Cum nici tu nu ai fost atent in alte dati. Totusi, alta data invata sa te exprimi corect, daca vrei sa fii inteles corect. Oricum, eu nu m-am referit la "2 ore de curs", ci la doua sedinte practice de curs, fiecare cu cite ore a fost. Ce numesti tu "curs" sint niste chestii facultative, paralele, si nu CURSUL MISA, care e cel de yoga. Te cred ca a fost de ajuns. Pt. cei ca tine ma mir ca initierile dar mai ales practica in sine sa dea vreun rod. Nu e de mirare ca te miri precum in fata portii noi la auzul posibilitatii efectuarii (in cadrul MISA) de meditatii de exemplificare spirituale pe diferite teme. Ma si mir cum de cu inteligenta ta ascutita ai putut sa-ti flagelezi atit timp pretiosul tau creier cu "pseudo-spiritualitatea" oferita in cadrul MISA. Ori nu prea esti atit de inteligent pe cit vrei sa pari, ori esti f. f. masochist.
off topic: Vad ca la tine cuvintul penetrare are numai o singura conotatie, una sexuala. Frustare sau doar o banala lipsa si neimplinire ? Ai spus cindva: "minunata ta iubita". O ai ? Iti citeste mesajele de aici ? Ea mai este cursul MISA ?
Recunosti ceva spiritual asa cum recunoaste un orb culorile. Ce numesti tu truncheat este exact ceea ce vroiam sa punctez si la care sa raspund. Acea mica sagetica de la inceputul fiecarui mesaj (si vad la tine la fiecare pasaj; tie frica sa nu cumva sa inteleaga altii altceva decit ai spus?!

) il duce pe cel care citeste mesajul pe care il scriem la mesajul initial la care raspundem acum. Asta nu e manipulare si cu atit mai putin minciuna. Cind o sa-ti reusesti sa-ti explici cum de vedeai numai "furia" si nu si "cadourile" ce veneau prin acela ? Tu nu ai studiat picturile unor Puteri Cosmice de ex. sa vezi ca unele miini ale lor ofera sabia sau bita si alte miini ofera cadouri ? De ce cei rai si malefic orientati "vad" numai furia lui Kali si simt doar sabia Ei ce le taie capul ? Nu are Kali si cadouri spirituale ? Este oare Ganesha numai Seful Fortelor Gardiene si cel care da la o parte obstacolele si dusmanii ... sau este si cel care iti poate oferi si bunastarea, abundenta materiala si spirituala ? Nu cumva vezi doar partea goala a paharului ?
1. nu stii cine a facut traducerea si nici din ce limba a fost facuta
2. poti sa fii sigur ca Grig a corectat si adaptat textul dupa masura intelegerii occidentale a acestor vremuri
3. da, a preluat multa karma cind a oferit acest text (si nu numai acesta) tradus pt. romani, pt. discipoli. Habar nu ai ce karma se preia cind se fac astfel de dezvaluiri de texte si informatii spirituale. Un "erudit" ca tine daca ar traduce si oferi publicului 2-3 texte spirituale cu o incarcatura oculta f. deosebita, nu ar mai apuca multe zile in lumea fizica, daca nu ar avea o sustinere si accept divin venit chiar din cele mai inalte ierarhii angelice sau direct de la Dumnezeu.
4. cu toate spumele care le faci vis a vis de "greselile" din textele traduse si cursurile din cadrul MISA, ele au efect, sint eficiente si au sustinere subtila divina colosal de mare.
Presupunind ca ce spui ar fi adevarat si nu bati cimpii si exagerezi pt. ca sa pari ceea ce nu esti si sa ai un "aer superior", dintre doua rele e mai buna cea mai putin rea.
Si acum hai la dans. Stii ce e aia discernamint (spiritual) si cum se amplifica el ? Ai habar care e sursa discernamintului in general si/sau unui maestru spiritual, a unui eliberat (spiritual) in particular ?
