megadeth
13th December 2005, 14:57
am facut un amp dupa linkul
sound.westhost.com/project27
si se incalzesc TIP - urile cu toate ca in loc de un traf de 150W am folosit unul de 60W
pentru testare am folosit o incinta de 6ohmi pe 10w e posibil ca din cauza puterii scazute a difuzorului sa se incalzeasca????
mentionez ca in loc de BC 559 am folosit BC 556 iar in loc de BC 549 am folosit BC 547 (pur si simplu nu nu am gasit de alea)
"please help me"
danutgalati81
13th December 2005, 15:14
la statiile mai vechi(nu neaparat ca an de fabricatie ci ca si conceptie,tinand cont ca kiturille nu au neaparat ultimile tehnologii) se incalzesc si chiar ard finalii daca nu au consumator cu impedanta max 10 x impedanta statiei (de exemplu daca puneai casti( inainte aveau sute de ohmi) inparalel cu difuzoarele cu un comutator pt casti/difuzore trebuia o rezistenta in paralel la casti(40-50 ohm)
in cazul tau 6 ohmi mi se pare ok
mai erau statii carese incalzeau si aveau un consum destul de marechiar si la minim (consumau aprox jumatate la min fata de max)
bit 61
13th December 2005, 15:41
QUOTE(megadeth @ Dec 13 2005, 14:57)

am facut un amp dupa linkul
sound.westhost.com/project27
si se incalzesc TIP - urile cu toate ca in loc de un traf de 150W am folosit unul de 60W
pentru testare am folosit o incinta de 6ohmi pe 10w e posibil ca din cauza puterii scazute a difuzorului sa se incalzeasca????
mentionez ca in loc de BC 559 am folosit BC 556 iar in loc de BC 549 am folosit BC 547 (pur si simplu nu nu am gasit de alea)
"please help me"
O posibila cauza a incalzirii ampl. este curentul de mers in gol foarte mare.
Se regleaza din RV1.Se spunea ceva de 50 mA pe acolo.
Gheorghe Dracu
13th December 2005, 16:16
O autooscilatie, ceva?
Dj Shock
13th December 2005, 18:12
mai erau statii carese incalzeau si aveau un consum destul de marechiar si la minim (consumau aprox jumatate la min fata de max)
Alea sunt amplificatoare in clasa A, amplificatoare de fidelitate mai mare fatza de AB, B
.
csl1131
13th December 2005, 21:20
paote ai curentul de mers in gol prea mare, sau ai radiatorul prea mic...
bchendran
13th December 2005, 22:41
Zicea cineva de autooscilatii. la asta ma gandesc si eu.
Conteaza mult cum ai facut cablajul, calitatea conductorilor folositi etc.
BC549 si BC559 sunt tranzistori de zgomot redus si au si factorul beta mai mare (sute).BC549 e echivalent cu BC109, BC413 etc.
megadeth
14th December 2005, 15:13
cand pun ampu in gol (fara difuzoare) nu se incalzeste nici cand pun difuzorul nu se incalzeste decat foarte putin dar cand mai pun si intrarea in 2 minute fierbe precizez ca il pun la iesirea audio de la comp
de autooscilatii nu cred ca poate fi vorba plus ca mai are si grupul acela RC la final care impiedica acest lucru si toate traseele au mai mult de 1 mm intre ele si sunt destul de scurte
am sa vin cu o poza a amplificatorului in curand dar cu toate ca nu i-am pus radiatoare asa de mari am pus doua cate unul la fiecare 2 tranzistori dar nici nu apuca sa se incalzeasca radiatoarele ca tranzistoarele deja frig 
de scurt nu poate fi vorba ca daca era unul se incalzeau fara sarcina pe ele
ma gandesc la vreo piesa mantata aiurea sau la alte....
astept opinii