Esti sigur ca nu era o ironie?
Si raspunsul meu ce crezi ca a fost?
Tot ce-am citit, insa e foarte ciudat faptul ca se scoate in evidenta numai latura negativa a evreilor si mai putin cea pozitiva.
Din curiozitate am cautat si eu apoi despre Talmud si uite peste ce am dat ...
" Conform iudaismului, Tzedakah nu este un gest social care iti face placere, ci o obligatie. In general, in lume, daca cineva nu face acte de caritate, este considerat, in cel mai rau caz, egoist. Iudaismul, insa, considera un act de nedreptate sa nu dai Tzedakah.
Obligatia de a realiza Tzedakah poate fi indeplinita dand bani saracilor, institutiilor de binefacere, sinagogilor sau institutiilor educationale. Poate fi indeplinita si prin sustinerea copiilor dincolo de varsta cand esti obligat din punct de vedere legal sa o faci sau prin a-ti intretine parintii la batranete. Este obligatoriu sa se faca donatii atat evreilor cat si neevreilor.
http://www.jen.ro/etica_files_2.html
Inca nu ma pot pronunta, mai am multe de citit pana sa-mi fac o parere definitiva insa subiectul e interesant.
Iar in ceea ce priveste Romania al 2-lea Ierusalim ... hai sa fim seriosi, am mancat ieri gogosi la un restaurant si m-am saturat
Din curiozitate am cautat si eu apoi despre Talmud si uite peste ce am dat ...
" Conform iudaismului, Tzedakah nu este un gest social care iti face placere, ci o obligatie. In general, in lume, daca cineva nu face acte de caritate, este considerat, in cel mai rau caz, egoist. Iudaismul, insa, considera un act de nedreptate sa nu dai Tzedakah.
Obligatia de a realiza Tzedakah poate fi indeplinita dand bani saracilor, institutiilor de binefacere, sinagogilor sau institutiilor educationale. Poate fi indeplinita si prin sustinerea copiilor dincolo de varsta cand esti obligat din punct de vedere legal sa o faci sau prin a-ti intretine parintii la batranete. Este obligatoriu sa se faca donatii atat evreilor cat si neevreilor.
http://www.jen.ro/etica_files_2.html
Inca nu ma pot pronunta, mai am multe de citit pana sa-mi fac o parere definitiva insa subiectul e interesant.
Iar in ceea ce priveste Romania al 2-lea Ierusalim ... hai sa fim seriosi, am mancat ieri gogosi la un restaurant si m-am saturat
Misanii mai recent o tot dau intoarsa si spun ca ei de fapt au ce au numai cu "evreii sionisti", care ar reprezenta o minoritate in cadrul poporului evreu. Se fac ca ploua si ca uita ca raspandeau si materiale prin care era negat holocaustul etc. Nu gasesc acum numerele din "Buletinul Informativ Yoga" in care se vorbea de imposibilitatea (dupa ei) existentei camerelor de gazare de la Auschwitz, dar incerc sa fac rost de ele si sa mai fac niste scan-uri.
Oricum, Tapas si Antinanco au confirmat in mod indirect existenta unor astfel de materiale la curs, prin unele post-uri de-ale lor pe topicul vechi. Mai tii minte?