Esti un mincinos si un papagal! Cel putin in cazul Ulla Sandbaek. De ce oare nu ma mir? Naga, daca ai stii ce ma bucur ca nu mai zici nimic de mine, nu ma mai pui in capu` listei? Sincer sa fiu, indarjirea ta ma face sa cred ca tu esti paranoic sau ceva probleme la pusculita!!!
Ignorand jignirile tipice lui Brahman, haideti sa vedem cateva date in legatura cu doamna Ulla Sandbaek. Eu unul tin minte ce a declarat dansa in interviul difuzat de TVR1, dar pentru cei care nu au avut ocazia, uitati cateva informatii:
http://danemarca.blog.com/504417/
Ulla Sandbaek ne spune
Potrivit unui articol aparut in cotidianul suedez de mare tiraj "Expressen", sub semnatura lui Ola Hansson (unul din cei mai cunoscuti ziaristi suedezi, specializat in chestiuni referitoare la drepturile omului), cea care l-a determinat de Gregorian Bivolaru sa solicite azil Suediei este Ulla Sandbaek, fost deputat in Parlamentul Europei vreme de doua legislaturi, intre anii 1996 si 2004. Fosta deputata europeana a recunoscut, in fata ziaristilor suedezi, ca l-a intalnit pe Bivolaru in Danemarca, cu cateva saptamani inainte ca acesta sa intre pe teritoriul Suediei, si l-a sfatuit pe acesta sa solicite azilul nu in Danemarca, ci in tara vecina, Suedia. De asemenea, Ulla Sandbaek a confirmat gazetarilor suedezi despre faptul ca stia ca Gregorian Bivolaru este urmarit international, ca urmare a unui mandat de arestare emis de autoritatile romane. Astfel, fosta eurodeputata a recunoscut, implicit, ca a incalcat legile daneze, care, asemenea celor de la noi, pedepsesc complicitatea cu infractorii dati in urmarire internationala.
Europarlamentarul, protectorul homosexualilor
Interesant de stiut despre Ulla Sandbaek este faptul ca dincolo de calitatea de fost membru al Parlamentului Europei Unite, o mai detine si pe cea de activist cu notorietate in Danemarca in ceea ce priveste apararea drepturilor minoritatilor sexuale. De asemenea, Ulla Sandbaek mai este si preot al unui cult crestin din Danemarca si o militanta ferventa in favoarea recunoasterii oficiale a casatoriilor homosexuale.
Potrivit celor de la ziarul "Expressen", Ulla Sandbaek l-a sfatuit pe Guru sa nu cumva sa ceara azil in Danemarca, ci in regatul vecin, Suedia, pentru ca Puterea de la Copenhaga se numara actualmente printre cele mai restrictive regimuri de Europa in ceea ce priveste emigratia si deviatiile sexuale.
«Sexul tantric, extraordinar pentru oameni»
Sandbaek, care este si acum direct implicata intr-o miscare politica in tara sa, Danemarca, l-a aparat, in conferinta de presa respectiva, cum a putut mai bine pe Grieg, accentuand asupra diverselor "persecutii" la care Bivolaru si adeptii sai ar fi fost supusi in Romania.
Prezent la conferinta in discutie, unul dintre sefii filialei daneze MISA, Mikael Eriksson, a facut cateva declaratii cel putin spumoase. Iata ce a declarat yoghinul Eriksson, in acest sens, ziarului suedez "Expressen": "Sexul tantric si yoga promovata de noi sunt ceva extraordinar pentru oamenii care traiesc o viata normala. Sexul tantric ne invata despre dragoste si despre cum sa folosim dragostea intr-o relatie". Sesizand, totusi, ca "l-a cam luat gura pe dinainte”, Eriksson a incercat sa o dreaga, declarand ulterior celor de la ziarul "Szdsvenskan" ca la lectiile de yoga nu se practicau acte sexuale: "Nu s-a facut niciodata sex in localurile noastre. Tehnicile pe care le invatam erau apoi luate de fiecare, acasa, in propriul dormitor", a precizat Mikael Eriksson.
Actualizare 1
Singurul, cu exceptia autoritatilor judiciare locale, cu care Grieg accepta sa stea de vorba, este mana sa dreapta, Mihai Stoian, un danez de origine romana care conduce clubul MISA din Danemarca. Ziarul nostru a relatat, in editiile sale anterioare, faptul ca, in Danemarca, acolo unde a fugit initial, inainte sa ceara azil politic Suediei, Bivolaru a fost sprijinit de un fost deputat in Parlamentul Europei, Ulla Sandbaek. Aceasta l-a si sfatuit, de altfel, pe Grieg sa ceara azil in Suedia, nu in Danemarca, cunoscand foarte bine severitatea autoritatilor daneze. Un amanunt extrem de interesant in ce o priveste pe Ulla Sandbaek (care este si preot al unui cult crestin danez, dar si o militanta ferventa pentru drepturile homosexualilor si ale lesbienelor) este faptul ca aceasta este, practic, si ea adepta MISA. Ba, mai mult, distinsul parlamentar european a si luat parte la (cel putin) una din "taberele" yoghine organizate de MISA, la Costinesti, probabil in 2003 sau 2004. Iata ce spune doamna Sandbaek intr-un interviu acordat unui website pro-Bivolaru: "Pe Gregorian Bivolaru l-am cunoscut cu doi ani in urma, cand el a vizitat scoala de Yoga NATHA din Danemarca si a avut anumite dificultati in obtinerea vizei. Pe atunci eram membru al Parlamentului European. Cand am aflat ca mai multe sute de oameni il asteapta sa participe la tabara de yoga din Danemarca, m-am oferit voluntar sa merg cu el la autoritati si sa il sustin in obtinerea vizei. Am garantat personal pentru dumnealui astfel incat sa i se acorde viza. Dupa aceea, Grieg m-a invitat sa petrec o saptamana intr-o tabara de vara la Costinesti, ceea ce am si facut. Astfel am avut ocazia sa intru in legatura cu MISA si am vazut ce inseamna si ca acestea sunt lucruri pe care le accept in totalitate".
Actualizare 2
Scoala de yoga Natha, locul unde a fost gasit de autoritatile suedeze liderul Miscarii Spirituale de Integrare in Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, a fost infiintata in anul 1990, in Danemarca, de romanii Mihai si Adina Stoian, doi profesori de yoga. Ulterior, Georgiana Danet, o apropiata a lui Gregorian Bivolaru, cu dubla cetatenie romano-suedeza, a infiintat o filiala a Centrului de Yoga Natha, la Karlskrona, localitate aflata la aproximativ 400 kilometri de Stockholm. La scurt timp dupa infiintarea scolii de yoga din Karlskrona, Georgiana Danet a deschis un alt Centru de Yoha Natha, de aceasta data in Malmö, cu sediul pe strada Ostra Tullgatan, la numarul 8. Din informatiile pe care le detinem, prietena lui Grig, Georgiana Danet, a initiat-o pe cea care conduce, acum, Centrul de Yoga Natha din Malmö, Kersti Lindqvist. In plus, Danet conduce Centrul de Yoga din Karlskrona, impreuna cu un roman de origine maghiara, Francisc Nagy-Bjorn.
Ieri, contactata telefonic insistent de reporterii nostri, Kersti Lindqvist ne-a declarat: "Din Romania ati spus ca ma sunati? Nu vreau sa mai spun nimic. Lasati-ne in pace! Lasati-ne in pace!", a mai spus Kersti Lindqvist, inchizand telefonul si blocand, apoi, linia.