QUOTE(tolle @ Jul 5 2006, 20:09)

Ce e tantra asta pan la urma, mie personal nu mi s-a parut chiar atat de prost articolul mai ales ca e scris fara cine stie ce pretentii, dar se pare ca kapalika care e tatal si mama tantrei nu e deloc de acord si am impresia ca el sugereaza ca tantra e total altceva accesibila eventual doar geniilor,savantilor etc. Am impresia ca se vorbeste de lucruri diferite care dintr-o ciudatenie au ajuns sa fie denumite la fel. O fi tantra1 si tantra2.
Mi-a ramas in minte o parabola de Gurdjiief, desi se pare ca a "plagiat-o" de pe undeva a la Misa, in care G spune ca daca omul vrea sa aiba Univesul de partea sa, el trebuie sa fie in stare sa pastreze intacte varza , capra si lupul care ii apartin si pe care le-a primit in dar de la Univers.Trebuie sa le treaca pe toate trei pe malul celalalt al raului dar are o problema ,barca e prea mica nu le poate duce decat pe rand si
evident lupul distruge capra, varza e distrusa de capra. Gurdjieff asociaza capra cu sufletul ,varza cu intelectul, iar lupul cu instinctele.
Intrebarea mea e : era Gurdjieff tantric?
Chiar ... era "tantric" Girdjieff ? tnatric1 sau tantric2 ? Sau el fiind cu a patra cale ... era tantric4?
Tolle ... Echkart Tolle cumva ?
QUOTE(aurel.ion @ Jul 6 2006, 10:08)

Ia descrie tu draga cosci, ce simteai dupa ce practicai 6 ore de asane.

Acum nu mai fac asta, dar au fost suficienti ani in care in majoritatea zilelor faceam Yoga de dimineata pana seara aproape, asa ca stiu ce se petrece.
Ia descrie tu ce simteai. Hai ca facem comparatie dupa aia, si zic si eu ce simteam. Bati campii cu antisemitismul.
Bati campii cu reptilienii si minti cu nerusinare: cand am zis io de reptilieni? Ma, voi n-aveti nicio jena sa mintiti cu atata nonsalanta?
Nu ziceam de tine amice cu reptilienii ... era o intrebare generica ... la care, cu abilitatea binecunoscuta, nu ai raspuns
(asa ca o repet:
Cum se verifica acest nivel de constiinta: de exemplu ... Poate un inger (sau orice entitate ce traieste permanent la un nivel elevat, care are trezit intr-o anumita masura anandamayakosha de exemplu ) sa scrie povesti antisemite, aiureli cu reptilieni, basme despre o pretinsa "pensie spirituala" ce au primit-o ...? Te rog sa faci efortul si sa treci peste tonul ironic al intrebarii si sa raspunzi sincer la ea ...(dar atentie ca e si asta o intrebare capcana)!
Cu pramana aia aflasi ceva ?
Ce simteam ... nu pot sa-ti raspund azi ... stai sa caut o carte in care scrie cum te simti dupa 6 ore ... imediat ce gasesc, iti povestesc ... (nu stiu daca o sa gasesc insa ... ce zic i merge sa bag chestiile cu efectele amorului cu continenta ?)