Acte pentru vanzare, cumparare, inmatriculare masina

countgrishnak

Buna.

Toata lumea descrie pasi de urmat care de obicei se gasesc pe pagina prefecturii la rubrica inmatriculari sau efectiv povesteste experientzele traite cu inmatricularea...
Eu as vrea sa fac mai mult si sa pun la dispozitia tuturor formularele in format word pentru inmatricularea temporara si permanenta, in special pentru cei din Timisoara. Formularele sunt valabile pentru biroul de inmatriculari de la Iulius MALL Timisoara. Cine are acasa sau la servici o imprimanta poate sa-si tipareasca direct aceste formulare, fara a mai apela la fotocopiile jenante pe care le pune la dispozitie contra-cost biroul de inmatriculari sau firmele de inmatriculari.

Inmatriculare provizorie(numere rosii)

Click pentru a vizualiza atașamentul

Inmatriculare permanenta

Fisa de inmatriculare (cu care se merge la FISC pentru plata taxei de mediu si la Primarie pentru declaratia de impunere)

Pe verso fisei de inmatriculare se fotocopiaza pagina 2 din CIV (Cartea de Identitate a Vehiculului - RAR)
Tiparirea se face pe carton alb grosime 120 - 150g/cm, format A5.

Cererea Solicitantului

Spor la inmatriculari si ziceti si voi un Bogdaproste... wink.gif
Marius3k
@countgrishnak: excelenta munca ta, e de laudat!

countgrishnak
QUOTE (Marius3k @ Nov 9 2008, 08:31) *
@countgrishnak: excelenta munca ta, e de laudat!

Am dat un search pe Google dupa ce am facut "postarea"...
... si nici macar nu apare in rezultatele cautarii (cel putin in primele 7 pagini pana la care am avut nervi sa caut).
PACAT. Speram ca o sa ajut pe cineva ca si mine (in postura in care eram acum 2 luni cand vroiam sa inscriu masina) care da un search rapid pe Google in speranta ca va gasi ceva formulare de download-at.

Poate in viitor... cine stie... wink.gif
Marius3k
Ai nitica rabdare sa apuce google sa re-indexeze forumul! wink.gif

