Esti botezat?Daca da,uite cum stau lucrurile:desi esti botezat,esti ateu(cu toate astea faci din sex o problema morala);crezi totusi intr-o Cauza Ultima;practici tehnici spirituale orientale(pe care tu nu le consideri prea spirituale), desi crezi in psihologia occidentala de orientare strict materialista care se cam indoieste de efectele benefice ale tehnicilor spirituale orientale.Rezulta:esti un plus-minus crestin,un plus-minus ateu,un plus-minus yoghin(ar mai fi si altele)-pe scurt,esti un veritabil ateu tip New-Age.
Cred ca numai cei care citesc exclusiv Biblia,plus dogmatica aferenta,deci cei care nu au nici o lectura din cultura laica,se pot apropia de idealul trasat de BOR.Oricine studiaza ceva filozofie,stiinta,literatura,se abate in mod inevitabil de la dogma.Un om-experiment al unei singure carti,izolat total de cultura si civilizatia sec.21,nu cred ca este idealul nimanui.Pana si computerul,care este atat de tanar in comparatie cu omul,dispune de mai multe sisteme de operare,asa ca pretentia ta de a ne uniformiza,esueaza lamentabil,intocmai ca si experimentul comunist.Ce n-a reusit comunismul in atata amar de vreme,n-o sa reusesti tu,chiar daca te-ai mutat in Zambaccian

.Dogma condamna la incultura,inchistare si moarte spirituala si,dupa cate am vazut,nici tu nu esti de acord cu ea,asa ca nu ne-o mai servi noua.Pentru mine,de exemplu,crestinismul ortodox este cel originar.Lumea e complexa,si-o sa devina din ce in ce mai complexa,pana va ajunge ABSOLUT complexa.
Bine,sunt eretic.Tu esti ateu.Avantaj----eu.