Deocamdata,MISA ofera tehnici spirituale eficiente pe care le practica si dusmanii ei;cate scoli se pot mandri cu asemenea performante?
Acele tehnici traditionale orientale pe care le "ofera" MISA si pe care le practica si ne-misanii sunt tehnici care nu sunt opera lui GB si ai lui ci a unor persoane din Orient. Meritul este al orientalilor respectivi care prin metode empirice au elaborat tehnicile respective si al persoanelor (majoritatea occidentali) care au batut junglele Indiei si pustiurile Tibetului pentru a invata tehnicile respective si pentru a traduce texte orientale in limbile europene. Gb nu a facut altceva decat sa preia si sa traduca in anii '70 din materialele ce existau deja din abundenta in Occident despre yoga si tantrism si sa le promoveze in Romania. Este mult mai usor sa traduci din engleza sau franceza in limba romana, in confortul propriei case, decat sa bati cararile Tibetului si sa traduci din tibetana in engleza sau franceza.
Iar GB s-a mai si apucat sa modifice unele tehnici dupa cum a vrut muschiul lui, cum e cazul si cu tehnica de Phowa, fara sa arate macar o farama de respect pentru tibetanii sau indienii care au elaborat tehnicile respective si s-au straduit timp de sute de ani sa le transmita mai departe in forma lor traditionala.
Si nu uita ca tehnicile care nu sunt specifice MISA se pot gasi si in alte surse. Eu de exemplu am invatat sa practic asane si tehnici de pranayama dintr-o carte publicata in anii '70 (cand yoga inca nu fusese interzisa) despre Hatha Yoga, scrisa daca imi aduc aminte bine de fostul halterofil Baroga (imi scapa acum numele mic). Cartea fusese cumparata de tatal meu cand eu inca nu ma nascusem, iar eu am inceput sa practic dupa ea cam prin clasa a V-a, pe vremea lui Ceasca, cand ma luasera cu arcanul la cor (pentru "Cantarea Romaniei"
Iar in ce priveste tehnicile originale ale MISA ("rugaciunea de 24 ore", "arta binecuvantarii", "spirala yang", "paratraznetul" etc.), nu mai comentez despre "eficacitatea" lor (mai ales a "rugaciunii de 24 ore"