Sint convins ca stii ca si mine ca "traducatorii tradatori" nu este o expresie folosita pt. unii traducatori rau intentionati, sau rauvoitori, ci pt. aceia AGEAMII in ceea ce priveste realitatea ocult-subtila prezentata in textele traduse de ei. Sursa reala si de prima aparitie este Dumnezeu, sau MINTEA DIVINA daca preferi termenul. Prin intermediul unor profeti, a unor realizati spiritual, al unor clarvazatori sau chiar maestri spirituali, Dumnezeu Tatal sau o alta Manifestare a Sa, reveleaza oamenilor anumite secrete si principii sau chiar tehnici spirituale necesare trezirii spirituale. Aceste revelatii trec uneori sute de ani
DOAR de la gura la ureche. In rare cazuri, aceste revelatii sint si scrise. La prima lor scriere, ele contin atit forma lor fizica, exterioara, cu litere ... cit si incarcatura subtil energetica a aspectelor descrise acolo. Cel care "scrie" acele texte incarca subtil energetic acele revelatii cu energia si realitatea concreta a acelor aspecte revelate. Pe masura ce aceste texte se rescriu sau chiar se traduc in alte limbi, incarcatura subtil energetica a lor se estompeaza, si uneori chiar este deviata sau se pierde. Cum tu si alti semidocti si "carturari" ca tine nu aveti discernaminul spiritual sa intelegeti si sa simtiti aceasta realitate a incarcaturii subtile a unui text spiritual, catalogati un text ca autentic sau fals, doar dupa niste pareri exterioare, venite dintr-o palida cunoastere de "erutit".
Voi sinteti MORTI dpdv spiritual si din acest motiv nu puteti sa transmiteti ceea ce este VIU intr-un text, ci cel mult partea exterioara a textului, cuvintele scrise. Ai auzit tu vreodata in viata ta de afirmatia: "
litera ucide, spiritul da viata" ? Aceasta "litera" este exact aceasta parte exterioara, carcasa unei realitati, iar "spiritul" este exact acel ceva VIU al acelei realitati, este exact acea incarcatura energetica subtila continuta de acel cuvint scris. Nici un banal erudit sau/si semidoct nu poate transmite mai departe acel ceva VIU, iar tu te preocupi sa ne arati noua cit de "impostor" e Grig ca ne ofera texte partial "gresit" traduse ? Pai ai tu HABAR ce incarcatura subtila si cit de VII, au si sint traducerile si adaptarile si cursurile facute de Grig... si cita "viata" razbate din ele ? De ce crezi ca Grig corecteaza si adapteaza aceste texte ? Pt. a le da VIATA si face sa "vibreze" aducind astfel sufletelor celor care le citesc viata care deja le lipsea acelor scrieri/traduceri.
Ai tu habar ca in momentul in care Grig vorbeste despre subiectele spirituale in conferinte publice si la cursurile teoretice EXEMPLIFICA in plan subtil IN ACELASI TIMP cu citirea pe care o face despre acele subiecte ? Aaaa, trepadusilor si superficialilor ca tine le place sa-l catalogheze pe Grig dupa propria lor neputinta si superficialitate si sa-i judece actiunile dupa ce "vad" ei cu ochii lor orbiti si mintea lor ingusta. Nu-i asa ca e mai simplu sa-l jigniti si calomniati si denigrati pe el pt. a-l cobori undeva la nivelul vostru sau sub voi pt. a parea voi mai inalti si importanti/autentici ?
