exsus
22nd December 2005, 10:12
Buna poate ma ajuta si pe mine careva am o chilotina de hartie cumparata dupa luni intregi de economii am gasit ceva SH si bun acum problema mea este ca in momentul taierii pot regla hartia pe axele X,Y exact la mm dar aici intervine problema nu pot sami dau seama super exact unde cade lama cutitului si de aici a iesit si ideea ...
Cum sa pun un laser ieftin desigur ... pe lama cutitului sau nu conteaza ii gasesc eu locul dar sa fie un laser sa-mi traga o linie pe hartie care sa indice unde cade cutitul ...deci asta e problema mea cum sa fac un simplu laser de la breloc sau alte var de astea ieftine dar sa nu lumineze PUNCT ci LINIAR daca stie cineva va raman recunoscator...
Deci unde gasesc un laser liniar care sa faca o linie pe hartie acolo unde va cadea cutitul asta vreau...
multam....
Acta non verba
22nd December 2005, 11:32
Poate ca te ajuta sa pui doua lasere care sa determine doua puncte iar teoretic acestea definesc unic o linie dreapta...
Altfel inseamna un sistem de oglinzi... probabil una fixa si alta care se misca pe o axa cu o frecventa data pentru a imprastia raza laser pe suprafata respectiva...
add
22nd December 2005, 11:37
in principiu ar trebui sa mearga cu o lentila care face raza sa se disperseze (creca e aia concava) si apoi o fanta ca sa fie fascicul gen evantai. acu nu cred ca e chiar simplu de realizat mai ales ieftin.
ESPRIT
22nd December 2005, 13:19
La brelocu ala cu laser din piata, in loc de virfurile alea care vin cu el in cutie, pui o bucata de sticla perfect plana (cu cit mai plana cu atit linia va fi mai dreapta) astfel incit raza laser sa fie in planul sticlei.
Ideia nu e noua, si o folosesc si eu la firma pentru a monta pat cablu in linie dreapta pe perete.
m-marian
22nd December 2005, 13:47
QUOTE(exsus @ Dec 22 2005, 10:12)

Cum sa pun un laser ieftin desigur ... pe lama cutitului sau nu conteaza ii gasesc eu locul dar sa fie un laser sa-mi traga o linie pe hartie care sa indice unde cade cutitul ...deci asta e problema mea cum sa fac un simplu laser de la breloc sau alte var de astea ieftine dar sa nu lumineze PUNCT ci LINIAR daca stie cineva va raman recunoscator...
Deci unde gasesc un laser liniar care sa faca o linie pe hartie acolo unde va cadea cutitul asta vreau...
multam....
Eu cred ca solutia este tot cea oferita de Acta non verba (inspira-te din sistemul optic al imprimantelor laser mai vechi, care foloseau un astfel de sistem opto-mecanic) sau eventual una modernizata, cu o matrice liniara de diode laser (cum sunt la imprimantele laser din generatiile mai noi).
Cealalta, sugerata de ESPRIT nu cred ca poate fi viabila pt. ca dispersarea razei nu iti mai ofera deloc precizia pe care o ceri. Apoi, prin excelenta, brelocurile cu diode laser creaza - chiar la distanta mica - o pata destul de mare in locul unui punct.
Pozitionarea sursei este o problema mai complicata, pt. ca ar presupune sa opresti cutitul ghilotinei intr-o anumita pozitie ca sa vezi unde se aseaza pe hartie inainte de a incepe taierea, iar asta implica riscul de accidentare grava!
nicudotro
22nd December 2005, 18:32
Poti cumpara un led laser (e mai puternic si mai ieftin dect cel breloc) de pe Maica Domnului si sa ii pui in varf o lentila cilindrica sau sa ii pui in fata o oglinda cilindrica (puate fi o bucarta mica dintrun cilindru metalic lucios de ex o bucata dintr-o antena de la un radio) astfel incat sa bata cum vrei tu.
m-marian
23rd December 2005, 04:39
QUOTE(nicudotro @ Dec 22 2005, 18:32)

Poti cumpara un led laser (e mai puternic si mai ieftin dect cel breloc) de pe Maica Domnului si sa ii pui in varf o lentila cilindrica sau sa ii pui in fata o oglinda cilindrica (puate fi o bucarta mica dintrun cilindru metalic lucios de ex o bucata dintr-o antena de la un radio) astfel incat sa bata cum vrei tu.
Omu' vrea o linie, nu o dunga!
LED-urile laser, fie ca le iei de la mama CeluiDesus, din brelocurile din talcioc, au acea lentila dispusa in fata diodei, dar nu asigura un fascicul suficient de ingust incat sa asigure o precizie mai buna de 3... 4 mm; nici macar solutia cu canallizarea razei (intr-un "cilindru metalic lucios"???) nu mi se pare viabila!
exsus
24th December 2005, 12:20
Multe idei am incercat cateva ideea lui ESPRIT a dat un fel de rezultat ...
Deci eu nu am nevoie de o raza continua de laser daca vroiam asta este pe ebay la preturi acceptabile de 10 euro fascicole laser pt pusti care fac raza continua dar problema mea este sa proiectez de sus in jos pe coala de hartie VEZI POZA DE MAI JOS...
Dar dupa capul meu trebuie proiectata de sus in jos aceasta raza pt ca trebuie tinut cont de grosimea topului de hartie deci cumva raza de laser trebuie sa vina din zona cutitului...
Acta non verba
24th December 2005, 12:46
ideea cu punctele de ghidare... doua sau mai multe situate pe o dreapta..

sau cu oglinda care este rotita cu un unghi dupa o axa, pentru a trasa o linie cu raza laser...
exsus
24th December 2005, 14:26
Acta non verba
24th December 2005, 18:40
gicutabacaru
28th December 2005, 13:22
aveti grija cu laserele breloc din piata deoarece nu sunt centrate bine , si la 10 m deviaza cativa cm fata
de punctul unde ar trebui sa bata.
eros
3rd March 2006, 14:49
salut
si eu am o intrebare asemanatoare: eu vreau sa fac sa se vada cu ochiul liber raza,fascicolul de laser,nu ma intereseaza sa vad acel punct pe perete ci sa se vada toata raza de unde pleaca ea de la acel breloc si pana la perete sa fie ceva in genul laser-ului din discoteca,fara sa fie nevoie de fum sau sa fumez 5 tigari ca sa se distinga o asa zisa raza,vreau sa se vada clar acea raza sau fascicol.
aveti vreo schema pt asa ceva?
va multumesc
eros
3rd March 2006, 16:09
pe mine asa ceva ma intereseaza sa fac.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.