Trusa medicala, stingator, vesta, becuri/sigurante

Arpi

Cateva intrebari legate de trusa medicala:
1. Trebuie sa fie sigilata?
raspunsul meu:
Nu trebuie sa fie sigilata. am intrebat in mai multe locuri, si toti au raspuns acelsi lucru, nu trebuie sa fie sigilata ci doar sa contina elementele prevazute in lege.
2. Care sunt elemtele care trebuie sa exista obligatoriu intr-o trusa medicala auto?

Eu personal am desigilat trusa si am bagat tot ce continea trusa sub scaunul de langa sofer pentru ca aveam un spatiu nefolosit. Am inteles ca s-a dat o noua "lege" prin care se scot din trusa traditionala (cea care este vanduta in comert) cateva elemente ale ei pentru ca un om de rand nu ar stii sa le foloseasca. huh.gif

Daca desigilam trusa si folosim un bandaj, ... gata? trusa trebuie aruncata?
Are cineva legea in care se vorbeste despre trusa medicala?
Am fost oprit de mai multe ori si nicodata nu am fost intrebat de trusa/instictor/vesta/becuri/sigurante.

Am inteles ca vesta este obligatorie numai in afara tarii la fel si becurile/sigurantele.

Care este adevarul?

10x
MAK
Noua lege a venit de la 1 martie.
Trusa trebuie sa contina pansamente, si chestia aia, buson la buson biggrin.gif cu care se face respiratie gura la gura.
Trebuia sa contina si o eticheta cu continutul, si termenul de garantie, si cum se folosesc ce e prin cutie.
De preferat sa le tii in cutie cu toate hirtiile aferente.
S-a scos din cutie medicamentele, bine au facut, din cauza lor termenul de garantie era mic, si a doua chestie, nu sintem toti medici sa stim ce sa folosim, cind, si in ce imprejurari + ca cutia poate sa stea in soare si sa se strice.
Becurile sint obligatorii, eu am cite unul din fiecare.
Problema este, ce faci cu ele ? daca nu stii sa le schimbi ; probabil daca ti se arde vreun bec si te opreste garcea, sa-i documentezi ca ai becuri, dar nu esti electrician auto sa le schimbi, si la primul service intilnit, schimbi becul ars.

Arpi
QUOTE(MAK @ Mar 27 2007, 13:24) [snapback]2625330[/snapback]
Noua lege a venit de la 1 martie.
Trusa trebuie sa contina pansamente, si chestia aia, buson la buson biggrin.gif cu care se face respiratie gura la gura.
Trebuia sa contina si o eticheta cu continutul, si termenul de garantie, si cum se folosesc ce e prin cutie.
De preferat sa le tii in cutie cu toate hirtiile aferente.
S-a scos din cutie medicamentele, bine au facut, din cauza lor termenul de garantie era mic, si a doua chestie, nu sintem toti medici sa stim ce sa folosim, cind, si in ce imprejurari + ca cutia poate sa stea in soare si sa se strice.
Becurile sint obligatorii, eu am cite unul din fiecare.
Problema este, ce faci cu ele ? daca nu stii sa le schimbi ; probabil daca ti se arde vreun bec si te opreste garcea, sa-i documentezi ca ai becuri, dar nu esti electrician auto sa le schimbi, si la primul service intilnit, schimbi becul ars.

Deci nu trebuie sa fie sigilata cutia! mai trebuie cumparata o chestie de buson la buson? si asta se gaseste la farmacii? sau unde?
10x
MAK
QUOTE(Arpi @ Mar 27 2007, 16:00) [snapback]2626047[/snapback]
Deci nu trebuie sa fie sigilata cutia! mai trebuie cumparata o chestie de buson la buson? si asta se gaseste la farmacii? sau unde?
10x

laugh.gif Cred ca, da.
cryo
nu trebuie sa cumperi. Actualele truse sunt valide pana cand le expira termenul de valabilitate; dupa aceasta, cumperi trusa dupa legea noua.
Arpi
QUOTE(cryo @ Mar 28 2007, 13:12) [snapback]2630069[/snapback]
nu trebuie sa cumperi. Actualele truse sunt valide pana cand le expira termenul de valabilitate; dupa aceasta, cumperi trusa dupa legea noua.

k!

Dar la mine cum se aplica? am desfacut trusa si am scos tot ce era in cutia aia cat casa si am bagat tot intr-o punga si am pus-o sub scaunul de langa sofer unde am avut un loc.

cosmin_miu
QUOTE(Arpi @ Mar 28 2007, 15:56) [snapback]2630891[/snapback]
k!

Dar la mine cum se aplica? am desfacut trusa si am scos tot ce era in cutia aia cat casa si am bagat tot intr-o punga si am pus-o sub scaunul de langa sofer unde am avut un loc.

le zici la politai ca ai acordat un prim ajutor cu 50-100 km in spate si ti-au spart cutia aia care ajutau la descarcerare . coolspeak.gif Da macar tine o parte bucata(sparta) din cutie cu data expirarii in masina biggrin.gif

io am doar triunghi in dacie , ma oprit un scamator si m-a intrebat de toate cele. I-am zis ca le am pe toate dar daca ma ajuta sa dau marfa jos din portbagaj si sa o pun la loc poate sa le vada.......s-a lasat pagubas tongue.gif.
In rest cred ca au uitat sa mai controleze de astea.....insa cum vad iar o stire la tv ii vezi la control ca furnicile dupa mancare

AlexIP
Deci după 1 martie or venit truse noi? Eu mi'am luat prin ianuarie dinaia ungurească, sigilată și omologată, cu termen până in 2010. Să mă pupe in cur că alta nu mai iau. harhar.gif Până acuma m'or oprit de 2 ori la controale de rutină să mă întrebe de trusă și brișcă în ultima lună și nu or avut nimic de zis în legătura cu trusa, or văzut'o sigilată și m'or lăsat în pace.
nasorum
Mi se pare o tampenie asta cu trusa sigilata, in cazul in care a fost lege valabila. Adica daca e nevoie sa o folosesc, si ea totusi mai are valabilitate 3 ani, ce fac, cumpar alta doar de dragul de a fi sigilata? O_o
cryo

da ce, trusa aia ii de unica folosinta? daca am scos foarfecul sa-mi tai unghia care-mi intrase in carne, tre sa cumpar alta trusa?
Night Elf
Unde scrie bre in codul rutier ca trebuie sa ai trusa sigilata? smile.gif
Din cate stiu trebuie sa fie completa si sa nu aiba componente expirate.
A mea e desigilata si nu m-a intrebat nimeni de sanatate pana acum de ce.
Am avut 2 controale pe timp de noapte fara probleme. Printre altele mi-au cerut sa le arat si trusa, triunghi, deodorant de stins incendii. smile.gif
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.