QUOTE(kapalika @ Apr 19 2006, 17:10)

gasesc in afirmatiile tale ecoul cercetatorilor din sec. XIX. care pur si simplu nu au putut "digera" faptul ca Buddha, un om respectat de ei, a putut sa fie ateu. de fapt, nu prea stim sigur ce anume a spus Buddha*, insa buddhistii sunt atei (cu conditiile de mai sus).
*(am auzit o relatare despre un erudit japonez, practicant buddhist in acelasi timp. venerabilul batrin a fost intrebat: ce credeti ca a rostit intr-adevar Buddha? raspunsul: "este posibil ca cele patru adevaruri sunt intr-adevar cuvintele sale.")
in rest sunt de acord. daca intr-adevar exista un dumnezeu, nu prea putem spune mult despre el, si in conditia prezenta a constiintei noastre (light et co. sunt o exceptie, ei deja poarta conversatii cu transcendentul) nici nu este relevant existenta sau neexistenta dinsului (ii putem postula existenta, nu-i nimic rau in asta). important este examinarea constiintei proprii, adica sa devenim lamuriti cine este "observatorul". altfel este ca si cum as dori sa ajung la Londra, insa habar n-am unde ma aflu in momentul prezent. in aceste conditii existenta Londrei, hartile care imi stau la dispozitie, etc. devin irelevante.
pot sa consult cu oameni, care au fost deja in locul respectiv, insa, sa nu fie cu suparare, n-o sa ma bizui pe niste indivizi care afirma ca au fost acolo si au vazut minunatul turn Eiffel.
cele mai multe cai meditative au ajuns la consensul ca trebuie sa depasim gindirea dialectica. de aceea definitia yogai este: yoga"s citta-v.rtti-nirodha.h . yoga este incetarea fluctuatiilor constiintei. ce este dincolo? cuvintele sunt prin definitie instrumente nesatisfacatoare sa o exprimam (si totusi, frustrant de necesare). problema deci in viziunea mea nu este dumnezeu, sau reptilienii, sau religia, samd. problema este constiinta.
QUOTE(light_strike @ Apr 19 2006, 17:43)

QUOTE(kapalika @ Apr 19 2006, 17:10)
in rest sunt de acord. daca intr-adevar exista un dumnezeu, nu prea putem spune mult despre el
...deci in viziunea mea nu este dumnezeu,
cum comentezi tu trunchierea si scoaterea asta din context pe care ai facut-o ? ti se pare fair play ? remarci si tu ce le-ai mai taiat.lucrezi la proteveu ?