Hadess
Apr 26 2006, 12:47
QUOTE(Asmodean @ Apr 26 2006, 09:20)

Naga, nu am nici o legatura cu MISA si cu Gregorian, nu am nici o parere in acest sens. Pe mine m-a revoltat furia cu care respingeti ceea ce voi nu puteti intelege. Am primit poza lui Landscape10 si imi anunt esecul. Nu sunt indeplinite conditiile, nu pot realiza nici un fel de legatura empatica. Nu am vazut in viata mea un chip mai impenetrabil si imperturbabil, cu ochi atat de reci, nu simt absolut nimic cand ii privesc poza si nici nu mi-l pot inchipui in vreo ipostaza. Blocajul e la mine, puteti sa radeti daca doriti.
Am dorit sa aplic o tehnica originala a lui Aleister Crowley.
Naga, de fiecare data cand am incercat subiectul a stiut care e seara cand i se va intampla. Accepti sa incerc cu tine, dar sa stii seara?
Bai nene, terminati cu propunerile astea indecente!
Crowley, ha?
Satanism, ritualuri, orgii
Nu-i trimite domnule poza ca se-ndragosteste asta de tine!
(daca nu-i place mecla ta... cine stie ce vraji iti face si te apuca lingoarea la distanta!
)
Asmodeu nene,
vezi ca nu am nimic personal cu Intunecimea-Ta.... nu-ti trimite teribila MANA asupra mea, nevrednicul
landscape10
Apr 26 2006, 13:03
QUOTE(rakhpai @ Apr 26 2006, 13:42)

O experienta religioasa, o constatare si o revelatie interioara, pot avea repercursiuni si efecte masurabile & explicabile prin prisma stiintei si "masuratorilor" stiintifice, dar pot fi doar niste rezultate bazate pe unele simptome manifestate de respectivul fenomen, lucru care nu da dreptul stiintei sa se pronunte si sa dea un verdict.
Te referi la masuratori si efecte masurabile de acest gen?
http://www.innerworlds.50megs.com/enlightenment.htm
shapeshifter
Apr 26 2006, 13:27
-------
Argatu , Arsenie si cine vrei tu nu valoreaza nici 2 lei pe linga spirite divine precum Babaji, Krishna, sau alti mari invatatori spirituali ce au intermediat calea divina printr-o forma (ramura) de yoga sau alta.
-------
Aceeaşi Conştienţă a sălăşluit prin toţi enumeraţi de tine.. o maimuţă, Krsna, Babaji, Argatu, Arsenie şi oricine mai vrei tu inclusiv Cristos s-au împărtăşit din acea Conştienţă Pură..
Eu nu înţeleg acest război tâmp dintre cele 2 tabere.. nu vă face imagine bună la nici unii.. maturizaţi-vă..
QUOTE(shapeshifter @ Apr 26 2006, 14:27)

Aceeași Conștiență a sălășluit prin toți enumerați de tine.. o maimuță, Krsna, Babaji, Argatu, Arsenie și oricine mai vrei tu inclusiv Cristos s-au împărtășit din acea Conștiență Pură..
Eu nu înțeleg acest război tâmp dintre cele 2 tabere.. nu vă face imagine bună la nici unii.. maturizați-vă..
Vezi ca acusi te afuriseste light_strike si te face reptilian sau posedat de demoni.
Nu e chiar un razboi, stai linistit.
Este doar o controversa intelectuala, o lupta de idei, care in principiu ar trebui sa fie un lucru benefic. Asta cand e vorba de subiecte de genul opiniilor privind existenta lui Dumnezeu etc., pentru ca atunci cand vine vorba de MISA si GB se ajunge si la exprimarea unor sentimente personale datorita faptului ca in cazul asta exista si aspecte situate in sfera lumii "profane", care pe unii dintre noi ne afecteaza personal.
@landscape
Am vazut ca ai dat link din nou catre site-ul lui Todd Murphy. Tipul are intr-adevar unele idei interesante si care ar putea fi in mare parte si adevarate, dar totusi multe lucruri de pe site-ul sau sunt speculatii si mai si simplifica destul de mult modul de actiune al unor procese neurofiziologice.
Am mai discutat noi mai demult despre asta pe acest topic.
rakhpai
Apr 26 2006, 14:15
Exista posibilitatea de a induce stari de constiinta "dilatate", prin utilizarea unor stimuli externi dar experienta in sine nu are valoarea adevarata pentru ca experienta este lipsita de "intelegerea" si "patrunderea" acelui moment. Este la fel cu o stare de iubire pasionala pe care nici un afrodisiac nu ti-l poate simula. Iti poate creea mediul si sustinerea fizica prin inlesnirea unor reactii chimice (pentru ca unii spun ca iubirea se rezuma doar la atat), dar intelegerea momentului, profunzimea, esenta dispare.
QUOTE(Asmodean @ Apr 26 2006, 09:20)

Am dorit sa aplic o tehnica originala a lui Aleister Crowley.
Aplic-o dar sa nu plangi dupa aia.
rakhpai
Apr 26 2006, 14:57
QUOTE(Asmodean @ Apr 26 2006, 08:20)

Naga, nu am nici o legatura cu MISA si cu Gregorian, nu am nici o parere in acest sens. Pe mine m-a revoltat furia cu care respingeti ceea ce voi nu puteti intelege. Am primit poza lui Landscape10 si imi anunt esecul. Nu sunt indeplinite conditiile, nu pot realiza nici un fel de legatura empatica. Nu am vazut in viata mea un chip mai impenetrabil si imperturbabil, cu ochi atat de reci, nu simt absolut nimic cand ii privesc poza si nici nu mi-l pot inchipui in vreo ipostaza. Blocajul e la mine, puteti sa radeti daca doriti.
Am dorit sa aplic o tehnica originala a lui Aleister Crowley. Naga, de fiecare data cand am incercat subiectul a stiut care e seara cand i se va intampla. Accepti sa incerc cu tine, dar sa stii seara?
E una sa stabilesti legatura empatica si alta e sa o iei in basca de la careva care ti-o intoarce inzecit. Aleister Crowley se zice ca a patit-o cu Gurdjieff... SI nu a fost o lupta cu artificii si sabii laser (dedicatie pt light).
La vremea cand G.I. Gurdjieff traia cu grupul sau la Prieuré, a inceput sa devina cunoscut, si Aleister Crowley fiind regele neincoronat al magiei albe si negre din vremea aia, a raspandit zvonul ca va merge si ii va da o lectie de magie lui Gurdjieff.
Intalnirea este relatata de catre unul din discipolii lui Gurdjieff, imi scapa numele acum, voi putea da detalii mai tarziu, referinte carte si autor. Intalnirea a fost neanuntata de catre Crowley el prezentandu-se neinvitat la casa din Prieuré. Gurdjieff i-a acceptat vizita acestuia, si totul s-a derulat foarte sec si simplu, cei din jur neintelegand mare lucru. Cei doi s-au salutat, Gurdjieff l-a invitat pe Crowley la masa, nu au purtat o conversatie, a fost mai mult o intalnire tacita... Gurdjieff la un moment dat, s-a rastit la Crowley spunand ca vizita s-a terminat, acesta facandu-se ca nu aude, l-a facut pe Gurdjieff sa adopte o atitudine amenintatoare, spunandu-i pe un ton ferm acestuia sa nu mai calce niciodata in casa lui "You filthy," he stormed, "you dirty inside! Never again you set foot in my house!" . Crowley a plecat se zice cu coada intre picioare.
landscape10
Apr 26 2006, 20:28
QUOTE(rakhpai @ Apr 26 2006, 15:57)

E una sa stabilesti legatura empatica si alta e sa o iei in basca de la careva care ti-o intoarce inzecit. Aleister Crowley se zice ca a patit-o cu Gurdjieff... SI nu a fost o lupta cu artificii si sabii laser (dedicatie pt light).
La vremea cand G.I. Gurdjieff traia cu grupul sau la Prieuré, a inceput sa devina cunoscut, si Aleister Crowley fiind regele neincoronat al magiei albe si negre din vremea aia, a raspandit zvonul ca va merge si ii va da o lectie de magie lui Gurdjieff.
Sunt multe lucruri care scapa sferei noastre de intelegere. O sa iti dau un exemplu care sta la baza fizicii cuantice. Imagineaza-ti un perete cu doua gauri. In partea dreapta a peretelui se afla un pistol, iar in partea stanga un detector, care detecteaza ce anume trece prin cele doua gauri. Acel "pistol" emite un electron spre cele doua gauri. spre marea noastra surprindere, acel electron unic va trece prin ambele gauri, fapt inregistrat de detectorul de electroni situat in spatele gaurilor. Deci se vede clar comportamentul de unda al electronului.
Dar cand acel electron este urmarit cu o raza de lumina, el va trece printr-o singura gaura, ceea ce sugereaza clar comportamentul de particula. Deci atunci cand este privit ca o unda, se comporta ca unda, iar cand este observat ca particula, se comporta ca o particula!
Deci simpla observare a unui fenomen poate influenta cumva realitatea fizica? Oricum dualitatea este pusa foarte clar in evidenta. Poate acest fenomen sa fie corelat cu principiul sincronicitatii descris de Jung?
Deocamdata astfel de intrebari sunt retorice.
rakhpai
Apr 26 2006, 21:19
QUOTE(landscape10 @ Apr 26 2006, 20:28)

