Brahman
4th March 2006, 01:34
QUOTE(data @ Mar 3 2006, 21:50)

sunt de acord ca exista incercari de "manipulare" permanente, incepand cu reclamele; dar faptul ca sunt pemanente le fac si corecte? le justifica? faptul ca exista tentative de manipulare prin reclama justifica si manipularea prin alte metode?
despre echivalenta MISA=yoga
nu stiu daca este corecta; mie mi se pare - si te rog sa ma corectezi daca ma insel - ca intre ideile si actiunile MISA si yoga, cel putin cea despre care am citit eu, este o mare diferenta;
care este asemnarea intre un maestru yoghin care traieste in izolare, mancand foare putin si meditand; intre un om care este zidit intr-o incapere, fara sa vorbesca, sa vada alti oameni, primind o mancare spartana printr-o fereastra ... si Bivolaru?
ma uit la viata ascetica a unor maestri yoga si ma uit la viata lui Bivolaru; unde este asemanarea? practica aceeasi yoga?
Nu este relevant in ce conditii exterioare traiesti. Nivelul spiritual tine de o realizare interioara, care poate fi perceputa doar de o persoana cu deschidere spre aceasta, in speta clarvazatorii.
data
4th March 2006, 01:49
QUOTE(Brahman @ Mar 4 2006, 01:34)

Nu este relevant in ce conditii exterioare traiesti. Nivelul spiritual tine de o realizare interioara, care poate fi perceputa doar de o persoana cu deschidere spre aceasta, in speta clarvazatorii.
atunci infiintati un forum al clarvazatorilor;
nu ne lasati pe noi, ceilalti sa ne dam cu parerea asupra unor lucruri atat de inalte, care depasesc cu mult capaciatatea noastra de intelegere.
si spuneti-ne verde in fata ca nu suntem in stare sa intelegem realitatile MISA. Bivolaru si Jean de la Pitesti stau de vorba cu Dumnezeu asa cum vorbesc eu cu taxatoarea din parcare, dar asta este "o realizare interioara" asa ca ... ciocu' mic.
ma bucur ca uneori cei din MISA spun ceea ce gandesc cu adevarat
Brahman
4th March 2006, 02:02
QUOTE(data @ Mar 4 2006, 01:49)

atunci infiintati un forum al clarvazatorilor;
nu ne lasati pe noi, ceilalti sa ne dam cu parerea asupra unor lucruri atat de inalte, care depasesc cu mult capaciatatea noastra de intelegere.
si spuneti-ne verde in fata ca nu suntem in stare sa intelegem realitatile MISA. Bivolaru si Jean de la Pitesti stau de vorba cu Dumnezeu asa cum vorbesc eu cu taxatoarea din parcare, dar asta este "o realizare interioara" asa ca ... ciocu' mic.
ma bucur ca uneori cei din MISA spun ceea ce gandesc cu adevarat

Nu am zis ca eu sunt clarvazator si nici ca vreau sa infiintez vreun forum. Eu doar imi sustin unele pareri aici, care pot fi corecte sau mai putin corecte. Atat. Nu doresc sa conving de nimeni de nimic. Fiecare intelge cat poate! Naga a deschis topicul, are el o obsesie cu MISA, de multe ori mi se pare ca exagereaza si vin eu si altii sa contrabalansam un pic tendinta lui extremista. Dupa umila mea parere, o gandire gen tot ce e de la grupul x este gresit, este tare simplista.
data
4th March 2006, 02:27
QUOTE(Brahman @ Mar 4 2006, 02:02)

Nu am zis ca eu sunt clarvazator si nici ca vreau sa infiintez vreun forum. Eu doar imi sustin unele pareri aici, care pot fi corecte sau mai putin corecte. Atat. Nu doresc sa conving de nimeni de nimic. Fiecare intelge cat poate! Naga a deschis topicul, are el o obsesie cu MISA, de multe ori mi se pare ca exagereaza si vin eu si altii sa contrabalansam un pic tendinta lui extremista. Dupa umila mea parere, o gandire gen tot ce e de la grupul x este gresit, este tare simplista.
de ce parerea lui este extremista?
asa cum tu iti sustii parerea ... asa si Naga isi poate sustine parerea - este esenta democratiei.
poate el exagereaza ... poate voi exagerati;
corect este (cred eu) ca fiecare sa isi expuna parerea - si argumentele - si fiecare cititor sa ajunga la o concluzie; eu marturisesc ca tind sa ii dau dreptate lui Naga dupa argumentele de pana acum.
dar fiecare are dreptul la propria opinie;
fiecare raspunde in fata lui Dumnezeu pentru ce a facut pe lumea aceasta, bine sau rau; este singurul judecator de care imi pasa.
din punctul meu de vedere MISA greseste.
nu poti amesteca credintele hinduiste cu cele crestine.
in crestinism te cununi, in fata lui Dumnezeu cu o persoana - una.
nu poti sa te culci cu 10 sau 100 si sa spui ca ai respectat juramantul in fata lui Dumnezeu.
Brahman
4th March 2006, 02:31
QUOTE(data @ Mar 4 2006, 02:27)

