copil in masina

dumymyky

Buna,
am si eu o intrebare. pe bancheta din spate au voie 3 adulti si un copil in varsta de 2 ani (in brate)?
am fi 6 in total in masina.......
merci,
Night Elf
Nu. Copilul oricum nu are ce cauta in brate. Pentru el exista scaunel care se prinde fie in isofix fie cu centura de siguranta.

dumymyky
QUOTE (Night Elf @ Aug 10 2008, 18:11) *
Nu. Copilul oricum nu are ce cauta in brate. Pentru el exista scaunel care se prinde fie in isofix fie cu centura de siguranta.

parca stiam ca pana la 7 ani are voie.
dc nu care e sanctiunea?
Night Elf
Te intereseaza sanctiunea sau ce poate pati copilul in caz de accident?
iulia_400
zilele astea am tot rasfoit topicurile de calatorii in afara tarii si pe ici colo aria auto. vad ca majoritatea nu cunosc legislatia si nu se gandesc la viata copiilor lor. legislatia romaneasca prevede clar ca :
- copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 1,50 m trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se poarta numai in dispozitive de retinere omologate.
- conducatorilor auto le este interzis sa transporte copii cu varsta pana la 12 ani pe scaunul din fata, chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore, in timpul deplasarii pe drumurile publice.

extra bonus: se interzice conducatorilor auto sau pasagerilor din dreapta sa tina in brate animale, in timpul deplasarii pe drumurile publice.
aalinn
problema e ca nimeni nu se gandeste la viata copilului , oare ea nu merita 3,4 milioane cat e un scaun ?
cand vad copii intre scaune stand in picioare ma ingrozeste faptul ca poate esti nevoie sa pui o frana brusca , cand copilul il proiectezi prin geam , sau cine stie cum se loveste ...
scaunul e sfant si pentru sofer , copilul e legat deci poti sa conduci fara sa mai fi stresat ca ce face ala micu in spate
melmel
CITAT (aalinn @ 30th September 2009, 19:54) *
scaunul e sfant si pentru sofer , copilul e legat deci poti sa conduci fara sa mai fi stresat ca ce face ala micu in spate

tocmai asta e problema, nu se streseaza, nu se intampla tocmai lor ...

aalinn
CITAT (melmel @ 30th September 2009, 20:00) *
tocmai asta e problema, nu se streseaza, nu se intampla tocmai lor ...

asa a zis si cumnatul meu care la o frana a trebuit sa tina copilul cu dreapta , asa ca prima oprire a fost la cora si si-a cumparat cel mai scump scaun (chicho vreo 6 milioane)
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.