Si daca experimentele lui Emoto se dovedesc a fi intr-adevar valabile ........
Atunci ar trebui sa ne schimbam total optica.
In prezent gandurile sunt privite ca simple semnale electrice provocate de excitatia neuronilor care alcatuiesc o anume retea neuronala. Daca teoria lui Emoto se dovedeste a fi valabila atunci ar trebui sa luam in considerare ideea de camp. Teoretic nu este imposibil nici din pct de vedere mecanic, impulsurile electrice care traverseaza spirele unei bobine dau nastere unui camp magnetic, de ce nu ar fi la fel si cu impulsurile electrice ale creierului? Dar daca ar fi asa, totusi acel camp ar fi prea slab pentru a influenta realitatea inconjuratoare..
Oricum sunt multe necunoscute legate de subiect.
In creier se activeaza aceleasi retele neuronale atunci cand privesti un obiect si atunci cand iti amintesti de acel obiect anterior privit. Ca o persoana care a studiat neuroscience iti pot spune ca domeniul ascunde inca multe necunoscute si nu ne putem da inca cu parerea, doar experimentele ulteriore pot elucida unele enigme..
Dar ceva iti pot spune, legat de ideea de biocamp. Eu personal am replicat experimentul lui Cleve Backster referitor la planta conectata la poligraf care ar reactiona la o intentie agresiva. Nu este real, si am folosit un poligraf foarte sensibil.