de ce parerea lui este extremista?
asa cum tu iti sustii parerea ... asa si Naga isi poate sustine parerea - este esenta democratiei.
poate el exagereaza ... poate voi exagerati;
corect este (cred eu) ca fiecare sa isi expuna parerea - si argumentele - si fiecare cititor sa ajunga la o concluzie; eu marturisesc ca tind sa ii dau dreptate lui Naga dupa argumentele de pana acum.
dar fiecare are dreptul la propria opinie;
fiecare raspunde in fata lui Dumnezeu pentru ce a facut pe lumea aceasta, bine sau rau; este singurul judecator de care imi pasa.
din punctul meu de vedere MISA greseste.
in crestinism te cununi, in fata lui Dumnezeu cu o persoana - una.
nu poti sa te culci cu 10 sau 100 si sa spui ca ai respectat juramantul in fata lui Dumnezeu.
Pai asa cred eu, ca Naga e estremist, si altii nu sunt de acord cu noi, si nu se manifesta asa. Nici eu nu sunt de acord cu multe dar nu ma manifest ca el. Da, fiecare om are dreptul sa creada si sa faca ceea ce crede el de cuviinta, dar este direct responsabil de alegerile pe care le-a facut. Ai gresit, ai platit!:D
data
4th March 2006, 03:01
QUOTE(Brahman @ Mar 4 2006, 02:31)

Pai asa cred eu, ca Naga e estremist, si altii nu sunt de acord cu noi, si nu se manifesta asa. Nici eu nu sunt de acord cu multe dar nu ma manifest ca el. Da, fiecare om are dreptul sa creada si sa faca ceea ce crede el de cuviinta, dar este direct responsabil de alegerile pe care le-a facut. Ai gresit, ai platit!:D
desigur, fiecare poate fi "estremist"; oricine o poate impartasi parerile lui vajrasattva2009;
este dreptul fiecarui om;
asta nu insemna ca sunt obligat sa subscriu la parerea lor;
de fapt, avand in vedere lipsa lor de cultura ... la ce ne putem astepta de la ei?
cata credibilitate poate avea un agramat? in mod normal un om cu asemenea capacitati intelectuale nu poate promova ciclul gimnazial (clasa a 5-a daca nu ma insel).
daca acesti oameni sunt exponentii MISA, ce putem spune .... unde nu este nici Dumnezeu nu cere ...
Billy
4th March 2006, 09:29
QUOTE(data @ Mar 4 2006, 01:27)

[...]
[...]
DE CE NU?
Daca te gandesti bine, a cam venit timpul sa INTELEGEM (ca rasa de fiinte) ca de fapt toate religiile au la baza ACEIASI DESCOPERIRE umana, faptul ca exista "CEVA" dincolo de puterea (normala) de percepere a fiintei umane, pe Pamant.
Fiecare religie are niste principii, reguli, invataminte, ritualuri etc care toate insa, reduse la ESENTA, au un SINGUR rol, sa ne mentina atentia treaza ca AICI, pe Pamant, nu este TOTUL, ca mai sunt si ... URMARI si totul ARE UN ROST.
Si mai trebuie sa recunoastem, este EVIDENT de altfel, ca nu toti putem intelege sau percepe, in ACEIASI MASURA, CE ESTE CU NOI AICI. Adica, suntem pe niveluri DIFERITE de dezvoltare SPIRITUALA si, poate ciudat pentru multi, cei mai toleranti se afla ... mai sus si inteleg mai bine lumea.
Brahman
4th March 2006, 09:39
QUOTE(data @ Mar 4 2006, 03:01)

desigur, fiecare poate fi "estremist"; oricine o poate impartasi parerile lui vajrasattva2009;
este dreptul fiecarui om;
asta nu insemna ca sunt obligat sa subscriu la parerea lor;
de fapt, avand in vedere lipsa lor de cultura ... la ce ne putem astepta de la ei?
cata credibilitate poate avea un agramat? in mod normal un om cu asemenea capacitati intelectuale nu poate promova ciclul gimnazial (clasa a 5-a daca nu ma insel).
daca acesti oameni sunt exponentii MISA, ce putem spune .... unde nu este nici Dumnezeu nu cere ...
Am apasat s din cauza vitezei (s este deasupra lui x) nu pentru ca nu stiu cum se scrie. Adica nu sunt agramat, ci scriu un pic prea repede si nu verific textul.
Crezi ca asta ma face agramat? 
P.S. Cat despre faptul ca sunt cult sau nu, ce importanta are? Si sunt curios, cum ai stabilit ca sunt un ilustru incult?
landscape10
4th March 2006, 11:13
O intrebare pentru Naga: Din toate posturile tale de pe forum reiese ca esti o persoana echilibrata, culta, rationala (parerea mea personala). Intrebarea este, cum de o persoana ca tine a putut sta 4 ani intr-un asemenea mediu. Chiar asa putere de convingere au? Am citit odata o carte semnata GB, si trebuie sa recunosc ca e bun. Are vrajeala la greu si stie unde sa bata. Totusi as vrea sa stiu parerea unuia care a fost acolo.
PS: Intrebarea este numai pentru Naga, restul comentariilor nu ma intereseaza.
data
4th March 2006, 11:34
QUOTE(Brahman @ Mar 4 2006, 09:39)

Am apasat s din cauza vitezei (s este deasupra lui x) nu pentru ca nu stiu cum se scrie. Adica nu sunt agramat, ci scriu un pic prea repede si nu verific textul.
Crezi ca asta ma face agramat?