Deci simpla observare a unui fenomen poate influenta cumva realitatea fizica? Oricum dualitatea este pusa foarte clar in evidenta. Poate acest fenomen sa fie corelat cu principiul sincronicitatii descris de Jung?
Deocamdata astfel de intrebari sunt retorice.
Este greu sa atribui principiul sincronicitatii fenomenului descris de tine, dar daca eliminam principiul cauzalitatii ne ramane ca si explicatie doar aceasta varianta.
Teoria sincronicitatii acopera un teritoriu vast, de la "Ars Divinatoria" Tarot, Astrologie si isi gaseste loc si in stiinta odata cu teoria relativitatii daca acceptam principiul cauzalitatii in contextul in care "Totul" si "Orice" participa si are efect asupra "Tot" si "Orice", asta insemnand ca orice ce se intampla in Univers este cauzat & efectutat in acelasi timp de orice.
Rezulta de aici un paralelism intre aspectele subiective si obiective ale Universului, sincronicitatea fiind adeseori asociata cu evenimente deosebite care fac subiectul sa dispuna de o incarcatura psihica deosebita care prin efectul rezonantei ar putea avea influente in realitatea fizica inconjuratoare.
bonobo
Apr 26 2006, 22:11
QUOTE(landscape10 @ Apr 26 2006, 21:28)

Deci atunci cand este privit ca o unda, se comporta ca unda, iar cand este observat ca particula, se comporta ca o particula!
Te cam risti.
QUOTE(landscape10 @ Apr 26 2006, 21:28)

Deci simpla observare a unui fenomen poate influenta cumva realitatea fizica?
Depinde ce intelegi prin "simpla observare".
landscape10
Apr 26 2006, 22:18
QUOTE(bonobo @ Apr 26 2006, 23:11)

Te cam risti.
E oarecum interpretarea scolii din copenhaga privitoare la paradoxul EPR. Eu m-am riscat si am incercat sa il aplic si aici. Pareri?
rakhpai
Apr 26 2006, 22:37
QUOTE(landscape10 @ Apr 26 2006, 22:18)

E oarecum interpretarea scolii din copenhaga privitoare la paradoxul EPR. Eu m-am riscat si am incercat sa il aplic si aici. Pareri?
"Observatorul creeaza realitatea prin actul observarii" - aici tinteai?
"Obviously a physician who attempts to measure a patient's blood pressure is faced with a problem. What she measures is not simply blood pressure, but the blood pressure of a person having his blood pressure taken by a physician. A physician would be wiser to look for indirect means of determining true blood pressure than to assert that her "observer-created" reality is all the reality that exists -- and that the patient has no blood pressure until she tries to measure it. Similarly, means other than bombardment of photons might be possible for determining the position and velocity of an electron."
landscape10
Apr 26 2006, 22:40
QUOTE(rakhpai @ Apr 26 2006, 23:37)

Da, exact asta doream sa subliniez,o sa revin cu amanunte.
In sfarsit discutii civilizate. Sa va tina Dumnezeu sau propriile vostre vointe (la alegere) tot asa
shapeshifter
Apr 27 2006, 14:07
------
-----
nu mai citați din clasici încă în viață..
hai să mai spun un secret:
observarea creează observatorul și obiectul observat.. pare paradoxal dar la o analiză atentă e adevărat..
bonobo
Apr 27 2006, 14:11
QUOTE(landscape10 @ Apr 26 2006, 23:18)

Mi-e cam greu sa dau explicatiile necesare aici pentru ca nu exista suport pentru editare de formule matematice... In fizica cuantica nu prea exista unde sau particule reale. Un sistem cuantic este descris printr-o functie de unda care este o superpozitie liniara cu coeficienti complecsi de alternative (stari posibile) nediscernabile. Toata descrierea este complet determinista.
Nedeterminismul apare numai atunci cand dorim sa facem o predictie asupra rezultatelor masuratorilor asupra sistemului. Starile masurabile pot fi prezise numai cu o animita probabilitate. Pentru a prezice probabilitatea cu care o particula (sistem cuantic) se va afla in starea (pozitia) x, se calculeaza P = |functie de unda (x)|^2. Cum functia de unda este un numar complex, modulul ei este distanta pana la originea planului complex.
De exemplu, functia de unda a electronului care pleaca de la sursa (emitator) si ajunge la detectorul de electroni aflat la pozitia x pe ecranul din spatele peretelui cu fante este (notatia simbolica Dirac):
<electron ajunge in x | electron pleaca din s>. (Poti sa citesti '|' ca 'daca')
Dar el poate ajunge in pozitia x pe doua cai:
|calea 1> = <electron ajunge in x | trece prin fanta 1> <trece prin fanta 1 | electron pleaca din s>
|calea 2> = <electron ajunge in x | trece prin fanta 2> <trece prin fanta 2 | electron pleaca din s>
In absenta sursei de lumina care detecteaza prin ce fanta a trecut efectiv electronul, cele doua cai sunt nediscernabile deci functia de unda a electronului va fi superpozitia celor doua alternative:
<electron ajunge in x | electron pleaca din s> = |calea 1> + |calea 2>.
Probabilitatea ca electronul sa fie detectat la pozitia x va fi:
P = |<electron ajunge in x | electron pleaca din s>|^2 = ||calea 1> + |calea 2>|^2 = P1 + P2 + 2 radical(P1 P2) cos(unghiul intre numerele complexe |calea 1> si |calea 2>).
unde: P1 = ||calea 1>|^2 si P1 = ||calea 2>|^2.
Se vede ca primii doi termeni dau probabilitatea clasica (P1 + P2 = suma probabilitatilor pe cele doua cai) iar ultimul termen da franjele de interferenta.
In cazul in care exista o sursa de lumina (L) si detectori ai fantei prin care electronul trece, starile finale ale electronului sunt:
|calea 1> = <electron ajunge in x, foton ajunge in detector 1 | electron pleaca din s, foton pleaca din L>
|calea 2> = <electron ajunge in x, foton ajunge in detector 2 | electron pleaca din s, foton pleaca din L>
Dupa cum se vede, cele doua stari finale sunt discernabile si cele doua functii de unda nu mai formeaza prin superpozitie o singura functie de unda, iar probabilitatea ca electronul sa fie detectat la pozitia x va fi suma probabilitatilor celor doua cai:
P = ||calea 1>|^2 + ||calea 2>|^2 = P1 + P2, adica exact cazul pe care noi, intuitiv, il asociem cu comportamentul de particula.
Este mai complicat de detaliat formalismul dar, acel detector de fanta lucreaza cu fotoni de o anumita lungime de unda. Cu cat lungimea de unda este mai mica, cu atat el este mai precis. Pe masura ce marim lungimea de unda a fotonilor, detectorul de fanta incepe sa inregistreze erori (electroni care trec prin fanta 1 sunt detectati ca trecand prin fanta 2 si invers) si incep sa apara franje de interferenta. Atunci cand lungimea de unda ajunge de ordinul de marime al distantei intre fante, detectorul nu mai poate discerne intre fante si franjele sunt maxime. Deci in functie de lungimea de unda a fotonilor cu care se face detectia fantei, exista un intreg gradient al comportarii electronilor intre unda si particula.
Dupa cum vezi, constiinta nu a intervenit deloc in rationament ci numai discernabilitatea starilor, alternativelor (in cazul nostru, introducerea detectorului de fanta cu fotoni in sistem face cele doua cai/drumuri ale electronului mai mult sau mai putin discernabile). Formalismul este destul de simplu si intuitiv matematic dar lipsit de putere de explicatie fizica. Insa introducerea constiintei in explicatie, chiar daca nu este chiar total lipsita de temei, este putin cam hazardata.
Cu EPR-ul este cam alta poveste.
shapeshifter
Apr 27 2006, 14:24
bonobo hai să-ţi mai spun un secret: nu se poate vorbi despre un singur electron, foton sau ce vrei tu..
-----
Insa introducerea constiintei in explicatie, chiar daca nu este chiar total lipsita de temei, este putin cam hazardata.
----
nici nu o poţi introduce atâta timp cât nici măcar nu ştii ce este conştiinţa.. deşi te scalzi în ea tot timpul.. paradoxul paradoxurilor.. hihihi..
shimen_musashi
Apr 27 2006, 15:01
Fratilor cred ca bateti recordul la lungimea unui topic pe SP.
Continuati
Brahman
Apr 27 2006, 16:05
QUOTE(bonobo @ Apr 27 2006, 15:11)

