... Nu conteaza absolul deloc daca maine, peste doi ani sau in 2012 se va petrece “nu-stiu-ce” fenomen apocaliptic, nu conteaza daca va veni Iisus, Mahomed, extraterestrii sau cine stie ce mari ingeri de lumina, nu conteaza daca se vor deschide cerurile.
Este o speranta desarta ca altcineva va suplini efortul transformator pe care orice om trebuie sa-l realizeze. Si aceasta credinta e absurda dar si periculoasa pentru ca asteptand acest final triumfal si crezand ca esti printre cei alesi poti dormi linistit in continuare. Chiar aceasta credinta poate sa ne impiedice astfel sa fim pe deplini oameni, sa manifestam in intregime toate valorile umane de care oricine este capabil, atunci cand devine constient. Chiar aceasta fantasma a sfarsitului acestei lumi ne face sa nu producem prin noi insine acest sfarsit, prin efortul fiecaruia de a fi mai bun, mai drept, mai plin de iubire, mai iertator, mai OM.
Credinta intr-un astfel de miraculos fenomen exterior este dovada unei neputinte de transformare interioara, pentru ca ceea ce conteaza cu adevarat este doar "sfarsitul lumii" interioare.
Doar atunci cand a venit sfarsitul aici, in inima ta se vor deschide cerurile pentru tine.
Nu cred ca va veni vreodata un salvator, care sa ne scoata din inconstienta, nici Iisus, nici Buddha, nici Grig Bivolaru, nici altcineva. Pentru ca daca s-ar putea, acest lucru s-ar fi petrecut demult.
Atunci insa cand omul se trasforma, cand descopera adevarul din inima sa, partea cea mai vie a sufletului sau, atunci toate celelalte inceteaza sa mai conteze pentru el, acela e sfarsitul lumii lui ... si atunci intr-adevar Imparatia Cerurilor a venit, chiar in acest moment.
Eu cred ca intreaga Apocalipsa a lui Ioan este de fapt o descriere a experientei unui om ce a trait acest sfarsit si nu o prevestire a viitorului, chiar daca, lucrurile par a sta altfel.
Si acest fenomen nu poate fi fortat exterior de nicio conjunctura. Doar transformarea interioara a fiecaruia dintre noi il face posibil. Si aceasta Imparatie a Cerurilor se va manifesta pe pamant doar atunci cand in fiecare dintre noi a venit sfarsitul lumii vechi ... cand niciunul nu va fi fortat sa o accepte ca realitate ... cand toti o vor trai deplin.
Si nu semne exterioare ale sfarsitului trebuie sa cautam, nu confirmari ale unor fantasme trimfaliste, ci trairea in noi a acestui sfarsit al lumii vechi interioare.
Atunci cand fiecare dintre noi vom reusi sa ne infrangem dorinta de razbunare, de afirmare egotica, toate tendintele rele, si sa ne manifestam permanent ca adevarati oameni, atunci acest sfarsit va veni ... si eu sper ca este aproape !
sa ne punem intrebari ... sa cautam raspunsuri ... sa nu credem tot ce ni se spune ... sa verificam cu adevarat tot ce consideram ca ar fi pretios ... sa nu mai vedem conspiratii peste tot - lumea e stapanita de o singura conspiratie - cea a inconstientei ... si suntem toti partasi la ea ... nu numai ciudatii ce jura cu camasa rupta si cu funia de gat sau cei ce se cred alesi ...
si cu asta basta ! va salut baieti (si eventual fete) ... si o seara buna!
landscape10
Jun 29 2006, 07:29
Dumnezeu e un ideal a ceea ce e mai bun in om.
