QUOTE(Naga @ Jul 7 2006, 09:07)

Eu as prefera oricand sa cred ca exista si ceva care supravietuieste corpului fizic, dar din pacate nu prea exista probe concludente in directia asta. Cand am inceput sa ma indoiesc de existenta unui suflet ce se poate separa de corp am incercat tot felul de tehnici pentru a-mi provoca stari de OBE din dorinta de a ma convinge ca exista respectivul aspect al psihicului. Din pacate insa, toate elementele caracteristice starilor de OBE sau NDE pot fi usor explicate din perspectiva "materialista" si inca mult mai credibil, iar experientele mele personale nu au contrazis respectivele explicatii.
La ora actuala nu exista inca dovezi concludente privind existenta unui aspect al constiintei care se afla "dincolo" de mecanismele neurofiziologice ale creierului. Cei care cred in existenta acestui aspect se bazeaza ori pe speculatii teoretice (care sunt utile pe post de ipoteze ce ar putea fi testate in viitor prin mijloace stiintifice), ori pe credinte irationale (care isi au originea de fapt in frica de moarte), ori pe anumite experiente personale (ce pot fi explicate stiintific si altfel).
ramane explicarea stiintifica a constiintei ... mai sunt, cred eu, lucruri ce nu au fost descoperite inca ... dar asta e o credinta ... despre obe , personal am citit destul de mult ... de trait ceva revelator nu am trait insa asa ca nu pot sa te contrazic doar din citite ...

Apropo de credinta si dez-amagire, pe mine ma deranjeaza foarte tare modul in care unii lideri ai MISA (in special GB) se joaca cu sperantele si credintele cursantilor, riscand sa ii afecteze psihic foarte tare. De exemplu, toata povestea asta cu 2012, "Marea Translatie" si Noul Ierusalim a generat extrem de multe sperante in randul cursantilor. Momentul 2012-2013 va fi unul foarte critic pentru multi dintre misani. Daca in anul respectiv nu va veni nici o "Mare Translatie" (si eu unul cred ca nu va veni

), multi cursanti ar putea sa sufere un soc si sa isi dea seama ca au crezut intr-o minciuna, minciuna pe baza careia ei si-au structurat chiar viata intr-un anumit fel. Si nu exagerez cand zic lucrurile astea. De exemplu, am un prieten la curs care refuza in mod constant cererile nevesti-sii de a face amandoi un copil din cauza ideilor privind 2012, respectivul sustinand ca este prea periculos sa aduci un copil pe lume inainte de anul respectiv. Am avut alt prieten la curs care a renuntat sa mai dea la facultate pentru ca el credea prostiile debitate de Istrate privind invadarea Romaniei de catre rusi in perioada actuala (unde-s soldatii rusi, ca nu-i vad?

), prostii care au primit girul lui GB o lunga perioada de timp.
ce o sa se petreaca in 2012 ... simplu prin martie 2012 o sa se anunte ca translatia s-a amanat pt 2049 ... ca oamenii nu e pregatiti ... daca ajungem in 2012 ... ca nu vezi cu clima asta c translatie ni se pregateste ...
cum s-a petrecut si cu masonii care cica in 2000 voiau sa fie stapanii lumii si au amanat pt 2050 ca nu au putut sa-si puna ochiul atoatevazator pe piramida de la gizeh ... ca tinea JM Jarre concert si i-a gonit ... (aici poate ne lamureste mai bine fratele aurica... ca e clar mason si poate sa ne spuna chestii din interiuor mai clare ...ce zici aurele ne spui? hai ca nu mai spunem la nimeni?)
sau cum s-a petrecut cu cutremuru' ... a trecut ca am meditat noi ...

In plus, toate povestile tampite cu masoni, reptilieni etc. risca sa amplifice foarte mult anumite dezechilibre si tendinte paranoide pe care unii cursanti le prezinta in mod evident. Cazul lui fulgerica cred ca este evident in aceasta privinta.
Pun si eu o intrebare mai mult retorica:
GB & co. nu realizeaza oare ca de foarte multe ori se joaca in mod stupid cu vietile si sanatatea psihica a unora dintre cursanti?

pe mine masonii nu m-au speriat asa tare ... dar chestia cu reptilienii a pus capac frate ...
si david icke ... daca explorezi un pic ... e sarit rau ... avea o teorie cum ca toate evangheliile sunt fictiune , ca iisus nu a existat ... si ca religia crestina a fost creata de evrei ca sa distruga imperiul roman ... (asta scrie intr-o carte de-a lui ....am fasit-o pe torenti - nu zic altii despre el...) si venea si cu niste povesti care daca ar fi aflate la curs ar cam cutremura "sistemul" si ar fi trecut icke la "autori satanici" ... Personal insa eu cred ca omul abereaza, rau de tot - chiar daca in filmul respectiv cu reptilienii si marea preoteasa parea oarecum "normal"(extraordinara asemanare aici cu preoteasa inventata de leo taxil acu o suta de ani - merita cunoscuta povestea ...)