pdaniel2006
21st March 2006, 19:30
Opiniile unei mame despre “Profeții M.I.S.A.”
De-a lungul timpului, în presa românească au apărut scandaluri legate de M.I.S.A. și, mai ales, de conducătorul mișcării, Grigorian Bivolaru. Acestea au fost create îndeosebi de adoptarea de către membrii M.I.S.A. a unei doctrine fals spirituale - similară celor din alte secte și formată din elemente preluate haotic din tot felul de religii - care le-a legitimat adepților acestei organizații atât practicarea unor “tehnici de evoluție” perverse și înjositoare, cât și emiterea de “idei spirituale” aberante și, de multe ori, contrare legilor.
Problema este că această amestecătură de idei a permis amăgirea și “îmbătarea” cu false speranțe a unui număr mare de oameni, întrucât organizația lui Bivolaru pare “să dea fiecăruia ce vrea respectivul” - de la sex până la dobândirea de “puteri paranormale” (!). Ceea ce majoritatea celor păcăliți nu sesizează este faptul că această “iluminare” folosește mai mult vârfului piramidei, reprezentat de “Grieg” și apropiații săi; respectivii au reușit, fără prea multe scrupule, să obțină de pe urma adepților M.I.S.A. averi colosale, prin tot felul de metode, de la “donații” (benevole? - ce persoană normală ar accepta să-și doneze casa sau mașina către Mișcare, dacă nu respectă cine știe ce percept prețios al lui Bivolaru?) până la amenzi (aplicate pentru orice încălcare, cât de insignifiantă, a regulilor “spirituale”) și folosirea adepților pentru muncă neplătită (și chiar forțată).
S-ar putea crede că fuga “marelui maestru” în Suedia (ascuns în remorca unui camion) a creat dificultăți Mișcării, “Grieg” nemaiemițând “adevăruri profunde” de ceva timp. În realitate, oamenii săi de încredere, adepți cu state vechi în M.I.S.A., au preluat frâiele organizației, propovăind același amalgam incoerent.
Falșii profeți se regăsesc prin toată ierarhia Mișcării - de la “instructori itineranți” (în genul bucureșteanului Petru Roșu), până la conducătorii locali (Mirică Florin, profesor de sport la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focșani), a căror principală îndeletnicire este căutarea și înscrierea în organizație de noi membri, în special din rândul tinerilor,care constituie o țintă excelentă pentru a deveni o masă de manevră supusă orbește discipolilor lui Bivolaru. De fapt, aceștia se folosesc de vulnerabilitatea și nesiguranța specifică vârstei - desigur, sub pretextul ajungerii la “desăvârșire spirituală” (în realitate însă, mai degrabă la instituțiile medicale de psihiatrie de pe cuprinsul țării) în scopuri proprii.
Vă prezint o mostră a modului cum acționează “Profeții M.I.S.A.”, așa cum reiese din relatarea unei mame îndurerate a cărei fiică a trecut printr-o astfel de experiență:
“Fiica mea a fost abordată de un profesor de unde învață și a reușit să se apropie de ea pe parcursul unui an de zile în care a avut un comportament deosebit față de aceasta. Prin felul cum o trata și dicuta cu ea o detașa într-un anume fel de colegii ei și o făcea să se simtă specială.
Aceste discuții aveau loc la el în birou, în general cu puține fete (două - trei). În timp ce le chema pe ele, restul elevilor erau lăsați să se joace pe terenul de sport.
Mai apoi, după ce a reușit să se aproprie de fete, a început să le cheme la aerobic sâmbăta sub diferite pretexte. Unul dintre ele era că prin asta reușesc să se mențină în formă și așa vor fi mai atrăgătoare pentru băieți. Un alt motiv era acela că au cam multe kilograme și că puțin sport le-ar ajuta la menținerea siluetei. La ședințele de aerobic le atingea prin diverse părți ale corpului motivând că astfel poate să le exemplifice mai bine realizarea exercițiilor.