Dupa cum vezi, constiinta nu a intervenit deloc in rationament ci numai discernabilitatea starilor, alternativelor (in cazul nostru, introducerea detectorului de fanta cu fotoni in sistem face cele doua cai/drumuri ale electronului mai mult sau mai putin discernabile). Formalismul este destul de simplu si intuitiv matematic dar lipsit de putere de explicatie fizica. Insa introducerea constiintei in explicatie, chiar daca nu este chiar total lipsita de temei, este putin cam hazardata.
Daca nu constiinta a fost aceea care avea starea de martor in acest experiment, atunci cine? Cel care observa, martorul, nu poate fi scos din ecuatie, tot ce ai expus mai sus nu ar avea nici o noima, nici fotoni, nici electroni, aparate lungimi de unda sau mai stiu eu ce. Apropo, si cea care observa si face rationamente tot constiinta e.
landscape10
Apr 27 2006, 17:10
QUOTE(Brahman @ Apr 27 2006, 17:05)

Daca nu constiinta a fost aceea care avea starea de martor in acest experiment, atunci cine? Cel care observa, martorul, nu poate fi scos din ecuatie, tot ce ai expus mai sus nu ar avea nici o noima, nici fotoni, nici electroni, aparate lungimi de unda sau mai stiu eu ce. Apropo, si cea care observa si face rationamente tot constiinta e.
Nu chiar. Elementele exista si fenomenele au loc fie ca sunt observate fie ca nu. Electronul isi continua traiectoria fie ca este observat fie ca nu, constiinta doar inregistreaza si interpreteaza fenomenul, ceea ce da nastere realitatii subiective a fiecaruia. Realitatea obiectiva ramane insa aceeasi indiferent daca exista sau nu observator. Eu m-am jucat un pic cu un concept numit de catre Einstein "spooky action at a distance" si specific paradoxului EPR. Dar a fost doar o speculatie de-a mea care mi-a placut, nicidecum o teorie stiintifica.
La fel cum mi-a placut ca idee si fenomenul numit "darwinian reincarnation", care este departe de a fi o teorie stiintifica. eu privesc aeste teorii cu aceeasi placere cu care citesc o poezie de Eminescu, dar nu amestec lucrurile.
light_strike
Apr 28 2006, 01:10
QUOTE(ZB24 @ Apr 26 2006, 01:36)

treaba voastra. eu nu o sa stau in aceasi barca cu light doar de dragul echipei.
Echipa din care fac parte nu te doreste, stai (ne)linistit. Lasii si mincinosii sa treaca dincolo.
din analiza asezarii in pagina, exprimarii, cuvintelor, argumentarii am dedus urmatoarele:
- porti ochelari
- esti inalt de statura, posibil supraponderal
- esti cam NF si oricum destul de complexat sexual si nemultumit de armamentul din dotare
- ai avut o copilarie traumatizanta afectiv
Aceleasi afirmatii prostesti si generaliste care nu au decit rostul de a arunca o imagine negativa a dusmanului caruia nu-i poti face fata in decursul unei confruntari ce are o anume disciplina, in cazul de fata comunicarea. Birfa si calomnia plus minciuna iti sint cununa in aceste ultime actiuni si afirmatii ale tale.
- nu port ochelari. In ce fel ar conta asta ?
- ce inseamna la tine inalt ? Daca tu ai 1.50, in mod sigur sint f. inalt .. fata de tine. De la ce greutate sau forma exterioara inseamna "supraponderal" pt. tine ?
- sint f. F ... timp mai mult sa am, ca ce, cui si cu ce ... nu-ti face griji ... arsenalul e bine pus la locul lui si noroc ca nu e o intrecere pe domeniul asta ca nu cumva sa te simti si aici complexat.
- copilaria a fost normala.
Acum vezi tu cite din ce vezi la mine se manifesta la tine.
admit din start ca e posibil sa gresesc pt ca n-am glob de cristal.
De regula barbatii au doua, unii nu au nici macar unul, nici la propriu nici la figurat. Nu-ti face griji, poate vei primi si tu in viata urmatoare.
despre fetele bisericesti de care am amintit mai sus l-am intrebat personal pe mentorul tau in una din cele doua intrevederi pe care le-am avut cu el. mi-a spus ceva total diferit ce ce ai zis tu.
Este nesemnificativ ce ti-a spus tie el pt. ca oricum eu nu sint sectant si nici nu preiau tot ce spune X sau Y si nici GB fara sa verific sau doar pt. ca ar exprima el exterior o anume idee.
eu ma ghidez dupa un argat, tu dupa un bivolar (dar nu bine, pt ca bivolarul a zis ca-l respecta pe argat) care-i problema ?
Atunci tu vei ajunge argat si eu bivolar. A-i urma invatatura nu inseamna a prelua cuvint cu cuvint ce spune el, pt. ca asta fac doar sectantii. Pe de alta parte, habar nu ai tu ce a spus GB in peste 15 ani de zile de cind il cunosc.
Nu voi respecta NICIODATA pe cel care numeste o cale spirituala autentica ca fiind deviata sau malefica. Ce si in ce context a afirmat GB ca are respect este FIX problema lui si stie el mai bine de ce a facut-o si la ce anume s-a referit prin respect si mai ales pt. ce anume. Un om inteligent poate admira pe cineva care e priceput in cutare directie pt. acea inzestrare, nu pt. acele in care bate cimpii sau este un LOOSER.
Tu poate ca meriti respect pt. te miri ce lucruri faci bine, nu insa si pt. capacitatea ta de a comunica, sau de a intelege si expune ceva ocult-spiritual. Pe acest tarm esti doar un LOOSER ... iar asa zisa ta "munca' pro-misa s-a aliniat doar pe partea fizica, lumeasca si sociala ... iar eu nu pt. asta sint aici. Nici macar Tapas nu v-a schimbat cu nimic parerea celor pro sau contra ... asa ca fiecare cu "armamentul" din dotare. Cind se va trage linia si se vor numara "meritele" ... atunci va vedea fiecare cit a reusit sa fie integrat in ceea ce credea ca face.
light_strike
Apr 28 2006, 01:25
QUOTE(Asmodean @ Apr 26 2006, 04:25)

Landscape10 sau Naga, da-ti-mi o poza a voastra si voi lucra asupra ei. Efectele le veti simti in noaptea in care imi veti trimite poza: va voi induce o stare de paralizie totala in timp de cateva ore. Mai mult de atat nu va pot demonstra. Acceptati provocarea?
Magia, sau altfel spus lucrul cu energiile subtile nu trebuie sa fie folosita pt. a face rau sa a rapi liberul arbitru al cuiva. A face o "demonstratie" cu energii benefice, divine armonizatoare e mult mai de preferat. Nu de alta, dar chiar si cu acceptul lor venit din prostie si inconstienta/ignoranta tu iti faci karma negativa si crede-ma, persoanele in cauza nu merita nici cit negru sub unghie efortul.
PS. Poti "localiza" si influenta un om cu si fara poza lui si nu tine cu nimic de el sa-l poti influenta atita timp cit nu are un nivel de constiinta mai inalt decit al tau si o vointa mai mare decit vointa cu care tu ai vrea sa-i "induci" ceva anume. Nici macar magicienii negri nu fac actiuni de magie neagra oricui ... pt. ca stiu ce li se poate petrece daca se leaga de cine nu trebuie, de cine nu au voie si le este superior sau mai ales elevat spiritual. Mai ales ei, magicienii negri cunosc si se feresc de asa numitul "fenomen de soc in retur". In felul asta au incasat-o si cei care au incercat magia neagra pe GB.
light_strike
Apr 28 2006, 02:37
QUOTE(rakhpai @ Apr 26 2006, 09:37)

Acum cine stie engleza sa citeasca si se va lamuri, de ce era asa ambigua pentru unii afirmatia lui kapalika.
Oricita "ambiguitate" ar fi vrut sa aibe fraza aia nu avem cum sa nu vedem lipsa de respect a lui capalica pt. Dumnezeu Tatal si chiar negarea existentei Lui ca si Tata Ceresc Suprem.
Sunt multe de spus, buddhismul nu este o credinta religioasa teista, dar in acelasi timp nu este categoric ateista!!!
Categoric nu are nici o legatura cu Dumnezeu Tatal ... ca si "Persoana".
QUOTE(ZB24 @ Apr 26 2006, 10:26)

esti un mincinos dovedit deocamdata, cu textul in fata. chiar daca te invarti pe dupa casa nanasului asta-i adevarul.
Despre ce minciuna vorbesti papagalule ?
mincinosii nu respecta nici macar abc ul moral, ce sa mai fie si "spirituali".
Ma bucur ca ai inteles cit de moral si spiritual poate fi unul ca tine.
light_strike
Apr 28 2006, 03:30
QUOTE(shapeshifter @ Apr 26 2006, 14:27)