P.S. Cat despre faptul ca sunt cult sau nu, ce importanta are? Si sunt curios, cum ai stabilit ca sunt un ilustru incult?
nu ma refeream la tine
Naga
4th March 2006, 22:39
QUOTE(landscape10 @ Mar 4 2006, 11:13)

O intrebare pentru Naga: Din toate posturile tale de pe forum reiese ca esti o persoana echilibrata, culta, rationala (parerea mea personala). Intrebarea este, cum de o persoana ca tine a putut sta 4 ani intr-un asemenea mediu. Chiar asa putere de convingere au? Am citit odata o carte semnata GB, si trebuie sa recunosc ca e bun. Are vrajeala la greu si stie unde sa bata. Totusi as vrea sa stiu parerea unuia care a fost acolo.
PS: Intrebarea este numai pentru Naga, restul comentariilor nu ma intereseaza.
La inceput, atunci cand m-am inscris la curs, cunosteam doar o parte destul de mica din aspectele negative ale organizatiei (de la prieteni de-ai mei care fusesera cursanti in perioada de imediat dupa Revolutie si plecasera deja cand m-am decis eu sa ma inscriu). Eram foarte curios sa aflu mai multe despre tehnicile propriu-zise de yoga predate acolo si imi placusera unele traduceri din texte orientale publicate la editurile MISA (cu toate greselile si interpolarile specifice misanilor, pe care pe vremea aia le depistam mult mai greu). Sunt si multe lucruri intr-adevar interesante predate la cursurile MISA, mai ales in cazurile cand nu este vorba de "creatii" originale MISA sau de basme apocaliptice, ci de elemente intr-adevar traditionale din yoga si tantrism elaborate in Orient pe parcursul a secole si chiar milenii de studii si experimente ce vizau depasirea conditiei umane. Cu toate greselile din traduceri, in mare parte s-a pastrat sensul original al unor tehnici. Este chiar interesant faptul ca elementele predate in primii ani de curs sunt mult mai strict legate de yoga propriu-zisa (mai ales de Hatha yoga si de tehnicile de meditatie), iar amestecurile de diverse elemente din traditii diferite (in stilul specific al "ciorbelor" MISA
) incep sa apara mai mult in cursurile din anii superiori (chiar si in evolutia cronologica a miscarii de dupa '89 incoace, aparitia unor tehnici ce combina rugaciuni crestine cu tehnici de meditatie si alte elemente de origine extrem-orientala, cum ar fi cazul "artei binecuvantarii" sau "rugaciunii de 24 de ore" a avut loc cam pe la mijlocul sau sfarsitul anilor '90). Chiar unul dintre prietenii mei care este cursant in an mare (12 sau 13, nu imi aduc aminte precis in momentul asta) sustine o teorie conforma careia cursurile din anii mici (1-4) s-ar putea sa aiba un autor diferit fata de cursurile din anii urmatori. El chiar si-a pus problema daca nu cumva altcineva decat GB a conceput cadrul teoretic initial al cursului, in cursul unei discutii pe care am avut-o referitor la o ipotetica implicare a unor fosti securisti in formarea MISA (nu stiu cat de mult adevar poate fi in ipotezele sustinute de el).
Am aflat treptat de-a lungul timpului de existenta multora dintre lucrurile pe care acum le critic. Am ramas atat de mult timp pentru ca aveam (si am in continuare) prieteni la cursurile MISA si pentru ca puteam studia pe viu anumite aspecte legate de psihologia sociala pe care le studiam din punct teoretic la scoala. A fost destul de greu sa raman cat de cat detasat si, mai ales, sa imi tin gura atunci cand ma aflam in cadrul unor grupuri mai mari de cursanti (mi-am exprimat de multe ori criticile anti-GB, dar in general in cadrul unor discutii "face-to-face" cu acei cursanti care faceau parte din cercul meu de prieteni). Insa adevarul este ca am invatat enorm de mult din experienta mea la MISA, mai ales in ce priveste fenomenele de persuasiune, de manipulare, dinamica grupurilor, leadership (mai ales in legatura cu influenta liderului charismatic) etc. Ce am observat acolo in mod direct valoreaza cu mult mai mult decat orice carte de psihologie pe tema asta pe care am citit-o vreodata. La un moment dat chiar am intentionat sa imi fac lucrarea de licenta avand ca subiect anumite aspecte in legatura cu MISA, care atunci erau in cea mai mare parte necunoscute exteriorului organizatiei, dar am renuntat atat pentru a nu afecta unele persoane cunoscute cat si de teama ca unele lucruri descrise ar fi parut atunci destul de neverosimile pentru "outsideri" (acum deja multe sunt lucruri arhicunoscute publicului larg in urma scandalului de acum doi ani).