Am pus topicul sus, cine are ceva de adaugat e rugat sa trimita un PM unuia dintre moderatori!
higheaven
Nu trebuie sa platiti la o firma de intermedieri 30 ron pentru un contract de vanzare-cumparare auto-moto.
Acesta se poate completa si tipari in 3 (sau 100 exempare) si pe urma se semneaza toate ca original.
romana Click pentru a vizualiza atașamentul
germana Click pentru a vizualiza atașamentul
italiana Click pentru a vizualiza atașamentul
xhermesx
Deoarece topicul de mai sus dedicat este inchis, postez aici pentru cei care doresc sa isi inscrie masina noua cumparata de la dealer in Bucuresti. Eventual se poate adauga sau lipi topicul tot sus deoarece il consider util. Etapele:
1. Primire carte de identitate masina cu folia de securizare deja aplicata de la dealerul de la care ati achizitionat autotuturismul; daca nu v-a fost aplicata si folia de securizare va programati la RAR (Grivitei sau Voluntari) de pe o zi pe alta si vi se aplica rapid acolo;
2. Obtinere fisa de inmatriculare auto: aici gasiti ultimul model pe care il cere Politia Rutiera a Capitalei (nu am pretentia ca cel de pe topicul de mai sus nu este valabil) in format MS Excel care poate fi completat. Se mai poate obtine de la ghiseele vis a vis de Politia Rutiera a Capitalei (Sos. Pipera) unde vi se poate si completa pe loc dupa cartea de identitate, evident contra cost;
3. Pentru cei care trebuie sa plateasca taxa de prima inmatriculare (mediu) - de ex. cei care au autoturism peste 2000 cmc - vor face acest lucru la Trezoreria de sector unde platiti taxa respectiva. (nu cunosc valoarea deoarece la mine nu a fost cazul, dar exista modele de calcul a acestei taxe pe internet)
4. Cu fisa de inmatriculare completata, cartea de identitate a masinii in original si copie, buletinul in original si copie, factura de achizitie a masinii sau contractul de vanzare cumparare in original si copie, va deplasati la Administratia Financiara de sectorul careia apartineti. Aici mai completati o cerere tip cu datele dvs. si ale masinii si platiti inmatricularea masinii (52 lei) si eventual si impozitul pe aceasta (daca tot sunteti acolo cca 78 lei). Vi se elibereaza chitantele pentru inmatricularea masinii si pentru impozit, precum si atestarea ca ati inscris masina in sistemul de impozitare. De asemenea, se pune o viza pe fisa de inmatriculare auto.
4. Va duceti la C.E.C. bank (se pare ca se poate si la B.C.R.) unde platiti taxa de talon (in jur de 30 de lei). Aici nu aveti nevoie de niciun act.
Atentie! Toate taxele de mai sus trebuiesc realizate pe numele dumneavoastra, nume care va aparea pe chitantele respective.
5. Obtineti cererea de inmatriculare pentru politie de pe internet (o atasez si pe aceasta aici in ultima versiune) pe care o completati cu datele corespunzatoare;
6. Cu cartea de identitate a masinii (copie si original), buletin (copie si original), factura achizitie masina (copie si original), chitanta plata inmatriculare masina (original), chitanta taxa mediu (daca este cazul) in original, chitanta de plata talon in original, fisa de inmatriculare (deja vizata de administratia financiara) in original, cererea de inmatriculare auto completata in original, va deplasati la sediul politiei rutiere a capitalei de pe sos. Pipera unde in max o ora vi se da o chitanta pentru ridicarea talonului nou si a numerelor (taxa de numere noi preferentiale a fost 85 lei). Toate astea la un singur ghiseu. Talonul si numerele le puteti ridica tot de la Politie (de la ghisee speciale unde nu este coada) dupa 3 ore, pe baza chitantei in original, a cartii de identitate si a buletinului.
Tot din fata Politiei se poate achizitiona folie de plastic pentru talonul nou (politia nu mai da asa ceva) contra 5 lei.
Succes!
higheaven
Un contract realizat in limba germana sau italiana, la achizitia unei masini de acolo, trebuie tradus si legalizat.
Pentru scutirea de aceste plati sunt valabile contractele bilingve.
Am folosit personal, iar militeanul de la ghiseu s-a speriat de un act nou si s-a dus sa intrebe un superior.
Acesta l-a asigurat ca e perfect valabil si legal.
romana-italiana Click pentru a vizualiza atașamentul
romana-germana Click pentru a vizualiza atașamentul
Am atasat si modelul de fisa de inmatriculare la rezolutie mare.
Ele trebuie printate fata-verso pe un carton A5, sau pentru castiga timp la completarea datelor pe verso-ul fisei se practica direct fotocopierea paginii din interiorul CIV-ului.

catabosss
Pentru cine doreste toate cererile necesare exista site-ul oficial: http://www.prefecturabucuresti.ro/formular...culri-auto.html
higheaven
Am facut un fisier in excel in baza contractului clasic de vanzare-cumparare si a fisei de inmatriculare.
Se introduc datele doar o singura data si ele sunt gata de tiparit in sheet-urile fisei si a contractului.
Fisa de inmatriculare trebuie sa fie format A5 cartonat.
L-am postat pe mai multe site-uri de filesharing. Sper ca intotdeauna unul din cele de mai jos sa functioneze.

http://uploaded.to/file/90nyv4
http://www.2shared.com/file/8610676/5191f4...ntractFisa.html
http://www.megafileupload.com/en/file/1472...t-Fisa-ace.html
http://jump.fm/GATAT
Marius3k

Am postat si aici pe forum formularul, spor la imatriculat!
Multumim Higheaven. wink.gif
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.