-------
Argatu , Arsenie si cine vrei tu nu valoreaza nici 2 lei pe linga spirite divine precum Babaji, Krishna, sau alti mari invatatori spirituali ce au intermediat calea divina printr-o forma (ramura) de yoga sau alta.
-------
Aceeași Conștiență a sălășluit prin toți enumerați de tine.. o maimuță, Krsna, Babaji, Argatu, Arsenie și oricine mai vrei tu inclusiv Cristos s-au împărtășit din acea Conștiență Pură..
E o mare diferenta intre Constiinta Infinita si constiinta partial trezita, chiar daca in esenta e aceiasi Constiinta. Orice om inteligent vede ceva diferente de ex. intre un om sau altul, sau intre o maimuta si un sfint de ex. Ce crezi ca difera intre ei daca totusi constiinta e la fel ?
Eu nu înțeleg acest război tâmp dintre cele 2 tabere.. nu vă face imagine bună la nici unii.. maturizați-vă..
Pt. ca nu intelegi ce forte sint in spatele acestor tabere si acestei "lupte"....
light_strike
Apr 28 2006, 03:51
QUOTE(rakhpai @ Apr 26 2006, 15:15)

Exista posibilitatea de a induce stari de constiinta "dilatate", prin utilizarea unor stimuli externi dar experienta in sine nu are valoarea adevarata pentru ca experienta este lipsita de "intelegerea" si "patrunderea" acelui moment. Este la fel cu o stare de iubire pasionala pe care nici un afrodisiac nu ti-l poate simula. Iti poate creea mediul si sustinerea fizica prin inlesnirea unor reactii chimice (pentru ca unii spun ca iubirea se rezuma doar la atat), dar intelegerea momentului, profunzimea, esenta dispare.
Dilatarea constiintei sau orice alta manifestare a ei se face in mod "automat" pt. fiintele profane, dupa cum "bate vintul energiilor subtile". In cazul initiatilor modificarea constiintei tine de nivelul sau de practica spirituala. Gradul de "flexibilitate" a constiintei este dat de tipul tehnicilor spirituale folosite de initiat cit si ce cit de "tehnic" si constient este el. Ca si in orice domeniu de activitate, "practica il face pe maestru", inclusiv pe initiatul avansat, care poate sa manifeste anumite posibilitati de actiune precum o poate face si un administrator in retea ... atit asupra calculatorului sau, cit si asupra altor calculatoare aflate in retea, dind sau luind (partial/temporar/permanent) diferite drepuri la unii utilizatori... iar asta e "secretul secretelor" in situatiile exemplificarilor spirituale ce sint la indemina unor asemenea intiati avansati.
@light
spal rufe in public ?
de unde stiu eu ca esti in masura sa spui asta.
ai spus ca sunt las pt ca nu-mi declin identitatea. ti-am spus cum ma cheama si in ce an de curs sunt. te-am intrebat si pe tine acelasi lucru. pana acum nu am auzit nici un raspuns. deci ? sau integrarea divina cu care iti scuzi paranoia si cred ca sociopatia te impiedica sa te prezinti ?
legat de cartea e care o tot aduce naga in discutie: "slinger-bozaru-douglas" exista si o traducere ne-misa in librarii. a aparut anul trecut si se numeste "secrete sexuale", costa vreo 800 de mii.
in caz ca aveti timp, puteti face o comparare a celor doua texte, sunt chiar curioasa cat e de mare diferenta intre ele.
dau si un link la carte, desi o gasiti cu google usor: http://librarie.e-noesis.ro/product_info.p...roducts_id/1556
serios "Vira" ?
eu daca vrei iti trimit o poza de-a mea si poti intreba pe cine vrei de la curs, cu datele care ti le-am spus deja in particular. eu nu ma tem sa-mi asum fiecare virgula care am pus-o pe forumul asta. chiar asa important te crezi, incat e nevoie sa ramai sub protectia anonimatului ? de ce te temi sa ne intalnim fata in fata ? cine vorbeste de lasitate toata ziua ?
ti-e frica de un brahmin, mai ksatrya ? de unu care merge pe calea workerului, tu, un luptator cu evolutie fulgeratoare ?
dar asa, de dupa gard, orice javra e feroce. cum am zis, pana la noi informatii, tu nu esti de la MISA esti doar un provocator de 2 bani. atat. din acest motiv, nu spal rufe in public ci doar demasc (uite, cuvinte dragi tie) un impostor > tu.
nephis
Apr 28 2006, 16:22
militanu`s-a intors sa va spuna misanilor ca se lustruiesc bulanele la sectie. vrem si noi sa va integram in absolut la spirala. voi faceti spirala si noi va intergam.
vedeti ca nu suntem baieti rai. integrarea va fi lunga si demna de tinut minte.
hai baiati integrativa!!!
semnat: un grup de militeni reptilosi cu grad mare masonic

P.S. aduceti cu voi si pe GB ca avem un cadou pentru el! hai nu-l lasati pe afara ca poate vrea si el sa se integreze cu voi.
landscape10
Apr 28 2006, 16:29
Se pare ca nu se intelege ceva esential. Aici se duce un razboi al ideilor si nicidecum al persoanelor. Este foarte normal si firesc ca oamenii sa aiba pareri diferite. Pot contracara acele pareri, dar fara a jigni persoana. De cele mai multe ori ne luam dusi de val si nu putem face asta, dar ideea se intelege, pentru cine este in stare sa o inteleaga. Atitudinea lui TAPAS si a lui ZB24 este cea a unor oameni corecti cu ei insisi si cu altii, care au dovedit respect fata de interlocutor. In ceea ce priveste subiectul discutat, eu sunt anti-GB si anti-MISA ca organizatie luata in ansamblu, dar nu am nimic personal cu membrii MISA. Am prieteni care inca frecventeaza cursurile MISA, unii dintre ei niste oameni cu calitati deosebite iar divergentele de pareri nu ne impiedica sa fim prieteni in continuare. Eu sunt ateu, dar printre prietenii mei de familie se numara un preot catolic. Nu e nimic contradictoriu in asta. Toti ne-am expus parerea foarte civilizat pana la aparitia acestui personaj care se vede de la o posta ca are serioase tulburari psihice.
Se lauda ca a practicat arte martiale, chiar a predat arte martiale, insa este o minciuna sfruntata. La o discutie avuta pe mirc mi-a spus ca practica de 5 ani, dupa 5 ani e imposibil sa predai, eu am 10 ani de practica si desi am centura neagra nu sunt atestat sa predau. (In paranteza fie spus o centura neagra se obtine in minim 8 ani, nu 5). Ca predai la noii veniti in cadrul salii e cu totul altceva.
L-am invitat la sala sa isi demonstreze spusele, nu a venit, dar a continuat injuriile. TAPAS la fel, cu toate ca sunt colegi nu a dat curs invitatiei de a ii dezvalui (in particular), cine este. ZB24 a fost acuzat in mod aberant, am urmarit firul discutiei. Este foarte posibil sa fie un pusti de 15-16 ani cu chef de misto, sau chiar, agent provocator, de ce nu? Tocmai se discuta ceva interesant pe acest thread cand a reaparut, ceea ce obliga userii cu scaun la cap sa paraseasca scena o perioada.
andreic
Apr 28 2006, 17:22
QUOTE(TAPAS @ Apr 28 2006, 18:16)

deci e clar. mersi pt informatie aurel.ion

deja era prea de tot.
Deci avem si confirmarea ca Gabitza este acelasi personaj cu cel din povestioara mea
tomaso
Apr 30 2006, 09:13
Cred ca este o poveste cu final pozitiv pentru MISA.
Asa cum am banuit din prima, acest individ este un om tulburat.
Poate ca in sinea lui este cinstit si asa gandeste el . Supararea lui pe tot restul lumii si atitudinea de "Sfantul Gheorghe" a facut mult rau miscarii MISA.
In opinia mea, baiatul acesta, nu isi da seama ca atragerea antipatiei colective, este o mare greseala tactica.
Nici daca ar fi fost platit de masoni sau reptilieni
, nu ar fi avut mai mult succes in a compromite ezoterismul MISA.
Boala lui pentru putere se vede din felul cum posteaza. Loveste ca chiorul, in toate directiile. El chiar se crede Sfantul Gheorghe si chiar traieste cu impresia ca noi santem "balaurul".
Sugestia mea pentru cei care chiar doresc ca MISA sa nu fie un fel de bau bau pentru speriat gospodinele si habotnicii, ar fi sa il dati afara in suturi sau sa il puneti cu botul pe labe. Prima parte este simpla, a doua fiind mai grea. Daca flacaul este dereglat psihic, o sa basculeze instantaneu intr-o extrema contestatoare.
Una este sa exprimi opinii controversate si alta este sa injuri pe oricine "indrazneste" sa nu iti cante in struna.
Azi am rugat un bun prieten ( care are amabilitatea sa-mi ruteze accesul meu pe acest forum ) sa contacteze cativa membri MISA, aflati la B.Herculane si sa le dea niste pagini printate cu "The Best of Fulgerica".
Sant curios sa aflu ce zic si ei.
TAPAS,
Daca esti la Herculane si ai acces la Internet, da-mi un PM.
christig
Apr 30 2006, 09:34
Opinia mea de medic:
Puscarie si spital pentru degeneratzi
Brahman
Apr 30 2006, 12:16
QUOTE(christig @ Apr 30 2006, 10:34)