Am plecat pana la urma pentru ca au ajuns sa ma deranjeze foarte tare unele manifestari pe care le-am vazut in timpul perioadei in care MISA era cuprinsa de paranoia cutremurului prevazut de catre "clarvazatorul" Istrate. Deja incepusera sa se vehiculeze prea multe prostii "apocaliptice" si imi venea din ce in ce mai greu sa nu trantesc unele remarci. Nu mi-am mai tinut gura la fel ca inainte si, in plus, am mai intrat si in conflict cu unul dintre fratii Calin (fratii respectivi conduc "echipa de ordine" a MISA) pentru ca dupa parerea respectivului manifestasem lipsa de respect fata de "maestru". Ceea ce a pus capac lucrurilor, din punctul meu de vedere, a fost faza de-a dreptul idioata din septembrie 2001, cand s-a dat alarma noaptea printre cursanti pe motiv ca GB a anuntat ca urma sa vina cutremurul in noaptea aia, iar o mare parte dintre cunoscutii mei au inceput atunci sa iasa in strada in ideea sa nu fie prinsi de cutremur in cladirile in care locuiau. Nu mai zic de cursantii care au facut o gramada de sacrificii materiale numai pentru a se afla cu cortul in respectiva perioada in Costinesti, ca sa fie aparati de "campul energetic subtil" generat acolo de GB & co. etc. Iar teoriile vehiculate dupa ce au constatat ca nu a fost nici macar o urma de cutremur au fost deja culmea penibilului. Era vorba deja de o insulta la adresa inteligentei oricarui cursant si ma exaspera faptul ca aproape nici unul nu sesiza lucrul asta. Am ramas siderat cand am auzit de la o "japoneza" cum ca "energiile" care ar fi trebuit cica sa declanseze cutremurul erau generate de catre ritualuri de magie neagra ale masonilor, iar meditatiile cursantilor MISA au reusit sa le "devieze" inapoi la masoni si din cauza asta au avut loc atentatele de la World Trade Center imediat dupa data prezisa a cutremurului (peste doi ani am auzit de la o alta "shakti" apropiata lui GB cum ca singurul lucru care il oprea pe Saddam atunci sa foloseasca arme chimice impotriva Romaniei era constituit, bineinteles, tot de catre meditatiile MISA) . Iar explicatia "oficiala" a lipsei cutremurului a fost cea ca GB cica a "discutat" cu unele entitati din planul astral, care au "iertat" Romania de dezastru. Am mai fost o perioada scurta de timp dupa asta la curs, dar nu prea mai puteam suporta unele lucruri.
Cand am plecat nu aveam foarte mari resentimente in legatura cu GB. Sa fiu sincer, la vreun an dupa ce plecasem multe dintre lucrurile care ma deranjeaza atat de mult acum, atunci mai mult ma amuzau. M-au afectat insa unele lucruri petrecute mai tarziu, cand nu mai eram la MISA, in care a fost implicata sotia mea. Nu mai intru din nou in detalii, pentru ca am scris deja despre ce este vorba. Si am devenit si mai inversunat atunci cand am vazut reactiile lui GB fata de evenimentele din 2004. Cel mai tare m-a dezgustat incercarea lui de a fugi din tara in timp ce adeptii sai se aflau intr-o situatie foarte dificila. Mai ales ca eu cunosc personal unii cursanti care s-au luptat mai tarziu sa il scoata din inchisoare, care s-au pus pe jos in fata masinilor autoritatilor atunci cand a fost scandalul de la sediul IML, care au luat bataie de la "mascati" si de la unii "civili" in cadrul protestelor declansate de cele trei zile petrecute de GB in arest etc. Tin minte reactia unor ashramisti, cand un cunoscut de-al meu i-a sunat imediat dupa ce a vazut la tv stirea-bomba ca GB fusese prins la Nadlac. Initial respectivii (care nu aveau acces la vreun televizor in momentul ala) nici nu au vrut sa accepte ideea ca GB ar fi incercat sa o stearga pe ascuns din tara si sustineau ca trebuie sa fie vorba de vreo inscenare si ca "maestrul" trebuie sa fie inca in Bucuresti, alaturi de ei. S-au dumirit repede ca intr-adevar a fost prins la vama, dar aproape imediat au inceput sa ii caute scuze, folosind pretextul arhi-utilizat la MISA, cum ca GB este "eliberat", cu mult deasupra restului oamenilor din punct de vedere spiritual si din cauza asta intentiile si scopurile unora dintre actiunile sale sunt de neinteles chiar de catre discipolii sai, din cauza inferioritatii lor. Pana la urma s-a ajuns la concluzia ca GB de fapt a acceptat sa fie inchis trei zile pentru a lua asupra sa karma negativa a discipolilor sai si a-i scuti pe acestia de unele suferinte, iar la vama a jucat un "rol" si nu era infricosat in realitate atunci cand umbla cu geaca-n cap. Si bineinteles ca tot tambalaul din 2004 incoace este numai rezultatul conspiratiilor masonice si al karmei negative a discipolilor, care trebuia ispasita, iar GB este curat ca lacrima. El cica a facut un act de mare sacrificiu (vezi comparatia insistenta facuta de misani si aici si pe yogaesoteric cu Patimile lui Iisus) si a luat asupra lui suferinta destinata discipolilor.
Benedict
4th March 2006, 22:56
Cand m-am inscris pe acest forum am deschis un topic cu un mesaj pe care il voi reproduce mai jos. Voiam sa discutam dintr-o alta perspectiva decat se discutase in trecut, problema mantuirii.
Insa topicul a fost repede inchis, pe motivul ca asemenea subiecte au fost discutate si rasdiscutate de sute de ori la Poiana lui Iocan.
Am sa reiau totusi mesajul meu:
Extra Ecclesiam nulla Salus - Nu existã Mântuire în afara Bisericii,- afirma Dogma Romano-Catolica