La început, fiica mea mi-a spus tot ce se întâmpla la orele de sport pentru că am reușit să fac astfel încât să mă apropii de ea fosrte bine și discutam absolut orice. După ce a început să se ducă sâmbăta la școală pentru exercițiile fizice am observat că nu îmi mai povestea totul, ba chiar era din ce în ce mai retrasă și mai ascunsă de mine.
Normal, am făcut ceea ce orice părinte ar fi făcut. Am încercat să aflu ce s-a întâmplat cu ea. Am vorbit și, în cele din urmă mi-a povestit totul. Pe parcursul ședințelor de aerobic, profesorul le-a spus că el mai face și altfel de exerciții, care îl ajută să se dezvolte nu numai din punct de vedere fizic ci și spiritual. Le-a spus că el practică yoga și că, de când face asta, se simte mult mai bine.
Ea vroia chiar să se ducă la yoga. Am avut o mare ceartă atunci când am încercat să îi spun că nu e bine ceea ce vrea să facă. Nu știu, părea ruptă de realitate…
În primă fază am încercat să o conving să nu se mai ducă. Apoi, am ajuns în unele momente să îi interzic fetei unele lucruri, unul din acestea fiind ieșitul în oraș. Atunci când ieșea în oraș am urmărit-o să văd unde se duce și ce face.
În cele din urmă am convins-o să nu se ducă la yoga, ba chiar mai mult, să renunțe să se ducă la aerobic la școală.
După cele relatate despre profesorul ei, m-am interesat să aflu cât mai multe despre yoga și mișcarea condusă de Gegorian Bivolaru. Am aflat că funcționează în toată țara, iar gruparea de la Focșani a fost printre primele din țară, fiind înființată imediat după Revoluție. Printre membrii fondatori de la Focșani se numără și acest profesor de sport, de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focșani.
În încercările mele de a afla cât mai multe despre M.I.S.A. și mai ales despre reprezentarea lor la nivel local am dat și peste două articole apărute anul trecut în presa locală. Într-unul din ele se făcea referire tot la un profesor din Focșani.Nu știu dacă este vorba despre același individ, dar ceea ce scrie acolo se potrivește destul de bine cu cel despre care v-am spus mai sus.
De asemenea, am mai aflat că el nu este singurul profesor care face parte din M.I.S.A., la același liceu mai fiind și o profesoară cu vechime în mișcarea respectivă.
Printre altele am mai aflat că membrii M.I.S.A. din localitate se întâlnesc duminica la Policlinica nr. 2. Nu știu ce fac ei acolo și nici nu am reușit să aflu pentru că nu vorbesc despre asta. Dacă găsești totuși pe cineva care spune câte ceva, îți zice că ei fac acolo mișcare și doar atât. Apoi schimbă repede subiectul.
Din ce am aflat, știu că acolo se petrec lucruri necurate. Își beau urina și se dedau la lucruri pe care nu numai biserica le consideră ca fiind păcătoase sau împotriva firii.
Nu știu ce anume trebuie făcut, dar cert este că cineva trebuie să ia atitudine împotriva a ceea ce fac ei, poate chiar cei de la conducerea Inspectoratului Școlar Județean.”
igraine
26th March 2006, 01:04
Acum alta chestie in documentul ala cu regulamentul ( repet, eu sunt aici sa intreb , nu sa comentez!!) De ce este numita muzica rock perturbatoare psihic, la fel si ... jazzul care dupa capul meu nu intra in aceeasi oala? Sau, regula cu muzica asta e doar in tabere, ori adeptul e sfatuit sa renunte la ea si acasa?
landscape10
26th March 2006, 09:49
Efectul sunetelor de o anumita frecventa asupra tesuturilor vii nu mai poate fi ignorat. Experimentele de laborator au aratat clar ca de exemplu frecventa de 7.81-7.83 Hz care corespunde rezonantei Schumann ( frecventa de oscilatie a pamantului) are efecte foarte diverse asupra organismelor vii. ( nu intru in detalii, desi ce am spus nu este tocmai corect, frecventa Schumann presupune unde armonice).
Cat despre Emoto, s-a putut replica experimentul lui? De ce nu a raspuns provocarii lui Randi?