Opinia mea de medic:
Puscarie si spital pentru degeneratzi

Cine da doia bani pe opinia ta "avizata" de medic? Eu unu nu dau. La Balaceanca cu tine!
aurel.ion
Apr 30 2006, 12:26
tomaso, orice om normal la cap nu poate fi de acord cu jignirile si paranoia lui fulgerica. Administratorii sitului yogaesoteric au luat o atitudine clara impotriva manifestarilor sale, pe vremea cand functiona acolo forumul.
In ceea ce priveste limitarea problemelor pe care le creaza pe acest forum, in opinia mea solutia ar fi banarea definitiva, fiindca chiar si daca ar fi dat afara de la MISA, el ar continua in acelasi registru (motivandu-si interior ca nu a fost dat afara de Grieg, ci de un inlocuitor al acestuia, care nu s-a prins ca fulgerica e incarnarea lui Krishna
).
Dealtfel chiar cand Grieg s-a pronuntat impotriva lui fulgerica (mai demult, cand seful sitului yogaesoteric s-a dus la Grieg pentru a-i povesti despre "luptele cu demonii" ale lui Gabi Andrei), acesta a continuat in acelasi fel, cat i s-a permis, motivand ca "Grieg a vrut sa-l oculteze, pentru ca lumea sa nu se prinda ce mare fiinta e el" 
Din pacate nivelul discutiilor si al limbajului si argumentelor pe acest topic e ala care e(in ciuda limbajului mai elevat si onest al catorva forumisti), si fulgerica a gasit aici teren propice.
Toate cele bune.
tomaso
Apr 30 2006, 12:32
Interesante informatii.
Va sa zica, este un fel de disident nervos si artagos.
Pentru mine devine interesant sa vad cum o sa reusiti sa rezolvati aceasta problema.
Succes !
aurel.ion
Apr 30 2006, 13:09
tomaso, mai curand decat un dizident este un biet nebun, din pacate pentru ceilalti destul de violent in limbaj fata de demoni/reptilieni (si eu ma incadrez pentru el in aceeasi categorie, ca dealtfel oricine are ceva impotriva faptelor sale "divine") 
In privinta ideilor, oricine la MISA are libertate totala in privinta lor, limitele fiind mai curand morale, si dictate in mare parte de bunul simt in privinta comportamentului fata de ceilalti (non-violenta samd.), limite incalcate flagrant de fulgerica(e drept ca doar verbal, dar asta nu e o scuza pentru el), si pentru care isi va primi rasplata la un moment dat.
In rest nu este chiar cum incearca sa dea impresia despre MISA(din afara) unii forumisti de aici, cum ca toti am crede orbeste si neconditionat in orice litera iesita sub egida MISA. Mai curand lucrurile sunt cam cum zice Buddha: "Nu credeti nimic fiindca va zic eu sau fiindca asa va zic scrierile sacre. Fiti propria voastra lampa". De exemplu am purtat mai demult un "dialog" (prin biletele) in contradictoriu cu Grieg referitor la 2 greseli pe care le consider ca sunt in cursuri, la unul mi-a dat dreptate, la altul nu, dar asta nu ma impiedica sa consider ca am dreptate si la al doilea 
Din pacate fulgerica este un rezultat nefericit al acestei libertati care se ofera la MISA, fiindca el profita de asta pentru a se manifesta aberant hranindu-si orgoliul si violenta, sub acoperirea jalnica ca isi varsa laturile asupra demonilor/reptilienilor. Si isi gaseste si el locul de manifestare unde si cat i se permite sa-si arunce jignirile, in general "intrand la inima" moderatorilor in scurt timp.
landscape10
May 1 2006, 07:35
Aparent, este un final pozitiv pentru MISA. Fulgerica este un sarman nebun care nu este acceptat nici la MISA. Bun. Dar se nasc doua intrebari:
1. De ce este tolerat in continuare la MISA si nu este dat afara?
2. Cum ramane cu persoanele din MISA care ii impartasesc convingerile? Din cate vad, Menewa si Brahman ii canta in struna lui Fulgerica. Cum se face ca din cate am inteles la cursurile de yoga se pomeneste de reptilieni?
Fulgerica este un produs extrem al unui grup cale carui idei sunt in general paranoice. Nimeni nu poate spune ca la MISA nu predomina discutiile cu tenta sexuala, (vezi si cele doua reviste Eros si Amor publicate sub egida MISA), antimasonerie, anti-reptilieni, etc. Imi veti spune ca cele 2 reviste sunt educationale, si eu as intreba de ce nu se lanseaza reviste educationale privind dieta si anumite aspecte legate de sanatate? Poate pentru ca sexul este piatra de temelie a "doctrinei"?
Atmosfera este intretinuta de la centru din cate se vede, iar fulgerica este doar un exponent mai extremist.
Faptul ca se arunca vina pe el nu inseamna nimic, MISA ar trebui sa isi faca curat in propria ograda, sa aiba grija de oamenii ei cu adevarat valorosi, sa impuna reguli serioase de comportament in cadrul si in afara scolii. Fara disciplina raman doar un grup de idealisti un pic dezechilibrati. (a se vedea lipsa de interes al lui GB in cazul cand profesorul MISA de la Tg Mures a patit ce a patit, iar azi e randul lui. Cum era cu legea cauzalitatii?)
QUOTE(landscape10 @ May 1 2006, 08:35)