Sa-ti explic asa, ca pt. prosti:
- la o afirmatie "banala" ca de ex: "
prin trezirea si deschiderea lui Anahata Chakras, fiinta este inundata de energiile iubirii pe care mai apoi se revara in aura sa si chiar si in jurul fiintei sale, care locurile si oamenii din jur". In momentul in care Grig spune asta publicului, REVELEAZA (exemplifica) si aspectele PRACTICE si CONCRETE ale acelei treziri a lui Anahata si inundarii cu energie a iubirii. Cine are trezita capacitatea de empatie poate sa simta aceasta "exemplificare" direct, chiar si dincolo de cuvinte, exemplificare care este de N ori mai eficienta si mai "penetranta" decit mii de cuvinte (goale). Pe linga faptul ca este exemplificata aceasta realitate, in acel cimp subtil creat in cadrul acelui curs sau sali de conferinta, participantii la acea relatare beneficiaza DIRECT la nivelul structurilor lor subtile, beneficiind la nivelul zestrei sale spirituale, raminind in aceasta zestre a sa pt. todeauna, indiferent cite vieti va mai avea acea fiinta. Este un cadou spiritual CUM NU INTILNESTI decit poate O DATA la 2000 de ani sau la 2000 de vieti. In miile de vieti pe care spiritul le traverseaza pt. a capata experienta si a-si mari zestrea spirituala, poate sa nu acceseze niciodata ce a primit ACUM si AICI, doar printr-o "banala" participare la o conferinta despre subiecte spirituale. Omul potrivit la locul potrivit si cu meritele spirituale potrivite. Complexitatea cu care Grig integreaza aceste revelatii si realitati subtile este atit de fabuloasa, ca nici daca as putea s-o cuprind cu mintea constienta si in cuvinte, nu as putea s-o prezint in citeva zeci de pagini. In anumite situatii, nu numai ca ofera acest cadouri spirituale la nivel general, celor care participa la acel curs, dar face si exemplificari STRICT PERSONALE celor care sint pregatiti pt. asta, dind fiecaruia EXACT ceea ce are nevoie, ce merita si ce cere/cauta. Sint sigur ca pt. unii aceste informatii sint naucitoare, ba chiar si pt. unii yoghini din MISA, dar asta e realitatea si o pot chiar verifica chiar si ascultind sau vazind inregistrari audio sau video. Banda audio/video a inregistrat si componenta fizica si cea subtila, iar cine are perceptii subtile empatice poate percepe aceasta incarcatura subtila. Aceste inregistrari au VIATA. Sint atit de vii, si gratia divina este atit de mare in aceste revelatii, incit cei care participa chiar si peste ani la vizionarea/auzul acestor inregistrari, se incarca cu acele realitati direct la nivel de zestre spirituala, ba chiar pot accesa spiritul lui Grig si pot primi CHIAR in acel moment si alte "informatii" si revelatii sau exemplificari. Ceea ce spun acum si aici este pt. prima data spus in lume/public si nu este ceva ce vine de la Grig sau altul din "stuff", ci este venit din experienta personala de ani si ani de zile alaturi de Grig. Nici eu nu am mai spus asta la nimeni, dar poate ca a sosit momentul sa se mai afle si alte adevaruri ezoterice despre Grig si menirea sa spirituala si nu numai mizeriile si dejectiile celor care il calomniaza si denigreaza. In mod sigur daca exista mincatori de rahat trebuie sa existe cineva care sa le ofere rahatul de rigoare, dar cum exista si mincatori de miere si nectar, eu zic ca merita si acestia sa-si primeasca "portia" de nectar ce le hraneste sufletul si inima.
Oare iti dai tu seama ce penibil si marunt pare in ochii cuiva care are acces direct la aceste realitati asa zisele "greseli" din traducerile unor texte spirituale sau basicile si spumele pe care le fac niste trepadusi "eruditi" si semidocti ? Cine cui fura munca sau informatia ? Cui apartine informatia/Adevarul celor revelate acolo ? Eruditilor ... sau lui Dumnezeu ? V-ati facut stapini pe Adevarurile lui Dumnezeu ? Aaaaa, puteti rezolva problema f. transant si denigrati pe cel care o face numindu-l impostor si gata, v-ati scos.
Daca ai inteles ceva din ce am spus mai sus poate vei intelege si cine e ageamiul si cine expertul in a "opera" cu Adevarurile lui Dumnezeu si realitatile subtile.
