tsop1738

xfiles

am facut circuitul din figura si nu imi merge la inceput am inversat pinii de la receptor si cand l-am alimentat la o baterie de 4.5 V s-a incalzit asta am facut de cateva ori exista riscul sa-l fi ars cum pot verifica asta ?
mentionez ca am folosit o rezistenta de 510 ohmi si 460 ohmi (pe rand desigur)
Va multumesc!
Dj Shock
Este posibil sa fi ars acel receptor. Dar mai exista destule scheme de receptoare simple...let's talk on the mess...

m-marian
QUOTE(xfiles @ Dec 8 2005, 15:35) *
am facut circuitul din figura si nu imi merge la inceput am inversat pinii de la receptor si cand l-am alimentat la o baterie de 4.5 V s-a incalzit asta am facut de cateva ori exista riscul sa-l fi ars cum pot verifica asta ?
mentionez ca am folosit o rezistenta de 510 ohmi si 460 ohmi (pe rand desigur)
Va multumesc!

Cu ce fel de semnal ai excitat detectorul? TSOP1738 este prevazut din constructie cu un filtru trece-banda pentru frecventa de 38 KHz, cu o atenuare de 3 dB la o deviatie de frecventa de 3,8 KHz:

Verificarea nu poti sa o faci decat tot intr-un montaj, respectand - bine inteles - polaritatea alimentarii recomandata de constructor (plusul alimentarii pe terminalul din interior, minusul pe terminalul cel mai apropiat si iesirea de semnal din terminalul indepartat):
medvonok
Daca s-a incalzit este foarte probabil sa fi incurcat pinii - - - sanse mari sa se fi ars. Atentie si la ce a spus m-marian cu semnalul de excitatie, altfel nu merge nimic in afara de frecvanta de 38kHz.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.