Aparent, este un final pozitiv pentru MISA. Fulgerica este un sarman nebun care nu este acceptat nici la MISA. Bun. Dar se nasc doua intrebari:
2. Cum ramane cu persoanele din MISA care ii impartasesc convingerile? Din cate vad, Menewa si Brahman ii canta in struna lui Fulgerica. Cum se face ca din cate am inteles la cursurile de yoga se pomeneste de reptilieni?
Fulgerica este un produs extrem al unui grup cale carui idei sunt in general paranoice. Nimeni nu poate spune ca la MISA nu predomina discutiile cu tenta sexuala, (vezi si cele doua reviste Eros si Amor publicate sub egida MISA), antimasonerie, anti-reptilieni, etc. Imi veti spune ca cele 2 reviste sunt educationale, si eu as intreba de ce nu se lanseaza reviste educationale privind dieta si anumite aspecte legate de sanatate? Poate pentru ca sexul este piatra de temelie a "doctrinei"?
Atmosfera este intretinuta de la centru din cate se vede, iar fulgerica este doar un exponent mai extremist.
Faptul ca se arunca vina pe el nu inseamna nimic, MISA ar trebui sa isi faca curat in propria ograda, sa aiba grija de oamenii ei cu adevarat valorosi, sa impuna reguli serioase de comportament in cadrul si in afara scolii. Fara disciplina raman doar un grup de idealisti un pic dezechilibrati. (a se vedea lipsa de interes al lui GB in cazul cand profesorul MISA de la Tg Mures a patit ce a patit, iar azi e randul lui. Cum era cu legea cauzalitatii?)
Revista "Eros & Amor" macar era o publicatie strict din domeniul erotic, dar misanii au umplut cu poze erotice si revista "Yoga Magazin", care este publicatia oficiala a MISA-ei. Timp de ani de zile, revista respectiva a putut fi gasite la tarabe sau la chioscurile Rodipet avand pe coperta, alaturi de cuvantul scris mare "Yoga", aproape invariabil poze erotice. Si culmea este ca misanii se plang acum de faptul ca majoritatea romanilor asociaza termenul de "yoga" cu termenii de "sex" si "orgie".
Pai tocmai misanii au creat aceasta asociere, pe care mass-media nu a facut decat sa o exploateze si sa o amplifice. Pentru nea Gheorghe, care trecea pe la taraba doar ca sa cumpere "Romania Mare" sau mai stiu eu ce alt ziar, aceasta asociere intre titlul "Yoga Magazin" si pozele erotice de pe coperta a actionat practic in sensul crearii unui reflex conditionat, avand ca rezultat intarirea asocierii yoga=sex. In cazul cainelui lui Pavlov era vorba de asocierea intre blidul cu hrana si sunetul clopotelului, iar in cazul asta avem o altfel de asociere, dar la fel de puternica, aparuta ca urmare a prostiei misanilor. Iar avand in vedere faptul ca respectiva conditionare a avut loc timp de ani de zile, efectul este deosebit de puternic in mentalul colectiv, mai ales ca in ultimii ani el a fost intarit puternic si de catre mass-media "mainstream". Parerea mea..
Tot in "Yoga Magazin" au aparut de-a lungul anilor numeroase reclame pentru servicii de telefonie erotica sau anumite site-uri web (
) care intre timp si-au cam incetat activitatea. Din nou, misanii au pus ei singuri bazele unei alte asocieri care a fost exploatata din plin de catre mass-media. Am scanat o astfel de pagina cu reclame din "Yoga Magazin", alaturi de cateva exemple de coperti tipice cu cativa ani in urma ale publicatiei oficiale a MISA.
Harap Alb ma acuza mai demult ca eu as avea ca scop, prin post-urile mele, sa atrag la MISA persoane cu obsesii sexuale. Voi ce efect credeti ca a avut de-a lungul timpului toata aceasta manie tipic misana de a ilustra orice material (indiferent ca era vorba de o carte despre uzul dietetic al cerealelor sau o carte despre vitamine etc.) cu imagini erotice?
Mi se pare de inteles sa ilustrezi in felul asta o publicatie sau carte ce trateaza strict subiecte din domeniul erotismului (cum era revista "Eros & Amor"), dar ce sens are sa "impanezi" cu imagini erotice revista "Yoga Magazin", care de multe ori nici nu continea articole despre erotism si care ar fi trebuit, teoretic, sa abordeze subiecte din arii mult mai largi din domeniul spiritualitatii?
Uitati-va un pic pe imaginile scanate si spuneti, voua cum vi se pare alaturarea dintre citatele din Abhinavagupta sau din "Yoga tibetana si doctrinele secrete" cu pozele alea erotice, care nici macar foarte artistice nu pot fi considerate? Mie alaturarea respectiva mi se pare chiar grotesca.
In ce priveste subiectul reptilieni&masoni&evrei&alieni, nu trebuie uitat faptul ca astfel de texte aiuristico-apocaliptice au fost publicate si sub semnatura personala a lui GB. De asemeni, revista "Francmasoneria" era plina de astfel de aberatii, iar in ea nu se publica mai nimic fara acordul lui GB. O fi fulgerica un exemplu de extremist MISA, dar paranoia lui este alimentata de aberatiile publicate chiar de catre GB & co. El nu a facut decat sa preia unele dintre ideile vehiculate de GB si sa le "condimenteze" cu farmecul sau personal.
Vad ca nu indrazneste nici un misan sa raspunda in mod deschis la intrebarea: Cine alegea textele apocaliptico-conspirationiste ce urmau sa fie publicate in "Buletinul Informativ Yoga" ce se distribuia in mod gratuit la spirale? Doar Tapas a raspuns intr-un mod foarte evaziv, dar vad ca restul au tacut malc. Chiar sunt curios sa vad daca misanii au intentia sa profite de dizgratia actuala in care a cazut fulgerica si sa arunce vina si pentru fituicile respective pe umerii electrocutatului.
aurel.ion
May 1 2006, 10:27
1. Explicatii pot fi gasite oricand pentru aproape orice, mai ales cand e vorba de aspecte subiective. Pana sa izbucneasca prigoana impotriva MISA, singurul care lua decizia de a nu mai primi la cursurile MISA o persoana era luata de Grieg. Aceasta era o masura cu totul exceptionala si a fost luata din cate stiu doar in cazuri de nebunie evidenta sau ticalosie extrema. In rest situatia participarii la cursurile MISA este extrem de lejera: poate veni oricine peste 18 ani daca e sanatos mintal, poate urma cursurile cat vrea (e o regula privind numarul de prezente, dar e foarte lejera), poate renunta sa mai frecventeze cursul cand vrea.
Deranjanta la fugerica nu e nebunia(in primul rand), ci modul agresiv si jignitor in care si-o manifesta, insa fulgerica, nu lipsit de viclenie, are abilitatea ca sa-si verse laturile verbale doar pe Internet si predominant asupra adversarilor MISA. Ori pana sa izbucneasca in 2004 campania impotriva MISA, prea putin a contat pentru liderii MISA ce impresie facea fulgerica pe net. Din 2004 si pana acum se pare ca Grieg numai grija lui fulgerica n-a avut-o, iar ceilalti lideri majori din cate stiu sunt in aceeasi situatie. La un moment dat insa, inevitabil lucrurile se vor linisti si regla si in aceasta privinta.
2. Cum ramane cu persoanele din MISA care ii impartasesc convingerile?
Nu am urmarit cu atentie de la inceput discutiile pe acest topic si de aceea nu fac referire directa la o persoana anume, dar explicatiile la aceasta intrebare sunt cred destul de clare:
La MISA nu se face nici o triere a persoanelor care frecventeaza cursul. Din aceasta cauza vin la aceste cursuri, pentru perioade de timp mai scurte sau mai lungi, multi prosti sau multi oameni cu serioase carente de caracter. Evident acestia nu au nici discernamantul nici bunul simt sa diferentieze o atitudine ferma, de jignirile lui fulgerica samd. Lor li se pare, din pacate, corect sa aperi MISA raspunzand la rau cu rau, la injurii cu injurii si mai mari samd. Nu oricine plateste taxa lunara si vine 3 ore pe saptamana si face asane la MISA, inseamna ca automat si imediat din prost devine inteligent, din ticalos devine om de treaba, din nesimtit devine brusc echilibrat si cu bun simt. Asta e explicatia pentru care fulgerica are sustinatori, fiindca fulgerica nu e singurul nesimtit sau prost de la MISA.
Cum se face ca din cate am inteles la cursurile de yoga se pomeneste de reptilieni?
La si in cursurile de Yoga NU se pomeneste de reptilieni. S-a pomenit de asa ceva in niste Buletine informative MISA si intr-un film realizat de David Icke. Cucoana care apare in filmul ala si zice acele povesti, personal mi s-a parut sarita de pe fix. Nu atat prin ce zice, cat prin faptul ca nu avea nici cel mai mic reflex intelectual de a argumenta ceea ce zice. La fel ceea ce scrie in acele Buletine informative, sufera grav prin prisma argumentarii si deci a credibilitatii. Ca sa fiu sincer, m-am cam amuzat cand le-am citit.
Nu e nici o problema cu sexul si tantrismul de mana stanga. Faptul ca un cursant invata tehnici care il ajuta sa-si imbunatateasca viata sexuala, sa foloseasca energia erotica in mod spiritual, sa nu faca sex decat daca iubeste cu adevarat, e un lucru bun, fiindca rezolva niste probleme si necesitati REALE.
Despre reptilieni ti-am explicat care-i situatia de fapt.
In privinta masoneriei consider ca MISA are dreptate, dar nu vreau sa lungesc prea mult acest mesaj.
Exista o revista MISA care se ocupa EXCLUSIV de santate naturista, plante, medicina traditionala indiana samd. (nu mai stiu daca a aparut si dupa 2004)
Da, sunt multe de imbunatatit in cadrul MISA mai ales daca se doreste o mai buna impresie in exterior (crede-ma ca totusi cine vrea poate practica linistit ce a invatat la cursurile MISA, indiferent de parerea altora). Asa tot timpul vor exista oameni oripilati de tantrism, de tehnici sexuale, oameni care vor cauta nod in paura (dupa cum in trecut evrei au ridicat pietre sa le arunce in Iisus cand acesta a zis "Cine nu va manca din carnea mea si nu va bea din sangele meu nu va intra in Imparatia Cerurilor". Si degeaba a venit Petru si i-a zis "Doamne, greu e cuvantul acesta, cine il va intelege?", ca Iisus a fost intransigent).
Revenind la MISA, Grieg este un maestru spiritual non-conformist, care actioneaza impotriva unor tabu-uri extrem de bine inradacinate, care face fapte care pot fi cu usurinta interpretate in cheie negativa, si mai departe intelegeti consecintele pentru cei suntem langa el. Pana la urma, inima, discernamantul si interesul si mai ales experienta directa a fiecaruia dicteaza atitudinea sa in aceasta privinta. Daca nu as fi trait ceea ce am trait si care nu pot nega fata de mine insumi, probabil si eu as fi avut aceeasi impresie execrabila din exterior fata de Grieg si fata de cursantii MISA, asa ca personal inteleg aceste reactii.
Toate cele bune.
landscape10
May 1 2006, 10:36
aurel.ion, felicitari pentru un raspuns bine legat din punct de vedere logic si foarte pauzibil.
Trebuie sa recunoastem ca Aurel Ion este un om cu care se poate discuta si care are credibilitate.
QUOTE(aurel.ion @ May 1 2006, 11:27)

In rest situatia participarii la cursurile MISA este extrem de lejera: poate veni oricine peste 18 ani daca e sanatos mintal, poate urma cursurile cat vrea (e o regula privind numarul de prezente, dar e foarte lejera), poate renunta sa mai frecventeze cursul cand vrea.
Si cum isi dau seama instructorii daca cineva este sanatos mintal, astfel incat sa fie primit la curs? Tu crezi ca doar semnarea unei declaratii pe proprie raspundere de catre cursanti cum ca ar fi sanatosi psihic inseamna si ca sunt cu adevarat?
Cati dintre instructori crezi tu ca au au studii din domeniul psihiatriei sau psihologiei ca sa poata sa depisteze eventualii noi cursanti cu probleme de ordin psihopatologic? Si te rog nu pomeni de Ambaruse, pentru ca am gasit cateva gafe destul de mari scrise de ele in cartea lor despre Tantra, gafe pe care un medic nu ar fi trebuit sa le comita.