Noi mãrturisim cã nu pot exista fragmente de mântuire, fragmente de adevãr si nici jumãtãti de credintã, odatã ce "Vestea cea bunã", Evanghelia lui Cristos a fost propovãduitã în lume prin sfintii sãi ucenici si apostoli care au întemeiat Biserica. Aceastã Bisericã detine adevãrul integral despre mântuire si cine pretinde cã, rupându-se de trupul Bisericii celei adevãrate, se poate mântui cu bucãtele de adevãr doar, acela se însealã. Pentru cã un singur mãdular numai, rupt dintr-un trup întreg, nu poate sã aibã viatã prun sine însusi si cu atât mai mult sã fie lucrãtor, decât numai realipit fiind la trupul din care a fost rupt (pilda vitei cele adevãrate "Eu sunt vita cea adevãratã si Tatãl Meu este lucrãtorul. Orice mlãditã care nu aduce roadã El o taie; si orice mlãditã care aduce roadã El o fundãteste ca mai multã roadã sã aducã…"; "Eu sunt vita, voi sunteti mlãditele. Cel ce rãmâne întru Mine si Eu în el, acela aduce roadã multã, cãci fãrã Mine nu puteti face nimic. Dacã cineva nu rãmâne în Mine se aruncã afarã ca mlãdita si se usucã; si le adunã si le aruncã în foc si ard.", In. 15, 1-2 si 5-6). Însusi Domnul Isus Cristos subliniazã necesitatea credintei în cuvintele: "Cine va crede si se va boteza se va mântui, dar cine nu va crede, se va osândi" (Mc. 16, 16) iar în convorbirea cu Nicodim El spune: "Cine nu crede a si fost judecat."
In afara Bisericii nu este Mântuire,- afirma Dogma Bisericii Ortodoxe:
Un teolog ortodox ( Pr. Arsenie) spunea
"În afarã de Bisericã, nu existã nimic, nu existã mântuire! Nu existã decât esecuri si, dacã vreti - trebuie sã o spun - existã iad, în afarã de Bisericã. ..."
Ce spun "ceilalti"? In mod subtil, unele secte incearca sa semene confuzie zicand:
"Dumnezeu este doar unul, ori ca ii spui Dumnezeu, ori Alah, ori YAHVE tot la El te referi. Pentru cei care nu sunt de acord le spun ca este ca si cum noi, ca romani, am spune ca numai Dumnezeu este real si Good al englezilor nu e.
El in Bunatatea Lui a creat pentru fiecare om, cultura, neam un drum in functie de nivelul spiritual, de gradul de cunoastere, etc. A spune ca nu exista mantuire in afara Biserici Ortodoxe e o mare gresala fata de Divinitate. La fel spun si Catolici ca nu exista mantuire in afara Biserici Universale. Pai, pana la urma la care sa mergem, si totusi amandoua se roaga tot Lui. Si nu e singurul caz..."
http://www.inforeiki.ro/reiki_ortodoxia.htm
Apoi mai sunt si ceilalti, adica cei care se declara crestini, insa nu duc nici pe departe o viata crestina.
Astazi mai poti sa traiesti in armonie cu Dumnezeu si Trupul Sau (biserica) fara sa fi luat in deradere?
"Desigur cã nu e uºor ºi prima piedicã pe care o vom întîlni va fi chiar lumea înconjurãtoare. Pentru cã nu numai cã lumea va continua sã se închine idolilor mai sus amintiþi ( banii, puterea, viciile), dar va face tot posibilul sã ne împiedice sã evoluãm. Se spune cã lumea îþi va ierta toate nelegiuirile sãvîrºite, dar nu te va ierta niciodatã dacã vei încerca sã fii mai bun, sã te ridici deasupra celorlalþi. Creºtini cu numele doar, prea mulþi au uitat datoria ce o au faþã de ei înºiºi ºi faþã de semenii lor. ªi, complãcîndu-se într-o stare de stagnare cãlduþã sau de involuþie comodã, împiedicã pe alþii care încearcã sã taie lanþurile ce le sufocã sufletele...."
http://www.artadeatrai.ro/arhiva/24/crestini.24.php
Ce parere aveti?
Sunt considerati "nebuni si invechiti" cei care isi practica cu adevarat Religia in zilele noastre?
Am inceput acest subiect vazand de cata atentie se bucura temele de discutie cu secta MISA.
Oare Crestinismul mai suscita astazi o asemenea pasiune ( in ghilimele)?
Si adaug o opinie si mai clara, pe langa mesajul de mai sus:
Din punct de vedere crestin MISA este un fenomen nociv.
gepres
5th March 2006, 10:48
Bine cã sãriþi toþi pe Misa cã manipuleazã conºtiinþe ºi ofenseazã dogma creºtinã iar când apare câte un vIrinel care-ºi cumpãrã o pipiþã (minorã) îl chemaþi pe la televiziuni sã-ºi arate fericirea extraconjugalã.
Urmãriþi cu gura cãscatã telenovele idioate din care învãþaþi cã viaþa e mai frumoasã dacã o presãraþi cu câte un adulter sau un mic viol nevinovat.
Mi se fâlfâie de Bivolaru ºi ai lui dar mãcar nu fiþi farisei condamnând un stil de viaþã pe care în ascuns îl doriþi.
Vreau sã vãd un bãrbat de 30 de ani, sãnãtos, normal (nu prea mai ºtiu azi ce înseamnã normal) care nu se viseazã înconjurat de odalisce ºi nu doreºte sã se "integreze în absolut" ºi ar spune ºi cã s-a întâlnit cu extratereºtrii pentru a obþine asta.
Cât despre mântuire cel mai bine v-ar putea spune despre acest subiect milioanele de "mântuiþi" în numele credinþei a cãror vinã a fost cã nu se închinau la douã beþe încruciºate. Culmea e cã au fost "mântuiþi" ºi mulþi din cei care o fãceau dar "altfel" decât cei aflaþi la capãtul celãlalt al suliþei (sabiei, toporului ...).
Acum vã lipseºte lapidarea în piaþa publicã ºi arderea pe rug aºa cã v-aþi mutat pe forumuri.
Din punct de vedere creºtin inteligenþa este nocivã !
Myryam
5th March 2006, 13:00
QUOTE(Billy @ Mar 4 2006, 09:29)