Da baietel, le-am citit. Acum pune tu mina pe inima si spune: te-ai identificat tu vreodata cu spiritul divin al lui Krishna ? Ai simtit tu vreodata cum se revarsa Gratia Sa divina asupra ta ? Poti spune cu mina pe inima acest spirit divin, Krishna, a existat vreodata sau mai exista si acum ? Ai idee unde se afla El acum ? Stiai ca El nu a fost numai un Luptator Divin, ci si o manifestare a Iubirii Divine si ca multe femei din India s-au considerat si se considera "iubitele/femeile lui Krishna" ? Gita si Bharata sint superbe ca si material de studiu, dar spiritul si constiinta lui Krishna sint INFINIT mai mult decit atit. Din acest motiv practica, daruirea, adoratia si iubirea fata de Krishna si constiinta Sa, sint de mii de ori mai eficiente decit textele. Stii tu, gramul de practica. Neintimplator, in aceste vremuri apocaliptice, alaturi de Iisus se va afla si Krishna, "luptind Amindoi cot la cot" pt. ca Adevarul Divin sa triumfe. Spune-mi, cit valoreaza in fata Lor aceasta cunoastere teoretica a ta, daca tu nu esti in stare sa te identifici cu Ei si spiritul Lor divin ?
Tu nu ai inteles cine e Grig si vrei sa intelegi cine sint eu ? Aici singurul maestru este Grig. Eu sint doar un mic discipol al sau. Cu toate acestea, ce pot sa fac sau nu dpdv spiritual, se pare ca inca nu e la indemina ta. Aaaaa, te simti mai bine daca ma vezi mic si neputincios sau nebun ... offff, ce "doare"! Fii bucuros cu starea ta semidocta si fiecare isi vede de drum. Tu vei oferi cunoasterea ta, eu pe a mea ... celor care sint pregatiti sa ne "auda". La tine vor veni "inteleptii", la mine "nebunii".
O voi face, in felul meu.
Chiar ERA (si este) Fiul lui Dumnezeu.

Orice Fiu al lui Dumnezeu, mai mic sau mai mare, va fi renegat de asa zisii "spirituali" ai vremurilor pt. ca Adevarul nu este digerat de mintile lor snoabe si pervertite de prejudecati prostesti si limitatoare. Priveste la Osho. Cu toate ca nu a fost un f.f. mare maestru spiritual, adevarurile expuse de el au deranjat pe multi "habarnisti" si "spirituali" sau "religiosi". Cum crezi ca vor fi primiti marii maestri spirituali care vor veni alaturi de Iisus si/sau chiar inaintea Lui, pregatindu-i calea ?
Adevarat, dar asta e valabil pt. un pseudo-maestru spiritual. In cazul unui maestru spiritual, un intermediar al lui Dumnezeu, crezi ca ii poti face tu sau eu "meniul" si "tabietul" ? "
Asta sa vorbesti, asta sa faci, asta sa gindesti, asta sa scrii, etc" ?! Asa cum Iisus a socat pe mari marii religiosi ai vremurilor, asa o vor face si maestri spirituali ai actualei epoci. De ce socheaza Grig ? Nebun, impostor, minte machiavelica ... sau maestru spiritual ce face voia lui Dumnezeu, asa cum vrea Dumnezeu, nu cum am vrea noi, muritorii de rind ? Mingea e in terenul fiecaruia.
don't give a flying fuck pt. ce spui tu !
Nici orbii nu vad lumina, surzii nu aud sunetul samd. Ei si ce ? Nu exista lumina si sunet ? don't give a flying fuck pt. ce spui tu si samanii aia !

Daca nu vezi lumina Soarelui (Iisus), cum Dumnezeu mai vezi lumina unei luminari ?!
