QUOTE(landscape10 @ Apr 6 2006, 08:48)

light_strike,
Ca tot vorbeai de turnul de fildes, o sa las la o parte ironia si caterinca pe care ai instaurat-o pe acest thread si iti voi arata greselile pe care cred eu ca le faci. Tu analizeaza-te si vezi daca am dreptate sau nu.
1. Cel care afirma ceva trebuie sa demonstreze ca asa este, si nu cel care asculta afirmatia. Daca eu ma apuc acum sa strig in gura mare ca o lingurita plina cu polen de albine graviteaza in jurul lui Pluto, crezi ca toti oamenii de stiinta trebuie sa imi demonstreze mie ceva? Sa sara cu telescoapele si sa trimite sonde pentru a demonstra spusele unui nebun? Nu, eu trebuie sa imi demonstrez afirmatia cu argumente solide, si imi prezint concluziile pentru a fi validate. Tu vii aici si ne faci capul calendar cu masoni, reptilieni, conspiratii, energii subtile, si nu poti argumenta nici una dintre aceste afirmatii, nici macar la nivel logic.
2. Atitudinea. Daca nu ne-ai fi spus ca ai o varsta "venerabila" as fi crezut ca am in fata un pusti care contrazice pe oricine si orice pentru a fi "cool". Cuvantul "yoga" si "practica spirituala" declanseaza in mintea oamenilor notiunea de calm, pace sufleteasca. Pe cand la voi (Menewa si light_strike) nu se vede acest lucru. Tu vii cu jigniri abjecte pe care le arunci peste tot, celalalt vine si posteaza un document dinainte de razboi dar nu are nici un argument cu care sa il sustina, te legi de viata personala a unor utilizatori (nu stiu ce relevanta are varsta lui igraine, si daca a avut sau nu relatii sexuale cu penetrare de col), numesti reptilieni, francmasoni, securisti pe oricine nu este de acord cu guru Bivolaru. In conditiile astea vrei sa fi luat in serios? Esti privit ca bolnav psihic amuzant si atata tot.
3. Mandria. Te intrebi de ce TAPAS este reprezentativ pentru tabara MISA si este un partener serios de conversatie? Pentru ca el isi argumenteaza spusele, nu vad urma de fanatism la el de nici o culoare, si cand este provocat de tine prefera sa isi vada de treaba lui, sa isi urmeze convingerile decat sa intre intr-o polemica inutila pe un forum public, intr-o discutie sterila si lipsita de substanta. Daca urmaresti firul conversatiei, o sa observi ca si pe mine m-a numit "porc infect", ceea ce nu mi-a alterat obiectivitatea.
Cum vii tu si provoci la "concursuri spirituale" ? Exista asa ceva? Vrei sa imi arati ca esti mai iluminat decat mine? Cum faci asta? Debitand aberatii nefondate si nesustinute? Ma acuzi pe mine ca as fi ateu? Sincer, nu ma intereseaza daca exista Dumnezeu sau nu, daca exista suflet sau nu, daca exista viata dupa moarte sau nu. Eu fac ceea ce imi dicteaza constiinta. Daca imi e mila de cineva aflat in nevoie il ajut, daca nu, nu il ajut. Fac orice ca in fiecare seara sa ma pot uita multumit in oglinda. Nu fac nimic manat de ipocrizia de a aduna puteri paranormale, capacitati spirituale, pe care ulterior sa le exhibez pe forumuri. Tot ce doresc este sa ma pot uita demn in oglinda si sa spun ca am facut tot ceea ce mi-a dictat constiinta sa fac. Daca Dumnezeu exista, sunt sigur ca ma va judeca drept. Eu continui sa fac ceea ce trebuie netinand seama de existenta lui, indiferent ca exista sau nu, acelasi lucru voi face. Nu am nevoie de dumnezeu sa imi spuna ce este bine si ce este rau. Nu iti dai seama ca in timpul acelei "consacrari" primesti raspunsuri de la subconstientul tau? Pune mana pe manuale de psihanaliza, chestiile ezoterice sunt in paralel cu realitatea obiectiva.
4. Ia exemplu de la oameni ca kapalika si Naga, oameni care cerceteaza, apoi cred. Oameni care se intreaba "Dar nu poate fi si altfel?", oameni care isi folosesc creierul pentru a ajunge la concluziile corecte. Crezi ca e deprimant sa alfii ca nu exista acele "energii subtile" sau dumnezeu? Preferi sa te imbeti cu apa rece,sa te autoamagesti? Daca tu ajungi la acele concluzii specifice prin studiul TUTUROR elementelor implicate, atunci este foarte bine, indiferent la ce concluzie ai ajunge.Tu studiezi numai aberatiile lui Bivolaru si iei de buna tot? Ia vezi, partea cealallta nu s-ar putea sa aiba dreptate? Sustii aceeasi aberatie pe care o face un coleg de forum pe topicul meu cu inteligenta artificiala. El spune ca creierul ar trebui cercetat numai de informaticieni, pentru ca ei se ocupa cu informatia. Eu sunt informatician, ar sta sa ii fac eu o operatie pe creier? Ai bunul simt intelectual si studiaza ambele pareri (in acest caz sunt mult mai multe) si trage singur concluziile. Crezi ca vei fi bagat in seama daca continui asa? O sa spui ca nu iti pasa, foarte bine, dar atunci de ce mai postezi? DE dragul de a face misto? Pai atunci ce iluminat spiritual esti tu? Nu iti dai seama ca strici imaginea MISA mai mult decat o fac cei de la Ziua? Pentru ca tu esti din interior. De exemplu in ochii unui neavenit, TAPAS ridica imaginea MISA, dar cine te aude pe tine uita de prima impresie si ramane cu convingerea ferma ca acea organizatie e plina de bolnavi psihic care trebuie inchisi in camsi cu maneci lungi. Dupa ce concluzia este trasa, nimeni nu mai sta sa rationeze daca cei de la Ziua mananca rahat sau nu.
Landscape, tin sa iti reamintesc ca au fost oameni arsi pe rug pentru ca au sustinut anumite lucruri care nu erau in conformitate cu dogma de atunci, cu ceea ce era unanim acceptat si recunoscut de marea masa, majoritatea oamenilor, prostimea. Aia cu soarele care e in centru si nu Pamantul, ring the bell? Si sunt convins ca asta e doar un caz, or fi fost multe altele.
Tu, ca sa vezi daca ceea ce spunem noi, sa verifici, trebuie sa practici o vreme, si apoi sa vezi daca ceea ce s-a afirmat corespunde realitatii(ceea ce este real, realitatea este alta discutie). Altfel nu te poti pronunta, pentru ca in acest domeniu esti diletant!!! Nu ai practica, experienta in spate. Tu zici ca stiinta asa si pe dincolo, dar stiinta nu a studiat aceste fenomene, sau poate a studiat dar nu a ajuns la badea Gheorghe din Cornu. Intelegi? Dincolo de asta, tu expui aici parerile tale despre MISA & GB si restul, dar ele nu sunt stiinta adevarata, ci ceea ce crezi tu ca e stiinta si dovedit stiintific. Dar, astea nu pot fi argumente!!!
QUOTE(Naga @ Apr 6 2006, 09:16)