DE CE NU?
Daca te gandesti bine, a cam venit timpul sa INTELEGEM (ca rasa de fiinte) ca de fapt toate religiile au la baza ACEIASI DESCOPERIRE umana, faptul ca exista "CEVA" dincolo de puterea (normala) de percepere a fiintei umane, pe Pamant.
Fiecare religie are niste principii, reguli, invataminte, ritualuri etc care toate insa, reduse la ESENTA, au un SINGUR rol, sa ne mentina atentia treaza ca AICI, pe Pamant, nu este TOTUL, ca mai sunt si ... URMARI si totul ARE UN ROST.
Si mai trebuie sa recunoastem, este EVIDENT de altfel, ca nu toti putem intelege sau percepe, in ACEIASI MASURA, CE ESTE CU NOI AICI. Adica, suntem pe niveluri DIFERITE de dezvoltare SPIRITUALA si, poate ciudat pentru multi, cei mai toleranti se afla ... mai sus si inteleg mai bine lumea.
De fapt ai dreptate.poti sa amesteci credintele crestine cu cele hinduiste,dar atunci nu mai e crestinism,ci o ciorba new-age. 
QUOTE(Benedict @ Mar 4 2006, 22:56)

[/url]
Ce parere aveti?
Sunt considerati "nebuni si invechiti" cei care isi practica cu adevarat Religia in zilele noastre?
Nu stiu daca nebuni,dar intoleranti,ingusti la minte,indoctrinati,etc.-da.
Naga
5th March 2006, 13:09
Acum cateva zile ma uitam printr-una dintre cartile lui GB, "Taina Menstruatiei", mai ales la partea dedicata plantelor recomandate de catre suedezu' femeilor de la curs, atat in scop terapeutic cat si ca afrodiziace. Am observat atunci ceva ce inainte nu remarcasem, desi ar fi trebuit sa imi sara imediat in ochi. 
Pentru cei care nu stiu, ar trebui mentionat faptul ca toate speciile de canepa contin substante psihoactive din categoria tetrahidrocannabinoidelor. Canepa comuna (Cannabis Sativa) are un continut mai mic de substante psihoactive decat canepa indiana (Cannabis Indica), fapt pentru care cultivarea ei este permisa in Romania, dar in mod exclusiv ca materie prima pentru industria textila si in urma primirii unei autorizatii speciale de la Ministerul Agriculturii (ultimul act normativ care reglementeaza conditiile primirii acestei autorizatii este HG 582/2004). Tetrahidrocannabinoidele se afla insa in cantitati care permit uzul lor in scop "recreational" chiar si in canepa cultivata in zonele temperate, desi pentru asa ceva este necesar uzul unei doze mai mari, de unde si interzicerea consumului uman de canepa obisnuita.
Consumul de tetrahidrocannabinol (indiferent daca provine din Cannabis Indica sau din Cannabis Sativa) este interzis prin lege, asa cum am amintit deja si pentru a va edifica, puteti sa consultati un pic textul legii 143 din 26 iulie 2000. Tetrahidrocannabinolul este inclus printre substantele interzise din Tabelul anexa nr. 1 din textul legii. Puteti consulta textul legii aici:
http://www.ana.gov.ro/rom/l143.htm (denumirea "tetrahydrocannabinol" apare neboldata in tabel, dar o gasiti la pozitia sa corecta din punct de vedere al ordinii alfabetice).
Deci GB in 2001, cand a publicat cartea respectiva, recomanda discipolelor sale sa utilizeze sublingual pulbere din canepa, desi lucrul asta era ilegal si, lucrul cel mai grav, el era constient de faptul ca si canepa obisnuita contine substante psihoactive din moment ce avertiza in mod explicit in text sa nu se consume o cantitate prea mare (consultati imaginea scanata pentru a va convinge). Recomandarea respectiva facuta de GB apare la pagina 186 a cartii.
Pe mine ma contrariaza un pic faptul ca respectiva carte a tot fost aratata la TV in 2004 datorita numeroaselor poze erotice din ea, dar nici un jurnalist nu a observat prezenta Cannabisului in ea.
Benedict
5th March 2006, 13:42
QUOTE(Naga @ Mar 5 2006, 13:09)

http://www.ana.gov.ro/rom/l143.htm (denumirea "tetrahydrocannabinol" apare neboldata in tabel, dar o gasiti la pozitia sa corecta din punct de vedere al ordinii alfabetice).
Deci GB in 2001, cand a publicat cartea respectiva, recomanda discipolelor sale sa utilizeze sublingual pulbere din canepa, desi lucrul asta era ilegal si, lucrul cel mai grav, el era constient de faptul ca si canepa obisnuita contine substante psihoactive din moment ce avertiza in mod explicit in text sa nu se consume o cantitate prea mare (consultati imaginea scanata pentru a va convinge). Recomandarea respectiva facuta de GB apare la
pagina 186 a cartii.
Pe mine ma contrariaza un pic faptul ca respectiva carte a tot fost aratata la TV in 2004 datorita numeroaselor poze erotice din ea, dar nici un jurnalist nu a observat prezenta Cannabisului in ea.

