sorente
9th December 2005, 19:21
QUOTE(A Viszkis @ Dec 8 2005, 10:21)

Sa nu uitam, ca se poate discuta cu cei de la CNX, asa am primit 60 min nationale pe moca si 30 pe CNX. Si luna asta am iplinit 7 ani la CNX, iar la aniversare mi-au dublat min acordate, deci am 240 min si 1000 pe cent! La celalat abo am primit bonus de 100 min luna asta, asa ca am destule minute pe cap, nici nu stiu, cum o voi consuma.
Asta inseamna ca i-ai santajat cumva ca pleci din retea si ti-au dat minutele? Asta e tziganeala, nu prea imi place...
adialex
10th December 2005, 00:03
sorente du-te sa dormi mai bine..
QUOTE(sorente @ Dec 9 2005, 19:21)

Asta inseamna ca i-ai santajat cumva ca pleci din retea si ti-au dat minutele? Asta e tziganeala, nu prea imi place...
raducristin
10th December 2005, 00:22
Cel mai bun abonament e cel Free cu 250 min in retea dupa 3 ani si asta pentu ca dupa terminarea min incluse vorbesti 700 de min cu 5 centi (in aceleasi condititii- dupa ora 20, in w-e + 3 nr fav) dupa care vine ab Cnx de 5 usd cu 200 min in retea la 1 cent fiecare.
Asta tinand cont de acoperire si de nr de abonati din reteau respectiva caci altfel aducem in discutie si ab Zapp cu 500 min...
Masterboy
10th December 2005, 06:59
QUOTE(raducristin @ Dec 10 2005, 00:22)

Asta tinand cont de acoperire si de nr de abonati din reteau respectiva caci altfel aducem in discutie si ab Zapp cu 500 min...
Pai Zapp 500 anytime trebuia adus in discutie inca de la inceput, mai ales acum la oferta de sarbatori cind beneficiaza de minute nationale pe viata si reducere la abonament de 50%.
Practic acum pt $5/luna sint 500 minute incluse in retea anytime + 15 minute nationale lunare pe viata+ 5 SMS+ cea mai mare acoperire din RO(87% din teritoriu). Aceste tarife f mici in retea sint posibile datorita costurilor mai reduse de dezvoltare si operare a retelelor CDMA 450 mhz in comparatie cu cele GSM.
So, he have a winner. Topic closed? q.e.d.
Andrei Andrei
10th December 2005, 08:05
Connex-vodafone
Am avut abonament de 7,5$ cent 500 (doar weekend) si 15 cu 25 centi in rest, ca in prezent, dupa o oferta speciala sa am un abonament de 5$/luna, 200 minute in retea tarifate cu 1 cent pe minut oricand, plus 30 minute gratuite lunar drept bonus fidelitate. Dupa terminarea acestor minute, tarifele sunt 15 centi in retea si 25 centi in afara retelei indiferent de ora.
Am facut aceasta optiune deoarece majoritatea persoanelor pe care le sun folosesc aceiasi companie.
Mai folosesc si un abonament cu 100 min incluse standard in reteaua Romtelecom.
Accesul GPRS si sms-urile mi se par niste servicii taxate cu preturi mari la mai toate companiile.
kingblana
10th December 2005, 13:34
Incearca atunci un Orange Value Bundle . That kick ass ....
mihai.ureche
10th December 2005, 19:05
QUOTE(geojoking @ Dec 8 2005, 22:07)

am o intrebare putin offtopic: am un abonament connex ore fav de un an luna asta, deci s-a terminat perioada contractuala. pot sa reinnoiesc contractul cu o noua oferta, asta pe 2 ani ? sau daca nu se poate, daca renunt la actualul contract cu tot cu numar, pot sa ma reabonez tot atunci, cu numarul de dinainte ?
pls, pls nu va enervati ca am fost offtopic, da nu am vrut sa fac un subiect nou...
Buna,
Ai putea pastra numarul pe cartela dar pentru al trece din nou pe regim abonament trebuie sa stai cel putin 4 luni pe cartela. In cazul tau : Un nou numar e una din solutii
Spor
Hanky
10th December 2005, 19:13
Dupa parere mea cel mai bun abonament e Zapp Share free Z600, cu 600 minute nationale si in grup 1200 de minute(asta se poate mari pina la 2000), eu zic ca e bun pt. ca poti vb cu prietna(prietenii) din grup destul de mult si ai si minute nationale destule.Totul la 95 USD.
geo_contact
10th December 2005, 19:16
Salut. Sunt Geo.
Eu am abonament 200 cent weekend connex-vodafone, si 10 minute in retea, dar m-ar interesa mai mult cosmote 120 minute nationale, pentru ca am prieteni, rude in toate retelele si oricum nu vorbesc mult in weekend. Plus ca ai tarif unic in toate retelele, adica este mult mai avantajos.
Eu astept pana in 2007, cand poti sa-ti iei numarul si sa te muti la alt operator.
Pa.
adialex
10th December 2005, 21:43
QUOTE(geo_contact @ Dec 10 2005, 19:16)

