Sa repet intrebarile pentru "Brahman-a"?
Ca sa nu mai existe confuzii, hai sa spun ce cred si ce nu cred eu cu adevarat. Cred in existenta unei Cauze Ultime (puteti sa-i spuneti cum vreti: Principiu Absolut, Adevarul Ultim sau chiar Dumnezeu, desi ultima denumire sugereaza de multe ori un aspect de "persoana" a conceptului, ceea ce mie mi se pare o limitare datorata viziunii umane destul de inguste) a acestui Univers, vazuta sub aspect impersonal (dar nu neaparat cu conotatie panteista). Am dubii referitor la existenta sufletului, a unui "eu" care ar putea exista dupa incetarea functionarii creierului, dar nu resping cu totul ideea (asta e principalul motiv pentru care ma declar agnostic, desi stiu ca termenul nu este pe de-a-ntregul potrivit). Nu cred in reincarnare si nici in conceptia simplista (care predomina la majoritatea adeptilor credintelor abrahamice) privitoare la Rai si Iad. Am dubii, de asemenea, in privinta importantei pe care aceasta Cauza Ultima ar acorda-o fiintelor umane si in special vietii lor morale (mi se par niste lucruri prea insignifiante fata de vastitatea Universului, pentru a fi mai interesante pentru Doamne-Doamne, de exemplu, decat modul in care furnicile isi construiesc musuroiul - cred ca oamenii isi acorda o importanta exagerata in ochii "divinitatii" ). Am dubii si in ce priveste rolul lui Iisus si Invierea (din nou, si in cazul asta nu resping total ideea).
In mod categoric nu cred in rolul mesianic al lui GB, pe care il consider doar un escroc inteligent.
E suficient de clar, Antinanco?
Atunci cand am venit la cursul MISA credeam destul de ferm in existenta sufletului si in celelalte lucruri de care am scris acum ca ma indoiesc si tocmai ceea ce am gasit la MISA m-a facut sa pierd acele credinte si sa ma faca sa ma indoiesc si de rolul benefic al religiei in evolutia umanitatii.
Am evitat de multe ori sa abordez aceste aspecte pentru a nu ii jigni pe userii care au anumite credinte puternice (rakoczy, data etc.). Acum, daca tot am inceput eu cu declaratiile de credinta, hai sa va vedem, useri pro-MISA, in ce credeti voi cu adevarat (mai ales in privinta lui GB)? Aveti curaj sa va sustineti crezul sau nu? Sau curajul martirilor crestini nu gaseste nici un fel de rezonanta in voi?
In mod categoric nu cred in rolul mesianic al lui GB, pe care il consider doar un escroc inteligent.
E suficient de clar, Antinanco?
Atunci cand am venit la cursul MISA credeam destul de ferm in existenta sufletului si in celelalte lucruri de care am scris acum ca ma indoiesc si tocmai ceea ce am gasit la MISA m-a facut sa pierd acele credinte si sa ma faca sa ma indoiesc si de rolul benefic al religiei in evolutia umanitatii.
Am evitat de multe ori sa abordez aceste aspecte pentru a nu ii jigni pe userii care au anumite credinte puternice (rakoczy, data etc.). Acum, daca tot am inceput eu cu declaratiile de credinta, hai sa va vedem, useri pro-MISA, in ce credeti voi cu adevarat (mai ales in privinta lui GB)? Aveti curaj sa va sustineti crezul sau nu? Sau curajul martirilor crestini nu gaseste nici un fel de rezonanta in voi?
Nu-ti face probleme!
Am putini prieteni pe forum, nu vreau sa pierd nici unul.... Voi reflecta asupra la ce ai postat, dar nu cred ca suntem in totala contradictie..... teologica.