In rest..selectie naturala si evolutie. Ce vina au copii care au murit inainte de nastere, ce vina au cei care nu se nasc cu toate sansele pentru a progresa? Ce vina au copii care sunt abandonati la nastere si nu pot avea contact cu ceea ce voi numiti spiritual? De ce trebuie sa ne reincarnam pentru a ne arde karma negativa si pentru a ne reintegra cu divinitatea? De ce divinitatea a trebuit sa se destrame pentru a se reintregi iar? Nu vi se pare ca nimic nu are sens si logica? Mi se rupe p**a de vrajelile conform carora Isus a murit pentru mine. Sa fim seriosi vi se pare ca s-a schimbat ceva in mentalitatea umana? Oamenii sunt aceeasi, asa cum erau si inainte de Isus si dupa Isus. Episodul Isus nu a avut nici un impact asupra mentalitatii umane, a avut decat un impact ideologic si doctrinar. Credeti ca oamenii nu stiu ce e bine si ce e rau si fara Isus? Moartea lui nu a schimbat nimic fundamental.
Mintea umana isi creeaza singura demoni si protectori, si este un instrument foarte puternic. Intr-un moment pot fi impresionat pana la lacrimi de un peisaj frumos, alta data pot trece indiferent, iar alta data pot rade. Isus, Buddha, Grieg, Maharishi sau altii nu pot face nimic altceva decat sa arate o cale, dar responsabilitatea si decizia ii revine in totalitate celui care merge pe ea. Depinde de fiecare dintre noi sa constientizam esenta divina neshimbatoare, impersonala din fiecare dintre noi. Este ceva la fel de subtil precum respiratia care ne tine in viata si totusi nu ii acordam nici o atentie. Oceanele,raurile, apa din baltoace, apa de ploaie, apa trasa la WC au aceeasi esenta. Diferenta o dam noi prin impunerea de clasificari si proprietati.
Fenomenele "supranaturale" cu care se lauda fulgerica & co nu exista decat in mintea infierbantata si exaltata a unora si sunt niste manifestari ale dorintei de dominare, putere, ipocrizie, fatarnicie. Sunt asa de subtile incat persoana respectiva are impresia de puritate spirituala si este animata de cele mai bune intentii dar daca te uiti mai adanc vezi demonul dorintei. Atunci cand nu mai doresti nimic, atunci cand poti vedea divinitatea intr-o ceasca de ceai, un peisaj frumos de munte, un apus de soare, un pahar de vin baut cu un prieten bun, atunci cand fluctuatiile si contradictiile dispar si apare acea contemplare calma si linistita, atunci e primul pas in crearea esentei divine. Dumnezeu asteapta sa fie creat de fiecare dintre noi.
Mie unul mi se rupe de sfarsitul lumii, de faptul ca maine pot muri definitiv si alta viata nu este, deocamdata traiesc numai pentru a scrie acest mesaj.
Aurel, spui ca dupa ce acea fata ti-a spus ca nu te iubeste te-ai simtit ultimul om cateva zile. Toti am patit asa ceva macar odata, si vom mai simti asta de 1000 de ori pana vom muri. Asta au simtit mii de generatii inaintea noastra, generatii care acum sunt scrum si cenusa. "si dragostea lor si ura lor si dorinta lui, de mult au pierit" spune inteleptul Solomon. Binele si raul? Doua notiuni pe care daca nu le transcezi vei ramane o minge de ping pong toata viata. Dumnezeu personal? Iluzie. Accentuarea voita a intamplarilor bune care se petrec in viata. Ideea ca Creatorul universului ar putea sta dupa fundul meu sa imi contabilizeze asa zisele pacate ma face sa rad in hohote.
In incheiere te sfatuiesc si eu acelasi lucru ca si kapalika (pentru care am o deosebita stima): "du-te, bea o ceasca de ceai in tacere".
Al. Vlahuta si-a dovedit geniul in urmatoarele versuri:
Altă viață?...Altă lume?... i-o poveste minunată;
Însă, ca să-i dea crezare, în veci mintea-mi n-o să poată.
Eu o lacrimă de-aicea nu mi-aș da-o pentru toată.
Nesfârșita fericire din viața de apoi.
Câteva lopeți de țărnă... Rămâi țărnă și gunoi!
Aurel, ce intelegi prin persoana spirituala din afara MISA? Crezi ca discutiile rezolva ceva? Tu o sa ii spui "uite ce a facut D-zeu pentru mine" iar el iti va spune: "in cursul unei rugaciuni am simtit furnicaturi pe la carici combinata cu o stare de pace si fericire sublima". Vai cat de spirituali suntem!