Salut. Sunt Geo.
Eu am abonament 200 cent weekend connex-vodafone, si 10 minute in retea, dar m-ar interesa mai mult cosmote 120 minute nationale, pentru ca am prieteni, rude in toate retelele si oricum nu vorbesc mult in weekend. Plus ca ai tarif unic in toate retelele, adica este mult mai avantajos.
Eu astept pana in 2007, cand poti sa-ti iei numarul si sa te muti la alt operator.
Pa. 
cum sa-ti iei numarul; si sa t multi la alt operator? io nicht pricepir..
Cosconor
10th December 2005, 21:53
QUOTE(adialex @ Dec 10 2005, 20:43)

cum sa-ti iei numarul; si sa t multi la alt operator? io nicht pricepir..

Dupa 1 an de abonament, poti schimba operatorul pastrând acelasi numar. Daca esti pe PrePay, va fi la fel.
Din pacate, succesul serviciului va depinde de formalitatiule de aplicare. In FR acesta facilitate a avut foarte putin succes, pentru ca este foarte greu de aplicat, si dureaza foarte mult (minim 2 luni).
geojoking
10th December 2005, 22:58
plus ca va fi si greu pentru populatie. ganditi-va, de exemplu in romania, tu suni de pe cnx-vda spre cnx-vda, dar sa nu stii ca numarul pe care il suni, desi e 072x, e de fapt pe orange... adica trebuie foarte mare informare a clientilor. foarte foarte!
Cosconor
10th December 2005, 23:00
Normal vor fi introduse numere (nu neeaparat gratuite) la care poti sa stii daca numarul X esti din reteaua ta.
martonz
10th December 2005, 23:05
QUOTE(Cosconor @ Dec 10 2005, 23:00)

Normal vor fi introduse numere (nu neeaparat gratuite) la care poti sa stii daca numarul X esti din reteaua ta.
Pt. astea vor fi cautate abonamentele cu minute nationale incluse, si tarif unic, gen Cosmote!
Cosconor
11th December 2005, 00:18
Fresh news : se pare ca portabilitatea numerelor va veni în RO în 2006, nu în 2007. La Connex se lucreaza deja la soft-ului necesar pentru implementarea portabilitatii. Mai multe info nu am...
geojoking
11th December 2005, 01:22
eu cred ca deodata cu implementarea portabilitatii numerelor, va fi probabil introdusa si functia aia presence. sa stii daca e in retea, cu telu deschis, inainte sa suni.
nepot
11th December 2005, 01:46
QUOTE(Cosconor @ Dec 11 2005, 00:18)

Fresh news : se pare ca portabilitatea numerelor va veni în RO în 2006, nu în 2007. La Connex se lucreaza deja la soft-ului necesar pentru implementarea portabilitatii. Mai multe info nu am...
Nu inteleg ce va bucurati asa. In primul rand, o sa coste, si nu multi o sa dea bani pt asta. Sunt niste costuri (diferente de cost pt apelurile intr-o retea sau in alta) care tb suportate ori de cel care suna, ori de cel care primeste. Eu personal cred ca cel care primeste va plati diferentele astea.
In al doilea rand, in 2006 ANRC-ul va da o decizie privind portabilitatea numerelor si aceasta va trebui sa fie implementata pana la 1 ianuarie 2007.
Cosconor
11th December 2005, 18:11
QUOTE(geojoking @ Dec 11 2005, 00:22)

eu cred ca deodata cu implementarea portabilitatii numerelor, va fi probabil introdusa si functia aia presence. sa stii daca e in retea, cu telu deschis, inainte sa suni.
Chiar ca nu vad care este legatura !!
Si în plus, din câte stiu Presence este disponibil numai pe Nokia Symbian...
QUOTE(nepot @ Dec 11 2005, 00:46)

Nu inteleg ce va bucurati asa. In primul rand, o sa coste, si nu multi o sa dea bani pt asta. Sunt niste costuri (diferente de cost pt apelurile intr-o retea sau in alta) care tb suportate ori de cel care suna, ori de cel care primeste. Eu personal cred ca cel care primeste va plati diferentele astea.
Da, se poate ca punerea în functie a portabilitatii sa nu fie gratuite, adica sa platesti o taxa la vechiul operator. Apoi e edevarat ca va induce în eroara destula lume, logica actuala a prefixelor (072 Connex, 074 Orange, 076 Cosmo, 078 Zapp) nemaifiind respectata. Dar nu va induce nici un cost sumplimentar pentru cel care si-a mutat numarul într-o alta retea... o sa-i coste mai mult pe cei care îl apeleaza, ca nu mai suna la tarifele din retea.
nepot
11th December 2005, 19:02
QUOTE(Cosconor @ Dec 11 2005, 18:11)