Promiscuitatea morala, viciul si celelalte practici degradante merg mana in mana cu consumul de substante halucinogene. Stim asta inca din anii 1965-1975 cand fenomenul hippye a fost in floare. Si mai stim ca si atunci ca si acum se practicau viciile in grup, anumite tehnici de meditatie orientala cu specific sexual si similitudinile nu se opresc aici.
Ce a ramas bun din perioada hippye? Muzica rock a unor formatii celebre. Ce va ramane din MISA? Nu stim. Fenomenul se extinde si ingrijorarea cetatenilor cinstiti, religiosi si morali este justificata.
landscape10
5th March 2006, 13:44
Naga, iti multumesc pentru un raspuns foarte complet.
Interesul meu provine din faptul ca am studiat destul de mult fenomenul, precum si unele practici yoga.
Nu neg proprietatile curative ale asanelor (Hatha Yoga) si nici proprietatile benefice ale exercitiilor de respiratie (Pranayama parca) .Eu sustin in continuare ca cu ajutorul practicii yoga (practicata in mod corect, nicidecum dupa invataturile lui GB), se poate ajunge la un echilibru al organismului precum si la un nivel de sanatate ridicat.
Totusi mai am o nedumerire. Am unii amici care practica yoga de cativa ani (tot cu GB) si sustin ca sunt implicate si anumite capacitati paranormale ca telepatia, clarviziunea, diagnosticarea unor afectiuni prin localizarea dezechilibrelor energetice, etc. Cei la care ma refer sunt oameni cu studii superioare, oameni care prin natura profesiilor gandesc pragmatic si critic si ar trebui sa fie sceptici privitor la astfel de fenomene.
Ca unul care a fost acolo, te intreb cum este posibil acest lucru, asta e nedumerirea mea. Este clar ca acesti oameni au "vazut" ceva. Evident ca nu au vazut ceea ce cred ei ca au vazut, ci cu totul altceva.
Este posibil ca acesti oameni sa fie pacaliti, si daca da, imi poti detalia un pic metodele folosite? Banuiesc ca GB este un maestru al manipularii si din pura curiozitate as dori sa cunosc cateva detalii.
Cunosc pe cineva, care este gata sa intre in organizatie. Cu scepticism la inceput, apoi va fi "prins" in plasa. Eu, daca nu am fost in interior nu sunt o persoana credibila, degeaba incerc sa ii explic, explicatiile mele nu vor fi auzite. I-am dat linkul acestui thread, sper ca va lua in considerare explicatiile pertinente ale cuiva care timp de 4 ani a facut parte din organizatie.
Deci, imi poti da cateva exemple? Multumesc pentru raspuns. (Este ultima intrebare).
TAPAS
5th March 2006, 17:27
Naga, agata in cangea compasiunii tale acea fiinta gata sa cada in mrejele acestei periculoase organizatii ! Inarmat cu sabia discernamantului si aparat de armura cunosterii si scutul impenetrabil al buneicredinte si al purei oglindiri vei fi cu siguranta decorat cu vreo medalie sau decoratie civica

QUOTE(Benedict @ Mar 5 2006, 13:42)

Promiscuitatea morala, viciul si celelalte practici degradante merg mana in mana cu consumul de substante halucinogene. Stim asta inca din anii 1965-1975 cand fenomenul hippye a fost in floare. Si mai stim ca si atunci ca si acum se practicau viciile in grup, anumite tehnici de meditatie orientala cu specific sexual si similitudinile nu se opresc aici.
Ce a ramas bun din perioada hippye? Muzica rock a unor formatii celebre. Ce va ramane din MISA? Nu stim. Fenomenul se extinde si ingrijorarea cetatenilor cinstiti, religiosi si morali este justificata.
Benedictusule, partea du halucinogenele nu tine. S-au scremut cat au putut procurorii sa scoata ceva, au si filmat sa vada boborul o seringa cu ac intramuscular pe care au sugerat-o drept proba la caonsum si detinere de droguri insa nu a iesit in final nimic. Problema s-a complicat cand yoghinii s-au dus in bloc sa-si faca analizele ca sa dovedeasca stiintific si fara putinta de tagada ca ei nu consuma droguri.
Doar vigilantele anti-misa, Naga a gasit niste canepa pierduta printr-o carte si care vrea s-o vanda drept indiciu.
. Mai ales ca in carte exista si avertismentul ca in cantitati mari pot sa apare efecte "adverse". In catitati mari si medicamentele prescrise de medicul de familie pot sa ucida. Va fi medicul vinovat ?
Se gandesc cetatenii cinstiti, religiosi si morali la asta ? 
QUOTE(Myryam @ Mar 5 2006, 13:00)

De fapt ai dreptate.poti sa amesteci credintele crestine cu cele hinduiste,dar atunci nu mai e crestinism,ci o ciorba new-age.

Acuma draga mea Marie
, nu are si ciorba foloasele ei ?
Myryam
5th March 2006, 20:37
QUOTE(TAPAS @ Mar 5 2006, 17:27)

Acuma draga mea Marie

, nu are si ciorba foloasele ei ?

