@
TAPASInca odata felicitari pentru felul in care pui problema. Chiar daca suntem de parti opuse ale baricadei, iti respect pozitia si parerea. Se vede clar ca esti sincer, si incerci sa intelegi cat mai bine fenomenele. Nu cu tine am o polemica de dus. Sincer, doar cred ca iti lipsesc unele informatii (nu ca le-as avea eu). Dar timpul le rezolva pe toate
@
light_strikeAjungem si la chakre si nadisuri, dar mai intai o scurta prezentare. Stiu ca sunt doar un "prost cu diploma" si o vei declara nula, dar nu pentru tine scriu aici. (ce vrei, nu ma ridic la degetul mic al mult preacultei Valentina). Apropo, Mama Omida cand intra in ecuatie?

1. Starile alterate de constiinta se produc prin alterarea chimiei creierului. Ia incearca un pic de LSD si/sau ketamina si vei avea senzatia de OBE. Vezi un tunel, cu tot tacamul. Astfel de trairi au avut si pacientii care au avut anestezie totala, cu toate ca viata lor nu a fost pusa in pericol in nici un moment. Starile emotionale nu sunt straine deloc de sistemul neuro-vegetativ. Exista cate o substanta corespunzatoate pentru fiecare tip de emotie. Emotiile sunt inscrise genetic, si sunt raspuns la unii stimuli din mediul inconjurator, strans legate de instinctul de conservare. Exemplu: In momentul cand se intrezareste un pericol, creierul trimite un semnal intr-o anumita zona (ma abtin de la termeni tehnici, important este sa se inteleaga ideea). Acea zona va secreta neuropeptida specifica in cantitate ceva mai mare ca deobicei, cu efectele aferente. De exemplu secretia de neuropeptida specifica fricii are ca efect la randul ei stimularea zonei de unde se secreta adrenalina. Efectul este invers, daca manipulam fizic chimia creierului in asa fel incat sa avem secretii mai mari de neuropeptida fricii, vom avea o stare de panica si de frica. Se obtine cu o simpla injectie.
Hai sa terminam cu alergia: o simpla injectie cu hidrocortizol anuleaza alergia, deci daca raspunde la un efect fizic, alergia este de natura fizica.
2. Creierul nu face diferenta intre realitatea de moment si amintiri! De exemplu daca tu te uiti la un portret al lui Grieg in creierul tau se activeaza o anumita parte (neurofizicienii "vad" activarea unei parti din creier prin stabilirea de conexiuni intre retelele neuronale ca o minifurtuna de semnale electrice de frecventa foarte joasa). Faza tare este ca atunci cand doar iti amintesti de acel portret in creierul tau se activeaza aceeasi parte! Deci creierul nu face diferenta intre ce este real si ce nu. Banuisc ca ai auzit de efectul Ganzfeld, daca nu, auzi acum. El consta in deprivarea senzoriala totala. Camera intunecoasa total, izolata fonic. Atunci creierul tau nu mai poate procesa informatii din mediul inconjurator si lucreaza cu materialul pe care il are. Viziunile devin din ce in ce mai reale (de fapt pentru creier sunt reale), iar notiunile avute se imbina cu o viteza fantastica. Dar interesant este ca nu lucrezi decat cu notiunile pe care le ai! Poti tu sa calatoresti in cate lumi paralele vrei, daca ar fi real ar trebui sa vezi lucruri noi si necunoscute. Dar nu o sa fie asa. Vei vedea ingeri, creaturi cu aripi, ca o combinatie a notiunilor existente. Prin practica Yoga poti altera chimia creierului in mod natural, fara ketamina, mescalina, sau alte substante, prin secretia dozata de neuropeptide.
3. Am ajuns la chakre. Se stie faptul ca alchimia a precedat chimia moderna. Asa si Yoga a precedat stiinta clasica. Yoghinii prin studii aprofundate au descoperit anumite zone vitale ale corpului si anume glandele. Se stie faptul ca un dezechilibru glandular cat de mic provoaca dezechilibre majore in tot corpul, pentru ca ele secreta hormoni. Chakrele au ca corespondenta urmatoarele glande:
glanda pitulala
glanda pineala
glanda tiroida
glanda andrenala
pancreasul
ovarele
testiculele
Nu le iau pe fiecare in parte ca mi-e lene, o sa insist pe AJNA chakra care corespunde glandei pineale. Glanda pineala secreta melatonina, un antioxidant puternic, cu ajutorul caruia noi percepem timpul, alternanta zi-noapte, starile de constiinta schimbate, etc. Secretia de melatonina se face in timpul somnului, la prima raza de lumina care atinge organismul ciclul se opreste. Daca stai izolat de lumina timp de 2-6 zile ciclul nu se mai opreste, secretia de melatonina continua si vei avea parte de senzatii care de care mai ciudate. Daca continui la 12 zile, atunci glanda va secreta si dimethyltryptamina, care este un puternic agent halucinogen (vezi tunele, reptilieni, etc)
In plus, activitatea bioelectrica este mult mai mare in zona glandelor. Relaxeaza-te cat poti, relaxeaza fiecare muschi, fiecare tesut, fiecare fibra si vei fi capabil sa simti biocurentii care circula in corp. (inclusiv locatia chakrelor). Am simtit si eu, nu e nimic paranormal in asta.
De asemenea nadisurile reprezinta intersectia dintre centrii nervosi, care evident au o activitate electrica intensa ( dau ca exemplu acupunctura, care este o stiinta recunoscuta). Cu acupunctura te poti vindeca de paralizie prin actiunea asupra acestor intersectii de centrii.
Dupa cum vezi, somnul ratiuni naste monstrii (reptilieni)

PS: Stiai tataie ca empatia este perfect explicata stiintific? Nu e fenomen paranormal. Fenomen paranormal ar fi sa imi poata vreun bautor de urina sa imi faca nod la jet

PPS: Tocmai am comandat un astfel de aparat de pe net, ultrasensibil, de masura a biocurentilor. Imi vine pe 4-5 aprilie, stai pe faza ca o sa iti dau print screen cu rezultatele diferitelor teste.
Ca un prost cu diploma ce sunt, de multe ori am investit bani personali pentru a-mi potoli astfel de curiozitati.
Dormi si tu azi mai mult, te-a sfatuit si igraine lucrul asta, probabil i s-au trezit instinctele materne cand te vede cat de neajutorat esti