Tencuiala Mecanizata

Quantum

Exista aparate ce pot face tencuiala mecanizata? Unde? Ce tip materiale se folosesc? Ce rezultate si ce calitate se obtin? A vazut sau a facut cineva ? Se face pe interior sau/si pe exterior? iar ce materiale...? Cat poate costa un aparat? Ce randament are un asemenea aparat?
anicoara
QUOTE(Quantum @ Dec 16 2005, 08:39) *
Exista aparate ce pot face tencuiala mecanizata? Unde? Ce tip materiale se folosesc? Ce rezultate si ce calitate se obtin? A vazut sau a facut cineva ? Se face pe interior sau/si pe exterior? iar ce materiale...? Cat poate costa un aparat? Ce randament are un asemenea aparat?

Da, am vazut unul odata pe un santier. Este mare si seamana cu un compresor remorca (pe o axa), are un furtun lung ca o trompa de elefant si in capat scuipa mortar. La momentul respectiv mie nu mi-a parut ca merita, avea un randament cam cit un meserias care da ce poate.
Cred ca este un utilaj relativ scump. Nu am tangenta cu domeniul, trebuia sa ma intilnesc acolo cu cineva.

Quantum
Daca face doar asta, cu acest randament.... nu pare o masinarie de isprava...
calinux
QUOTE(Quantum @ Dec 16 2005, 08:39) *

- exista coolspeak.gif
- http://www.lorencic.com/ - de exemplu
- tencuiala mecanizata de gips (saci) de la baumit, adeplast...
- caliatate 'glet' planeitate dupa cit de bine a fost pontata suprafata (coltare, etc), ulterior poti bate cuie lejer biggrin.gif
- mi-au facut mie parterul - nu i-am vazut muncind, gaseam doar seara inca o incapere gata...
- cred ca se preteaza doar la interioare, cel putin cu gips
- cei din link vind aparate, materiale, know-how, mie mi-a lucrat un partener de-al lor...
- 1 mester + 1 ajutor (hraneste masinaria, ajuta la pontat) fac lejer o camera pe zi (pereti+tavan)
Quantum
Calinux, multumesc pentru raspuns.
Cat e de rezistenta tencuiala din gips? Dar cost comparativ cea clasica? Dar vizual cum arata?
calinux
QUOTE(Quantum @ Dec 20 2005, 10:58) *
Calinux, multumesc pentru raspuns.
Cat e de rezistenta tencuiala din gips? Dar cost comparativ cea clasica? Dar vizual cum arata?

rezista cam ca...gipsul
nu am vazut nici o crapatura, spre deosebire de etaj unde e tencuit manual+glet si au aparut foarte fine fisuri.
pe de alta parte daca insisti sa spargi tencuiala cu dalta ca sa ingropi ceva se sparge 'impredictibil' - respectiv mult mai 'franjurat' ca la o tenc. dura de ciment.
repet un sfat postat si alta data: inainte pozeaza cu o camera digitala fiecare perete in parte, altfel s-ar putea sa cauti dozele astupate de la instalatia electrica cu detectorul de metale laugh.gif

pe mine m-a costat la fel ca tenc.+glet clasice de la etaj / mp, doar ca a mers mai repede + bine

vizual, citeva persoane m-au intrebat daca n-am placat cu rigips (pina sa zugravesc), apoi zugravii au facut citeva retusuri cu atlas, au vopsit si gata. peacefingers.gif
Quantum
Multumesc pentru raspuns, pare o solutie constructiva foarte buna.
la pret te-ai referit la materiale plus manopera pe mp?cam cat aprox?

dodi1965
Parca se numeste torcretare, nu?
mralinush
cred ca tencuiala mecanizata e mai usor de tinut minte smile.gif

am gasit la ...... cand m-am interesat...dar pentru Craiova
comenzi_parfumuri

cred ca cel mai usor e sa cautati pe google tencuieli mecanizate si ati rezolvat problema wink.gif. Si informatii si firme care ofera servicii de tencuieli mecanizate.
Neohori
QUOTE (Quantum @ Dec 16 2005, 08:39) *

Exista astfel de aparate , se numesc aparate de torcretat cum bine a amintit un coleg citeva posturi mai sus . Baza este cimentul , nisip fin , var , de la caz la caz aditiv tip Dissan , aditivi de contractii , dar retetele se fac la laboratoare de cercetare si calcul al betoanelor , dupa ureche nu tine treaba .Calitatea este mult peste ceeace se obtine manual . Nu am executat practic , de vazut am vazut de multe ori . Se executa mai mult in exterior pentru ca nu este o tencuiala de arta , mai mult in spatii supuse coroziunilor , impacturilor fizice mari cu alte cuvinte o tencuiala speciala . Aparatul nu este o foarte mare filozofie , este vorba despre o pompa de murtar normala care impinge mortarul catre o bifurcatie tip "Y" unde se intilneste cu aer sub presiune obtinut cu ajutorul unui compresor de debit mare , piesa cea mai importanta este torcretul sau pistolul de amestec - ce tine muncitorul in mina , practic aici se amesteca mortarul cu aerul sub presiune , daca aerul nu este omogenizat corespunzator se formeaza bule de aer si ca efect toata tencuiala este aruncata jos , nu se lipeste de perete . Exemple de tencuiala aplicata prin torcretatre : picioare de poduri , incinte fabrici produse chimice , diafragme , lucrari portuare , pasaje rutiere etc
numai bine
defconian
OK tencuiala mecanizata versus tencuit clasic sau varianta mixta

