Monitorul tziuie

floreen

Poate am eu urechea prea dezvoltata, dar monitorul meu (Relisys te770) incepe sa tiuie (la fel ca un televizor) incet de tot dar se aude, mai ales cand pe ecran sunt afisate obiecte de culoare ALBA (ferestre etc). il folosesc la rezolutia 1152*864. chestia nu dureaza prea mult, de obicei la cateva minute dupa ce este aprins.

Later edit: si mai e o chestie, la rezolutii precun 640*480 sau 800*600, imaginea incepe sa varieze pe orizontal cu vreo 2-3 mm (se latzeste si se ingusta la intervale rapide, ceva de genul flicker)
Africanul
Si al meu (SONY 15", vreo 4-5 ani vechime) arunca ultrasunete cand desktopul este alb...
Trebuie sa-l arunc?

apollo_expert
Si monitorul meu, un Taxan de 15'' digital real flat din 1994 facea un tziuit destul de puternic in ultima vreme... Si facea la fel cu imaginile erau la inceput inguste iar dupa 5 minute erau mai lungi pe orizontala cu 5mm. Ei bine acel monitor super bun ducea o rezolutie maxima de 1720*1444 (parca asa era rezolutia) si intr-o buna zi...a murit. A scos fum si mort a fost. Odihneasca-se in pace hypocrite.gif

P.S.: Daca il duceam mai devreme in service scapa, asa i-a murit traf-ul de linii si adios...
floreen
1994? w00t.gif
apollo_expert
Da! 1994 si nici mie nu mi-a venit sa cred! L-am desfacut si m-am uitat si pe sasiu si era trecuta data fabricatiei si acolo. Eu l-am cumparat in 2002 de la un tip care avea un 386 amarat. Eu aveam un jaf de Siemens care nu stia decat de 800*600 la 60Hz. Cand am venit cu monitorul asta acasa am inceput sa testez diferite rezolutii. Pe 800*600 avea 120Hz si pe 1024*768 100Hz?!. Am zis hai sa ma urc cu rezolutia si am ajuns pana la 1720*1444 la 60Hz w00t.gif . Cert este ca era si digital, real flat si avea si degauss?! w00t.gif Imi pare rau sincer de el ca a murit. Electronistul la care l-am dus mi-a zis ca traf-ul de linii nu era bine reglat si mai avea si scapari si din cauza asta s-a ars. Acum am un Philips de 17'' Real Flat la fel dar culmea pe 800*600 stie de 100Hz si pe 1024*768 de 85Hz?! (dupa cum scrie si in cartea tehnica) Am impresia ca monitorul care nimerise pe mana mea a fost o scula profesionala pentru ca altfel nu imi explic performantele asa de ridicate.
Dj Shock
Si al meu (SONY 15", vreo 4-5 ani vechime) arunca ultrasunete cand desktopul este alb...

Oau, si cum il auzi daca "arunca" ultrasunete? laugh.gif
Tziuitul se produce din miezurile de ferita si din condensatoare, semn ca trebuie schimbate. wink.gif
Alinux
mai exact e din cauza imbatranirii circuitului de limitare a curentului de fascicol... si a unor condensatoare de prin sursa monitorului

Doru_Neo
Am un monitor de 15"" Pricetron care e conectat cu tot cu un calculator la un UPS. Cand cade curentul si intra UPS-ul pe faza monitorul scoate un sunet, un "tziuit" nu este de intensitate mare dar parca putin suparator. Acum ca am vazut aici, ma gandeam de la ce ar putea fi pentru ca se intampla numai cand se comuteaza UPS-ul pe regim de avarie (fara curent), iar cand vine curentul nu se mai aude tziuit-ul ala. Nu ma deranjeaza. ca nu stau mai mult de 20 25 min pe UPS, deci nu ar fi o problema. De la ce ar putea fi sau care este expliacatia?
Alinux
QUOTE(Doru_Neo @ Dec 13 2005, 12:37) *
Am un monitor de 15"" Pricetron care e conectat cu tot cu un calculator la un UPS. Cand cade curentul si intra UPS-ul pe faza monitorul scoate un sunet, un "tziuit" nu este de intensitate mare dar parca putin suparator. Acum ca am vazut aici, ma gandeam de la ce ar putea fi pentru ca se intampla numai cand se comuteaza UPS-ul pe regim de avarie (fara curent), iar cand vine curentul nu se mai aude tziuit-ul ala. Nu ma deranjeaza. ca nu stau mai mult de 20 25 min pe UPS, deci nu ar fi o problema. De la ce ar putea fi sau care este expliacatia?

e din cauza ups-ului. cand se ia curentul, ups-ul foloseste acumulatorii interni pentru a crea o tensiune de 230v. Acuma problema e forma tensiunii creeate, care nu e la fel cu forma tensiunii sinusoidale de la priza ci este mai "patratoasa" ca sa zic asa. de aceea, sursa interna a monitorului nu mai functioneaza la parametrii normali.
Doru_Neo

Ok am inteles. Ma gandeam si eu ca de la UPS i se trage, probabil blocul de alimentare de la monitor munceste mai mult.

Multumesc pentru raspuns.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.