La si in cursurile de Yoga NU se pomeneste de reptilieni. S-a pomenit de asa ceva in niste Buletine informative MISA si intr-un film realizat de David Icke. Cucoana care apare in filmul ala si zice acele povesti, personal mi s-a parut sarita de pe fix. Nu atat prin ce zice, cat prin faptul ca nu avea nici cel mai mic reflex intelectual de a argumenta ceea ce zice. La fel ceea ce scrie in acele Buletine informative, sufera grav prin prisma argumentarii si deci a credibilitatii. Ca sa fiu sincer, m-am cam amuzat cand le-am citit.
De acord cu tine, dar totusi cine din cadrul MISA a avut initiativa organizarii conferintei in cadrul careia a fost prezentat filmul lui Icke si cine a condus atata timp activitatea "publicistica" a "Buletinului Informativ Yoga"?
Sincer, sunt bucuros sa vad in sfarsit un misan care sa se declare pe fata contra aberatiilor din "Buletinul Informativ Yoga".
As vrea sa vad ce parere ai si despre urmatorul articol semnat de GB:
http://www.yogaesoteric.org/content.aspx?lang=RO&item=2062
De asemeni, as fi curios sa vad si ce parere ai despre cartile lui Van Helsing pe care le tot lauda atata GB:
http://www.yogaesoteric.org/content.aspx?lang=RO&item=3399
Am postat mai demult scan-uri din cartile lui Van Helsing, in care am ales texte despre bazele naziste de pe Luna, crearea lui Iisus de catre alieni prin inginerie genetica, luptele din Irakul anilor '90 intre OZN-uri naziste si aviatia americana etc. Ce parere ai tu despre credibilitatea lucrurilor scrise de Van Helsing si despre modul
in care GB il foloseste pe respectivul ca sursa din care tot citeaza atunci cand publica materiale antimasonice?

Nu e nici o problema cu sexul si tantrismul de mana stanga. Faptul ca un cursant invata tehnici care il ajuta sa-si imbunatateasca viata sexuala, sa foloseasca energia erotica in mod spiritual, sa nu faca sex decat daca iubeste cu adevarat, e un lucru bun, fiindca rezolva niste probleme si necesitati REALE.
Teoretic asa ar fi trebuit sa fie. Practic, nu crezi ca s-a exagerat foarte mult accentul pus pe latura erotica? Tu ai vazut vreodata carti publicate in Occident pe subiectul tantrismului (nu ma refer la carti New Age)? Le-ai vazut sa fie "impodobite" cu atatea poze erotice kitsch?
Si cum ramane cu "cuplul deschis", cu invitatiile la "viluta", cu incurajarea bisexualitatii feminine (vezi scan-urile din cartea Bozaru-Slinger-Douglas si articolele de pe tantramag), cu incurajarea anumitor practici pentru "ingrosarea pulpelor" (stii tu la ce ma refer), cu "amorul in grup" etc.? Nu ai observat oare ca multi misani folosesc anumite idei tantrice sau pseudo-tantrice pentru a-si justifica pornirile de libertinaj?

Revenind la MISA, Grieg este un maestru spiritual non-conformist, care actioneaza impotriva unor tabu-uri extrem de bine inradacinate, care face fapte care pot fi cu usurinta interpretate in cheie negativa, si mai departe intelegeti consecintele pentru cei suntem langa el. Pana la urma, inima, discernamantul si interesul si mai ales experienta directa a fiecaruia dicteaza atitudinea sa in aceasta privinta. Daca nu as fi trait ceea ce am trait si care nu pot nega fata de mine insumi, probabil si eu as fi avut aceeasi impresie execrabila din exterior fata de Grieg si fata de cursantii MISA, asa ca personal inteleg aceste reactii.
Si oare care o fi fost scopul lui GB ca maestru spiritual noncoformist atunci cand a preluat aberatiile lui Burisch (care nici macar nu e microbiolog ci un escroc fost bodyguard in Las Vegas) si pe cele ale lui Van Helsing?
QUOTE(dpop @ Apr 28 2006, 10:07)

legat de cartea e care o tot aduce naga in discutie: "slinger-bozaru-douglas" exista si o traducere ne-misa in librarii. a aparut anul trecut si se numeste "secrete sexuale", costa vreo 800 de mii.
in caz ca aveti timp, puteti face o comparare a celor doua texte, sunt chiar curioasa cat e de mare diferenta intre ele.
dau si un link la carte, desi o gasiti cu google usor:
http://librarie.e-noesis.ro/product_info.p...roducts_id/1556
Momentan nu am suficienti bani disponibili ca sa cumpar respectiva carte, dar chiar m-am interesa sa o cumpar si sa compar cele doua traduceri. POate o sa fac lucrul asta mai tarziu.
Multumesc pentru link.
aurel.ion
May 1 2006, 12:58
1. Nu se fac teste psihiatrice la intrarea in MISA. Un om e dat afara de la cursuri pe motiv de nebunie, cand incepe sa bea cerneala si sa scrie cu cafea
Chiar daca s-ar face aceste teste la inscriere, orice om poate innebuni dupa aia, presupunand ca nu e scrantit din nastere. Cat despre eficienta oricarui test facut la zeci de mii de oameni, de cand cu intamplarile din armata/politie cand militari au omorat colegi/rude inainte de a se sinucide(desi aveau teste facute de profesionisti), eu personal am marii dubii privind posibilitatea realizarii practice a asa ceva in Romania la o scara mare si cu eficacitate. Ar fi buna, dar nu stiu daca exista real resursele necesare.
2. Cine a prezentat filmul ala al lui Icke cu interviul despre reptilieni, sincer nu stiu, dar in mod cert nu e prea inteligent. Poate a vrut sa destinda atmosfera si l-a pus drept comedie. La fel nu stiu cine alege ce sa se puna in Buletinele alea informative, dar sunt de parere ca sunt niste povesti foarte amuzante pe acolo, vezi chestiile cu reptilienii. Nemaivorbind de stil.
3. Ca sa analizez un articol de 2 pagini despre extraterestri&Co sa-ti zic ce cred si ce nu, atat timp cat dovezile pe care le am referitor la faptele descrise acolo sunt la fel de mari ca multimea vida, nu stiu cat de constructiv ar fi. Prefer sa discut despre ceea ce stiu, fiindca in lipsa de probe parerile mele valoreaza tot atat de mult ca o ceapa degerata.
4. In ceea ce priveste francmasoneria, desi e un subiect distinct, pot zice pe scurt ca o consider o organizatie malefica. Cum zice si Iisus "nimeni nu aprinde o faclie (cum se auto-proclama masoneria), pentru a o tine sub obroc". Ori secretul de care se inconjoara masoneria, spune extrem de multe. Ma rog, cine vrea sa aprofundeze subiectul poate cunoaste niste masoni, sau poate cauta altfel de dovezi.
5. Bazele naziste pe luna, crearea lui Iisus de catre ET prin inginerie genetica s.a.m.d. sunt chestii de un umor teribil.
6. Da, cred ca s-a exagerat cu pozele erotice. "Cuplul deschis" exista oricum in natura, in limba romana cei care nu sunt ipocriti ii zic "amant/a"
Da, multi cursanti MISA isi justifica comportamentul sexual-afectiv aberant prin Tantra. Am mai spus deja ca sunt multi prosti sau cu grave carente de caracter si la MISA. Invitatiile la viluta le-as face si eu daca as putea, dar deocamdata folosesc doar apartamentul meu. "Amorul in grup" e o legenda pornita cred de la cartea pomenita de tine. Atat timp cat iubirea reala si intensa e atat de rara in lumea asta, parerea mea e ca cei care apeleaza la asta (ca nu pot sti ce fac zeci de mii de oameni la ei acasa) isi fura singuri caciula, atat timp cat ei poate nu iubesc nici macar o singura femeie, daramite doua. Daca intr-adevar ar fi o iubire reala intre un barbat si 2 femei, nu vad cu ce-ar interesa pe altii, dpdv moral, ce fac aia in intimitatea lor.
7. Banuiesc de ce Grieg da apa la moara celor ce vor sa gaseasca pete negre la MISA, venind in intampinare cum s-ar zice
(de ex. prin sfidarea ostentativa a prejudecatilor legate de sex, mai ales in Romania, unde nu prea abunda templele cu peretii plini cu sculpturi explicite sexuale), dar permite-mi sa pastrez asta pentru mine. Si consider ca procedeaza corect, de aceea consider inutile explicatiile care s-ar putea intinde la nesfarsit. Am mai spus ca si eu din exterior, si daca nu as fi trait in mod direct, as fi avut aceeasi impresie proasta despre toti cei din cadrul MISA, considerandu-i fie niste tampiti fie niste nebuni.
Toate cele bune.
landscape10
May 1 2006, 13:17
In sfarsit un membru MISA care da dovada de o gandire sanatoasa. Nu ma asteptam, poate pentru ca e singurul de acest gen pe care l-am intalnit. Aurel, felicitari inca odata.
Poate ca vei reusi sa repari ceea ce a stricat fulgerica. O sa revin in cateva ore cu niste intrebari pentru tine, de fapt o sinteza a celor ce au mai fost discutate pe acest thread. Imi place ca raspunzi punctual si nu bati campii ca majoritatea colegilor tai. Nici macar reticenta de care da dovada TAPAS nu o ai, asta e un lucru foarte bun.
Dar, totusi intrebarile vor fi destul de "penetrante", sunt curios sa vad cum argumentezi unele chestii. (asta daca vrei)
radumiki
May 1 2006, 13:25
QUOTE(landscape10 @ May 1 2006, 14:17)

