nu exista crestini hindusi (sau cel putin eu nu am auzit de asa ceva), exista crestini indieni, care au devenit crestini
prin convertire si renuntare la religia hindusa. marea majoritate sunt in tinuturile estice, Assam, Nagaland (un adevarat cuib de reptilieni

), samd. misionarii crestini s-au bucurat de mare succes aici, in rindul castelor joase si a populatiilor tribale. apoi aproape o treime din tinutul Kerala (glosat "god's own country", si eu subscriu, deja am planuri sa ma retrag la pensie acolo

) din sud sunt crestini cu o traditie de aproape 2000 de ani. ei considera ca sf. toma a venit aici dupa crucificare, si chiar sunt vreo 4 locuri unde se spune ca toma a debarcat prima data in india

. nu prea sunt informatii solide pentru a sustine aceasta idee, dar drept ca "secte eretice" cum ar fi nestorienii, etc. au venit aici foarte devreme. au niste biserici minunate intr-un cadru natural paradisiac. mai sunt enclave in Goa, Pondicherry, etc.
cum au asimilat crestinismul indivizii crescuti in hinduism este o alta problema, si tin de trairea si gindirea religioasa individuala. pozitia oficiala a acestor biserici nu incurajeaza sincretismul hinduso-crestin.
OT: doresc ca intr-o zi sa facem cu totii o excursie in Kerala, sa dezbatem probleme sub umbra palmierilor intr-un houseboat intre Cochin si Aleppey dupa o masa copioasa de peste (sau cei vegetarieni cu ale lor, desi nu stiti de pierdeti) completat de un pahar mare de suc de mango. eventual putem continua pe Kovalam Beach pe apele redutabile ale golfului arab, light sa urle "semidoct" si "reptilieni" cind sintem proiectati spre mal pe virful aceluiasi val, naga sa compare ayurveda din scolile de acolo cu ayurveda din misa, landscape sa calculeze procentajul frumusetelor si balenelor indiene cu puicutele din franta, anglia, etc. zippy sa gaseasca cel mai apropiat ashram cu swami vedantini, data sa studieze catedralele si credinciosii din Cochin, igraine sa uite de necaz la un apus de soare peste ocean, brahman sa descopere pe noua Aishwarya Roy si asa mai departe cit timp rakhpai si cu mine sa colindam bazarele pentru manuscrise si eventual sa descoperim sensul vietii linga o butelie de vin rosu excelent din Mahe in vreme ce observam pescarii din Varkalam intorcindu-se acasa cu plase pline. dar sa stiti ca il bat de nu se vede pe oricine, care se va incuia in camera de hotel sa faca rugaciune de 24 de ore.

(o rugaciune comuna de multzam doamne doamne ca ne-i adus aici in paradis-as-close-as-it-gets e ok

)
scuze pt off topic, m-a cuprins o nostalgie de numa

dau vina pe Tapas ca a adus vorba de crestini in india.
te inseli ca de fiecare data ,construesti pe nisipuri miscatoare,da asa iti place tie,lumina in suflet iti dores