Apropo de "expertiza" lui Karl Erik Nylund, avand in vedere sursele de informatii pe care omul le-a folosit si pe care chiar el le mentioneaza, nu e deloc de mirare la ce concluzii a ajuns.

Din niste interviuri luate lui GB, Mihai Stoian (mana dreapta a lui GB in Danemarca), Ulla Sandbaek (principalul aparator al MISA in Parlamentul Europei) plus trei cursanti MISA din Danemarca si trei din Romania (mai mult ca sigur alesi pe spranceana inainte sa paraseasca tara), ce rezultate ar fi putut sa iasa?
Apropo de doamna Ulla Sandbaek, dansa a recunoscut in mod deschis la un interviu pe TVR1 ca acum cativa ani (inainte de 2004) a fost in tabara MISA din Costinesti si ca este simpatizanta MISA. Ca un bonus, spre marea incantare a lui light_strike, doamna Sandbaek este o infocata militanta pentru drepturile homosexualilor.
Si mai uitati-va un pic si la cartile citate ca fiind surse de informatii pentru o expertiza destinata justitiei. Exemplu: "Harper´s Encyclopedia of Mystical and Paranormal Experience. Castle Books, Edison 1991". No comment.
Esti un mincinos si un papagal! Cel putin in cazul Ulla Sandbaek. De ce oare nu ma mir? Naga, daca ai stii ce ma bucur ca nu mai zici nimic de mine, nu ma mai pui in capu` listei? Sincer sa fiu, indarjirea ta ma face sa cred ca tu esti paranoic sau ceva probleme la pusculita!!!