Ar fi fanatism pur daca as spune asta cu Iisus daca as fi crestin si as urma canoanele oficiale crestine. Dar cum eu nu promovez asa ceva, ba mai mult, ii mai si scutur uneori pe unii fanatici crestini si unele afirmatii fanatico-habotnice, nu cred ca mai pot avea "aura" unui unidivid ce promoveaza un fanatism fie el pur sau impur. Ceea ce eu urmaresc sa promovez, de la nivelul meu de constiinta, este Adevarul Spiritual Universal Valabil Cosmic ce se afla in caile spirituale autentice vii. Nu promovez MISA, ci doar apar partea autentica spirituala a ei si a lui Grig. Pe mine personal cind m-au intrebat unii cum sa ajunga la yoga sau la un curs de yoga, i-am trimis la "plimbare" si sa caute in mai multe locuri si sa ajunga acolo unde merita si sint pregatiti sa primeasca invatatura spirituala. Ba mai mult, in loc sa-i trimit pe unii sa faca meditatii i-am trimis sa spuna Tatal Nostru. Nu consider ca yoga este singura cale si nici ca MISA ar fi singura scoala spirituala din lumea sau Romania.
Personal. pt. mine, yoga si MISA sint cele mai potrivite cai si Grig cel mai PERFECT maestru spiritual.
Repet, pt. mine. Pt. altii ... sa-si caute singuri calea si maestrul. Chiar daca MISA ar fi cea mai tare scoala spirituala din lume, si ar avea cea mai inalta forma de invatatura spirituala teoretica si practica, este EXCLUS ca toti oamenii sa fie pregatiti sa urmeze o astfel de cale/invataura, cit si pt. ca exista diferite personalitati si tipologii de oameni carora nu li s-ar potrivi aceste invataturi. Personal sint de parere ca o invatatura mai slaba dar potrivita tie personal te poate ajuta mai mult decit o invatatura puternica dar nepotrivita. Nu am insa cum sa stau nemiscat cind vad insa pe unii care spun ca invatatura lor e mai tare, sau a altora e imperfecta sau impostura, cind lucrurile pot sta aproape invers.
Caz concret. Multi ar putea sa creada ca pe Iisus doar un crestin ar putea sa-L "auda" sau sa-L "acceseze" prin rugaciune, "meditatie", etc .. sau ca un crestin habotnic este ascultat de Iisus si invers. Eu pot sa demonstrez la cine doreste si e de buna credinta ca un yoghin poate sa fie mult mai aproape de Iisus decit multi multi alti asa zisi crestini si ca alaturi de acest yoghin, chiar si rugaciunea lor catre Iisus este mai "efervescenta" iar raspunsul lui Iisus este mai plenar si mai puternic. Asta nu inseamna ca acei crestini trebuie sa vina sa faca yoga, dar macar sa inceteze sa mai blameze yoga sau pe acel/acei yoghini. Oricum ar fi, Iisus vede mai bine in inimile noastre si stie cine e cu adevarat cu El si in El si alaturi de El.
Nu sint deloc echivalente, dar fiecare te pot conduce la acelasi rezultat, cu conditia ca mesajul acelei religii sa fie viu si autentic.
Presupunind ca eu nu stiu si nu simt/intuiesc nimic din ce e la nivel ierarhic cosmic, ca nu exista
ierarhii angelice (cu toate ca exista) ... cum de stii tu ca nu exista ierarhii si cum e la acel nivel al lui Dumnezeu ? Ai primit un FAX/email de la Dumnezeu in care ti-a facut informarea ? In fata unui auditoriu neavizat, amindoi batem cimpii. Oricum, nu se pune problema unui dreapta sau stinga, unui nor sau vazduh, ci la nivel de constiinta si vibratie a ei, de cuprindere a ei (vezi mesajul de mai sus catre land). Daca am considera pe Dumnezeu ca fiind Infinit, deci avind o Constiinta Infinita, nu iti este clar ca NIMENI nu este IDENTIC cu Dumnezeu si nu are constiinta infinita, ci "ceva mai putin" ? Mergind mai departe cu judecata, crezi ca toate spiritele au atind EXACT aceiasi "forma", "vibratie" si "directie" a constiintei ? Vrei nu vrei, exista o scara a valorilor si o piramida ierarhica si e LOGIC sa fie asa, chiar daca nu am "vedea" cu ochii nostri unde se afla Iisus sau Buddha etc.
Nu mi-am dat seama. Te rog reveleaza-na la ce te-ai gindit cind ne-ai oferit acest pasaj initiatic. Multumim.