1. MISA (Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut) este o organizatie (scoala spirituala daca vrei) care are ca scop promovarea, popularizarea practicarea unor tehnici, idei, atitudini care urmaresc evolutia spirituala. Dintre acestea, Yoga este cea mai importanta.
2. Yoga este incetarea fluctuatiilor mentale. definitia asta imi place cel mai mult din cate am intalnit. grosso modo, asa este definita in Yoga Sutra a lui Pantajali.
3. Tantra este ceva ce nu stiu clar sa definiesc datorita complexitatii si diversitatii partilor componente. Ca idee este tot ceva ce te face sa evoluezi, uneori utilizand si sexualitatea.
intrebari suplimentare:
1. nu pot acum sa dau o lista de lucrari de referinta, pt ca oricum, se poate gasi nod in papura la toate.
2. in ce masura este stiintifica ?

cred ca in masura in care cel care o practica sau studiaza are o atitudine stiintifica. poti sa te gandesti numa la zei care haladuiesc prin chakre, numa la nadisuri sau numa la impulsuri nervoase si rezistente electrice ....
Stiu ma ce ma intrebi, dar n-am chef sa-ti raspund la intrebari de acelasi tip, odata ce am castigat deja un pariu cu tine pe aceasta tema, iar pe de alta parte tu ai avut un lapsus cu cheia fundamentala de actiune in kalachakra. Ce a fost de demonstrat, am demonstrat.