sunt curios pe unde va scoate camasa guvernul suedez cand se va afla ca acordat azil politic unei persoane acuzate (si probabil in curand condamnate) pentru sovinism, rasism si antisemintism?
mi-am adus aminte si o discutie cu Naga de mai demult. De astea ce spuneti:
[...] Ultima informaţie face referire la punerea sub acuzare a patru membri MISA în frunte cu Bivolaru pentru a fi publicat şi răspândit cărţi "care conţin incitări la ură rasială, etnică şi religioasă", "cras anti-Semitism" ş.a. Baza este dată de prevederile Ordonanţei 31 de sancţionare a literaturii cu conţinut antisemit sau negaţionist. Volumele enumerate de Parchet există şi conţin idei care ridică grave întrebări privind orizontul spiritual al autorilor: publicitarea Protocoalelor înţelepţilor Sionului, acuza folosirii Statelor Unite de către francmasoneria mondială pentru răspândirea SIDA etc. Către presă s-a transmis informaţia că Federaţia Comunităţilor Evreieşti - Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor ar fi făcut plângere penală împotriva celor care au semnat textele. Or, Centrul neagă o astfel de iniţiativă, instituţia primind doar volumele, de la Parchet, pentru a-şi exprima opinia cu privire la conţinutul lor. Deci Parchetul a încercat să asocieze Centrul pentru a-şi legitima noul capăt de acuzare în faţa opiniei publice.
Dar aspectul cel mai critic al ultimei învinuiri este că toate cele patru volume au fost scrise înainte de anul 2002, data intrării în vigoare a Ordonanţei 31. Legea nefiind retroactivă, şi acest capăt de acuzare pică. Mă întreb privind la precedente: urmează oare fabricarea unei alte acuzaţii?
Gabriel Andreescu Editorial Ziua 08 septembrie 2005