QUOTE(aurel.ion @ Jul 12 2006, 14:56)

Cand l-am citat io trunchiat pe Eliade, si l-am rastalmacit?
Da-mi citatul meu, da daca vrei tot contextul mot-a-mot, si arata unde la-am rastalmacit.
Uite aici:
QUOTE(aurel.ion @ Jul 12 2006, 09:17)

Sa fii tu sanatos cat am citit io din Eliade si cat am practicat.
E evident pentru orice yoghin, ca unul ca tine care a recunoscut ca n-a practicat Yoga, este ultimul in masura sa-si dea cu parerea despre Yoga. Asta zice Eliade, cel care ziceai ca l-ai citit:
"Yoga nu poate fi criticata decat de cel care a practicat-o". (Mircea Eliade, "Yoga, nemurire si libertate").
Prin raspunsul de mai sus (daca-ti mai amintesti contextul in care l-ai dat) vrei sa spui ca Eliade sustine ca Yoga nu are nevoie de metafizica si sistem de gandire pentru a da rezultate. Eu nu stiu contextul in care spune Eliade ceea ce ai citat tu (ce aspecte din Yoga nu pot fi criticate decat de un practicant), dar inclin sa cred ca n-ai citit nicio carte a lui, altfel i-ai cunoaste parerea.

Sa fii tu sanatos de cate ori am zis pe acest topic ca: pe omul prost Yoga il face si mai prost, pe omul inteligent Yoga il face si mai inteligent.
Unde am zis io ca poti fi tampit?

Cine rastalmaceste, io sau tu?
Cum unde? Afirmatia cum ca practicarea asanelor timp indelungat produce rezultate predictibile, iar faptul ca nu le cunosti denota ca nu le-ai practicat, ce reprezinta? Dar afirmatia la care tocmai ti-am raspuns in post-ul anterior ("Tre' sa n-ai nicio legatura cu practica, sa crezi ca Yoga, sau alta disciplina spirituala orientala, straluceste prin...'discutiile metafizice'.") ce vrea sa spuna?
Tocmai spuneai ca: QUOTE(aurel.ion @ Jul 12 2006, 08:42)

Cand zice Eliade ca in India se invata Yoga numai sub indrumarea unui guru autentic?
Iar minti si manipulezi ordinar. Oare n-ai citit tu tot in Eliade ca guru are un rol foarte important, el fiind in masura sa-i interpreteze discipolului scripturile (altfel destul de criptice), interpretare pe care el a inteles-o de la gurul lui samd. Si toata interpreatrea asta este o metafizica rafinata peste secole prin discutii si critici si ea este singura in masura sa inlature ignoranta, lantul de cauzalitati.

Si tu te pricepi la Yoga?
Ei bine, nu ma pricep. Ma intereseaza numai principial, dar asta nu ma impiedica sa-ti vad contradictiile de gandire si lipsa de sistem.