Eu am avut doi prieteni evrei in copilarie(dintre care unul mi-a fost coleg de clasa timp de 8 ani in scoala generala) si care nu au avut atunci si nici in prezent nu au un "caracter execrabil".

Sunt oameni demni de tot respectul.
Si am avut si colegi arabi in facultate, dintre care unii nu erau niste persoane foarte placute dar erau si altii care meritau toata stima. Parerea mea este ca generalizezi prea mult in cazul asta.
Intelectualii români si „chestia evreiasca" -
http://www.romaniaculturala.ro/articol.php?id=149de Ovidiu Morar
.....
Bibliografie
Ancel, Jean, Contributii la istoria României. Problema evreiasca 1933-1944, Editura Hasefer, Bucuresti, 2001
Cioran, Emil, Schimbarea la fata a României, Editura Vremea, Bucuresti, 1936
Crainic, Nichifor, Lupta pentru spiritul nou. Germania si Italia în scrisul meu de la 1932 încoace, Bucuresti, 1941
Crainic, Nichifor, Ortodoxie si etnocratie, Editura Albatros, Bucuresti, 1997
Eminescu, Mihai, Opere, IX, Publicistica 1870-1877, editie critica de Perpessicius, Editura Academiei, Bucuresti, 1980
Evreii din România între anii 1940-1944, II, Problema evreiasca în stenogramele Consiliului de Ministri, volum alcatuit de Lya Benjamin, Editura Hasefer, 1996
Iorga, Nicolae, Neamul românesc în Basarabia, Editura Fundatiei Culturale Române, Bucuresti, 1995
Iorga, Nicolae, Neamul românesc în Bucovina, Editura Institutului Bucovina – Basarabia, Radauti – Bucovina, 1996
Laignel-Lavastine, Alexandra, Filozofie si nationalism. Paradoxul Noica, trad. Emanoil Marcu, Editura Humanitas, Bucuresti, 1998
Lovinescu, Eugen, Istoria civilizatiei române moderne, Editura Stiintifica, Bucuresti, 1972
Oisteanu, Andrei, Imaginea evreului în cultura româna, Editura Humanitas, Bucuresti, 2001
Ornea, Zigu, Anii 30. Extrema dreapta româneasca, Editura Fundatiei Culturale Române, Bucuresti, 1996
Sebastian, Mihail, De doua mii de ani…, cu o prefata de Nae Ionescu, Editura Humanitas, Bucuresti, 1990
Sebastian, Mihail, Jurnal 1935-1944, Editura Humanitas, Bucuresti, 1996
Volovici, Leon, Ideologia nationalista si „problema evreiasca" în România anilor’30, Editura Humanitas, Bucuresti, 1995
Vulcanescu, Mircea, Dimensiunea româneasca a existentei, III, Catre fiinta spiritualitatii românesti, Editura Eminescu, Bucuresti, 1996
ps. sper sa