Ba da,dar nu in domeniul religios.
Billy
5th March 2006, 22:12
QUOTE(landscape10 @ Mar 5 2006, 13:44)

Naga, iti multumesc pentru un raspuns foarte complet.
[...]
Totusi mai am o nedumerire. Am unii amici care practica yoga de cativa ani (tot cu GB) si sustin ca sunt implicate si anumite capacitati paranormale ca telepatia, clarviziunea, diagnosticarea unor afectiuni prin localizarea dezechilibrelor energetice, etc.
Cei la care ma refer sunt oameni cu studii superioare, oameni care prin natura profesiilor gandesc pragmatic si critic si ar trebui sa fie sceptici privitor la astfel de fenomene.
Ca unul care a fost acolo, te intreb cum este posibil acest lucru, asta e nedumerirea mea. Este clar ca acesti oameni au "vazut" ceva. Evident ca nu au vazut ceea ce cred ei ca au vazut, ci cu totul altceva.
[...]
Draga Naga, iata ca ai ocazia sa salvezi un om si cu ocazia asta sa faci si lumina in existenta fenomenelor paranormale care desigur ca nu exista ci sunt "cu totul altceva".
Astept si eu cu interes raspunsul acesta caci dupa sunt stii, sunt curios sa-ti aflu parerea ... exista sau nu exista.
Nu-mi raspunde mie, te rog, ci lui landscape10, eu am sa inteleg de-acolo ce ma intereseaza.
TAPAS
5th March 2006, 22:28
QUOTE(Myryam @ Mar 5 2006, 20:37)

poti sa argumentezi ?
Billy
5th March 2006, 23:21
QUOTE(Myryam @ Mar 5 2006, 20:37)

De ce ar fi niste credinte de doar cateva mii de ani (adica o farama de timp neinsemnata din istoria omenirii) niste axiome imuabile ce nu pot suferi nici o schimbare?
Religiile diverse ce au ajutat oamenii sa ajunga pana aici, in secolul 21, si-au facut datoria, e timpul sa mai facem un salt in intelegerea firii. Religia si stiinta sunt destinate sa se intalneasca la mijlocul drumului uneia catre cealalta.
Spiritualiceste suntem inca niste copii, la nivel galactic, dar a venit vremea, simt eu asa, sa intram in adolescenta; stiti voi, perioada aceea in care noi simtaminte, noi emotii, noi sentimente incep sa fie descoperite de catre cei pana atunci copii.
Daca nu cumva Pamantul este destinat sa fie lumea celor ce nu vor trece niciodata de ... copilarie.
landscape10
5th March 2006, 23:29
Billy, eu nu l-am intrebat pe Naga daca exista sau nu, ci mai pe romaneste cum reusesc sa ii prosteasca pe fraieri. Si mai clar, l-am rugat sa imi enumere cateva din metodele de manipulare privitor la acest subiect.
TAPAS, mistorul nu te prinde, am mai citit un articol la misto pe site-ul yogaesoteric la adresa politiei romane, dar nu mi-a smuls nici un zambet. Parca nici ironia nu mai e aceeasi cand ai creierul spalat.
Billy
5th March 2006, 23:41
QUOTE(landscape10 @ Mar 5 2006, 23:29)

Billy, eu nu l-am intrebat pe Naga daca exista sau nu, ci mai pe romaneste cum reusesc sa ii prosteasca pe fraieri. Si mai clar, l-am rugat sa imi enumere cateva din metodele de manipulare privitor la acest subiect.
TAPAS, mistorul nu te prinde, am mai citit un articol la misto pe site-ul yogaesoteric la adresa politiei romane, dar nu mi-a smuls nici un zambet. Parca nici ironia nu mai e aceeasi cand ai creierul spalat.
Esti convins ca la MISA nu are nimeni capacitati paranormale? Daca da, cum ai ajuns la aceasta concluzie?
Caci din post-ul tau asta inteleg, ca esti convins de aceasta concluzie. Citatul din landscape10, mai jos:
"Totusi mai am o nedumerire. Am unii amici care practica yoga de cativa ani (tot cu GB) si sustin ca sunt implicate si anumite capacitati paranormale ca telepatia, clarviziunea, diagnosticarea unor afectiuni prin localizarea dezechilibrelor energetice, etc. Cei la care ma refer sunt oameni cu studii superioare, oameni care prin natura profesiilor gandesc pragmatic si critic si ar trebui sa fie sceptici privitor la astfel de fenomene."
Brahman
5th March 2006, 23:52
QUOTE(landscape10 @ Mar 5 2006, 23:29)

Asta sunt simple pareri. Nu este un adevar imuabil, absolut, ca ceea se petrece acolo este prosteala pentru ca asa a zis landscape10. Asa spun si eu ca tu ai creierul spalat!!! Cine are dreptate? Eu sau tu? De ce am eu dreptate mai mult decat tine sau invers? Doar pentru ca asa am zis eu este automat adevarat? Sau pentru ca asa ai zis tu, asa este si nimeni nu se mai indoieste de asta.
Mai este unu, Naga, care tot asa, spune ce ii trece lui prin cap si toti trebuie sa ne inchinam ca asa a zis NAGA!:D
Ma inchin in fata intelepciunii voastre!
P.S. Sper ca este evidenta ironia!!!
QUOTE(Billy @ Mar 5 2006, 23:41)

Esti convins ca la MISA nu are nimeni capacitati paranormale? Daca da, cum ai ajuns la aceasta concluzie?
Caci din post-ul tau asta inteleg, ca esti convins de aceasta concluzie. Citatul din landscape10, mai jos:
"Totusi mai am o nedumerire. Am unii amici care practica yoga de cativa ani (tot cu GB) si sustin ca sunt implicate si anumite capacitati paranormale ca telepatia, clarviziunea, diagnosticarea unor afectiuni prin localizarea dezechilibrelor energetice, etc. Cei la care ma refer sunt oameni cu studii superioare, oameni care prin natura profesiilor gandesc pragmatic si critic si ar trebui sa fie sceptici privitor la astfel de fenomene."
Da, Billy, nu exista nimic din cele scrie mai sus, paranormale sau nu, pentru ca asa zice Naga si landscape10. Daca asa au zis ei, pentru ca ei cred asta, atunci asa e!
Howgh!
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.