Incarcare-Acumulatori

-Luck-

am si eu un cd-mp3 player...de curand mi'am luat niste acumulatori de 2300 mAh Ni-mh.
Idea e urmatoarea: Playerul meu poate incarca baterii conectandu'i un transformator cu urmatoarele specificatii:

AC/DC Adaptor
INPUT: 230 V ~ 50 Hz
OUTPUT: 4,5 V - 700 mA

Asta inseamna ca acumulatorii ii va incarca in jur de 5 ore?

Ms anticipat

Ps acumulatorii vreau sa'i folosesc la camera foto
Acta non verba
Este greu de dat un raspuns exact... Nu stim daca incarcarea se face in regim normal sau rapid...
Cei 700mA specificati la adaptor nu inseamna ca si sunt folositi integral pentru incarcarea acumulatorilor...
Probabil ca player-ul tau a fost proiectat sa mearga cu acumulatori standard, care sunt de capacitate mai mica... De aceea incarcarea este adaptata pentru un curent mai mic, corespunzator capacitatii respective...
Regula de baza a incarcarii normale este furnizarea unui curent egal cu 1/10 din capacitatea acumulatorului pentru 12-14 ore... Conectarea unor acumulatori de capacitate mai mare creste timpul necesar de incarcare...

-Luck-
pai tocmai de aceea intreb si eu..cum as putea deduce curentul cu care sunt incaracti acumulatorii ?
pt ca formula ar fi cva de genu [mAh acumulatori]/[mAh incarcator] * 1,4 = TIMP nU?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.