V-am citit cu al patrulea ochi ... (asta cu care fac ashvini mudra)... pe care il am deschis de cand facui sase ore de asane in astral azi noapte ...
Mai usor cu sugestiile astea referitoare la "al patrulea ochi" pentru ca poate il vedem maine pe Aurel cum se plange de niste experiente de Kundalini inversat cu reptilienii dupa cele sase ore de asane din astral.
@landscape
Referitor la experientele de "marire" sau "micsorare" eu inclin sa cred intr-o explicatie conform careia ele se datoreaza unor procese neurofiziologice. Mai precis, creierul creeaza in permanenta (in timpul starii de veghe) "schema corporala" pe baza informatiilor sosite de la receptorii din muschi, tendoane, articulatii si piele. Aceste informatii sunt analizate in principal la nivelul ariei somestezice din girusul postcentral din lobul parietal. Pe baza "schemei corporale", creierul isi poate da seama unde se termina corpul propriu si unde incepe mediul exterior sau unde se afla la un moment dat din punct de vedere spatial diferite segmente ale corpului. Daca se practica tehnici de meditatie sau asane in cadrul carora corpul ramane perfect imobil timp de ore intregi si atentia este focalizata catre alti stimuli (in cazul asanelor practicate las MISA se focalizeaza atentia in general asupra activitatii unor "chakre"), atunci activitatea din lobul parietal se diminueaza foarte mult si creierul incepe sa faca diverse "confuzii" in ce priveste schema corporala si relatia corp-mediu exterior. Apar atunci erori de apreciere a relatiei spatiale corp-mediu de genul perceperii "eu-lui" ca fiind mai mare sau mai mic decat corpul fizic, "disparitia" corpului fizic concomitent cu trairea unei stari de uniune cu Universul (practic dispare cu totul distinctia corp-mediu inconjurator) etc.
Au fost mai multe experiente in cadrul carora unii yoghini tibetani au fost pusi sa mediteze (avand puse niste perfuzii si fiind asezati la un tomograf cu emisie de pozitroni - PET) si la un anumit moment sa apese pe un buton ce declansa injectarea unor compusi radioactivi pe post de trasori. Prin tehnica respectiva de tomografie se urmarea apoi unde ajungeau in creier compusii radioactivi respectivi, ce indicau astfel care zone din creier erau mai active metabolic la momentul respectiv si care nu. Si s-a constatat o activitate intensa la nivelul lobului prefrontal concomitent cu una redusa la nivelul celui parietal (adica exact acolo unde se formeaza schema corporala).
Cred ca mai am acasa si un numar din Science & Vie in care era descrisa o experienta de genul asta. Poate fac si niste scan-uri.
Oricum, banuiesc ca pentru Aurel & co. experientele respective nu sunt decat manipulari masonice.
Pe vremea cand am trait experientele relatate de mine mai inainte eu inca mai credeam in teoriile referitoare la aure. Banuiesc ca unii useri precum cosci inca mai cred in ele, asa ca fac precizarea ca nu am vrut sa atac conceptiile respective ci doar sa imi expun punctul meu de vedere actual privind aspectele respective.