Da, se poate ca punerea în functie a portabilitatii sa nu fie gratuite, adica sa platesti o taxa la vechiul operator. Apoi e edevarat ca va induce în eroara destula lume, logica actuala a prefixelor (072 Connex, 074 Orange, 076 Cosmo, 078 Zapp) nemaifiind respectata. Dar nu va induce nici un cost sumplimentar pentru cel care si-a mutat numarul într-o alta retea... o sa-i coste mai mult pe cei care îl apeleaza, ca nu mai suna la tarifele din retea.
Chiar sunt curios cum se va face. Si atunci cel care apeleaza va asculta un mesaj in care i se spune ca suna in alta retea si ca atare tarifele pot diferi? Ca nu mi se pare normal sa fiu taxat cu alt pret decat cel la care ma astept. (vazand numarul pe care-l apelez)
geojoking
11th December 2005, 19:06
tocmai de aia ziceam si eu ca va fi implementata functia de my presence (care e valabila si pe 6230 de exemplu)... ca sa stii cine e valabil inainte sa suni.... sa nu te pomenesti cu mesajul ati apelat casuta vocala a abonatului orange cu nr 072x si sa te coste...
Stegal
11th December 2005, 21:04
se va intampla cea mai mare prostie daca se introduce aceasta portabilitate! intr'adevar e ok, sa-ti iei nr cu tine daca vrei sa renunti la un operator, dar e mai bine sa fie asa babeste 072-connex 074-orange s.a.m.d.
si chiar daca ar fi un mesaj la inceput care sa spuna atentie nr face parte din reteaua "xxx" ii o pierdere de timp, sau sa mai afli de nu stiu unde daca nr respectiv e pe connex sau nu cumva e pe orange cu toate ca are prefixul 072. intr'un fel mai aiurea de atat nici nu se poate!
eu sunt complet ANTI-portabilitate! parerea mea & dorinta mea
Cosconor
11th December 2005, 23:32
QUOTE(nepot @ Dec 11 2005, 18:02)

Chiar sunt curios cum se va face. Si atunci cel care apeleaza va asculta un mesaj in care i se spune ca suna in alta retea si ca atare tarifele pot diferi.
Nici vorba.
QUOTE(nepot @ Dec 11 2005, 18:02)

Ca nu mi se pare normal sa fiu taxat cu alt pret decat cel la care ma astept. (vazand numarul pe care-l apelez)
O sa fii. Sau daca nu suni la un numar special, introduci numarul pe care vrei sa-l apelezi, si-ti spune daca e sau nu în retea. Oricum, succesul serviciului depinde de modalitatile de aplicare, de durata... în FR a avut foarte foarte putin succes, iar acum Autoritatea de Regulatie a telecomunicatiilor le-a cerut operatorilor francezi sa diminueze durata procedurii, de la 2 luni la câteva saptamâni. Se vedem daca va schimba ceva.
sorente
12th December 2005, 21:07
Portabilitatea numerelor ar avea succes numai daca s-ar renunta la taxele de interconectare intre retele, si fiecare retea nu ar mai face diferenta, la preturi, intre un apel in retea si unul in afara.
Altfel e un shit...
Si continui sa spun ca nu sunt de acord cu tiganeala, sa ceri minute unui operator ca pleci din retea
Nu exista notiunea de cel mai bun abonament, abonamentul fiecaruia este un compromis intre nevoia de comunicare si suma de bani pe care si-o permite sa plateasca pentru telecom. Exista si cealalta extrema, in care unii isi iau abonament cu minute sau mesaje incluse si la sfarsit de luna le consuma fortat ca sa nu le piarda.
Masterboy
12th December 2005, 22:18
QUOTE(sorente @ Dec 12 2005, 21:07)

Portabilitatea numerelor ar avea succes numai daca s-ar renunta la taxele de interconectare intre retele, si fiecare retea nu ar mai face diferenta, la preturi, intre un apel in retea si unul in afara.
Altfel e un shit...
Exact, asta se intimpla in USA, unde portabilitatea este implementata si unde convorbirile fix-mobil sint taxate la fel ca cele fix-fix.
ukel
12th December 2005, 22:55
QUOTE(Masterboy @ Dec 12 2005, 22:18)

Exact, asta se intimpla in USA, unde portabilitatea este implementata si unde convorbirile fix-mobil sint taxate la fel ca cele fix-fix.
Adica ca la Cosmote: nu conteaza unde suni tot banii aia ii dai. Mai ramane ca si pe fix sa fie acelasi tarif. Cum ar fi atunci?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.