landscape, alea 3 posibilitati nu sunt singurele. Mai curand cred ca, din cauza ca
fiecare om este unic, la fiecare om se intampla altfel, fiindca atat structura interioara a unui om este diferita, cat si evenimentele exterioare care apar in viata fiecarui om sunt diferite (alti oameni, alte situatii samd.).
Pot sa-ti zic cum s-au petrecut lucrurile in cazul meu, dar raman totusi la opinia ca niciodata situatia nu e identica de la un om la altul.
Eram ateu. Nu ma interesa Dumnezeu, si nimic din spiritualitate cu tot ce implica ea. Cautam insa sa fiu fericit, cred ca orice om. Singurul lucru care imi putea oferi fericirea pe care o cautam era iubirea, fericirea obtinuta prin altceva nu ma multumea: nu ma vedeam fiind fericit datorita serviciului, aveam o sanatate precara samd. Iubeam foarte mult o fata. Si la un moment dat ea mi-a zis ca nu ma iubeste deloc, si ca nu are rost sa-mi fac sperante desarte in aceasta directie.

Iti dai seama ce a fost in sufletul meu. Soarta a vrut ca sa aud atunci(dupa 3 zile de chin in care am fost un zombie) de Dumnezeu si spiritualitate, si am simtit ca ala de mi-a zis de acestea chiar traia acestea si nu mintea, asadar ce zicea era real.
Am inceput asadar sa ma rog la Dumnezeu sa ma ajute, nu prea stiam cum sa ma rog si am facut-o instinctiv, si am simtit dupa un timp de rugaciune cum durerea din sufletul meu dispare si e inlocuita de o pace profunda. Destul de incredibil pentru un ateu, dar fiind pragmatic, mi-a placut rezultatul, si am continuat.
Nu am inceput practica Yoga decat dupa 1 an. Dar in acel an, am invatat un exercitiu chinezesc de Qi Qong, un exercitiu de ala lent care il fac chinezii prin parcuri, ca un fel de kata dar executat foarte incet. Si spre stupoarea mea, cand in faza finala trebuia sa apropii si sa departezi mainile, am simtit de parca mainile mele erau un magnet, si simteam atunci cand apropiam mainile cum ai simti cand apropii 2 poli magnetici de acelasi sens (intampini o rezistenta invizibila), iar cand departam mainile simteam cam ce ai simti cand departezi 2 poli magnetici opusi (ca si cum a avea un elastic magnetic intre maini, care opune rezistenta la departare). Si atunci toata conceptia materialista a cazut, fiindca ceea ce simteam pe propria piele nu puteam sa neg.
Cam asta a fost procesul de transformare prin care am trecut de la un ateu la un om interesat de Dumnezeu si de spiritualitate. Disperat de suferinta intensa sufleteasca traita datorita iubirii neimpartasite, scopul spiritual cel mai intens in inima mea a fost si este
sa ating o stare de fericire care sa nu fie afectata de schimbarile exterioare (nu ma mai multumea nici chiar (doar)fericirea obtinuta intr-o relatie cu o femeie, fiindca stiam ca acea fericire poate inceta oricand).
Toate cele bune.