In sfarsit un membru MISA care da dovada de o gandire sanatoasa. Nu ma asteptam, poate pentru ca e singurul de acest gen pe care l-am intalnit. Aurel, felicitari inca odata.
Subscriu si eu la parerea ta !
Multa capacitate de sinteza , realism , obiectivitate...cred ca atitudinea lui Aurel surprinde multa lume de pe aici , neasteptandu-se sa dea de un ,, adversar '' de calibrul acesta . Pe mine ma surprinde in sens pozitiv !
kapalika
May 1 2006, 14:37
bine ai venit aurel.ion.
as dori sa te intreb ce anume ai gasit in curs despre care ai purtat corespondenta cu gb? numai daca vrei, evident, corespondenta intra sub "strict privacy" in conceptia mea.
de asemenea, as dori sa-mi retrag afirmatia despre noul logo yogaesoteric, intr-adevar, cum am fost atentionat in PMuri, este un font latinesc, oarecum stilizat. ce sa facem, conditionarea mentala 
voi urmari cu placere dezbaterea, insa voi participa poate mai putin in viitorul apropiat, pina la sfirsitul lunii (din 13 in 25 in orice caz). asta ca nu cumva fuljerica et co., daca reapar, sa creada ca sunt "un las si un ateu" si dau inapoi la discutii civilizate
landscape10
May 1 2006, 15:10
aurel.ion revin cu intrebarile promise care sunt o sinteza a celor discutate.
1. Ce parere are GB (implicit MISA) despre homosexualitatea feminina? Din cate s-a vazut cea masculina nu este acceptata pe cand cea feminina este incurajata. (vezi scanurile date de Naga, precum si linkurile catre yogaesoteric).
2. Yoga ar trebui sa conduca catre un mod de viata armonios, "mens sana in corpore sano". De ce sunt incurajate tehnici precum marirea artificiala a penisului cu ajutorul accesoriilor precum pompitele ale caror imagini au fost scanate de Naga?
3. Ce parere ai despre asa zisele orgii sexuale care aveau loc in ashramurile din Ferentari? O sa dau un link in care sunt descrise aceste fapte, apoi un link in care se sustine ca nu exista dovezi clare si concludente. (al doilea link este , in mod ironic, unul catre ziarul Ziua, ziar acuzat de nenumarate ori de catre MISA ca ar fi pro-masonic).
Primul link: http://www3.ziare.ro/articol.php/1079909513
Al doilea link: http://ziua.ro/mail.php?id=148782&data=200...fb48149b7d5573e
La fel, despre "ciubusorul de nebunii" din Pipera si Colentina. Toate astfel de locuri sunt aflate in cartiere rau famate unde ochii politistilor nu prea au vizibilitate.
Link: http://old.revistapresei.ro/RO/articol.cfm...ential&ID=34530
4. Ce parere ai despre metoda pedepselor care se foloseste la MISA? Din cate am auzit de la prieteni, in cazul in care vreo "lege divina" este incalcata, instructorul poate da o pedeapsa fizica, pentru purificarea karmei. E adevarat?
5. De ce nu sunt prezentate in detaliu si aspectele fiziologice ale practicilor yoga? (nu ma refer aici la hatha yoga). Ma refer la interpretarea acelor senzatii care provin in urma unei stari alterate de constiinta.
De ce sunt prezentate numai aspectele care convin, si care ar dovedi existenta unor fenomene paranormale? (partea cealalta a medaliei sunt aparitia unor cazuri precum fulgerica, care se joaca cu energiile cosmice ca sa-l citez).
6. TAPAS a spus ca nu a vazut pe nimeni la MISA sa exhibeze facultati paranormale. Ma refer la fenomene care nu intra sub incidenta normalului, si care pot fi explicate prin autohipnoza sau autosugestie.
Fenomen paranormal: actiunea unor factori invizibili si inexplicabili asupra materiei, cu efecte vizibile, palpabile, observabile cum ar fi levitatia.(empatia si celelalte fenomene psihice nu au ce cauta aici, sunt perfect explicabile). Ce parere ai, prin practicile existente la MISA se dezvolta sau nu astfel de capacitati?
7. Nu o sa intreb nimic despre masonerie, dat fiind ca nici eu nu am o parere clar conturata asupra acestei organizatii globale. Dar, de ce cartile lui Van Helsing, care sunt niste pure aberatii, sunt acceptate?
Ma opresc aici deocamdata.
QUOTE(aurel.ion @ May 1 2006, 13:58)

1. Nu se fac teste psihiatrice la intrarea in MISA. Un om e dat afara de la cursuri pe motiv de nebunie, cand incepe sa bea cerneala si sa scrie cu cafea

Chiar daca s-ar face aceste teste la inscriere, orice om poate innebuni dupa aia, presupunand ca nu e scrantit din nastere. Cat despre eficienta oricarui test facut la zeci de mii de oameni, de cand cu intamplarile din armata/politie cand militari au omorat colegi/rude inainte de a se sinucide(desi aveau teste facute de profesionisti), eu personal am marii dubii privind posibilitatea realizarii practice a asa ceva in Romania la o scara mare si cu eficacitate. Ar fi buna, dar nu stiu daca exista real resursele necesare.
Totusi, eu cred ca ar fi utila administrarea unui test de personalitate noilor cursanti. Multiplicarea materialelor necesare nu ar costa foarte mult si nici administrarea lui nu este foarte dificila, iar MISA are si numarul necesar de psihologi care sa interpreteze rezultatele. Mai demult am aplicat si eu MMPI-2 ( http://en.wikipedia.org/wiki/MMPI ) pe unii colegi de curs si unele rezultate au iesit destul de interesante.
Parerea mea este ca in felul asta s-ar evita unele (nu toate) probleme potentiale.

5. Bazele naziste pe luna, crearea lui Iisus de catre ET prin inginerie genetica s.a.m.d. sunt chestii de un umor teribil.
Atunci intreb si eu (landscape vad ca a facut-o deja): de ce il foloseste GB pe Van Helsing pe post de sursa credibila si de autoritate in domeniul informatiilor despre masonerie?
Van Helsing se discrediteaza singur prin tampeniile pe care le sustine. GB nu realizeaza ca se discrediteaza si el daca il tot lauda pe Van Helsing?

"Amorul in grup" e o legenda pornita cred de la cartea pomenita de tine. Atat timp cat iubirea reala si intensa e atat de rara in lumea asta, parerea mea e ca cei care apeleaza la asta (ca nu pot sti ce fac zeci de mii de oameni la ei acasa) isi fura singuri caciula, atat timp cat ei poate nu iubesc nici macar o singura femeie, daramite doua. Daca intr-adevar ar fi o iubire reala intre un barbat si 2 femei, nu vad cu ce-ar interesa pe altii, dpdv moral, ce fac aia in intimitatea lor.
Nu e vorba de o "legenda" ci de lucruri puse in practica de o minoritate din randul cursantilor. Stiu asta atat din proprie experienta (am avut o experienta de genul asta cu doua cursante) cat si din ce mi-a povestit nevasta-mea (ea a incercat asa ceva cu fostul ei instructor si iubit, impreuna cu una dintre fostele favorite ale lui GB).