1. voua vi se par normale comparatiile dintre situatia de la MISA si rapiri de femei, vanatori si pescari preistorici, sindromul Stockholm sau infanteristi vs airmeni ?
eu nu contest ce spuneti voi insa scapati din vedere un amanunt esential: la MISA lipseste elementul de constrangere, prezent in TOATE situatiile enumerate de voi.
adica, nimeni nu e tinut cu forta la MISA, asa cum se intampla la ceea ce ati spus voi, unde individul nu are incotro si trebuie sa se adapteze.
continuand rationamentul, un individ oarecare nu are de ce sa-si activeze mecanismele alea atavice sociale de care vorbiti pt ca nu este constrans de nimeni si de nimic sa participe la cursurile MISA. nu-i convine, merge la aerobic, karate sau radiestezie.
de ce e atat de greu sa acceptati un lucru: acesti oameni sunt la MISA pt ca MISA raspunde nevoii lor interioare de a intergra spiritualitatea in vietile lor intr-o masura mult mai mare decat in mod obisnuit. MISA pune la dispozitie un corpus de know-how, o atitudine de viata care poate fi adaptata la infinit, potrivit caracteristicilor fiecaruia.
2. eu nu cred ca acupunctura sau "stiinta" chakrelor (care or fi ele) sunt niste creatii "empirice". sunt convins ca, cel putin initial, ele sunt rodul unor revelatii.
cat despre cum ghiceam noi pe ce centru actioneaza o asana .... in majoritatea cazurilor ne cam dadeam seama despre ce este vorba. in timp se dezvolata un anumit simt al practicii si poti sa-ti dai seama si pe strada de influentele unei anumite pozitii corporale.
Legea rezonantei
3. Naga, cu textul ala gasit si faultat cu Popper .....

noduri in papura, ca sa nu zic altceva. sunt absolut convins ca toti cercetatorii l-au citit pe Popper si si-au insusit teoriile lui, actioneaza, gandesc si vorbesc in conformiutate cu ele.
Doamne Fereste, nu ca as fi eu impotriva stiintei. Dimpotriva. Insa nu poti aplauda cu o singura mana.

Nu stiu daca l-au citit toti pe Popper dar, atunci cand emit o teorie,
toti oamenii de stiinta au grija sa puna la dispozitie si un test pentru posibila falsifiere a teoriei. Daca nu fac asta, nu-i baga nimeni in seama.

O teorie nefalsificabila este o simpla poveste; ea nu spune nimic despre realitate si nu face nici un fel de predictii, pentru ca acele predictii ar putea servi ca eventuale teste de falsifiere.