cum se masoara un mos

alicumircea

salut!
imi explica cineva cam cum se poate masura un mos?
.... in special cele cu dioda inclusa
DeeJay
pai dioda o masori.... ca pe orice dioda tongue.gif

mos-fet-ul se testeaza tare simpatic:

materiale necesare: multimetru cu buzzer

0. identificare terminale G D S

1. masori D-S direct si invers. trebuie sa "vezi" o dioda intr-un sens, si "nimic" in celelalt

2. ... partea funny - caz n-mos
terminalul negru (-) pe sursa mos-ului. cel rosu pe drena (in general, pin centru / radiator). tii sonda neagra pe sursa, muti sonda rosie pe poarta, si iara inapoi pe drena. mos-ul in general intra in conductie, din cauza capacitatii parazite grila-sursa. acum trebuie sa-ti tiuie buzzerul.

3. sonda rosie pe sursa, cea neagra pe grila - muti sonda neagra pe drena. buzzerul nu mai tiuie, ai polarizat invers GS.

Sir_Vaska
salut
uite ceva interesant pt verificari si masuratori :
http://www.mwinstruments.com/AS4002/AS4002_e.html
Din lipsa de timp , in loc sa-mi fac singur am preferat sa comand unu . Abia astept sa soseasca , sa-l iau la teste. Zice ca poti baga componenta (tranzistor bipolar, MOS FET, TUJ,triac,tiristor,dioda) in soclu in orice pozitie si montajul iti va indica corect pinii si cateva caracteristici importante a piesei testate.

PS. Chiar nu stiu ce face cand "vede" un tranzistor cu dioda incorporata , is curios sa vad ce afiseaza in acest caz.
profetu
are un afishajde 2x16
pe primul rand sunt informatiile despre tranzistor tip,pini,etc pe randul de jos iti afiseaza dioda cu specificatie intre ce pini se gaseshte.
Incepator1
Sau poti face monajul asta si testa cu el:
http://ccc.domaindlx.com/Nastase/2/testere...ET%20TESTER.htm
MINIDISC
QUOTE(Sir_Vaska @ Dec 31 2005, 12:21) *
salut
uite ceva interesant pt verificari si masuratori :
http://www.mwinstruments.com/AS4002/AS4002_e.html
Din lipsa de timp , in loc sa-mi fac singur am preferat sa comand unu . Abia astept sa soseasca , sa-l iau la teste. Zice ca poti baga componenta (tranzistor bipolar, MOS FET, TUJ,triac,tiristor,dioda) in soclu in orice pozitie si montajul iti va indica corect pinii si cateva caracteristici importante a piesei testate.

PS. Chiar nu stiu ce face cand "vede" un tranzistor cu dioda incorporata , is curios sa vad ce afiseaza in acest caz.

m-am uitat pe site e interesant ,dar nu gasesc fisieru care trebuie copiat pe pic , poti sa ii faci o copie la pic si sa il postezi aici?? worthy.gif
Sir_Vaska
e protejt PIC-u , se poate comanda gata programat si de utilizat. Sau care are multa rabdare , poate concepe alt soft .

MINIDISC
QUOTE(Sir_Vaska @ Jan 8 2006, 14:57) *
e protejt PIC-u , se poate comanda gata programat si utilizat. Sau care are multa rabdare , poate concepe alt soft .......

si cat costa sa comanzi unu deja programat + cablaj??

ps: gata am vazut cat costa smile.gif
profetu
Pt cine doreshte acest semiconductor analizer contact pe PM sau mail
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.