens
dar in trafic sunt oameni si oameni, niciodata cei ce nu respecta regulile de circulatie si mai ales pe cele de bun simt nu vor fi bucurosi sa vada ploitisti in trafic, indiferent de care ar fii ei, de la rutiera sau comunitari
December
16th September 2009, 17:55
Am vazut undeva prin Ardeal dar nu mai tin minte unde, ca la fiecare trecere de pietoni statea cate un comunitar. Era undeva prin jurul orelor 14. Sunt curios daca stau asa toata ziua sau doar cand e trafic intens...
shmecherul
16th September 2009, 18:57
CITAT (ripper @ 16th September 2009, 18:12)

Sunt niște oligofreni cu acte! Se face un ambuteiaj de nu-i adevărat la Hale când dirijează dobitocii!
Acolo i-am vazut astazi, ai dreptate, mai rau faceau!
cosminro
25th September 2009, 15:58
cand am dat eu examenul scria ca nu ai treaba cu comunitarii,daca nu cumva exista vreo reglementare.teoretic poti ,in caz ca unu iti zice sa opresti ,sa dai peste el si pe urma la proces zici ca statea in mijlocul strazii si nu l-ai vazut(nu avea ce cauta acolo)
SuperDuper
25th September 2009, 18:45
QUOTE (shmecherul @ 16th September 2009, 10:51)

Acum 17 ani, cand am dat eu examen, scria de Politia Rutiera si organele abilitate prin LEGE!
Mihai, nu ma deranjeaza daca este LEGAL, ma deranjeaza ilegalitatea (in cazul ca exista)
De unde stii ca nu sunt "organe abilitate prin lege"? Ca nu iti place uniforma lor?
Iar despre halele din Ploiesti, cu sau fara politisiti este tot o brambureala. Stradutele alea nu sunt facute pentru traficul din ziua asta. cand mai dau pe acasa parca s-au dat masini la liber in Ploiesti, sunt parcate prin toate cotloanele...
andrei_0
27th September 2009, 21:49
CITAT (cosminro @ 25th September 2009, 16:58)

cand am dat eu examenul scria ca nu ai treaba cu comunitarii, daca nu cumva exista vreo reglementare.teoretic poti ,in caz ca unu iti zice sa opresti ,sa dai peste el si pe urma la proces zici ca statea in mijlocul strazii si nu l-ai vazut(nu avea ce cauta acolo)
Si daca exista vreo reglementare? Sa inteleg ca n-ai luat examenul, nu?
GTFMIOFE
19th October 2009, 15:19
mai mult ca sigur ca n a luat examenu!
Bimm3r
22nd October 2009, 18:40
Daca vrea un comunitar sa va opreasca vreodata sa nu opriti.
aalinn
22nd October 2009, 21:21
CITAT (Bimm3r @ 22nd October 2009, 19:40)

Daca vrea un comunitar sa va opreasca vreodata sa nu opriti.
pe ce motiv ?
de politia rutiera comunitara nu ai auzit ?
ripper
22nd October 2009, 21:24
De ce să nu opresc?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.