1.tencuiala clasica
-avantajul pretului de material ... undeva la aproximativ 0.8RON/mp*cm
-dezavantaj timpul de lucru ridicat aproximativ 10mp/zi/om LA GATA
-inplicit pretul de manopera aproximativ 17-20RON/mp facturabil la grosime sub 3cm

2. tencuiala mecanizata
-avantajul pretul manoperei aproximativ 12-15ron/mp facturabil grosime sub 2,5cm
-avantajul timpului redus de manopera, aproximativ 150-200 mp pe zi
-dezavantajul pretul mare al materialului aproximativ 6ron/mp*cm
-daca zidaria suport este realizata impecabil (abateri sub, 5mm per total perete) se poate considera avantajoasa o tencuiala mecanizata pe baza de ipsos sau ciment alb intrucat grosimea de aplicare va fi sub 2cm iar daca finisarea e realizata pe umed se elimina gletul.
-daca zidaria e executata cum se intampla la noi in romania ... costurile cu materialul devin prea mari practic o tencuiala de 3 cm ne costa aproape 20RON/mp cu tot cu pierderile de santier (aproximativ 6-10% daca mesterii sunt ingrijiti).

3. in momentul de fata solutia ideala mi se pare compromisul intre cele doua, anume, materialul clasic (nisip var ciment) aplicat mecanizat (sunt masini in cuva deschisa special pentru mortare de santier)
-avantajul pretului de material ... undeva la aproximativ 0.8RON/mp*cm
-avantajul pretul manoperei aproximativ 12-15ron/mp facturabil grosime sub 2,5cm
-avantajul timpului redus de manopera, aproximativ 120-180 mp pe zi

eu personal consider ca pt cel putin 70% din situatii varianta 3 este ce-a mai avantajoasa intrucat stim foarte bine cum zidesc majoritatea mesterilor sau ce caramida e folosita pentru a mai "economisi putin"
roandre
Chiar asa ieftin ajunge pretul materialelor pe mp la tencuiala clasica?
Cand facem diferenta intre cele 2 tipuri trebuie sa luam in calcul si costurile cu materialele/manopera pt operatiile ulterioare. Cel mai corect, pe noi ca beneficiari trebuie sa ne intereseze cat ajunge un mp perete la gata (tencuit, gletuit, slefuit cu sau fara lavabila) pt fiecare din cele 2 metode de finisare a peretilor.
De ex dc diferenta dintre manopera la tencuirea manuala si cea mecanizata este de 2 ron (cum am eu o oferta de pret) din start pretul la material pt tencuirea mecanizata poate sa creasca cu 2 ron si nu ar fi un cost suplimentar. La o tencuire clasica vine tinciul, deci rezulta un cost pe material de 2,5 ron/mp.
Dc gletuirea grosiera mai costa inca 6 ron/mp, operatie care la tencuirea mecanizata nu se mai face, ajunge ca diferenta dintre cele 2 variante sa mai scada (deci pot da acesti 6 ron/mp pe material in plus fara sa fiu afectata). Dar trebuie sa mai punem la socoteala si materialul pt aceasta gletuire care mai inseamna cam 1.75 ron/mp.

In mare iese o diferenta de pret in plus pt tencuirea mecanizata de 3 ron/mp. Asta in cazul in care costul pt materialul clasic pe mp este corect (adica 0.8 ron/mp*cm).
Dc gresesc va rog sa ma corectati pt ca in momentul asta este un subicet care ma intereseaza in alegerea metodei prin care voi finisa interiorul casei.
justthat1
coolspeak.gif Eu am vazut ca exista si un producator de profile pentru tencuiala mecanizata la ...
comenzi_parfumuri
Pentru tencuieli mecanizate puteti sa incercati ?????????????ßß. Situl este condus de firma BLABLA CONSTRUCT este o firma ce executa tencuieli in Romania de multa vreme ce ofera tencuieli de calitate si la un pret acceptabil.

Am avut cateva colaborari cu firma si am fost multumit de ei.

A se citii regulamentul SP si cel al ariei pe care postati!!
stefan_21q
QUOTE (comenzi_parfumuri @ 22nd February 2009, 20:52) *
cred ca cel mai usor e sa cautati pe google tencuieli mecanizate si ati rezolvat problema wink.gif. Si informatii si firme care ofera servicii de tencuieli mecanizate.

Am gasit pe google tencuieli mecanizate la super pret si am si vorbit cu baietii din Craiova
traiasca gooogul
enemy2day
eu am tencuit mecanizat la interior, pe baza de ipsos. a iesit f bine....mizerie acceptabila (deci pierderi minime de material)

iar fatza de ce mi se estimase la tencuiala clasica am iesit mai ieftin. asta si deoarece am peretii drepti (ma rog, abateri mici...deci incarcarea cu material a fist minima)

s-a folosit ca material MP75...iar preturile au fost de 13ron/mp (pereti) 14ron/mp (tavane) si parca 8ron/ml (la muchii, etc)

daca e careva interesat sa vada, stau in chiajna...iar daca e interesat de persoana de contact....PM la mine si va dau datele lui de contact.

bafta
costyn86
daca va intereseaza [...] date tehnice depre materiale - si facut un calcul estimativ sa va faceti o parere mai clara, spuneți-mi și mă voi strădui să dau un copy-paste de pe site-ul căruia îi făceam reclamă!
bibixxl
salut eu am o firma de constructii si ca activitate de baza am tencuiala mecanizata,parerea mea personala este ca tencuiala mecanizata este de ultima generatie cu materiale profesionale si cu echipe mai putin numeroase. pentru mai multe detalii puteti consulta blogul nostru
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.